Otoka (sarajevska) - Köln

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
forum@sh

#1 Otoka (sarajevska) - Köln

Post by forum@sh »

Ich habe eine Frage, meine Damen und Herren! :D

Za one koji štancaju ovim putevima, šta je najbolja opcija? Na Zg - Dežela - Linz - Frankfurt na Majni ili ima nekih drugih kombinacija? Ovim putem mi ne ginu sve moguće putarine i vinjete izgleda..
Ja, i kakve su cijene sad za tunele i vinjete??

Ako ima još šta za dodat, os'ćajte se ko kod kuće. :bih:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#2 Re: Otoka (sarajevska) - Köln

Post by Matijevic_Vlado »

idem tim putem, samo sto ne krecem sa Otoke :mrgreen:
forum@sh

#3 Re: Otoka (sarajevska) - Köln

Post by forum@sh »

Matijevic_Vlado wrote:idem tim putem, samo sto ne krecem sa Otoke :mrgreen:
A jesi šta 'vako plać'o? :mrgreen:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#4 Re: Otoka (sarajevska) - Köln

jesam. kroz Hr autoput, u Slo i A vinjetu i jos u A 2 puta tunele. kroz Hr oko 18 eura do Gruskovja, na Gruskovju kupi odmah Slo i A vinjetu oko 23eura. ne znam tacne cijene tunelarine kroz A.
Matijevic_Vlado

#5 Re: Otoka (sarajevska) - Köln

da izbjegnes placanje drugih tunela kroz A mozes ici i preko poznatog Schladminga, obicnom cestom B320 koja nije losa a prelijepa priroda, s tim da tada ulazis u Njem. kod Salzburga. time si sacuvao 5-6 eura, o gorivu ne pricam :mrgreen: . i jos mozes 5 eura sacuvati da se skines na Krapini i ides obicnom cestom 10ak km, tako ne ides kroz tunele a skoro isto ti ga vremenski dodje.
forum@sh

#6 Re: Otoka (sarajevska) - Köln

Post by forum@sh »

Matijevic_Vlado wrote:da izbjegnes placanje drugih tunela kroz A mozes ici i preko poznatog Schladminga, obicnom cestom B320 koja nije losa a prelijepa priroda, s tim da tada ulazis u Njem. kod Salzburga. time si sacuvao 5-6 eura, o gorivu ne pricam :mrgreen: . i jos mozes 5 eura sacuvati da se skines na Krapini i ides obicnom cestom 10ak km, tako ne ides kroz tunele a skoro isto ti ga vremenski dodje.
:thumbup: :thumbup:
condy

#7 Re: Otoka (sarajevska) - Köln

Post by condy »

Išao sam više puta dvjema rutama,

Sarajevo-Zenica-Doboj-Bos. Brod-Zagreb-Grac-Linc-Regenzburg-Ninberg-Frankfurt.
Ova je ruta vremenski najbliža. Međutim, cesta je sporija, naročito kroz Austriju i Njemačku. Pogotovo u Njemačkoj, stari autoput, sa dvije trake, koji je krcat, i ograničenja su 130km/h, a i ne može se brže voziti. Napomena, nema toliko puno pumpi za gorivo na putu ( Svakih 250-300 kilometara ). Dok krene ispod pola rezervoara sipaj radi sigurnosti.

Druga je,

Sarajevo-Zenica-Doboj-Bos. Brod- Zagreb-Ljubljana-Klagenfurt-Salzburg-Minhen-Ninberg-Frankfurt.
Cesta je fenomenalna, naročito po Njemačkoj, gdje ima dionica bez ograničenja brzine ( Minhen-Ninberg-Frankfurt ). Puno bolja i brža cesta. Međutim, ni pokoju cijenu ne ići ovom rutom vikendom u vrijeme godišnjih odmora. Gužvare znaju biti kilometarske, pogotovo kod tunela u Austriji. Radnim danima je ok.
Matijevic_Vlado

#8 Re: Otoka (sarajevska) - Köln

zaboravio sam reci da mozes izbjeci i prvo placanje tunela u Austriji. poslije Graza ides na S35 prema Bruck an der Mur pa onda na S6 prema Salzburgu. jbg to ti je 20 km dalje, al opet sta je to.
Sa_u_srcu

#9 Re: Otoka (sarajevska) - Köln

Post by Sa_u_srcu »

Sarajevo-travnik.vlasic-banjaluka-gradiska....kakav bos brod, zaobilazis bezze, ostalo nastavi kako su opisali...
2 tunela u austriji kostaju jedan 6 drugi 8 eura...i to ti je najbolji, tj. najbrzi put...
Better Man

#10 Re: Otoka (sarajevska) - Köln

Post by Better Man »

Sa_u_srcu wrote:Sarajevo-travnik.vlasic-banjaluka-gradiska....kakav bos brod, zaobilazis bezze, ostalo nastavi kako su opisali...
2 tunela u austriji kostaju jedan 6 drugi 8 eura...i to ti je najbolji, tj. najbrzi put...
Zaboravio si napomenuti da put Vlašić - Banja luka i nije baš najbolji i da je opasan. Bolje ići nasigurno i stiči zdrav i prav, nego ganjati kakve prečice lošom cestom i rizikovati svoju sigurnost.
ElDzidziIbnDzo

#11 Re: Otoka (sarajevska) - Köln

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ljudi su napravili jednu stranicu

http://www.viamichelin.com/web/Routes?s ... eConso=5.6

A druga stvar je,idem i ja ovim putem,svaki put kad pičim za Bosnu ili obrnuto.Ono što ti mogu reći,put ko put na zapadu.Jedan tunel u At plaćaš 8 drugi 6 eura.Vinjetu u SLO i putarinu u HR.Kad krenes od Austrije ka Regensburgu,nemoj da ostaješ bez goriva jer pumpe su svakih 50-100 kilometara(ne baš kao što neko reče 250-300 :) )

I ne kontam,ideš ka DE,i nešto bi gledao da ušparaš 5-10 eura,a ovamo izgubio na vremenu i na gorivu kudikamo više :shock:

Sretno
Post Reply