otkljucavanje Golf 5
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mikihusqvarna
#1 otkljucavanje Golf 5
Otkljucavanjem daljinskim otkljucam samo vozaceva vrata, ostala mogu otkljucati iz unutrasnjosti, gepek se otkljucava srednjim dugnemtom na daljinskom, ovako nece, pomoc ??
-
dgL_
#2 Re: otkljucavanje Golf 5
Slican problem imao, prpvjeri osigurace... Meni otisao osigurac centralne brave... Javi jel pomogloMikihusqvarna wrote:Otkljucavanjem daljinskim otkljucam samo vozaceva vrata, ostala mogu otkljucati iz unutrasnjosti, gepek se otkljucava srednjim dugnemtom na daljinskom, ovako nece, pomoc ??
- commendatore
#3 Re: otkljucavanje Golf 5
iskopcaj jedan sat akumulator sa auta - pa probaj opet....
-
condy
#4 Re: otkljucavanje Golf 5
Bolje probati sa ponovnim programiranjem daljinskog ključa nego sa vađenjem akumulatora. Ukoliko izvadiš akumulator ponovo moraš programirati ključ, plus kod od radia, i elektronika može pravit problem, tako da to ne preporučujem.
ima na youtube kako se radi.
Trebaš imati dva ključa, rezervni ide u bravu za paljenje a ovaj što ne radi pravilno programiraš u bravi od vozačevih vrata
Pomoće, probaj u suprotnom moraš vozit na dijagnostiku u servis. Prvi način je lakši puno
ima na youtube kako se radi.
Trebaš imati dva ključa, rezervni ide u bravu za paljenje a ovaj što ne radi pravilno programiraš u bravi od vozačevih vrata
Pomoće, probaj u suprotnom moraš vozit na dijagnostiku u servis. Prvi način je lakši puno
-
mahalas505
#5 Re: otkljucavanje Golf 5
Za to gore naglaseno prvi put cujem.condy wrote:Bolje probati sa ponovnim programiranjem daljinskog ključa nego sa vađenjem akumulatora. Ukoliko izvadiš akumulator ponovo moraš programirati ključ, plus kod od radia, i elektronika može pravit problem, tako da to ne preporučujem.
-
Mikihusqvarna
#6 Re: otkljucavanje Golf 5
Inace se bavim kljucevima, znam kako se svaki kljuc resetuje i programira, al eto, kod majstora se kuca srusila 
napravio sam to, posto auto ima veliki bord i komande na volanu, ima mogucnost podesavanja kljucanja otvaranja prozora i jos nekih sitnica, to podesavanje nije bilo dobro
napravio sam to, posto auto ima veliki bord i komande na volanu, ima mogucnost podesavanja kljucanja otvaranja prozora i jos nekih sitnica, to podesavanje nije bilo dobro
-
condy
#7 Re: otkljucavanje Golf 5
Mikihusqvarna wrote:Inace se bavim kljucevima, znam kako se svaki kljuc resetuje i programira, al eto, kod majstora se kuca srusila
Nisam znao da kod Golfa V ima mogucnost podesavanja otkljucavanja preko borda. Kod mene je isto. Dobro da se rijesio
-
condy
#8 Re: otkljucavanje Golf 5
Kod zamjene baterije od daljinskog kljuca mora se kljuc programirati. Moja greska ne mora kod vadjenja akumulatoramahalas505 wrote:Za to gore naglaseno prvi put cujem.condy wrote:Bolje probati sa ponovnim programiranjem daljinskog ključa nego sa vađenjem akumulatora. Ukoliko izvadiš akumulator ponovo moraš programirati ključ, plus kod od radia, i elektronika može pravit problem, tako da to ne preporučujem.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#9 Re: otkljucavanje Golf 5
Cuj to, kod citroena ne moras kad mjenjas baterija iz daljinca.
