Otoka-zgrada

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ulpinian

#1 Otoka-zgrada

Post by ulpinian »

Ne znam ko je projektovao ovu novu zgradu na Otoci, al' brate... svaka mu čast ko je god :). Konačno prava stvar na pravom mjestu.

Image

Image

Image
d2

#2 Re: Otoka-zgrada

Post by d2 »

meni se uopste ne svidja radi crvenkaste refleksije koju imaju zidovi ali ukusi se razlikuju...
nesvjesna

#3 Re: Otoka-zgrada

Post by nesvjesna »

d2 wrote:meni se uopste ne svidja radi crvenkaste refleksije koju imaju zidovi ali ukusi se razlikuju...
zavisi iz kog ugla gledaš :lol: može biti i svijetlo zelena :lol:
cyprus

#4 Re: Otoka-zgrada

Post by cyprus »

Meni nedostaje onaj majmun sa kutijom cigara :D
Umjetnik a

#5 Re: Otoka-zgrada

Post by Umjetnik a »

ulpinian wrote:Ne znam ko je projektovao ovu novu zgradu na Otoci, al' brate... svaka mu čast ko je god :). Konačno prava stvar na pravom mjestu.

Image

Image

Image
prava stvar na krivom mjestu
Comrad

#6 Re: Otoka-zgrada

Post by Comrad »

Aha, bas je na mjestu, isto ko i twist tower. :-? Umjesto da su skontali da jedan dio grada urade u ovom fazonu, da tu budu ovakvi tipovi zgrada, tj. poslovni prostori, sa ovim modernim fasadama i prozorima, ali ne, oni ih ubace ovak medju stambene zgrade, pa izgledaju isto alieni.
bpsang

#7 Re: Otoka-zgrada

Post by bpsang »

nesvjesna wrote:
d2 wrote:meni se uopste ne svidja radi crvenkaste refleksije koju imaju zidovi ali ukusi se razlikuju...
zavisi iz kog ugla gledaš :lol: može biti i svijetlo zelena :lol:
zimi ce biti bijela zbog refleksije snijega
scorpion7

#8 Re: Otoka-zgrada

Post by scorpion7 »

Pa nebi dao pogled iz brcanske na ovu zgradu nema para :D:D:D:D
water

#9 Re: Otoka-zgrada

Post by water »

je li ovo na kumrovcu napravljeno; i kakva je ovo crvena zgrada sto se nastavlja?
karanana

#10 Re: Otoka-zgrada

Post by karanana »

jeste na kumrovcu. e taj mi se crveni dio nesto posebno ne svidja. ista je zgrada.
Sarayman

#11 Re: Otoka-zgrada

Post by Sarayman »

Shvatam da ovakve zgrade moraju negdje niknuti u gradu, ali gdje god ih izgrade ne uklapaju se u okolinu. Sarajevo je takvo kakvo je, arhitektonski staromodno. Jedna od prvih poslijeratnih, danasnja Hypo Alpe Adria na Alipasinom se nikako ne uklapa u sivilo okolnih zgrada, a kamo li ove danasnje koje su znatno mocnije...
Dioda

#12 Re: Otoka-zgrada

Post by Dioda »

water wrote:je li ovo na kumrovcu napravljeno; i kakva je ovo crvena zgrada sto se nastavlja?
Cini mi se da ce i ova nositi ime Kumrovec,negdje procitah :D Samo kina vise neeemaaaa :sad: Niceg vise nema joooojjjj :lol:
scorpion7

#13 Re: Otoka-zgrada

Post by scorpion7 »

Dioda wrote:
water wrote:je li ovo na kumrovcu napravljeno; i kakva je ovo crvena zgrada sto se nastavlja?
Cini mi se da ce i ova nositi ime Kumrovec,negdje procitah :D Samo kina vise neeemaaaa :sad: Niceg vise nema joooojjjj :lol:
ima Adams na cosku i ona basta preko puta doma zdravlja :D :D :D
Atrus

#14 Re: Otoka-zgrada

Post by Atrus »

