Otpor stoko!!!

Post Reply
realna do boli

Post by realna do boli »

"ko uci zna..ko krade ima "
Grafit kraj osnovne skole.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

realna do boli wrote:"ko uci zna..ko krade ima "
...a pederalni Premijer kaze da je nas najveci problem skontati hoce li se raditi reforme ili ne, dok zivi u stanu od 130 kvadrata kupljenom za 900KM na lokaciji gdje nikada cijena kvadrata nije bila ispod 1500KM, pa ni u taj vakat.

Ali nejse... Kaze nas premijer da razlicite pederalne sluzbe raspolazu razlicitim broj nezaposlenih, dok mu ministar kuka kako je akcija kontrole rada na crno bila uspjesna samo dok nije zavrsena, jerbo onih 40.000 novozaposlenih je ponovo zvanicno nezaposleno.

Aferim.

I da ne bi sve bilo tako crno - jos malo pa ce nam uvesti i porez na dohodak. 10% na plate do 600KM, 15% na sve plate preko. A sve to nakon sto poskupi i ono sto do sada nije, a ja se trenutno zaista ne mogu sjetiti sta nije poskupilo u zadnja dva mjeseca... Znam samo da mi plata nije ni marku skocila na sve to.

Od smanjenja poreza nema nista, jer, kao sto opet rece nas vrli ministar neki, da se smanji porez za samo 1% vlada bi ostala bez 120 miliona KM redovnih prihoda, koji bi urusili stabilni pederalni penzioni sistem i sistem socijalnog osiguranja... Koji znamo najbolje kako radi kada se razbolimo, bez obzira koliko ko od nas odvajao za to.
Area_51

Post by Area_51 »

_BosanaC wrote:
...a pederalni Premijer kaze da je nas najveci problem skontati hoce li se raditi reforme ili ne, dok zivi u stanu od 130 kvadrata kupljenom za 900KM na lokaciji gdje nikada cijena kvadrata nije bila ispod 1500KM, pa ni u taj vakat.

Ali nejse... Kaze nas premijer da razlicite pederalne sluzbe raspolazu razlicitim broj nezaposlenih, dok mu ministar kuka kako je akcija kontrole rada na crno bila uspjesna samo dok nije zavrsena, jerbo onih 40.000 novozaposlenih je ponovo zvanicno nezaposleno.

Aferim.

I da ne bi sve bilo tako crno - jos malo pa ce nam uvesti i porez na dohodak. 10% na plate do 600KM, 15% na sve plate preko. A sve to nakon sto poskupi i ono sto do sada nije, a ja se trenutno zaista ne mogu sjetiti sta nije poskupilo u zadnja dva mjeseca... Znam samo da mi plata nije ni marku skocila na sve to.

Od smanjenja poreza nema nista, jer, kao sto opet rece nas vrli ministar neki, da se smanji porez za samo 1% vlada bi ostala bez 120 miliona KM redovnih prihoda, koji bi urusili stabilni pederalni penzioni sistem i sistem socijalnog osiguranja... Koji znamo najbolje kako radi kada se razbolimo, bez obzira koliko ko od nas odvajao za to.
Vidim poentu posta, nesto kao raja vidite sta nam rade, a mi ne cinimo nista. Vidi sad ovo, kad bi nasem narodi pokusao na uho da sapces da treba nesto revolucijom i desevanjem naroda mijenjat, pa oni nista, pa ti to glasnije malo kazes, pa opet nista, pa te strpljenje izda pa ima kazes OTPOR STOKO.

Znas kakav odgovor bi dobio. KOME STOKO :-D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Znam, bilo je i takvih reakcija :D Jer, zaboga, ne mozes ti s nasim narodom tako :oops: Pa jel' narod docekao da svako svakoga zove gospodinom a ti njemu sad nekakvu stoku spominjes :oops:
Odisej

Post by Odisej »

Area_51 wrote:
_BosanaC wrote:

Aferim.

Vidim poentu posta, nesto kao raja vidite sta nam rade, a mi ne cinimo nista. Vidi sad ovo, kad bi nasem narodi pokusao na uho da sapces da treba nesto revolucijom i desevanjem naroda mijenjat, pa oni nista, pa ti to glasnije malo kazes, pa opet nista, pa te strpljenje izda pa ima kazes OTPOR STOKO.

