Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Aha, bas je na mjestu, isto ko i twist tower. Umjesto da su skontali da jedan dio grada urade u ovom fazonu, da tu budu ovakvi tipovi zgrada, tj. poslovni prostori, sa ovim modernim fasadama i prozorima, ali ne, oni ih ubace ovak medju stambene zgrade, pa izgledaju isto alieni.
Shvatam da ovakve zgrade moraju negdje niknuti u gradu, ali gdje god ih izgrade ne uklapaju se u okolinu. Sarajevo je takvo kakvo je, arhitektonski staromodno. Jedna od prvih poslijeratnih, danasnja Hypo Alpe Adria na Alipasinom se nikako ne uklapa u sivilo okolnih zgrada, a kamo li ove danasnje koje su znatno mocnije...
Prica se da ce s druge strane ulice, blizu dispanzera, gdje je sad onaj kafic i bastica niknuti zgrada bliznakinja. Zna li iko ista o tome? To je vec druga opstina.
karanana wrote:Prica se da ce s druge strane ulice, blizu dispanzera, gdje je sad onaj kafic i bastica niknuti zgrada bliznakinja. Zna li iko ista o tome? To je vec druga opstina.
Ja za to nisam cula.Ma vjeruj,gdje god ima malo trave,parka,tu ce da bude zgrada
Sarayman wrote:Shvatam da ovakve zgrade moraju negdje niknuti u gradu, ali gdje god ih izgrade ne uklapaju se u okolinu. Sarajevo je takvo kakvo je, arhitektonski staromodno. Jedna od prvih poslijeratnih, danasnja Hypo Alpe Adria na Alipasinom se nikako ne uklapa u sivilo okolnih zgrada, a kamo li ove danasnje koje su znatno mocnije...
Pa koje je sada rjesenje, da se nastave graditi samo staromodne zgrade? Recimo na Alipasinom bi trebalo izgraditi jos par sivih i dosadnih zgrada, ili je ova zgrada trebala biti kao ostale na Otoci? Bolje da se grade ovakve zgrade, a da se druge pokusaju uklopiti sa njima, kao sto je uradjeno na Mojmilu, ili u Hrasnom. Treba nam malo zivosti. A na ovoj zgradi mi se posebno svidja polukrug koji prati polozaj zgrade...
karanana wrote:Prica se da ce s druge strane ulice, blizu dispanzera, gdje je sad onaj kafic i bastica niknuti zgrada bliznakinja. Zna li iko ista o tome? To je vec druga opstina.
Ja za to nisam cula.Ma vjeruj,gdje god ima malo trave,parka,tu ce da bude zgrada
Otoka nema dzamiju uz glavnu gradsku saobracajnicu. Tu mora biti izgradjena dzamija , mozda neka "na sprat", za obje strane Miljacke