Panta rei. A, djetinstvo sam proveo oko kino Kumrovca.
Dioda

#15 Re: Otoka-zgrada

Post by Dioda »

scorpion7 wrote:
Dioda wrote:
ima Adams na cosku i ona basta preko puta doma zdravlja :D :D :D
Doduse,ima Adams :D Vec 31 godinu :D
Skyfox

#16 Re: Otoka-zgrada

Post by Skyfox »

cyprus wrote:Meni nedostaje onaj majmun sa kutijom cigara :D
Da i meni mogli su je ostavit preko fasade, bilo bi jedinstveno na Balkanu :D
karanana

#17 Re: Otoka-zgrada

Post by karanana »

Prica se da ce s druge strane ulice, blizu dispanzera, gdje je sad onaj kafic i bastica niknuti zgrada bliznakinja. Zna li iko ista o tome? To je vec druga opstina.
Dioda

#18 Re: Otoka-zgrada

Post by Dioda »

karanana wrote:Prica se da ce s druge strane ulice, blizu dispanzera, gdje je sad onaj kafic i bastica niknuti zgrada bliznakinja. Zna li iko ista o tome? To je vec druga opstina.
Ja za to nisam cula.Ma vjeruj,gdje god ima malo trave,parka,tu ce da bude zgrada :D
vjesticanametli

#19 Re: Otoka-zgrada

Post by vjesticanametli »

ja mislim da tu treba napraviti ĐŽ..... :D
GandalfSivi

#20 Re: Otoka-zgrada

Post by GandalfSivi »

Sarayman wrote:Shvatam da ovakve zgrade moraju negdje niknuti u gradu, ali gdje god ih izgrade ne uklapaju se u okolinu. Sarajevo je takvo kakvo je, arhitektonski staromodno. Jedna od prvih poslijeratnih, danasnja Hypo Alpe Adria na Alipasinom se nikako ne uklapa u sivilo okolnih zgrada, a kamo li ove danasnje koje su znatno mocnije...
Pa koje je sada rjesenje, da se nastave graditi samo staromodne zgrade? Recimo na Alipasinom bi trebalo izgraditi jos par sivih i dosadnih zgrada, ili je ova zgrada trebala biti kao ostale na Otoci? Bolje da se grade ovakve zgrade, a da se druge pokusaju uklopiti sa njima, kao sto je uradjeno na Mojmilu, ili u Hrasnom. Treba nam malo zivosti. A na ovoj zgradi mi se posebno svidja polukrug koji prati polozaj zgrade...
zastoqsviram

#21 Re: Otoka-zgrada

Post by zastoqsviram »

cyprus wrote:Meni nedostaje onaj majmun sa kutijom cigara :D

ova valja :-D :-D :-D :-D
zastoqsviram

#22 Re: Otoka-zgrada

Post by zastoqsviram »

a zna li ko, hoce li biti u prizemlju opet kumrovec sa kung-fu i bad spenser tematikom...
dobre navike ne treba mijenjati :D
homo_sapiens

#23 Re: Otoka-zgrada

Post by homo_sapiens »

Dioda wrote:
karanana wrote:Prica se da ce s druge strane ulice, blizu dispanzera, gdje je sad onaj kafic i bastica niknuti zgrada bliznakinja. Zna li iko ista o tome? To je vec druga opstina.
Ja za to nisam cula.Ma vjeruj,gdje god ima malo trave,parka,tu ce da bude zgrada :D

Otoka nema dzamiju uz glavnu gradsku saobracajnicu. Tu mora biti izgradjena dzamija :D , mozda neka "na sprat", za obje strane Miljacke :D
vjesticanametli

#24 Re: Otoka-zgrada

Post by vjesticanametli »

hihihih ti napisa sto ja nisam smjela :D kazem ja gradite ĐŽ valjace nasoj djeci :run:
slavkoimamodilera

#25 Re: Otoka-zgrada

Post by slavkoimamodilera »

ulpinian wrote:Ne znam ko je projektovao ovu novu zgradu na Otoci, al' brate... svaka mu čast ko je god :)
:zzzz:

http://www.yourglass.com/photolib/pictu ... etail.html

:D
Post Reply