Znas kakav odgovor bi dobio. KOME STOKO :-D
TAČNO! STOKA NIKAD NIJE USTALA PROTIV SVOJIH ČOBANA. IZABRANIH!
mate bosnjak

Post by mate bosnjak »

_BosanaC wrote:Znam, bilo je i takvih reakcija :D Jer, zaboga, ne mozes ti s nasim narodom tako :oops: Pa jel' narod docekao da svako svakoga zove gospodinom a ti njemu sad nekakvu stoku spominjes :oops:
Dobro.
Pokrenuo si temu-"OTPOR STOKO".
Imas cak mnogo istomisljenika.
Ali reci nam molim te STA SI TI URADIO DO SADA PO PITANJU -O T P O R A
Ti si covjece tipican predsavnik te iste STOKE.
Tipican oportunista.
Po starom dobrom komunistickom sistemu:-Naprijed drugovi... a ja cu malo kasnije...ako uspije...
Hajde povedi nas u OTPOR.
Reci sta nam je ciniti.
Nema OTPORA na forumu-Stoko.
Mi STOKA, cekamo na tvoje upute.
Area_51

Post by Area_51 »

Znas sta jos ima da se ovdje kaze. Mene jako tisti sto ovaj nas narod, kad izlazi na izbore ono glasa sa kriterijima

- najljepsi plakat
- najljepsa frizura
- najvise plakata, mora da je dobra stranka
- najveci plakat
- sto je dobro odgovorio onome kojeg ne volim.

Postavim sebi pitanje, jel ti ljudi uzmu program vise stranka u ruke, pa procitaju sta ovi nude, u kojem vremenu, pa ono donesu odluku na osnovu nekog zakljucka sta bi najvise odgovaralo. Ovdje nista nema od toga. E sad, dolazi glavno pitanje. Na kakav otpor i zbog cega bi ljudi izasli na ulice, kad pojma nemaju za sta su glasali, nego onako na nivou furke podijelili glasove. Kao da biraju Miss a ne vlast koja ce ih vodit. Zar nije tako.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mate bosnjak wrote:
_BosanaC wrote:Znam, bilo je i takvih reakcija :D Jer, zaboga, ne mozes ti s nasim narodom tako :oops: Pa jel' narod docekao da svako svakoga zove gospodinom a ti njemu sad nekakvu stoku spominjes :oops:
Dobro.
Tipican oportunista.
Po starom dobrom komunistickom sistemu:-Naprijed drugovi... a ja cu malo kasnije...ako uspije...
Reci sta nam je ciniti.
Dobro je, i stoka se pocela javljati :D

Mate, imas druge teme... Znas kako i sam rece... primitivci i ti folovi ;) Ako nemas sta reci... Od**** na drugu temu gdje imas ;) Niko ti nece zamjeriti.

I procjenjuj nekoga koga poznajes... Jer inace mozes naletiti samo i iskljucivo na ovakav odgovor.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Area_51 wrote:Znas sta jos ima da se ovdje kaze. Mene jako tisti sto ovaj nas narod, kad izlazi na izbore ono glasa sa kriterijima

- najljepsi plakat
- najljepsa frizura
- najveci plakat
- sto je dobro odgovorio onome kojeg ne volim.

Postavim sebi pitanje, jel ti ljudi uzmu program vise stranka u ruke, pa procitaju sta ovi nude, u kojem vremenu, pa ono donesu odluku na osnovu nekog zakljucka sta bi najvise odgovaralo. Ovdje nista nema od toga. E sad, dolazi glavno pitanje. Na kakav otpor i zbog cega bi ljudi izasli na ulice, kad pojma nemaju za sta su glasali, nego onako na nivou furke podijelili glasove. Kao da biraju Miss a ne vlast koja ce ih vodit. Zar nije tako.
Posto imamo i takvih posjetilaca na temi - najbolje je da pitas Matu :D On ce ti odgovoriti na to sto te kopka iz prve ruke :D
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Area_51 wrote:ovaj nas narod, kad izlazi na izbore ono glasa sa kriterijima

- najljepsi plakat
- najljepsa frizura
- najveci plakat
Zar nije tako.
Nije tako. Tako glasaju normalni ljudi u normalnim državama. Ovde glasaju za nekog svog rođaka, komšiju, prijatelja da bi od njega imali koristi. Da bi mu zaposlio dete, sredio neku dozvolu, završio neki posao.

