otpiljio novinar hadziomerovic!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

savrseni krug

#26 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by savrseni krug »

nedim01 wrote:smjenjen je! "na vlastiti zahtijev" kao skoro marinko jurcevic, poliicki tuzilac. imenovana duska jurisic. nadam se da ce ftv postati profesionalnija, otvorenija za sve politike i opcije, a ne kao do sada, jednostranacka, jednoumna tv. mislim da je dobro da je hadziomerovic smjenjen jer se pokazao kao vrlo ne profesionalan novinar, politicki orijentiran sto jedan novinar, barem javno, sebi ne bi trebao dozvoliti. u njegovim emisija se cuju recenice tipa " ja mislim da niste upravu, da bi trebali ovo ili ono" sto sebi moze dozvoliti samo strana u emisiji a nikako voditelj. ogavno je sto "najgledanija emisija ftv 60min" ima u emisji same srednjoskloce i huskacke novinare. ovaj post je i kritika novinarstvu u bih, ovjde nije stvar ovaj ili onaj medij, vec neprofesionalnost cije je olicenje novinar hadziomerovic.
hehe
a zar zaista mislis da ce tim tvojim "zrtvama"60 minuta i informativnog programa FTV biti lakse sada kada je duska jurisic glavni urednik
ona je mnogo vise" gadura" od samog bakira i ovo je jako pametan potez gosp.durakovica jer na ovaj nacin su se zapusila usta dusebriznicima vladajuce oligarhije,sad se necete moci hvatati floskula bakir=SDP,RAK zadovoljan,mille ronhill opet ispizdio i svi sretniii
samo sad gledaj kako ce izgledati programska sema FTV-a i same emisije 60 minuta
seLL

#27 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by seLL »

Na Bakirovom mjestu su bili mnogi i nikome nisu smetali a dolazili su nama svima poznatim stranackim putem i stelama ali kada je u pitanju Bakir svima smeta a mozda je jedini novinar u BiH koji je nesto objavljivao i trudio se za razliku od drugih kvazi novinara.Toliko je losih novinara koji nikome ne smetaju ali na Bakira su mnogi spremni da napadnu.Postujem rad Duske Jurisic i drago mi je da je ona nasljedila Bakira ali mislim da treba i Bakiru pokazati malo postovanja...A sto se tice njegovog preferiranja SDP-a po meni je bolje i to nego da brani Stranku za BiH i SDA..ili da navija za one koji trenutno vladaju...
giovannir

#28 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by giovannir »

Ljudi, šta vam je! Evo zašto se sam smjenio:

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
gaius

#29 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by gaius »

amalia wrote:
informisi se malo, pa ces vidjeti da je SDP pokrenuo peticiju protiv ovog povecanja plata. Nije bas da se ne bune.
ma daj ba pusti tu priču.. populizam čisti.. kad znaš te ljude privatno.. onda ti je jasno da je i sdp isti trash kao i sda, sbih, snsd.. itd.. itd.. sve go lopov..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#30 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by hrasno38 »

gaius wrote:
amalia wrote:
informisi se malo, pa ces vidjeti da je SDP pokrenuo peticiju protiv ovog povecanja plata. Nije bas da se ne bune.
ma daj ba pusti tu priču.. populizam čisti.. kad znaš te ljude privatno.. onda ti je jasno da je i sdp isti trash kao i sda, sbih, snsd.. itd.. itd.. sve go lopov..
Otprilike ja cu prevesti ovu tvoju recenicu "u BiH su stradali i Bosnjaci i Srbi i Hrvati i Ostali " kao sto neprestano pokusava da pokazu mediji RS-a. I ne kazem da nisu samo su procenti uzasno razliciti i to je poenta cijele price. Nikako i u nicemu u BiH se ne moze rasporediti ravnomjerno krivica kao sto ne moze ni lopovluk.
skorpija1S

#31 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by skorpija1S »

nikad_izvini wrote:
nedim01 wrote:smjenjen je! "na vlastiti zahtijev" kao skoro marinko jurcevic, poliicki tuzilac. imenovana duska jurisic. nadam se da ce ftv postati profesionalnija, otvorenija za sve politike i opcije, a ne kao do sada, jednostranacka, jednoumna tv. mislim da je dobro da je hadziomerovic smjenjen jer se pokazao kao vrlo ne profesionalan novinar, politicki orijentiran sto jedan novinar, barem javno, sebi ne bi trebao dozvoliti. u njegovim emisija se cuju recenice tipa " ja mislim da niste upravu, da bi trebali ovo ili ono" sto sebi moze dozvoliti samo strana u emisiji a nikako voditelj. ogavno je sto "najgledanija emisija ftv 60min" ima u emisji same srednjoskloce i huskacke novinare. ovaj post je i kritika novinarstvu u bih, ovjde nije stvar ovaj ili onaj medij, vec neprofesionalnost cije je olicenje novinar hadziomerovic.
Pa jbt,napadaš dvoje novinara koji su više-manje moralne vertikale(ako takvo nešto postoji) u današnjem BiH novinarstvu.I ti ih pljuješ.A onda se čudimo što nam je loše.Neka,neka,dok je takvih nećemo daleko,a ima vas masa i nećemo daleko.
Potpisujem.
gaius

