ili sam ja slijep ili sam glup, ali ne vidjeh da su ti treneri u ovih zadnjih 10-tak godina uveli i jednog mladog kosarkasa koji je ponikao u bosni, niti da su sa nekom od mladjih kategorija sta osvojili. elem dobro im je zdovc rekao da vizije nemaju i ne znaju sta da rade. pa samo cudom i znanjem zdovca su osvojili titulu sa 3 dobra igraca i ostalim bez vezokama koje su manageri doveli kako bi se i oni nasli u talu. ljut sam, ali sta da se radi. jos jedna sezona u kojoj necu kupiti godisnju, najvjerovatnije.
otpustise jureta zdovca
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
radeljas
#1 otpustise jureta zdovca
ljudi bez vizije i ideje (sto prodaju istine crno-bijele) dakle bivse "velike zvijezde" kk bosna u likovima admira bukve i dine konakovica
su otpustili jureta zdovca koji se zalozio za osiguranje dugorocnijih sponzora i ugovora tj. vecu sigurnost za igrace. i posto je zdovc neki tamo bez vezni i nedokazani slovenac koji je dosao da nas ovdje "uci pameti" to su bosnini dokazani manageri odgovorili da oni imaju vlastitih kadrova.
ili sam ja slijep ili sam glup, ali ne vidjeh da su ti treneri u ovih zadnjih 10-tak godina uveli i jednog mladog kosarkasa koji je ponikao u bosni, niti da su sa nekom od mladjih kategorija sta osvojili. elem dobro im je zdovc rekao da vizije nemaju i ne znaju sta da rade. pa samo cudom i znanjem zdovca su osvojili titulu sa 3 dobra igraca i ostalim bez vezokama koje su manageri doveli kako bi se i oni nasli u talu. ljut sam, ali sta da se radi. jos jedna sezona u kojoj necu kupiti godisnju, najvjerovatnije.
- karanana
#2 Re: otpustise jureta zdovca
evo ne pozvase ih ni u uleb kup. sreca pa su uzeli prvenstvo pa odose u nlb ligu.
ali nisu otpustili zdvoca. koliko sam ja skonto, trazio je nesto puno para a oni mu to nisu dali pa su se sporazumno razisli.
ali nisu otpustili zdvoca. koliko sam ja skonto, trazio je nesto puno para a oni mu to nisu dali pa su se sporazumno razisli.
- jazzer
#3 Re: otpustise jureta zdovca
Meni sada Menso Bajramovic izgleda kao realna opcija za Bosnu, na zalost.
A sa njim i njegova uzdanica T. Tomovic
. Steta za Zdovca, sa polovnom ekipom
je osvojio titulu i ode. A mislim da se moglo s njim na duge staze, ovako...
A sa njim i njegova uzdanica T. Tomovic
je osvojio titulu i ode. A mislim da se moglo s njim na duge staze, ovako...
- explorer
#4 Re: otpustise jureta zdovca
Iz onoga sto ja procitah, nije on trazio puno para, vec se njegovi dugorocniji planovi vezani za Bosnu i ono sto Bosna moze nisu "poklopili". Konkretnije, trazio je dugorocniji plan napretka kluba u cilju jacanja kluba na svim strukturama, a ovi levati koji su satro manager-i kazu kako je "nemoguce" ocekivati dugotrajniji potpis sa glavnim sponzorima (duzi od 3 godine), kazu kako to kod nas - ne ide.
Ok, ako je vec tako, sta onda uopce predstavlja KK Bosna (i svi ostali klubovi koji slicno razmisljaju) i sta treba predstavljati? Udruzenje koje okupi igrace koji ce pregurati jednu sezonu, pa se onda opet pokrpati pa pregurati drugu sezonu, pa trecu itd... bez neke vizije, ideje za buducnost... ne kontam...
Mislim da je KK Bosna jedno od stabilnijih sportskih udruzenja u BiH i da zahvaljujuci sponzorima (BH Telecom i ASA) ima sve predispozicije za uspjesan napredak. Pa polako, godinu po godinu, korak po korak naprijed... ali ne...