A preko tog političkog marketinga, oni samo peru pare. Ti si mislio da oni to rade zbog naroda. Ma jok, sad svaka stranka ima svoju marketinšku agenciju, i tu se pere lova. Razumeš. Nije to više kao pre. Da angažuju neku marketinšku agenciju, pa da plate. Sad imaju svoje ljude. Stoka je to bre. To sve treba motkom.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

SARAJEVO - Predsjednik Komisije za finansije i budžet Parlamentarne skupštine BiH Sadik Bahtić kazao je juče da je samo pet institucija BiH dobilo pozitivan izvještaj o poslovanju, a da je stanje najgore u CIPS-u i Agenciji za zapošljavanje.
On je rekao da BHT i Federalna televizija ogromne iznose novca neopravdano troše na kupovinu filmova i serija čija je stvarna vrijednost daleko manja od utrošenog novca.

"Federalna televizija bilježi gubitak od 25 miliona KM koji je veći od njene imovine, a ima i milionski popis potraživanja", rekao je on.

Bahtić je rekao da je Komisija održala javna saslušanja u parlamentu BiH po osnovu konačnog izvještaja revizije finansijskog poslovanja institucija BiH. Dodao je da je do sada analizirano više od 30 institucija BiH od 53 postojeće i da je svega pet institucija dobilo pozitivan izvještaj.

Rekao je da je najveći problem nepostojanje sistema interne kontrole pojedinačnih institucija, dok se najviše krši Zakon o javnim nabavkama.

"Najhaotičnije stanje je u CIPS-u, u kojem su uočene brojne nepravilnosti i nezakonitosti u vezi sa zapošljavanjem, iznosom i isplatom plata, kao i u Agenciji za zapošljavanje, koja od svih institucija bilježi najveći broj putovanja u privatnom aranžmanu, a na državni trošak", rekao je on.

Rekao je da su uočene i mnoge druge nepravilnosti u radu državnih institucija i agencija, kao što su enormni računi za telefon, održavanje automobila, troškovi za putovanja u inostranstvo i odvojen život od porodice te druge nezakonitosti.

Svi izvještaji koje Komisija sačini po okončanju preostalih javnih saslušanja biće proslijeđeni parlamentu BiH i Savjetu ministara BiH. Oni u konačnici treba da budu proslijeđeni Tužilaštvu BiH, u čiji rad Bahtić nema povjerenja jer ni dosadašnji revizorski izvještaji nisu polučili nikakve efekte u toj instituciji.

Predsjednik Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku parlamenta FBiH Omer Vatrić ističe da će ovaj odbor zatražiti zakonsku te moralno-političku odgovornost izabranih zvaničnika.

GROZD će pokrenuti inicijativu o donošenju zakona o odgovornosti i smjenu pojedinih direktora agencija i drugih institucija zbog nezakonitog poslovanja.

Ovih će dana biti pokrenuta i akcija podjele 50.000 letaka građanima s informacijama o trošenju budžetskih iznosa.
rundo

Post by rundo »

realna do boli wrote:Pitam se pitam..da li ja spadam u onu minornu grupu ljudi koja jos uvijek dijeli ljude po covjecnosti a ne imenu.
Mozda stvarno ovakvih ljudi ima malo a vecina i ne misli kao ja.
Mozda stvarno vecini i odgovra ova podjela na troje pa onda mogu pustiti zvona i munare do daske i to nece nikome smetati .Niko nikome nece viriti u tanjir i na Tv ce svi gledati sta zele u svom toru.
Prodje me jeza kada samo pomislim da to i jeste ,mozda, stvarnost ovih ljudi u BiH i da se zato i ne bune .
A ja sam nesto ..sto treba ici odavde jer nisam ni za jedan tor.
Mozda stvarno i ne treba otpor stoko ...mozda mi ne vidimo dobro.
Ima nas ima... :D
Ali malo nas je, malo... :( :( :(
Ja pokusao animirati omladinu i sve one koji se tako osjecaju, da krenu naprijed, da razmisljaju malo svojom glavom, ali avaj, kad je svoju ne izgubih... :sad:
Vise se ne javljam na podforum Politika...osim malih provokacija... :-D nema lijeka nebulozama tipa: "Evo kad su vam puna usta zajedničkih škola onda predlažem da kad su Hrvati već većina u Mostaru da se fino uči hrvatski i povijest, a ako želite vjerunauk nema problema dovesti ćemo i to. Pa da vas sad čujem"...od clana dena00...
jefferson

