OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post Reply

GLAVNI KRIVAC JE:

1. SDA
56
43%
2. SDP
29
22%
3. SBB
1
1%
4. SNSD
18
14%
5. SDS
1
1%
6. HDZ
23
18%
7. HDZ1990
1
1%

Total votes: 129

zippoo87

#201 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by zippoo87 »

dudlov wrote:
zippoo87 wrote:sva ova prica na 9 stranica je palamudija i nikakve koristi od nje
jedino rjesenje je pobuna,da se narod digne i da smijeni ovu gamad
znam ja da nece svi izaci,jer su ovdje svi NECIJI ali ima i ona jedna grupa APSTINENATA,oni koji su NICIJI a svaciji e njih pozivam da se probude iz sna i da rusimo ovo
ne samo u sarajevu,u cijeloj BiH a najbolje bi bilo kada bi upravo iz sarajeva sve krenulo

zato prestanite srati i pisati glupsti,ako necete nesto konkretno uraditi,ne pomazu ni ove vase nebuloze sto procita ovdje a nece pomoci ni u buducnosti

zapitajte se zasto se zadovoljavati koscurom kada mozemo svi imati najbolji odrezak a bosna je bogata prirodnim resursima,samosto te pare idu u 50 odabranih ljudi u BiH
Ni slučajno nasilno. Vlast je namazana i, uz malo šuplje na tv-u, usmjerit će nasilnike na one anamo,a ne prema sebi. Vidiš da je većina zadojena mržnjom, umjesto da misli šta će use,nase i podase. Nasilje nikako. Da smo mi jednonacionalni, poderali bi lopove, NA IZBORIMA, ko krme masan papir.

Sent from my LG-P970
ptoresti ne moraju nuzno biti nasilni a pametnu glavu ne moze niko nahuskati i zajebavati
zato sam i napisao da APSTINENTI se dignu i mijenjaju gamad,SDA sljam,SDP sljam,HDZ sljam nece,neki imaju direktne koristi a drugi jos vjeruju da alija vodi SDA;da je komunizam jos vlast,treci misle da je i dalje ziva herceg bosna

zato ja i pozivam NORMALE osobe da se vise ukljuce,ne derivate vladajucih
kerima1

#202 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by kerima1 »

Mister Yes wrote:Samo polako. Kome je do EU kofer u ruke i doviđenja. Nismo mi sazreli za EU. Ovdje je još uvijek rat. Kad se rat završi pa onda možemo pričati o EU. Do tada samo polako. Sabur.
:lol: :lol: :lol:
jazzer

#203 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by jazzer »

Cyber Mujo wrote:Ko je po vašem mišljenju najodgovorniji za ovo otkazivanje i koga bi trebalo "kazniti" na narednim izborima ???
A mi smo, inace, poznati po tome da kaznjavamo stranke na izborima ako u prethodnom mandatu
rade lose :) .
cyprus

#204 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by cyprus »

miki.ba wrote:
cyprus wrote:
Al svejedno, opet je bolje živjeti u Grčkoj nego kod nas :-D
Svakako :lol:
Ejs, to smatraš da nije? :mrgreen:
antifascism

#205 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by antifascism »

miki.ba wrote:
VjecitiStudent wrote: Hrvatska će u prvih šest mjeseci članstva u Europskoj uniji imati na raspolaganju 655 milijuna eura, a hrvatski doprinos europskom proračunu za 2013. iznosit će 211,9 milijun eura, proizlazi iz prijedloga Europske komisije.
http://republika.eu/novost/10633/hrvats ... ijuna-eura
Sve da im savake godine daju milijardu nepovratnih sredstava HR ce za deset godina biti isto što i Grcka.
Grcka je za nas Manhattan.
antifascism

#206 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by antifascism »

newuht78234t wrote:mene nije briga za republiku srpsku jer ne utiče na federaciju nijednim svojim potezom i ne može federaciji ništa, zašto zato što sve pare se djele sa jedinstvenog računa na federaciju i rep srpsku i distrikt brčko, kada federacija usere tada trpi i republika srpska dakle nema im para od MMF_a, kada republika srpska nešto usere(a dosad nisu jer pažljivo gledaju da ispune sve uslove MMF_a) tada se to tiče samo njih i federaciju boli kita.Zato mile dodik traži finansijsku neovisnost od federacije jer je ovistan o istoj, kada mu se dozvoli da ima finansije koje su samo dio rep srpske tada će moći slobodno da se odvoji od federacije kao sasvim poseban i neovisan dio u finansijskom smislu.Na tome se radi kao i na stvaranju trećeg entiteta a prvi pokušaj je bio hercegovačka banka koju je ukinula toby robinson i amerika i usput opuhali 500 miliona dolara iz iste bez krivičnog gonjenja umjesto da pare vrati državi one su završile u rukama amerikanaca.
:lol:
klavirdžija

#207 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by klavirdžija »

Ono što je bitno nije sam ulazak u EU (ja sam lično najblaže rečeno skeptik, i to odavno, ne od ove krize), već sam program pristupa pri kojem bi se zemlja dovela u red, pravna država napokon profunkcionisala itd.

E, to je ogroman proble. Ovakva situacija samo pogoduje ovim čobanima koji nas vode, jer to u nekom normalnom sistemu i sa koliko toliko civilizovanim narodom zglave ne bi mogli.
hevi metalac

#208 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by hevi metalac »

klavirdžija wrote:Ono što je bitno nije sam ulazak u EU (ja sam lično najblaže rečeno skeptik, i to odavno, ne od ove krize), već sam program pristupa pri kojem bi se zemlja dovela u red, pravna država napokon profunkcionisala itd.