#32 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by gaius »

hrasno38 wrote:
gaius wrote:
amalia wrote:
Otprilike ja cu prevesti ovu tvoju recenicu "u BiH su stradali i Bosnjaci i Srbi i Hrvati i Ostali " kao sto neprestano pokusava da pokazu mediji RS-a. I ne kazem da nisu samo su procenti uzasno razliciti i to je poenta cijele price. Nikako i u nicemu u BiH se ne moze rasporediti ravnomjerno krivica kao sto ne moze ni lopovluk.
nemoj molim te prevoditi moje rečenice.. ja sam jasno rekao da ne držim sdp za alternativu ovim kriminalcima iz prostog razloga - što su oni manje-više isti.. bilo po kriminalu ili nesposobnosti.. a jel neko drpio 50.000 ili milion.. isti klinac što se mene tiče.. i nemojte vi sdp-ovci misliti da mi koji nismo za ove lopove na vlasti mislimo da je sdp vauu.. kuulll.. suupppeeerrr.. jebivjetri obični..

a za ovo prevođenje.. pa ti ko da si doktrinu djelovanja učio u sda i sbih.. jel' neko napiše nešto što se ne sviđa tebi i tvojoj stranci.. odmah spomeni žrtve i svi će u vrhuncu orgazma potvrditi da si ti u pravu.. šta sad hebote ne smijem reći da je meni sdp isti klinac.. ??? ja znam neke njihove ljude i reću - trash ko i sda i sbih.. gluho bilo..
skorpija1S

#33 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by skorpija1S »

gaius wrote:
amalia wrote:
Grijesis,bas kad neke od tih ljudi znas privatno,onda ti je jasno da ima nade.
gaius

#34 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by gaius »

skorpija1S wrote:
gaius wrote:
amalia wrote:
Grijesis,bas kad neke od tih ljudi znas privatno,onda ti je jasno da ima nade.
šta griješim.. pa ja iz vlastitog iskustva znam za neke ljude da su vrlo nesposobni, korumpirani.. nikakvi.. to me i navodi na zaključak da su isti.. ali to naravno ne znači da se neće pojaviti neko bolji..
skorpija1S

#35 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by skorpija1S »

šta griješim.. pa ja iz vlastitog iskustva znam za neke ljude da su vrlo nesposobni, korumpirani.. nikakvi.. to me i navodi na zaključak da su isti.. ali to naravno ne znači da se neće pojaviti neko bolji..[/quote]
Poznajem osobu u SDP koja ni u kom slucaju nije korumpirana,a radi za ovu zemlju i ovaj narod sve sto je u njenoj moci. Vjeruj mi...i ja sam mislila da su svi politicari isti,ali nisu....
fole13

#36 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by fole13 »

Sta pricate ba Bakir je jedini covjek koji kritikuje nerad vlasti to jest rad za vlastiti dzep iznosi to javno cak i dokaze ima ali kad imamo sud pun nepismeni ljudi koji su postavljeni od tih istih lopova pa tu Bakir nemoze uticati jer istjeruju novinare iz svake ustanove u kojoj je mito i korupcija da se nebi otkrili u kriminalu nabijem ja SDA i 100% za bih satro oni za Bih a i sdp nije nista bolji sve su to ljudi koji su bili na vlasti i punili dzepove i povuku se lagano iz politike kad je smjena vlasti i uzivaju u lovi gradana zato ja ne glasam nikako vec 4 godine za koga da glasam kad su svi isti mamu im jebem :x :x :x
Air Ramiz

#37 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by Air Ramiz »