Post by jefferson »

realna do boli wrote:Pitam se pitam..da li ja spadam u onu minornu grupu ljudi koja jos uvijek dijeli ljude po covjecnosti a ne imenu.
Mozda stvarno ovakvih ljudi ima malo a vecina i ne misli kao ja.
Mozda stvarno vecini i odgovra ova podjela na troje pa onda mogu pustiti zvona i munare do daske i to nece nikome smetati .Niko nikome nece viriti u tanjir i na Tv ce svi gledati sta zele u svom toru.
Prodje me jeza kada samo pomislim da to i jeste ,mozda, stvarnost ovih ljudi u BiH i da se zato i ne bune .
A ja sam nesto ..sto treba ici odavde jer nisam ni za jedan tor.
Mozda stvarno i ne treba otpor stoko ...mozda mi ne vidimo dobro.
Joj mene je toga strah stvarno da ljudi zele ovo. Da zele ovo stanje gdje ce svako imati svoj tor. I kad mislim da nije to tako, nadjem se u nekom drustvu i pocne prica tipa "kad oni mogu svoje, mozemo i mi svoje"
Pa bogami, ja taj film necu gledati!
mate bosnjak

Post by mate bosnjak »

_BosanaC wrote:
mate bosnjak wrote:
Dobro.
Tipican oportunista.
Reci sta nam je ciniti.
Dobro je, i stoka se pocela javljati :D

Mate, imas druge teme... Znas kako i sam rece... primitivci i ti folovi ;) Ako nemas sta reci... Od**** na drugu temu gdje imas ;) Niko ti nece zamjeriti.

I procjenjuj nekoga koga poznajes... Jer inace mozes naletiti samo i iskljucivo na ovakav odgovor.
Pa ti se odmah naljutio.
Ma nemoj tako, ja tako rado citam tvoje postove, pune velikih ideja i velicanstvenih otkrica.
Pa samo sam te pitao sta da radimo , mi stoka.
Kako da pokrenemo taj OTPOR na koji nas pozivas.
Ti sigurno znas sta nam je ciniti, a tvoj poziv i ideja mi se stvarno dopadaju.
OTPOR, STOKO,OTPOR-jednostavno velicanstveno.
Tvoj grandiozni um nam otvara oci, ali daj nas konacno povedi u svijetliju buducnost.
Stani na celo OTPORA.
Budi nam vodja.
Samo sam te molio da nam kazes kada i kako da pocnemo.
Kada bi se skupila samo ova grupa, nas tvojih istomisljenika sa ovog foruma, bilo bi nas dovoljno da se organizujemo u pokret OTPORA.
Ali daj konacno otkij nam svoje ideje.
Hocemo li zauzimati Skupstinu, praviti mitinge, kidnapovati politicare...
Sta mislis kako bi bilo da protjeramo iz zemlje sve one koji su glasali za...
znas vec koga?
Neznam ste bi bilo najbolje ali sam ubjedjen da ti znas.
Odredi mjesto i vrijeme gdije da se sastanemo gdije ces nam dati uptstva kako da krenemo u OTPOR.
Ova STOKA treba konacno jednog pravog COBANA.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

:-) :-) :-) :-)
danas

Post by danas »

mate bosnjak wrote: Ova STOKA treba konacno jednog pravog COBANA.
ja se javljala na konkurs za cobana, evo i dalje cekam odgovor :D :D
znam sibnut, sapet, pomust, osisat, ostrigat, ogulit, osedlat, zajahat, upregnut, prevest zedna preko vode... :D :D

jel' moja pozicija? :)
patrius

Post by patrius »

Mate je,izgleda, bio partizan,cim zna kako su to komunisti radili :( E moj Matane,da smo mi upola tako cestiti kao ti ljudi onda,nasi predji,ovdje vec odavno ne bi bilo "stoke"...a ni cobana...
Area_51

Post by Area_51 »

enes-s wrote:
Area_51 wrote:ovaj nas narod, kad izlazi na izbore ono glasa sa kriterijima

- najljepsi plakat
- najljepsa frizura
- najveci plakat
Zar nije tako.
Nije tako. Tako glasaju normalni ljudi u normalnim državama. Ovde glasaju za nekog svog rođaka, komšiju, prijatelja da bi od njega imali koristi. Da bi mu zaposlio dete, sredio neku dozvolu, završio neki posao.

