Sta s tom ambalazom da uradi neko ko ima, recimo, 5, 10, 15 gajbi pivskih flasa od 0.5l ?
Samo da dodam da sarajevska pivara ne vrsi otkup ambalaze, osim ako si im stari partner i spreman za kompenzaciju
Moderator: anex
Jedina dva prerađivača stakla kao sekundarne sirovine bili su paraćinska staklarija i Vetro staklo iz Hrvatske. Cijena staklene sekundarne sirovine je vrlo niska, gotovo neisplativa posrednim sakupljačima.semirsar wrote:Da li iko u Saraj'vu vrsi otkup ili reciklazu staklenih boca od 0.20l, 0.50l i vise?
Sta s tom ambalazom da uradi neko ko ima, recimo, 5, 10, 15 gajbi pivskih flasa od 0.5l ?
Samo da dodam da sarajevska pivara ne vrsi otkup ambalaze, osim ako si im stari partner i spreman za kompenzaciju
zgleda da i staro staklo uvozimo pa i svaki drugi otpad, postadosmo deponija.
Hocemo tudje smece, nase nam ne treba, nase smrdi u mp3
Ja mislim da u Sarajevu ali i u ostatku drzave niko se ne bavi otkupom stakla sto je notorna glupost tu su velike pare , osim toga nemamo ni firme koje se bave proizvodnjom stakla staklene ambalaze i sl .Recimo kod nas u restoranima kaficima i sl uvozimo i dobijamo case pravljene u Turskoj .Zasto nemamo ni jednu firmu za proizvodnju stakla ne mogu da shvatim nije to neka skupa tehnologija .,semirsar wrote:Da li iko u Saraj'vu vrsi otkup ili reciklazu staklenih boca od 0.20l, 0.50l i vise?
paraćinska staklarija radi, za ovu drugu ne znam, ali nisam sigurna da li vrše otkup starog staklapoznanik wrote:Jedina dva prerađivača stakla kao sekundarne sirovine bili su paraćinska staklarija i Vetro staklo iz Hrvatske. Cijena staklene sekundarne sirovine je vrlo niska, gotovo neisplativa posrednim sakupljačima.semirsar wrote:Da li iko u Saraj'vu vrsi otkup ili reciklazu staklenih boca od 0.20l, 0.50l i vise?
zgleda da i staro staklo uvozimo pa i svaki drugi otpad, postadosmo deponija.
Hocemo tudje smece, nase nam ne treba, nase smrdi u mp3