Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Za one koji štancaju ovim putevima, šta je najbolja opcija? Na Zg - Dežela - Linz - Frankfurt na Majni ili ima nekih drugih kombinacija? Ovim putem mi ne ginu sve moguće putarine i vinjete izgleda..
Ja, i kakve su cijene sad za tunele i vinjete??
Ako ima još šta za dodat, os'ćajte se ko kod kuće.
jesam. kroz Hr autoput, u Slo i A vinjetu i jos u A 2 puta tunele. kroz Hr oko 18 eura do Gruskovja, na Gruskovju kupi odmah Slo i A vinjetu oko 23eura. ne znam tacne cijene tunelarine kroz A.
da izbjegnes placanje drugih tunela kroz A mozes ici i preko poznatog Schladminga, obicnom cestom B320 koja nije losa a prelijepa priroda, s tim da tada ulazis u Njem. kod Salzburga. time si sacuvao 5-6 eura, o gorivu ne pricam . i jos mozes 5 eura sacuvati da se skines na Krapini i ides obicnom cestom 10ak km, tako ne ides kroz tunele a skoro isto ti ga vremenski dodje.
Matijevic_Vlado wrote:da izbjegnes placanje drugih tunela kroz A mozes ici i preko poznatog Schladminga, obicnom cestom B320 koja nije losa a prelijepa priroda, s tim da tada ulazis u Njem. kod Salzburga. time si sacuvao 5-6 eura, o gorivu ne pricam . i jos mozes 5 eura sacuvati da se skines na Krapini i ides obicnom cestom 10ak km, tako ne ides kroz tunele a skoro isto ti ga vremenski dodje.
Sarajevo-Zenica-Doboj-Bos. Brod-Zagreb-Grac-Linc-Regenzburg-Ninberg-Frankfurt.
Ova je ruta vremenski najbliža. Međutim, cesta je sporija, naročito kroz Austriju i Njemačku. Pogotovo u Njemačkoj, stari autoput, sa dvije trake, koji je krcat, i ograničenja su 130km/h, a i ne može se brže voziti. Napomena, nema toliko puno pumpi za gorivo na putu ( Svakih 250-300 kilometara ). Dok krene ispod pola rezervoara sipaj radi sigurnosti.
Druga je,
Sarajevo-Zenica-Doboj-Bos. Brod- Zagreb-Ljubljana-Klagenfurt-Salzburg-Minhen-Ninberg-Frankfurt.
Cesta je fenomenalna, naročito po Njemačkoj, gdje ima dionica bez ograničenja brzine ( Minhen-Ninberg-Frankfurt ). Puno bolja i brža cesta. Međutim, ni pokoju cijenu ne ići ovom rutom vikendom u vrijeme godišnjih odmora. Gužvare znaju biti kilometarske, pogotovo kod tunela u Austriji. Radnim danima je ok.
zaboravio sam reci da mozes izbjeci i prvo placanje tunela u Austriji. poslije Graza ides na S35 prema Bruck an der Mur pa onda na S6 prema Salzburgu. jbg to ti je 20 km dalje, al opet sta je to.
Sarajevo-travnik.vlasic-banjaluka-gradiska....kakav bos brod, zaobilazis bezze, ostalo nastavi kako su opisali...
2 tunela u austriji kostaju jedan 6 drugi 8 eura...i to ti je najbolji, tj. najbrzi put...
Sa_u_srcu wrote:Sarajevo-travnik.vlasic-banjaluka-gradiska....kakav bos brod, zaobilazis bezze, ostalo nastavi kako su opisali...
2 tunela u austriji kostaju jedan 6 drugi 8 eura...i to ti je najbolji, tj. najbrzi put...
Zaboravio si napomenuti da put Vlašić - Banja luka i nije baš najbolji i da je opasan. Bolje ići nasigurno i stiči zdrav i prav, nego ganjati kakve prečice lošom cestom i rizikovati svoju sigurnost.
A druga stvar je,idem i ja ovim putem,svaki put kad pičim za Bosnu ili obrnuto.Ono što ti mogu reći,put ko put na zapadu.Jedan tunel u At plaćaš 8 drugi 6 eura.Vinjetu u SLO i putarinu u HR.Kad krenes od Austrije ka Regensburgu,nemoj da ostaješ bez goriva jer pumpe su svakih 50-100 kilometara(ne baš kao što neko reče 250-300 )
I ne kontam,ideš ka DE,i nešto bi gledao da ušparaš 5-10 eura,a ovamo izgubio na vremenu i na gorivu kudikamo više