A preko tog političkog marketinga, oni samo peru pare. Ti si mislio da oni to rade zbog naroda. Ma jok, sad svaka stranka ima svoju marketinšku agenciju, i tu se pere lova. Razumeš. Nije to više kao pre. Da angažuju neku marketinšku agenciju, pa da plate. Sad imaju svoje ljude. Stoka je to bre. To sve treba motkom.
Jako tacno, interes je majka i dvije djece. Dakle, onda ostaje da se strpimo do pojave kakvog novog cobana pa za njim. :-D Sta da kazem, malo je tema pokazala da smo spremni na promjena ali u limburgu, nego daj nam ovoga istog, nek nas foliraju laznim parolama, nek izbore pobjeduju spodobe bez programa sa ofarbanom frizurom, tako nam i treba. Zakljucaj.
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Eh da nam je jedan kao ovaj prof. Savić. To je pravi baja. Već sam ga stavio na neku od tema, ali tip me fascinirao, pa moram još jednom.
Pazi, ali da živi preko puta zgrade Predsedništva, pa da ih zapišava sa terase. I njih i njihove Audije.
Evo majstora još jedared... :D Genijalac!
U svoje vreme, legenda beogradskog disidentskog kruga bio je prof.dr. Vesko Savic, neuropsihijatar. Ziveo kod Karadjordjevog parka, tresao piksle i pishao sa terase. Ponekad je pishao i u parku, i kako ko naidje poznat, on bi se rukovao jednom rukom, sve drugom nastavljajuci da vrsi nuzdu.Kod njega se svakodnevno okupljao kompletan sastav...znate vec. Vrata Savicevog stana su danonocno bila bukvalno, sirom otvorena.Ljudi su bili zavisni od odlazenja kod Veska na seanse. Nije postovao nikoga. Psovao je kao lud, bukvalno svaka druga rec. Kurac ovo, kurac ono. Uprkos toj pojavnoj prostoti, bio je jako uvazen u struci, posebno u naucnim krugovima u inostranstvu, narocito SAD...veliki doprinos u saznavanju nastanka epilepsije itd. Znala sam ga kao devojcica, a kasnije kao studentkinja, cesto vidjala gde seta oko Slavije, uvek, iskljucivo, obucen u pantalone pumparice, do kolena. Nepatvoreni cudak. Pacijente je lecio specificnom sok terapijom, deruci se na njih najstrasnije...onome koji je tvrdio da je car Dusan, prisao je i izdrao mu se u lice "Kako ti majku ti jebem lazovsku kad sam ja car Dusan!" Ludak, pribijen uza zid procedi...uporan..."Ja sam se prvi setio..."...Imao je i plemenitih trenutaka...sestra prilazi, "Doktore Savicu, onaj sto tvrdi da je Cirilo i Metodije trazi dve porcije obroka" Vesko kaze:"Daj mu dve porcije, ako covek kaze..". Na samrtnoj postelji, dosao mu jedan od svakodnevnih posetilaca iz pomenutog kruga...Trenutak patosa, covek umire, samo sto dusu nije ispustio. Dodje i kraj poslednje posete, poslednjeg pozdrava, ipak prijatelja uprkos cudnovatom odnosu...Ovaj, mladji, posetilac, sav ganut, ceka sta ce mu profesor poslednje sapnuti, jer jedva govori. Rece profesor, nakon sto je saslusao pozdravni govor gotovo uplakanog prijatelja, i na njegovu molbu da mu ipak nesto izusti za kraj..."Pridji blize da ti kazem". Ovaj pridje uhom do profesorovih usta, i zacu poslednje reci: "Uhvatis me za kurac".

Kod ovog Veska Savica, Filaret automatic, je godinama radio kao sluga. Sluzio sve te silne goste svakodnevno, cistio, prao...isao u nabavku, trpeci najstrasniji teror ovog cudaka koji se moze zamisliti. Donosio racune za svaku kutiju deterdzenta, pravdajuci se dugo. Drhtao je od straha, naocigled mnogih ljudi. Kad je kuvao caj profesoru, zavaljenom redovno u kauce...i zacuo poznati grmeci glas.."Kuvas li ti taj caj, o. Filarete...kuvas li i sebi?"odgovarao bi "Evo, evo, odmah gos'n profesore....kuvam i sebi, ali je necu sebi secer da stavim..."