Ili se ceka da nekakav kosarkaski Abramovic zaluta ovdje, kupi ovaj KK i napravi nesto konkretno. A dok se to desi...

Ok, ako je vec tako, sta onda uopce predstavlja KK Bosna (i svi ostali klubovi koji slicno razmisljaju) i sta treba predstavljati? Udruzenje koje okupi igrace koji ce pregurati jednu sezonu, pa se onda opet pokrpati pa pregurati drugu sezonu, pa trecu itd... bez neke vizije, ideje za buducnost... ne kontam...
Mislim da je KK Bosna jedno od stabilnijih sportskih udruzenja u BiH i da zahvaljujuci sponzorima (BH Telecom i ASA) ima sve predispozicije za uspjesan napredak. Pa polako, godinu po godinu, korak po korak naprijed... ali ne...
Ili se ceka da nekakav kosarkaski Abramovic zaluta ovdje, kupi ovaj KK i napravi nesto konkretno. A dok se to desi...
- alphonse kauders
#5 Re: otpustise jureta zdovca
Nisu otpustili Zdovca nego je Zdovc sam otišao i raskinuo ugovor na svoju štetu, jer neće da radi u klubu koji nema ni dvogodišnji plan rada a kamoli petogodišnji plan koji je uobičajen u ozbiljnim klubovima.
U K.K. Bosna godinam caruje improvizacija, igrači se dovode na hou ruk, pa ih pola u pola sezone napusti tim i tim na početku i na kraju jedne sezone se razlikuje uvijek u 5-6 igrača.
Pametan je onaj Zdovc - vidio je da se ne može bolje od titule (eno nisu ih ni zvali u ULEB cup) i kladim se da će naći fin klub za treniranje.
U K.K. Bosna godinam caruje improvizacija, igrači se dovode na hou ruk, pa ih pola u pola sezone napusti tim i tim na početku i na kraju jedne sezone se razlikuje uvijek u 5-6 igrača.
Pametan je onaj Zdovc - vidio je da se ne može bolje od titule (eno nisu ih ni zvali u ULEB cup) i kladim se da će naći fin klub za treniranje.
- JThomas
#6 Re: otpustise jureta zdovca
nije vala da ga ne razumijem.
čovjek je ozbiljan stručnjak s planom i vizijom, neće da radi s diletantima koji dovode četverorazredne crnce radi menadžerskih talova od nekoliko hiljada maraka.
čovjek je ozbiljan stručnjak s planom i vizijom, neće da radi s diletantima koji dovode četverorazredne crnce radi menadžerskih talova od nekoliko hiljada maraka.
- strong69
#7 Re: otpustise jureta zdovca
Samo se kod nas radi ovako. Svaki sportski kolektiv ima maximalno polugodisnji plan i naravno da je tesko raditi u klubu u kojem ne znas sta te ceka sutra.
Kod nas bi morali imati najmanje petogodisnji plan koji bi obavezno ukljucio stvaranje jakog omladinskog pogona, pravljenje tima od domacih igraca i stvaranje jakih partnerskih i sponzorskih ugovora.
Ne cudi sto je covjek otisao.
Kod nas bi morali imati najmanje petogodisnji plan koji bi obavezno ukljucio stvaranje jakog omladinskog pogona, pravljenje tima od domacih igraca i stvaranje jakih partnerskih i sponzorskih ugovora.
Ne cudi sto je covjek otisao.
- Peppers
#8 Re: otpustise jureta zdovca
Zdovc je dobio ponudu jednog kluba iz NLB-a i zbog toga je trazio uvjete koje Bosna nije mogla ispuniti 
- strong69
#9 Re: otpustise jureta zdovca
Ma bez obzira na Zdovca. Svaki ozbiljan trener zeli imati sliku sta ocekuju od njega a sta on moze dati i kako? NIje samo u Zdovcu stvar.Peppers wrote:Zdovc je dobio ponudu jednog kluba iz NLB-a i zbog toga je trazio uvjete koje Bosna nije mogla ispuniti
- Mahalac
#10 Re: otpustise jureta zdovca
Ovo je po meni kraj i onoga malo sto je vrijedilo u kkbosna. Nekako mi sve mirise na situaciju u NSBIH , jednostavno nasa posla.
