Otkup staklenih flaša
- BAN___KAI
#1 Otkup staklenih flaša
Pozdrav
S obzirom da radim u jednoj firmi koja svaki dan baca u smece više od 40 staklenih boca zapitao sam se da li je to moguce prodati nekom. Staklo se uvijek može opet upotrijebiti u proizvodnji neceg drugog, a ovdje ima bruku staklenog materijala.
Znam da se to masovno kupuje u drugim državama, eto u Hrvatskoj se staklena flaša prodaje za Euro.
Potrebno mi je mišljenje, gdje, šta i kako, se te flase mogu prodati
Šta mislite ?
I ovo nije oglas za prodaju, samo želim mišljenje da li je to moguce uopšte prodati, i koja firma se bavi otkupom flasa
S obzirom da radim u jednoj firmi koja svaki dan baca u smece više od 40 staklenih boca zapitao sam se da li je to moguce prodati nekom. Staklo se uvijek može opet upotrijebiti u proizvodnji neceg drugog, a ovdje ima bruku staklenog materijala.
Znam da se to masovno kupuje u drugim državama, eto u Hrvatskoj se staklena flaša prodaje za Euro.
Potrebno mi je mišljenje, gdje, šta i kako, se te flase mogu prodati
Šta mislite ?
I ovo nije oglas za prodaju, samo želim mišljenje da li je to moguce uopšte prodati, i koja firma se bavi otkupom flasa
- karanana
#2 Re: Otkup staklenih flaša
joj bila je u nedzaricima neka firma nesto eco..... koja se bavila otkupom stakla. ali ja mislim da su oni kupovali lomljeno staklo, dakle nisu vidjeli vrijednost u tome sto je flasa u komadu i citava, i mislim da je otkupna cijena bila smijesna vako nesto par feninga po kili. staklo generalno i nema neke vrijednosti, bar ne kod nas, jer ne znam gdje se moze reciklirati.
ali u ovom slucaju nije ni bitna zarada nego taj neki ekoloski aspekt gdje dajes flase i staklo da se to (valjda) na ekoloski nacin rijesi.
btw. ne vjerujem da u hrvatskoj placaju 1 euro za jednu flasu.
ali u ovom slucaju nije ni bitna zarada nego taj neki ekoloski aspekt gdje dajes flase i staklo da se to (valjda) na ekoloski nacin rijesi.
- vjesticanametli
#3 Re: Otkup staklenih flaša
u nas nista nema neke vrijednosti ..... sve pod moto sto mozes reciklirat okaci na drvo il hekni u rijeku 
- animals
#4 Re: Otkup staklenih flaša
Da..kakva ljepota, kad vodostaj rijeke Bosne opadne.. 
- animals
#5 Re: Otkup staklenih flaša
I to 1 euro je laz.
U Austriji za pfand flase dobijes po 20 centi.
ostalo se baca u predvidjene kontejnere za staklo.
U Austriji za pfand flase dobijes po 20 centi.
ostalo se baca u predvidjene kontejnere za staklo.
- vješalica
#6 Re: Otkup staklenih flaša
pomiješao čovjek povratnu naknadu od pola kune za ambalažu
- CartmanSA
#7 Re: Otkup staklenih flaša

ako su ovakve flase ja cu uzeti
ako nisu, treba mi neka firma koja mi moze prodati paletu ovakvih flasa...
- Thorgerson
#8 Re: Otkup staklenih flaša
35 i 25 feninga za jebeni kilogram...eeeej...pa ajd skupi kilu plastike jebote zivot...pa dok dodjem do njih potrosit cu kalorija da ce mi trebat vise love da vratim te kalorije...kakvi idioti...karanana wrote:joj bila je u nedzaricima neka firma nesto eco..... koja se bavila otkupom stakla. ali ja mislim da su oni kupovali lomljeno staklo, dakle nisu vidjeli vrijednost u tome sto je flasa u komadu i citava, i mislim da je otkupna cijena bila smijesna vako nesto par feninga po kili. staklo generalno i nema neke vrijednosti, bar ne kod nas, jer ne znam gdje se moze reciklirati.
u Hrvatskoj je naknada za jednu flasu 0,50 kn - to je 13 feninga.
Znaci recikliras tri flase i dobijes vise nego sto ovdje odneses kilogram plastike...
Ovo je vijest iz 2013...mogu mislit jesu se proslavili.
SARAJEVO - Kako građani Sarajeva nakon upotrebe ne bi plastične boce od pića bacali i ostavljali u parkovima, na dječijim igralištima, u riječnim koritima…, u firmi “Aida commerc” sa sjedištem na Stupu došli su na ideju da takvu ambalažu otkupljuju od penzionera, studenata, nezaposlenih…
- Na ovaj način želimo sačuvati okolinu i pomoći građanima koji nam donesu PET ambalažu da nešto zarade. Boce koje sakupljaju mogu na sebi imati čepove i naljepnice. Osim njih, naša firma prikuplja i karton, papir i najlon – kazao nam je Sead Alić, šef finansija u ovoj firmi. Prema njegovim riječima, sakupljači plastične boce moraju sortirati na prozirne i one koje su zelene, smeđe ili neke druge boje.
- Zainteresiranost naših sugrađana raste iz dana u dan. Ovakvo nešto već odavno rade naši susjedi i to se pokazalo kao dobar potez. Za jedan kg prozirne ambalaže plaćamo 35 pfeninga, a za one u boji 25 – rekao je Alić, prenosi Dnevni avaz.
- muha_sa
#9 Re: Otkup staklenih flaša
vjesticanametli wrote:u nas nista nema neke vrijednosti ..... sve pod moto sto mozes reciklirat okaci na drvo il hekni u rijeku
- radiša
#10 Re: Otkup staklenih flaša
Mozda neke ekskluzivne a ove klasika nema sanse.karanana wrote: btw. ne vjerujem da u hrvatskoj placaju 1 euro za jednu flasu.
-
NeenaSa
#11 Re: Otkup staklenih flaša
Nemash razloga za bjezhati.vjesticanametli wrote:u nas nista nema neke vrijednosti ..... sve pod moto sto mozes reciklirat okaci na drvo il hekni u rijeku
Istina.
-
mali_balon
#12 Re: Otkup staklenih flaša
Na temu reciklaze i tako to...nedavno ja vozio na otpad jedan zeljezni sto (oko20kg) i nekih 15ak kg papira i doslo me skuplje to sto sam odukao nego sto sam dobio love...tako da cu drugi put to samo kod kontejnera ostaviti imaju ovi "profesionalni" sakpljaci nek oni nose...
A za staklo da je makar 3 pive izvuc iz gajbe stakla...
A za staklo da je makar 3 pive izvuc iz gajbe stakla...