Jednog dana, velika skupina ljudi je prisustvovala sceni, pri kojoj je (boga pitaj zbog koje sitnice) profesor, koji se nikad nije odvajao od pistolja, ustao sa divana, potrcao za Filaretom koji je zazdio koliko ga noge nose prema izlazu iz stana, i ispalio u njegovom pravcu ceo sarzer...Filaret je u poslednjem trenutku spas potrazio u liftu.

Naravno, ubrzo se vratio, drhteci, i nastavio svoje slugeranjstvo kao da se nista nije dogodilo.

......

Pisuci gornji post, zaboravih da dodam kraj. Filaret spas nalazi u liftu, Vesko se vraca u stan prepun ljudi, sa pistoljem u ruci, i kaze:"U zivotu nisam video nekog da se ovako brzo krsti...jebes mi mater.."

.......

Salon Veska Savica je "radio" dan i noc. Vrata su bukvalno bila stalno otvorena. Desavalo se da kroz otvorena vrata komsinica ugleda starog profesora na WC solji, u toaletu, takodje sirom otvorenih vrata, kako vrsi nuzdu. "Ju, sta to radite, profesore?!!" "Evo, serem, gospodjo."

Bolelo ga je uvo za, ama bas sve.

Pacijente je najcesce lecio sok terapijama. Ili placebom. svima koji su prosli kroz salon, a prosli su svi koji su nesto znacili u tim krugovima, davao je iste tablete za razlicite boljke.

Nije samo Filaret pokorni bio zrtva Saviceve pucnjave...

Kosta Cavoski se obratio Savicu u vezi svojih problema sa alkoholom. Zamolio ga da ga leci. Vesko je pristao.

"Dobro, Koscuski (godinama nije nikad ubo ispravno Kostino prezime), vazi, lecicu te. Za pocetak, ni kap alkohola da nisi popio!" laugh.gif

Posle nekoliko dana, dolazi snuzdeni Kosta, zaleci se da problem nije odmakao.
"Jesi li pio tablete, sto sam ti dao, Koscuski, pizda li ti materina?"
-Nisam.
"Pa popi ih, jebem li ti majku komunisticku!" (uobicajena psovka za sve posetioce)
-Hocu,popicu. (snuzdeno)
"Ma popi ih sad, da vidim, djubre jedno komu..."
-Ma dobro, profesore, hocu, popicu kod kuce...

Ustade Vesko sa kauca, u ruci pistolj, kao i uvek, repetira i uperi ga u Cavoskog.
"Da si popio sad odmah, jebem li ti mater, ili cu da pucam!"
-Sta vam je profesore, rekao sam da cu popiti...

Savic ispaljuje dva metka u zid, sa obe strane Kostine glave...

Brojni svedoci.

.......

Salon prepun sveta, profesor, kao i obicno lezi. Na vratima se pojavljuje profesor Djuric, Voja, poznati vizantolog. Kako ga ugleda, Vesko se nasmeja, i rece:
"E sjajno sto si navratio Djuricu, pa da ispricas ono sto si meni pricao, kako ste jebali popove kad ste ono radili u Hilandaru..."

.......

Regularni posetioci salona, doveli prijatelja iz unutrasnjosti, oca porodice, samoubicu recidivistu, cetiri pokusaja, Savic preporucen sa klinike kao poslednja slamka spasa. Pri tom zamole profesora da se uzdrzi od prostakluka, da bude sto finiji moze,jer je covek u delikatnoj dusevnoj situaciji, i tek sto je izvrsio poslednji pokusaj, i pukom srecom spasen smrti.

Savic obecava. Covek se pojavljuje. Savic kaze:
"Ajdemo ja i ti ovamo, malo nasamo."

Odlaze u drugu prostoriju.
Tamo, po prici pacijenta, razgovor pocinje Savicevim pitanjem:

"Ajde, koji je tebi kurac, sta bre ti 'oces koju pizdu materinu?!"