E, to je ogroman proble. Ovakva situacija samo pogoduje ovim čobanima koji nas vode, jer to u nekom normalnom sistemu i sa koliko toliko civilizovanim narodom zglave ne bi mogli.
tacno, ali EU je ipak jedini put koji imamo i dobro je da je tako
Danguba

#209 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by Danguba »

hevi metalac wrote:
klavirdžija wrote:Ono što je bitno nije sam ulazak u EU (ja sam lično najblaže rečeno skeptik, i to odavno, ne od ove krize), već sam program pristupa pri kojem bi se zemlja dovela u red, pravna država napokon profunkcionisala itd.

nije dobro sto je tako. za sve se moraju imati alternative ali ni to nam ne dozvoljavaju.
AkHolic

#210 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by AkHolic »

Najodgovornija je bošnjačka politička elita koja se nije pomirila sa dejtonskim ustrojem koji upravljanje Bosnom i Hercegovinom prepušta trima etničkim grupama.Danas je jedan dio te elite svjestan da je nastavak konfrontiranja sa Republikom Srpskom i sa Hrvatima poguban i za interese Bošnjaka ali političke stranke su i same postale taoci javnosti čija su stajališta same formirale još od početka devedesetih.Svaki kompromis koji to ustvari i nije jer se radi samo o rješenjima koja su u skladu sa ustavnim ustojem odnosno duhom ustava bivaju dočakana na nož kao nepatriotska ,izdajnička.
Pismonosa

#211 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 26/01/2021 11:05, edited 1 time in total.
Mister Yes

#212 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by Mister Yes »

AkHolic wrote:Najodgovornija je bošnjačka politička elita koja se nije pomirila sa dejtonskim ustrojem koji upravljanje Bosnom i Hercegovinom prepušta trima etničkim grupama.Danas je jedan dio te elite svjestan da je nastavak konfrontiranja sa Republikom Srpskom i sa Hrvatima poguban i za interese Bošnjaka ali političke stranke su i same postale taoci javnosti čija su stajališta same formirale još od početka devedesetih.Svaki kompromis koji to ustvari i nije jer se radi samo o rješenjima koja su u skladu sa ustavnim ustojem odnosno duhom ustava bivaju dočakana na nož kao nepatriotska ,izdajnička.
Ne provaljuj se hljeba ti. Daytonom je Bošnjacima i "ostalim" praktično omogućeno da biraju 2 člana predsjedništva što je i normalno s obzirom da ih ima skoro dvije trećine u državi. Implemetacija presude S/F je također veoma jednostavna i to tako što se ukidaju nacionalni prefiksi za članove predsjedništva. Da, time bi Bošnjaci i "ostali" birali 2 člana ali svakako je tako po Daytonu jer to i sada rade a sada se radi po Daytonu. HDZ-ovi bi da mijenjaju Daton i da dobiju pravo da biraju jednog člana jer očigledno to pravo po Daytonu nemaju.
LBVIEW

#213 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by LBVIEW »

AkHolic wrote:Najodgovornija je bošnjačka politička elita koja se nije pomirila sa dejtonskim ustrojem koji upravljanje Bosnom i Hercegovinom prepušta trima etničkim grupama.Danas je jedan dio te elite svjestan da je nastavak konfrontiranja sa Republikom Srpskom i sa Hrvatima poguban i za interese Bošnjaka ali političke stranke su i same postale taoci javnosti čija su stajališta same formirale još od početka devedesetih.Svaki kompromis koji to ustvari i nije jer se radi samo o rješenjima koja su u skladu sa ustavnim ustojem odnosno duhom ustava bivaju dočakana na nož kao nepatriotska ,izdajnička.
Cuj,"duhova Dejtona" , hebo te toliko se uvlacite Dodicku da ste poceli koristiti i njegovu terminologiju. :D
A to prepustanje upravljanja BiH trima etnickim grupama, gdje jednima ide neprikosnoveno pravo na 49% teritorije, drugima treci entitet a trecima "od sake do lakta", sto je svakako kako Mile kaze u "duhu Dejtona",mozete recimo propagirati po susjedstvu gdje ste "remetilacki faktor" sveli na "razumnu" mjeru. ;-) Ovdje "kontrolirati" mozete mozda Eraniju i mali dio Mostara, ostatak Federacije je zna se ciji, to vam je susjedi jednostavno tako pa se vi na glavu postavite. :D
A vi se nastavite s ideloskom bracom u sumskoj pozivati na nekakve duhove, samo nemojte nama kukati kad ta ljubav pukne i kad vas mlatne po labrnji k'o i dosad,te ocekivati nekakvo razumijevanja na ovoj strani za vase politicke promasaje i pogresne procjene.Tako vam je razmisljalo i celnistvo 93-e pa sad ceka presudu o udruzenom zlocinackom poduhvatu.
O'zone
Globalni moderator

#214 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by O'zone »

Srbi i Kosovari se navodno dogovrili i otvorili sebi put u EU i gdje god drugdje hoće jer su pokazali volju i želju (manje-više)

A mi?

Ko nas "vodi" i koga MI izabrasmo jadna nam majka :(

No ne treba brinuti može se pasti još niže. :thumbup:
hevi metalac

#215 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by hevi metalac »

hevi metalac wrote:

koje su ti bolan alternative?
Post Reply