Nece,sve dobre navike su promijenjenezastoqsviram wrote:a zna li ko, hoce li biti u prizemlju opet kumrovec sa kung-fu i bad spenser tematikom...
dobre navike ne treba mijenjati
Otoka-zgrada
- Dioda
#26 Re: Otoka-zgrada
- zastoqsviram
#27 Re: Otoka-zgrada
...pokrila nas, nekaa nooova taaaamaa, joooo..... a ja se pitam moja...Dioda wrote:Cini mi se da ce i ova nositi ime Kumrovec,negdje procitahwater wrote:je li ovo na kumrovcu napravljeno; i kakva je ovo crvena zgrada sto se nastavlja?Samo kina vise neeemaaaa
Niceg vise nema joooojjjj
ma qrac se ja ista pitam
- fantom slobode
#28 Re: Otoka-zgrada
E stete sto kina nema, Sta ce sada cigani sa Aneksa, kako je to prije lijepo bilo, pogledaju film, pa onda ispred kina marisana, da se vidi, je li se sta naucilo... A onda, pored temelja Hepoka, koji su bili puni vode, skreni, pa na kupanje...Dioda wrote:Nece,sve dobre navike su promijenjenezastoqsviram wrote:a zna li ko, hoce li biti u prizemlju opet kumrovec sa kung-fu i bad spenser tematikom...
dobre navike ne treba mijenjatiKina neeemaaaa
- vjesticanametli
#29 Re: Otoka-zgrada
- fantom slobode
#30 Re: Otoka-zgrada

isti firaun sa Aneksa...
- Mahalac
#31 Re: Otoka-zgrada
Bravo na postu...ovom narodu je stvarno pretesko ugoditi.fantom slobode wrote:E stete sto kina nema, Sta ce sada cigani sa Aneksa, kako je to prije lijepo bilo, pogledaju film, pa onda ispred kina marisana, da se vidi, je li se sta naucilo... A onda, pored temelja Hepoka, koji su bili puni vode, skreni, pa na kupanje...Dioda wrote:Nece,sve dobre navike su promijenjenezastoqsviram wrote:a zna li ko, hoce li biti u prizemlju opet kumrovec sa kung-fu i bad spenser tematikom...
dobre navike ne treba mijenjatiKina neeemaaaa
Zgrada je prelijepa, bravo za arhitektu
-
d2
#32 Re: Otoka-zgrada
zensko je - arhitetka 
-
klixober
#33 Re: Otoka-zgrada
Ne znam da li su nase vlasti svjesne da od te lokacije ako krenem prema gradu dzamija je udaljena cak 100m,a prema Alipasinom 150m!!!! Pa sta vi mislite da ce ljudi toliko hodati do dzamije.Hocemo dzamiju!
-
neki
#34 Re: Otoka-zgrada
nije..musko je. Nedim Hadziabdicd2 wrote:zensko je - arhitetka
- vjesticanametli
#35 Re: Otoka-zgrada
komeba wrote:Ne znam da li su nase vlasti svjesne da od te lokacije ako krenem prema gradu dzamija je udaljena cak 100m,a prema Alipasinom 150m!!!! Pa sta vi mislite da ce ljudi toliko hodati do dzamije.Hocemo dzamiju!
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#37 Re: Otoka-zgrada
komeba wrote:Ne znam da li su nase vlasti svjesne da od te lokacije ako krenem prema gradu dzamija je udaljena cak 100m,a prema Alipasinom 150m!!!! Pa sta vi mislite da ce ljudi toliko hodati do dzamije.Hocemo dzamiju!
Šuti nesrećo!
- cheguevara_k1
#38 Re: Otoka-zgrada
Slazem se sa zahtjevom u potpunosti, ali... Mora da bude velika ( najmanje 3 sprata, al ona dzamijska ) pa onda mora da bude shiroka ( barem ko 2 fahdovke ) i mora da ima jedno 5-6, a moze i 7 munara ( kad moze fahdovka 2, a Sv. Sofija 4, onda i otocka barem 5-6 da ima ). A mislim da ne bi bilo zgorega da su pored ove zgrade napravili munaru ( ILI DVIJE ) pa da fino o jednom trosku dobiju i poslovnu zgradu i dzamiju. Mislim da ljepse na "vascijelom" Balkanu bilo ne bi... Ma sta na Balkanu... VVascijeli dunjaluk tak'e im'o ne bivjesticanametli wrote:komeba wrote:Ne znam da li su nase vlasti svjesne da od te lokacije ako krenem prema gradu dzamija je udaljena cak 100m,a prema Alipasinom 150m!!!! Pa sta vi mislite da ce ljudi toliko hodati do dzamije.Hocemo dzamiju!![]()
![]()
- vjesticanametli
#39 Re: Otoka-zgrada
tako je vala pa zamisli molim te drskosti da moram hodati 3 min. i 48 sec. do ĐŽamije
vako s velikačkom če biti mlogo lakHo 
- zastoqsviram
#40 Re: Otoka-zgrada
mahalac, fantome... slazem se ja sa vama da je zgrada OK, i da to sad lijepse izgleda, al ima nesto u zivotu i mimo betona i stakla... a o ciganima.... hmmm... neke bi se stvari o zivotu i od njih mogli nauciti...