Ovaj pomalo zbunjen, ali pocinje da objasnjava svoju zivotnu pricu, i koncentrisane razloge zbog kojih je krajnje determinisan da nece odustati od samoubiustva.

Savic slusa, slusa, pazljivo ga promatra. Pa kad ovaj zavrsi, progovara:

"Ma znas sta. Ti si potpuno u pravu, i slazem se sa tobom. Za tebe je smrt jedino resenje, i sto pre se ubijes bice bolje za tebe i druge. Ti si jedan slabic koji i ne treba da zivi, nepopravljiv si ti slucaj, nema lecenja, nema resenja, jedino sto mogu da savetujem je da se ubijes sto pre..."

Covek izlazi..odlaze on i prijatelji koji su cekali ispred, ulaze u lift. Tek, neko pita, sta je bilo. Ovaj, krece...

"Koje je ovo djubre od lekara. Kod koga ste me vi doveli....i ovaj covek leci ljude i vazi za najboljeg doktora,...sramota. E ne pada mi vise na pamet, necu vala da se ubijem, bas njemu u inat."

Tako je i bilo, nikad vise nije pokusao, cak se i psihicki oporavio, na radost porodice.

......

Mlada zena brani doktorsku disertaciju na neuropsihijatriji. Skupila se sva moguca familija, prijatelji u publici. Savic predsednik komisije.

Na kraju, posle briljantno odbranjene teze, svi clanovi komisije daju svoje, pozitivno misljenje, i na kraju se obracaju zamisljenom Savicu, da kao predsednik komisije, da svoju ocenu i eventualno postavi neko pitanje kandidatkinji.

Starkelja gleda zenu, gleda ona njega...ceka pitanje.

Najednom ce on:
"Sine, bil' ti dala meni picke?"

Ona zaprepascena, bez teksta, kao i cela sala.

On opet:
"Sine, ja te lepo pitam, bil' ti meni dala picke?"

Ona ne izdrza, briznu u plac, suza suzu stize, pocne da se placuci i smrcuci buni nerazgovetno...kako vi to tako...ma kako se usudjujete...sramota...smrc,smrc...

Na to ce profesor svoju konkluziju:
"E moj sine, znas li ti jadna, sta tebe ceka sa ludacima...pa neces ti izdrzati ni jednog jaceg ludaka, kod prvog ces se slomiti kad pocne da ti ga sipa, a svaki drugi ce ti traziti picke...Kad ovo nisi izdrzala...bojim se ja da taj tezak posao nije za tebe. Mnogo si, sine osetljiva a hoces da radis sa ludim ljudima."

.......
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

....... Da sam ja netko... bila je tema...sad slična je sa ovom o otporu i samoj potrebi za istim...

Šta i kako.... najbolje je za početak da se ljudi bar sa foruma ovog upoznaju, razmijene ideje, stavove, porazgovaraju... to je prvi korak... drugi korak jeste da izvode noćne akcije, tip akcija može biti šarolik ali za početak treba recimo prebojavati zidove na kojima su šovinističke parole, na kojima su napisana imene političkih stranaka... nakon toga dolazi u obzir zafarbavanje institucija sistema i njenih pipaka (institucije i javna preduzeća)... poslije toga na red dolazi afirmacija populacije... letci, pamfleti.... agitovanje među ljudima... u svom kvartu... pozivanje ljudi na demonstracije....
Uporedo sa tim treba napisati "zahtjeve"... recimo da se građani vrate u ustav... da se pod hitno mora promijeniti ustav i unutarnje uređenje zelje... da se mora riješiti sistem obrazovanja.... agitovati među studentima... mladim populacijama.... crtati im ako treba kakva je situacija i predočavati im širu sliku i stvarnu situaciju u kojoj se svi nalazimo...

Ilegala je po meni najbvolja za početak.... da se ne zna mnogo ali da se vide akcije... koje na mudar, pametan i slikovit način trebaju prezentirati populaciji gdje svi skupa idemo pod vodstvom ovih ultranaciuonalista i vjerskih mafijaša.....
jefferson

Post by jefferson »

uvjek dobar gost wrote:....... Da sam ja netko... bila je tema...sad slična je sa ovom o otporu i samoj potrebi za istim...