Tačno je da sad Bakir dere Dodika, ali je isto tačno i to da je Bakir bio Dodikov vjetar u leđa u tom Dodikovom procesu dolaska na vlast. I što je još gore, ne samo da ga je tad predstavljao kao demokratu, borca protiv SDA-HDZ-SDS nacionalista (to je bila svaka druga Bakirova, iako je neumjesno svako izjednačavanje te tri stranke), nego i kad je došao na vlast i kad je počeo pljačkat, to je Bakir predstavljao kao ekonomsko čudo u RS-u, Dodikove mudre ekonomske poteze. Tek kad je Dodik zakuhao sa Zlatkom, onda je i Bakir okrenuo ploču, a i Zlatko je vidio da ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se obiju. Pogotovo nakon što je ona gnjida od Rajka Vasića, ratnohuškačkog hohštaplera, plasirala onu vijest kako je Zlatko tražio od Dodika da unište reisa?! U svakom slučaju Bakir je kao novinar jedna velika nula.
abidsakalas

#38 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by abidsakalas »

Politika se mijenja, kao i ljubav jel :). To sto je Bakir nekada podrzavao Dodika je zbog toga sto je Dodik tada bio jedina alternativa SDS-u, danas to nije i sasvim logicno je da ga vise ne podrzava. Takvih primjera politickih zaokreta imamo mnogo kako na nasim prostorima tako i sire. Profesionalni novinari treba da kritikuju vlast a Dodik je sada vlast,nekada je bio opozicija .
Vozdra raja :-)

#39 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by Vozdra raja :-) »

Evo u sinocnjoj sapunici 60 minuta, Bakir je sumorno dao svima do znanja da je ovaj puta dobro nadrljao optuzivsi Cengica i co da su finansirali napade 11/9.

Sada slijedi parnica koju ce Bake ovaj puta dobrano da izgubi.

I kao sto i on sam rece, -ko zna kako ce se ovo zavrsiti.
Better Man

#40 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by Better Man »

Vozdra raja wrote:Evo u sinocnjoj sapunici 60 minuta, Bakir je sumorno dao svima do znanja da je ovaj puta dobro nadrljao optuzivsi Cengica i co da su finansirali napade 11/9.

Mnogi su tužili Bakira i 60 minuta i svi su odreda izgubili tužbe.
b@tto

#41 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by b@tto »

Better Man wrote:
Vozdra raja wrote:Evo u sinocnjoj sapunici 60 minuta, Bakir je sumorno dao svima do znanja da je ovaj puta dobro nadrljao optuzivsi Cengica i co da su finansirali napade 11/9.

Mnogi su tužili Bakira i 60 minuta i svi su odreda izgubili tužbe.
nisi u pravu,izgubio je 2 parnice,jednu od hadžiomerovića iz sda mostar,drugu od ahmedinovića iz sdp tuzla
Šeha

#42 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by Šeha »

b@tto wrote:
nisi u pravu,izgubio je 2 parnice,jednu od hadžiomerovića iz sda mostar,drugu od ahmedinovića iz sdp tuzla
To mora da je laz jer Bakir nikad ne napada SDP i zasto bi ga ovi tuzili?!?

:D :D :D
b@tto

#43 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by b@tto »

Šeha wrote:
b@tto wrote:
To mora da je laz jer Bakir nikad ne napada SDP i zasto bi ga ovi tuzili?!?

:D :D :D
ti ako hoćeš vjeruj da je laž,ali je on te 2 parnice izgubio.
Gandalf

#44 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by Gandalf »

Jarane ti nisi normalan , trči na psihijatriju pod hitno :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Citizen-X

#45 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by Citizen-X »

mIRCerka wrote:
Zux wrote: Evo me gdje si ti... :-D
na jugu, sektor -/-
Je l Muradif na sjeveru gore :mrgreen: :mrgreen: :evil:
cunga lunga

#46 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by cunga lunga »

EKSKLUZIVNO u 60 minuta:
hasan cengic je finansirao napade na New York 11.09.... :-) :-) :lol: :lol:
sharwoodforest

#47 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by sharwoodforest »

ma bakir je ok, mada pretjera kao i svi drugi. ko to u ovoj drzavi ne pretjeruje?
Air Ramiz

#48 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by Air Ramiz »

Gandalf wrote:

Jarane ti nisi normalan , trči na psihijatriju pod hitno :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Ti il si Bakir il si mu neki rod. Covjek je fino izrazio svoje misljenje, a ti si poceo da pljujes isto kao sto i Bakir radi, klasicnim primitivnim dodikovskim primitivizmom. Ako nemas argumente suti.