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
-
dgL_
#10 Re: otkljucavanje Golf 5
Na seatu isto moras... Nekad cak i sam izgubi nece dok ne ubacis u bravu das kontakt 2-3 sec. Izvadis i pritisnes brzo 3x zakljucavanje i 1x otkljucavanje... Auto se sam zakljuca otkljuca i to je tokonektovan wrote:Cuj to, kod citroena ne moras kad mjenjas baterija iz daljinca.
poslano sa Sonija Ze
- kabal1337
#11 Re: otkljucavanje Golf 5
pa imas opciju da otkljucas samo vozaceva, i opciju sva vrata da se otkljucaju.
Probaj jednom pritisnuti otkljucavanje samo vozaceva, i pritisnes jos jednom sva se otkljucaju.
A mozes napraviti jednom kada kliknes da se sva otkljucaju
Probaj drzati tipku za okljucavanje i zakljucavanje istovremeno jedno 10s . Nakon toga vidi je li se prebacilo dda ti otkljucava sva vrata sa 1 klikom
Probaj jednom pritisnuti otkljucavanje samo vozaceva, i pritisnes jos jednom sva se otkljucaju.
A mozes napraviti jednom kada kliknes da se sva otkljucaju
Probaj drzati tipku za okljucavanje i zakljucavanje istovremeno jedno 10s . Nakon toga vidi je li se prebacilo dda ti otkljucava sva vrata sa 1 klikom
- Donnie Smith
#12 Re: otkljucavanje Golf 5
A šta da kliknem da se ne otključavaju sva 
- JavierBosnia
#13 Re: otkljucavanje Golf 5
Kod mene namjesteno prvi put kad se pritisnes samo vozaceva otkljucava, dupli klik-svaDonnie Smith wrote:A šta da kliknem da se ne otključavaju sva
Prethodni vlasnik mi za to rekao kao dodatna mjera sigurnosti da ti ko ne uleti u auto dok stojis
Glupost najveca
- Donnie Smith
#14 Re: otkljucavanje Golf 5
Ja jednom kliknem i sva se otključaju/zaključaju. Sad ću da probam 2xJavierBosnia wrote:Kod mene namjesteno prvi put kad se pritisnes samo vozaceva otkljucava, dupli klik-svaDonnie Smith wrote:A šta da kliknem da se ne otključavaju sva
Prethodni vlasnik mi za to rekao kao dodatna mjera sigurnosti da ti ko ne uleti u auto dok stojis
Glupost najveca
Nije glupost nije
- JavierBosnia
#15 Re: otkljucavanje Golf 5
Mora ti programiran tako bitiDonnie Smith wrote:
Ja jednom kliknem i sva se otključaju/zaključaju. Sad ću da probam 2x
Nije glupost nije
- Donnie Smith
#16 Re: otkljucavanje Golf 5
Možda jeste, dok sve ne isklikćem neću znatiJavierBosnia wrote:Mora ti programiran tako bitiDonnie Smith wrote:
Ja jednom kliknem i sva se otključaju/zaključaju. Sad ću da probam 2x
Nije glupost nije
- JavierBosnia
#17 Re: otkljucavanje Golf 5
Kad ti se pocnu prozori otvarati.. 
- -Chesterfield-
#18 Re: otkljucavanje Golf 5
Možda je motorić? Popravak košta oko 50 KMigix wrote: ↑26/01/2021 10:58 Meni se sada na Golf 5 pojavio problem da daljinsko ne zaključava kako treba.
Ključem sve normalno otključam i zaključam ali daljinsko ne. Što je najgore, da znak kao da je zaključalo/otključalo ali ne uradi to, izgleda samo na vozačkim vratima, provjerit ću danas još i gepek i sva ostala vrata
Zna li iko šta može da se uradi?
Toliko sam ja plaćao.
- -Chesterfield-
#19 Re: otkljucavanje Golf 5
Kod električara. Ne znam je li regularan?igix wrote: ↑26/01/2021 13:26Popravak gdje? U servisu ili kod regularnog električara?-Chesterfield- wrote: ↑26/01/2021 11:38 Možda je motorić? Popravak košta oko 50 KM
Toliko sam ja plaćao.