Otoka NIJE Alipašin Most, Čengić Vila 1, Dom zdravlja "Kumrovec", one nakaradne Tibrine zgrade, zgrada u šljokicama, buduća naselja Veneto i Dijamant, te kružni tok Kvadrant, buvlja pijaca p.p. naselja Kvadrant...

Za sve je krivo imenovanje tramvajskih stanica.Haris033 wrote:Morao sam otvoriti temu iz razloga što ne mogu više gledati kako papci mjenjaju imena naselja i da se jednom zauvijek zna da je Otoka naselje ispod zgrade Suda BiH (ex kasarna Viktor Bubanj), ispod Švrakinog sela, lijevo od od Čengić Vile 2 desno od depoa GRAS-a na Alipašinom Polju.
Otoka NIJE Alipašin Most, Čengić Vila 1, Dom zdravlja "Kumrovec", one nakaradne Tibrine zgrade, zgrada u šljokicama, buduća naselja Veneto i Dijamant, te kružni tok, buvlja pijaca...
pa možda postane Otoka 2, ko Čvila 2.Haris033 wrote:Zelenim je zaokruženo naselje Otoka. Onaj dio gdje je Vistafon i stadion, te džamija, je takođe Otoka.
Crvenim je zaokruženo ono što danas papci zovu Otokom.
RTV Dom još nisu prekrstili u isto, mada me ne bi čudilo da u skorijoj budućnosti sve nazovu Otokom od Malte do Stupa.
nije ni meni jasnoBlack swan wrote:bio sam na otoci kupovao madrac u nobelu
pravo soc-kon-real naselje
ne znam gdje mu je tolika važnost da se o njemu priča
Otkud ti znas koje su granice Otoke??Haris033 wrote:Morao sam otvoriti temu iz razloga što ne mogu više gledati kako papci mjenjaju imena naselja i da se jednom zauvijek zna da je Otoka naselje ispod zgrade Suda BiH (ex kasarna Viktor Bubanj), ispod Švrakinog sela, lijevo od od Čengić Vile 2 desno od depoa GRAS-a na Alipašinom Polju.
Otoka NIJE Alipašin Most, Čengić Vila 1, Dom zdravlja "Kumrovec", one nakaradne Tibrine zgrade, zgrada u šljokicama, buduća naselja Veneto i Dijamant, te kružni tok Kvadrant, buvlja pijaca p.p. naselja Kvadrant...
ja obicno kazem da zivim na Polju do Otoke a ne na Alipasinom polju. Cisto da se z.aNepass wrote:Ni ja ne govorim da zivim na stupskom brdu vec kazem 5-6 tramvajskih od otoke. Odma svi kontaju kako sam uspio, imam stan haman na granici sa centrom grada.
kakve veze ima izgled naselja sa ovom temom?Black swan wrote:bio sam na otoci kupovao madrac u nobelu
Prije je "grad" bio do Marin Dvora (Marijin Dvora) , pa onda do Malte. Pa je onda malo nategnuto do Otoke (jer je tu bio prekid velikih stambenih naselja). Neće ljudi sa se mješaju.sizifinho wrote:koja je to socijalna valuta granica otoke? Vidim ima dvije godine provlace kao vaznost granica Otoke, sta su i kako su - i kao sto vidimo postavljac teme smatra papcima svakog ko ne zna tacne granice.
Neshvatljivo.
rumenige_brajtner wrote: inače, mislim da su granice otoke jako bitna tema, trebalo bi je aktuelizirati na višem nivou, bar jedan prilog o trome na kantonalnoj televiziji da se snimi, ako ne i na federalnoj...
općenito nas ne interesirajohntra wrote:kakve veze ima izgled naselja sa ovom temom?Black swan wrote:bio sam na otoci kupovao madrac u nobelu
naučio vas je čovjek nečemu novom, što do sada niste znali...budite zahvalni...
ima vjerovatno onih koje zanima...Black swan wrote:
općenito nas ne interesira
Ma ljudi bi da je sve statično u životu._BataZiv_0809 wrote:Nekad nije bilo ni Marijin Dvor, pa se prozva. Mislim znam da ovo bode oci, ali savremenici smo transformacije grada u svakom smislu, pa i u ovom.