Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nisam bila sigurna gdje da stavim temu pa ako sam pogrijesila mjesto sry
preko trazilce sam pokusala naci ovu temu ali nisam uspjela...zanima me u Sarajevu gdje se vrsi otkup zlata i eventualno srebra i jel mozda neko upucen kolika je cijena po gramu...
imam masu zlata i srebra koje ne nosim pa bih zeljela da to neko otkupi...
Na bascarsiji većina zlatara to radi. Mislim da je kad kupujes zlato gram 36 KM a kad prodajes 15 KM, tako je omjer i za srebro. Vise ti racunaju kad mjenjas - sve za nesto posebno ali i to je nista u poredjenju sa pravim cijenama.
ma znam da je sasa kad vidis stvarne cijene...
u svakom slucaju hvala vam na brzim odgovorima...
prosetati cu po carsiji pa cu vidjeti ili da otkupe ili da zamijenim za nesto drugo...
a nacula sam negdje da puno povoljnije cijene daju zlatare koje nisu u centru grada, npr po ilidzi, alipasinom i naseljima koja su malo van grada
svaka zlatara na carsiji vrsi otkup ali i zamjenu...moj savjet mijenjaj jer je veca cijena kad mijenjas...ja sam prosle godine mijenjala i vjeruj isplati se
ako imas nekoga da ide u Tursku tamo to puno vise vrijedi,ja sam prosle godine u Istambulu zamjenila nesto lomljenog zlata za gotovo istu cijenu po kojoj se prodaje ovdje ti se to ne isplati raditi
Ima li neko najsvjeziju informaciju - gdje u Sarajevu prodati zlato i srebro. Nikakve spektakularne kolicine, nakit koji vise ne nosim jer je slomljen ili mi s ne dopada
GarfieldLover wrote:Ima li neko najsvjeziju informaciju - gdje u Sarajevu prodati zlato i srebro. Nikakve spektakularne kolicine, nakit koji vise ne nosim jer je slomljen ili mi s ne dopada
Na svakom čošku su otvorene otkupne stanice to je trenutno najunosniji biznis mimo politike u BiH.
Nisam dobro postavila pitanje Upravo zato sto ima tih koji otkupljuju na svakom cosku, cula sam da ih dosta vara, ne procjenjuje dobro, da su cijene dosta razlicite... Znaci, moje pitanje bi bilo - zna li neko gdje je PREPORUCLJIVO otici?
GarfieldLover wrote:Nisam dobro postavila pitanje Upravo zato sto ima tih koji otkupljuju na svakom cosku, cula sam da ih dosta vara, ne procjenjuje dobro, da su cijene dosta razlicite... Znaci, moje pitanje bi bilo - zna li neko gdje je PREPORUCLJIVO otici?
Potpisujem, i mene zanima postoji li neka zlatara ili otkupljivac zlata koji nudi posten otkup ili eventualno zamjenu za nesto sto mi odgovara
srebro ne vrijedi ni pokusati ni prodati ni nista - premalena je cijena (ispod 10km) po gramu
tako je bilo prosle godine ja sam zeljela rijesiti se jednog starog prstena koji je bezze
a to zlato koje mislite prodati jer ga ne nosite, bolje neka vam od njega naprave nesto sto cete nositi a ne prodavati
jer nikada necete dobiti pravu vrijednost