Zaklat kravu radi kile mesa nam je u krvi.
Volio bih da ne raspolazem tacnim informacijama i da sve ono sto znam nije istina te da se uljudno izvinim kome vec treba ali bojim se, a kad se bojim uvijek sam u pravu
.
Kako neko gore rece nedam joju za godisnju.
Zaklat kravu radi kile mesa nam je u krvi.
Volio bih da ne raspolazem tacnim informacijama i da sve ono sto znam nije istina te da se uljudno izvinim kome vec treba ali bojim se, a kad se bojim uvijek sam u pravu
Kako neko gore rece nedam joju za godisnju.
-
Simplay
#11 Re: otpustise jureta zdovca
Svako treba da radi svoj posao, a ne da se, preko tv-a i novina, stavlja iznad kolektiva.
Kakve je to planove zahtjevao Jure Zdovc?
Zahtjevao je da mu se predoci cetverogodisnji finansijski plan (jaki sponzori, omladinski program, folovi)?
Zahtjevao je da mu se dostavi plan rada (djelovanja) menadzmenta?
Da li se u sredjenim kolektivima inace dostavljaju ovakvi "cetverogodisnji planovi" jednom treneru?
Zahtjevao je da mu se dostavi cetverogodisnji plan rada trenera?
Zar ne bi trener sam trebao da napravi ovaj plan i to tek nakon sto potpise ugovor na cetiri godine?
Kriv je ovaj, kriv je onaj - nije bitno ko je kriv sve dok je neko kriv...
Ako je neko kriv, onda mozemo piti kafe i pricati o njemu, onda mozemo komentarisati o njemu na forumu... (ubijajmo dosadu)
Budite bar malo kreativniji, nemojte reciklirati recikliran otpad.
Kritikovati drustvo je pozitivna stvar, ali prvo morate biti sposobni da kritikujete, morate imati informacije, dobro razmisliti, a ne pisati na prvu, onako cisto iz dosade... Stetu nanosite, i to jedni drugima najvise...
Ovo je vise uopcena prica, nego prica o KK Bosna. Evo npr. imate Dinu, Admira i Samira bivse sportiste i kazete da njih treba tjerati van saveza jer su oni "mozda nekad bili sportisti, ali su daleko od sposobnih menadzera".
S druge strane imate Mehu, Elvira, i druge koje hocete da vidite u savezu jer su "bivsi sportisti".
Krug koji oznacava vjecnost...
Plitki smo, jos uvijek smo plitki...
Mlaki smo, jos uvijek smo mlaki...
Kakve je to planove zahtjevao Jure Zdovc?
Zahtjevao je da mu se predoci cetverogodisnji finansijski plan (jaki sponzori, omladinski program, folovi)?
Zahtjevao je da mu se dostavi plan rada (djelovanja) menadzmenta?
Da li se u sredjenim kolektivima inace dostavljaju ovakvi "cetverogodisnji planovi" jednom treneru?
Zahtjevao je da mu se dostavi cetverogodisnji plan rada trenera?
Zar ne bi trener sam trebao da napravi ovaj plan i to tek nakon sto potpise ugovor na cetiri godine?
Kriv je ovaj, kriv je onaj - nije bitno ko je kriv sve dok je neko kriv...
Ako je neko kriv, onda mozemo piti kafe i pricati o njemu, onda mozemo komentarisati o njemu na forumu... (ubijajmo dosadu)
Budite bar malo kreativniji, nemojte reciklirati recikliran otpad.
Kritikovati drustvo je pozitivna stvar, ali prvo morate biti sposobni da kritikujete, morate imati informacije, dobro razmisliti, a ne pisati na prvu, onako cisto iz dosade... Stetu nanosite, i to jedni drugima najvise...
Ovo je vise uopcena prica, nego prica o KK Bosna. Evo npr. imate Dinu, Admira i Samira bivse sportiste i kazete da njih treba tjerati van saveza jer su oni "mozda nekad bili sportisti, ali su daleko od sposobnih menadzera".