Bakir je po mom misljenju jedna velika novinarska nula. Sta je to Bakir kao novinar pozitivno uradio a sto ce ostat upamceno? Mladen Delic ce ostat upamcen po kultnoj recenici "Je li to moguce", Senad Hadzifejzovic kao covjek koji je uspio spojit Izetbegovica kad ga je JNA zarobila sa televizijom i poslat u svijet informaciju o otmici, Baho ce ostat upamcen po "opasno je", a Bakir kao neko ko se uvlacio Dodiku u guzicu dvije godine, neko ko je s Dodikom htio progurat "ustavne" reforme kojima se cementira RS, neko ko se cudio Dodikovom ekonomskom cudu, neko ko je Prlicu pjevao pjesmu kosulja plava, neko ko je od HVO-a napravio branitelje, neko ko je izmislio teroristicki kamp pogorelicu, neko ko je izmislio Hasana Abu Dabi Cengica koji finansira 11. septembar, neko ko siri islamofobiju i antisemitizam dvije godine forsirajuci pricu o deset jebenih vehabija, a u zemlji ima 40.000 silovanih zena, dok silovatelji slobodno hodaju, neko ko je obezvrijedio i pljuvao po herojima Armije BiH, generalu Alagicu, ko je plasirao dezinformacije o tome da ce Dudakovic bit optuzen, uhapsen itd. ko je prvi poletio da objavio hakanijev montirani audio-video klip o "oprostajnom sijelu" mudzahedina kako bi osudili Rasima Delica, neko ko je Tihica nazivao maticarem, a sada mu se uvlaci u guzicu, neko ko je Mirnesa predstavljao kao ludjaka, a sada kao Top Gun. Smatram da je 60 minuta potrebna emisija ali sa drugim urednikom i s drugim novinarima. Npr. sto ne bi to bila Arijana Saracevic Helac koja je s borcima bila cijelo vrijeme rata, s pravom ekipom profesionalaca koji nemaju taj seljacki primitivni agresivni nagon da laju u emisiji i da argumentima ispricaju pricu, a ne klosarskim frazama.
tranquil

#49 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by tranquil »

Air Ramiz wrote:
Gandalf wrote:

Ti il si Bakir il si mu neki rod. Covjek je fino izrazio svoje misljenje, a ti si poceo da pljujes isto kao sto i Bakir radi, klasicnim primitivnim dodikovskim primitivizmom. Ako nemas argumente suti.

Bakir je po mom misljenju jedna velika novinarska nula. Sta je to Bakir kao novinar pozitivno uradio a sto ce ostat upamceno? Mladen Delic ce ostat upamcen po kultnoj recenici "Je li to moguce", Senad Hadzifejzovic kao covjek koji je uspio spojit Izetbegovica kad ga je JNA zarobila sa televizijom i poslat u svijet informaciju o otmici, Baho ce ostat upamcen po "opasno je", a Bakir kao neko ko se uvlacio Dodiku u guzicu dvije godine, neko ko je s Dodikom htio progurat "ustavne" reforme kojima se cementira RS, neko ko se cudio Dodikovom ekonomskom cudu, neko ko je Prlicu pjevao pjesmu kosulja plava, neko ko je od HVO-a napravio branitelje, neko ko je izmislio teroristicki kamp pogorelicu, neko ko je izmislio Hasana Abu Dabi Cengica koji finansira 11. septembar, neko ko siri islamofobiju i antisemitizam dvije godine forsirajuci pricu o deset jebenih vehabija, a u zemlji ima 40.000 silovanih zena, dok silovatelji slobodno hodaju, neko ko je obezvrijedio i pljuvao po herojima Armije BiH, generalu Alagicu, ko je plasirao dezinformacije o tome da ce Dudakovic bit optuzen, uhapsen itd. ko je prvi poletio da objavio hakanijev montirani audio-video klip o "oprostajnom sijelu" mudzahedina kako bi osudili Rasima Delica, neko ko je Tihica nazivao maticarem, a sada mu se uvlaci u guzicu, neko ko je Mirnesa predstavljao kao ludjaka, a sada kao Top Gun. Smatram da je 60 minuta potrebna emisija ali sa drugim urednikom i s drugim novinarima. Npr. sto ne bi to bila Arijana Saracevic Helac koja je s borcima bila cijelo vrijeme rata, s pravom ekipom profesionalaca koji nemaju taj seljacki primitivni agresivni nagon da laju u emisiji i da argumentima ispricaju pricu, a ne klosarskim frazama.
Lijepo je čitati tako elokventnu i kulturnu osobu kao ti kada kritikuje druge i pri tome ostaje na nekom nivou.
Air Ramiz

#50 Re: otpiljio novinar hadziomerovic!

Post by Air Ramiz »

tranquil wrote:
Lijepo je čitati tako elokventnu i kulturnu osobu kao ti kada kritikuje druge i pri tome ostaje na nekom nivou.
Sta ces, to me naucio javni servis, hvala Bakire.
Post Reply