-
Dindi
#41 Re: Otoka-zgrada
Ima kako nema, eno je preko puta grasahomo_sapiens wrote:Dioda wrote:Ja za to nisam cula.Ma vjeruj,gdje god ima malo trave,parka,tu ce da bude zgradakaranana wrote:Prica se da ce s druge strane ulice, blizu dispanzera, gdje je sad onaj kafic i bastica niknuti zgrada bliznakinja. Zna li iko ista o tome? To je vec druga opstina.
Otoka nema dzamiju uz glavnu gradsku saobracajnicu. Tu mora biti izgradjena dzamija, mozda neka "na sprat", za obje strane Miljacke
- vjesticanametli
#42 Re: Otoka-zgrada
to je pREKO puta a nije vam na starni nasoj zato treba opet wascjelu ĐŽ napravit 
- Dioda
#43 Re: Otoka-zgrada
Gdje god nadjes zgodno mjesto,tu dzamiju posadivjesticanametli wrote:to je pREKO puta a nije vam na starni nasoj zato treba opet wascjelu ĐŽ napravit
-
d2
#44 Re: Otoka-zgrada
arhiTETAK i arhiTETKAneki wrote:nije..musko je. Nedim Hadziabdicd2 wrote:zensko je - arhitetka
- fantom slobode
#45 Re: Otoka-zgrada
pa sada da je "Kumrovec" bio neko zdanje, hajde i nekako, pa da mi ga je zao.A sto se raje sa Aneksa i Gorice tice, oni su super, nemam ja nikakvih problema sa istima i oni daju pecat nasem divnom gradu.zastoqsviram wrote:mahalac, fantome... slazem se ja sa vama da je zgrada OK, i da to sad lijepse izgleda, al ima nesto u zivotu i mimo betona i stakla... a o ciganima.... hmmm... neke bi se stvari o zivotu i od njih mogli nauciti...
Mislim da je Cengic Vila i Otoka sa Merkurom i ovim novim objektom dobili na svjezini, nadam se da ce srediti i most kod Otoke, a i "dispanzer" je zreo za renoviranje.
Za ljubitelje dzamija, ne se sekirati, dajte se organizirati, ne samo tipkati, slobodno donirajte za gradnju jedne lijepe.Mozda u sljiviku na putu za Aneks, odlicno mjesto ili kod bivse autobuske stanice na Aneksu (zadnja stanica trineske
- homo_sapiens
#46 Re: Otoka-zgrada
Nije prava, ta je "sportsko-rekreativna" .....Ja za to nisam cula.Ma vjeruj,gdje god ima malo trave,parka,tu ce da bude zgradakaranana wrote: Prica se da ce s druge strane ulice, blizu dispanzera, gdje je sad onaj kafic i bastica niknuti zgrada bliznakinja. Zna li iko ista o tome? To je vec druga opstina.
Otoka nema dzamiju uz glavnu gradsku saobracajnicu. Tu mora biti izgradjena dzamija, mozda neka "na sprat", za obje strane Miljacke
Ima kako nema, eno je preko puta grasa.
-
Dindi
#47 Re: Otoka-zgrada
Dzamija nije prava, zar ima kriva????, a maksuz je udaljena da se ne cuje buka tramvajahomo_sapiens wrote:Nije prava, ta je "sportsko-rekreativna" .....Ja za to nisam cula.Ma vjeruj,gdje god ima malo trave,parka,tu ce da bude zgradakaranana wrote: Prica se da ce s druge strane ulice, blizu dispanzera, gdje je sad onaj kafic i bastica niknuti zgrada bliznakinja. Zna li iko ista o tome? To je vec druga opstina.
Ima kako nema, eno je preko puta grasa.
, a i malo je udaljena od glavne saobracajnice
- Mahalac
#48 Re: Otoka-zgrada
Po meni je ono prelijepa zgrada, sad kada znam da je Nedim "crto" posebno mi je drago i ne cudi me jer poznajem covjeka izuzetan profesionalac te su se i kockice poslozile.
Izgleda da su mnogi ovdje ocekivali jos jednu kockicu od 4 sprata, sive boje da se uklopi u okolinu.
Izgleda da su mnogi ovdje ocekivali jos jednu kockicu od 4 sprata, sive boje da se uklopi u okolinu.
-
The 51st State
#49 Re: Otoka-zgrada
kako utopiti lazni versaci..., a sto se tice same zgrade, oplemenila je okolni prostor, lijepo zdanje.zastoqsviram wrote:mahalac, fantome... slazem se ja sa vama da je zgrada OK, i da to sad lijepse izgleda, al ima nesto u zivotu i mimo betona i stakla... a o ciganima.... hmmm... neke bi se stvari o zivotu i od njih mogli nauciti...
- slavkoimamodilera
#50 Re: Otoka-zgrada
Khm, khm...Mahalac wrote:Po meni je ono prelijepa zgrada, sad kada znam da je Nedim podjonio posebno mi je drago i ne cudi me jer poznajem covjeka izuzetan profesionalac te su se i kockice poslozile.