S druge strane imate Mehu, Elvira, i druge koje hocete da vidite u savezu jer su "bivsi sportisti".
Krug koji oznacava vjecnost...
Plitki smo, jos uvijek smo plitki...
Mlaki smo, jos uvijek smo mlaki...
- Maystor
#12 Re: otpustise jureta zdovca
Ja kakve gluposti navalja ovaj iznad ...
Strasno.
Strasno.
- Mahalac
#13 Re: otpustise jureta zdovca
U tome i jeste problem sto se u javnost ne da dovoljno informacija, sto li boze to nekome smeta, a smeta eto kako kazes nekakva nagadjanja iz "dosade".
Po kom osnovu mislis tj oduzimas pravo da neko ovde pise iz brige i ljubavi prema kkbosna a ne iz dosade, jeli bosna mozda postala privatni klub. Da nije u tome sustina.
Ima nas koji smo gore negdje na tribinama i posvuda (osim na perketu) i jos uvijek se "kuzimo" u neke stvari. Nije kkbosna i kosarka nastala juce, danas ovo dok je vas..stari je to sport.
Po kom osnovu mislis tj oduzimas pravo da neko ovde pise iz brige i ljubavi prema kkbosna a ne iz dosade, jeli bosna mozda postala privatni klub. Da nije u tome sustina.
Ima nas koji smo gore negdje na tribinama i posvuda (osim na perketu) i jos uvijek se "kuzimo" u neke stvari. Nije kkbosna i kosarka nastala juce, danas ovo dok je vas..stari je to sport.
-
Simplay
#14 Re: otpustise jureta zdovca
Preneseno sa kkbosna.com:
--------------------------------------------------------------------------------------
Nakon jedne sezone provedene u Sarajevu, slovenski stručnjak napustiće poziciju šefa stručnog štaba naše KK Bosne. Nakon pregovora koji su trajali od završetka sezone, danas je na zahtjev trenera došlo do sporazumnog prekida ugovora čime je naš klub slobodan da traži novu osobu koja će voditi Bosnu u sezoni 2008/09.
Iako je početkom predhodne sezone najavljen kao dugoročno rješenje uz potpis početnog dvogodišnjeg ugovora, nastavak saradnje Zdovc je uslovio zahtjevima koje KK Bosna ASA BHT nije bio u prilici ispuniti, pa je mjesto glavnog trenera ekipe danas i zvanično upražnjeno.
U sezoni 2007/08, pod palicom Jure Zdovca, Bosna je došla do šampionske titule i izborila učešće u NLB ligi, te ostvarila hvale vrijedne rezultate u Evropi plasiravši se među 32 najbolje ekipe ULEB kupa.
--------------------------------------------------------------------------------------
Jure je trener koji je dosao u kkbosna bez rezultata.
Napravio je rezultate i kao i svaki trener trazio povoljnije uslove za sebe.
Menadzment kluba je te njegove uslov smatra "neispunjivim".
Da li neko moze napisati te uslove, pa da znamo o cemu raspravljamo?
Da li radilo o vecoj plati, ili stvarno mislite da je Jure Zdovc trazio da mu se predoci cetverogoisnji plan necega, plan rada sa omladinskim selekcijama, ugovori s sponzorima i ostale gluposti koje su ovdje navedene, a o kojima njega kao trenera uopce nema potrebe informisati.
Kakve veze ima Jure Zdovc s npr. planom rada s omladinsim selekcijama ili s tim ko ce biti sponzor?
Ono u cemu se slazemo to je da se treba preispitati rad uprave kkbosna - povezanost s beobasketom i slicne kombinacije koje su mozda legalne po "zakonu", ali koje krse vecinu "moralnih kodeksa".
Ipak, uprava se ne tjera na nacin da kazemo - jao jesu oni fuj - mozes misliti - nisu dostavili Juri Zdovcu cetverogodisnji plan. Bez da se zapitate - plan cega?
Kazem, prica je uopcena, jer, evo npr. M. Bazdarevic je na putu da postane novi "izdajnik" naroda... Svakako ta kritika "izdajnika" kod nas spadne kad prenoci, jer smo plitki i mlaki...