Šta i kako.... najbolje je za početak da se ljudi bar sa foruma ovog upoznaju, razmijene ideje, stavove, porazgovaraju... to je prvi korak... drugi korak jeste da izvode noćne akcije, tip akcija može biti šarolik ali za početak treba recimo prebojavati zidove na kojima su šovinističke parole, na kojima su napisana imene političkih stranaka... nakon toga dolazi u obzir zafarbavanje institucija sistema i njenih pipaka (institucije i javna preduzeća)... poslije toga na red dolazi afirmacija populacije... letci, pamfleti.... agitovanje među ljudima... u svom kvartu... pozivanje ljudi na demonstracije....
Uporedo sa tim treba napisati "zahtjeve"... recimo da se građani vrate u ustav... da se pod hitno mora promijeniti ustav i unutarnje uređenje zelje... da se mora riješiti sistem obrazovanja.... agitovati među studentima... mladim populacijama.... crtati im ako treba kakva je situacija i predočavati im širu sliku i stvarnu situaciju u kojoj se svi nalazimo...

Ilegala je po meni najbvolja za početak.... da se ne zna mnogo ali da se vide akcije... koje na mudar, pametan i slikovit način trebaju prezentirati populaciji gdje svi skupa idemo pod vodstvom ovih ultranaciuonalista i vjerskih mafijaša.....
Upotpunosti se slazem!
uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

treba napraviti jednu ilegalnu, noicnu akciju koja ce se vidjeti i ostaviti utisak i siguran sam da ce se ljudi zapitati....
...napraviti drugu...i ljudi ce se pokrenuti...
...napraviti trecu i stvari ce se zakotrljati......
.....treca, cetvrta i peta ce ici uporedo a da se ne zna da se desavaju...

i probudim se!!!

p.s. svi koji su za akcije, nek se jave na pm
realna do boli

Post by realna do boli »

Necu da idem u ilegalu , necu da idem u nocne akcije..hocu sve transparentno .
Sinoc mi se digla kosa na glavi :Visoki predstavnik javno proziva samo DVA lika ( ne mog da kazem covjeka) koji u cijeloj drzavi koce ustroj policije .
Od te i slicnih reorganicaija i preustroja svega i svacega zavisi ulazak nas
4 500 000 milijona ljudi u Evropu i dobijanje pasosa koji nesto vrijedi...
NIJIH DVOJICAAA.... ma bruka ziva.
Znaci treba ta dva lika zatvoriti u jednu prostoriju i dok se ne saseru nedati im da izadju van dok ne zavrse to sto im
"se neda" .....
Ljuta sam :x
Mutimir

Post by Mutimir »

realna do boli wrote:Necu da idem u ilegalu , necu da idem u nocne akcije..hocu sve transparentno .
Sinoc mi se digla kosa na glavi :Visoki predstavnik javno proziva samo DVA lika ( ne mog da kazem covjeka) koji u cijeloj drzavi koce ustroj policije .
Od te i slicnih reorganicaija i preustroja svega i svacega zavisi ulazak nas
4 500 000 milijona ljudi u Evropu i dobijanje pasosa koji nesto vrijedi...
NIJIH DVOJICAAA.... ma bruka ziva.
Znaci treba ta dva lika zatvoriti u jednu prostoriju i dok se ne saseru nedati im da izadju van dok ne zavrse to sto im
"se neda" .....
Ljuta sam :x
cuj njih dvojica ... pa bona oni su - mi sami!

i nema ovdje cetriipomiliona ljudi vec mozda tri eventualno jer su pametni davno odavde zbrisali u evropu tamo rade zaradju i vikendom meze i teferice i seru kako je bosna najljepsa drzava na svijetu!
realna do boli

Post by realna do boli »

Znam da su "oni" nase ogledalo ...ali kade se poimenicno kaze ko je kriv..e pa onda bar treba da ih bude stid..ne prozva covjek ni njihove partije ni par stotina bezposlenih i bezobraznih parlamentaraca nego samo DVOICU.

Na svu moju srecu ..ili.. nesrecu spadam u onu skupinu bosanaca koji zive u BiH..i stvarno..koliko li nas uopste ima jos ovdje.
Kada se prebrojavaju glasovi na izborima..kako se uopste zna sta je i od koje "kolicine" pravi broj...samo od onih koji izadju na izbore..znam..znam...druga prica.
Samo mi broj stanovnika BiH ,trenutno ..nesto neda mira...
Post Reply