Nakon jedne sezone provedene u Sarajevu, slovenski stručnjak napustiće poziciju šefa stručnog štaba naše KK Bosne. Nakon pregovora koji su trajali od završetka sezone, danas je na zahtjev trenera došlo do sporazumnog prekida ugovora čime je naš klub slobodan da traži novu osobu koja će voditi Bosnu u sezoni 2008/09.
Iako je početkom predhodne sezone najavljen kao dugoročno rješenje uz potpis početnog dvogodišnjeg ugovora, nastavak saradnje Zdovc je uslovio zahtjevima koje KK Bosna ASA BHT nije bio u prilici ispuniti, pa je mjesto glavnog trenera ekipe danas i zvanično upražnjeno.
U sezoni 2007/08, pod palicom Jure Zdovca, Bosna je došla do šampionske titule i izborila učešće u NLB ligi, te ostvarila hvale vrijedne rezultate u Evropi plasiravši se među 32 najbolje ekipe ULEB kupa.
Jure je trener koji je dosao u kkbosna bez rezultata.
Napravio je rezultate i kao i svaki trener trazio povoljnije uslove za sebe.
Menadzment kluba je te njegove uslov smatra "neispunjivim".
Da li neko moze napisati te uslove, pa da znamo o cemu raspravljamo?
Da li radilo o vecoj plati, ili stvarno mislite da je Jure Zdovc trazio da mu se predoci cetverogoisnji plan necega, plan rada sa omladinskim selekcijama, ugovori s sponzorima i ostale gluposti koje su ovdje navedene, a o kojima njega kao trenera uopce nema potrebe informisati.
Kakve veze ima Jure Zdovc s npr. planom rada s omladinsim selekcijama ili s tim ko ce biti sponzor?
Ono u cemu se slazemo to je da se treba preispitati rad uprave kkbosna - povezanost s beobasketom i slicne kombinacije koje su mozda legalne po "zakonu", ali koje krse vecinu "moralnih kodeksa".
Ipak, uprava se ne tjera na nacin da kazemo - jao jesu oni fuj - mozes misliti - nisu dostavili Juri Zdovcu cetverogodisnji plan. Bez da se zapitate - plan cega?
Kazem, prica je uopcena, jer, evo npr. M. Bazdarevic je na putu da postane novi "izdajnik" naroda... Svakako ta kritika "izdajnika" kod nas spadne kad prenoci, jer smo plitki i mlaki...
-
Simplay
#15 Re: otpustise jureta zdovca
Smatram da postoji energija, koju treba pravilno usmjeriti, kako bi se postigli neki rezultati.Mahalac wrote:U tome i jeste problem sto se u javnost ne da dovoljno informacija, sto li boze to nekome smeta, a smeta eto kako kazes nekakva nagadjanja iz "dosade".
Obzirom da ta energija nije pravilno usmjerena, dolazi do velikih stetnih gubitaka. (najvise kroz "prazne" diskusije)
Smatram da vecina ljudi i diskutuje iz brige i ljubavi prema kkbosna, u trenutcima kad nemaju sta pametnije raditi, i upravo iz tog razloga podsjecam na izreku: Boze cuvaj me od prijatelja, od neprijatelja se cuvam sam.
KK Bosna nije privatno vlasnistvo jedne osobe, vec je kolektiv u okviru Univerzitetskog sportskog udruzenja "Bosna".
Cak i da je privatno vlasnistvo, ne bi niko mogao zabraniti diskusiju na temu tog privatnog vlasnistva, zato ne razumijem vezu izmedju toga da li je bosna "privatni klub" i diskusija, a kamoli da neko misli da je u tome sustina.
O tome da nas ima gore negdje na tribinama i posvuda i da se "kuzimo u neke stvari" se slazem.
Slazem se i da je kkbosna i kosarka nastala davno, samo isticem to da je problem u tome sto mi ne definisemo stvari "u koje se kuzimo", vec kao rulja, bez cilja, ponavljam, iz dosade, svi pisemo o svemu...
- van Basten
#16 Re: otpustise jureta zdovca
standardno već... korak naprijed pa natrag dva
-
arze
#17 Re: otpustise jureta zdovca
Jeste vi ljudi nezahvalni!Sta ocekujete od ekipe koja ima budzet nekih sugavih milion KM.??????????????????????????????????????????????
Danas je u sportu sve u parama, pogotovo je to izrazeno u kosarci cak i vise nego u fudbalu! Kao primjer CSKA gdje sve sami stranci igraju a imaju budzet "nekih" 50 miliona eura!!!!
KK Bosna je jedini primjer uspjesnog kluba gledajuci sa svih aspekata, pogledajmo samo na kakvim su nogama nas fudbal i ostali sportovi.
Bosna da ima budzet 5 miliona eura igrala bi euroligu ko iz picke u to sam ubjeden...al zasto su kod nas ljudi takvi pa ocekuju sad da u bosni trebaju igrat rakocevic,planinic,giricek......i takva imena!
Koliko para,tolko muzike
Danas je u sportu sve u parama, pogotovo je to izrazeno u kosarci cak i vise nego u fudbalu! Kao primjer CSKA gdje sve sami stranci igraju a imaju budzet "nekih" 50 miliona eura!!!!
KK Bosna je jedini primjer uspjesnog kluba gledajuci sa svih aspekata, pogledajmo samo na kakvim su nogama nas fudbal i ostali sportovi.
Bosna da ima budzet 5 miliona eura igrala bi euroligu ko iz picke u to sam ubjeden...al zasto su kod nas ljudi takvi pa ocekuju sad da u bosni trebaju igrat rakocevic,planinic,giricek......i takva imena!
Koliko para,tolko muzike
- strong69
#18 Re: otpustise jureta zdovca
Ja ne mislim da trazimo mnogo. Ne ocekujem NBA ni balkanske zvijezde u dresu Bosne ali ocekujem djecu Bosne. Ocekujem da se napravi tim koji ce se bazirati na mladim domacim kosarkasima kao sto je to recimo Partizan ili FMP uradio.arze wrote:
Ne zelim ni Giriceka ni bilo kojeg slicnog igraca nego zelim da stvaramo takve igrace. Kojeg je to kosarkasa stvorila Bosna? Nema buducnosti sa igracima iz USA, ugovorima od po godinu dana.
I na kraju, da u Sarajevu i Zelji imaju plate kao u Bosni vjerujem da bi prije njih gledali u elitnim takmicenjima.
-
arze
#19 Re: otpustise jureta zdovca
koje bolan plate pa bosnin najskuplji igrac dobije 150 000 KM jel to nesto puno svegati? Ja govorim o najskupljem igracu, pa dokle bi to oni dogurali da imaju plate po 1000, 2000 KM pa nisu preduzece
- zlatarsa
#20 Re: otpustise jureta zdovca
Lens nije vise clan kk Bosna. 
- Edin H.
#21 Re: otpustise jureta zdovca
zlatarsa wrote:Lens nije vise clan kk Bosna.
Suska se da ce Alen Abaz postati novi glavni trener KK Bosna
- Peppers
#22 Re: otpustise jureta zdovca
Alen Abaz sluzbeno trener KK Bosna!
-
Ali_G
#23 Re: otpustise jureta zdovca
Haj nek i Abaz proba 
A sto se tice plata, to 150000 malo? To je covjece 12 500 mjesecno, halooooooo. Na stranu sto je kosarka jeftiniji sport od fudbala, al Bosnini igraci imaju jako dobre plate a rezultati ih bas i ne prate toliko. Do koga je, to je vec druga stvar.
A sto se tice plata, to 150000 malo? To je covjece 12 500 mjesecno, halooooooo. Na stranu sto je kosarka jeftiniji sport od fudbala, al Bosnini igraci imaju jako dobre plate a rezultati ih bas i ne prate toliko. Do koga je, to je vec druga stvar.
- suncica24
#24 Re: otpustise jureta zdovca
Peppers wrote:Alen Abaz sluzbeno trener KK Bosna!
- van Basten
#25 Re: otpustise jureta zdovca
Peppers wrote:Alen Abaz sluzbeno trener KK Bosna!