OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post Reply

GLAVNI KRIVAC JE:

1. SDA
56
43%
2. SDP
29
22%
3. SBB
1
1%
4. SNSD
18
14%
5. SDS
1
1%
6. HDZ
23
18%
7. HDZ1990
1
1%

Total votes: 129

izgrebano

#101 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by izgrebano »

Kamo sreće da nas odjebu iz svega. Da nam ukinu i MMF. Pa došli bi mi tobe u roku pola godine. Ovako dok traje ovaj period gdje nas tetoše kreditima da bi nas ono skroz posjedovali, lažno nam pomažući... lako ćemo.
Edin H.

#102 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by Edin H. »

bole1st wrote:
fantom slobode wrote:Smijesan je i zahtjev Evrope, vrlo neozbiljno, neka oni kod sebe tako organizuju, kako nama nude. Osim toga, ostatak Balkana, ako bude ulazio, ulazice u paketu.
Smijesan je i neozbiljan zahtjev, ali iz suprotnog razloga, valjda je jasno da makar zvanicno ne mogu postojati gradjani drugog reda. Traze da se ukine zabrana ljudima koji nisu B/H/S da se kandidiraju za neke politicke funkcije, to je najmanje sto mogu da traze i to je samo prvi korak. Smijesno je sto opce moraju da takvu stvar traze, to se podrazumijeva.

Ovdje nije kraj price. Zahtjev nije vezan samo za prikljucenje EU, mora se ukinuti diskriminacija "Ostalih" bez obzira na pristupanje EU. Sejdic Finci je uvijet da se BiH opce tretira kao normalna drzava.
Zahtjev je opravdan, ali su oni sami postavili osnove drzave zasnovane na diskriminaciji.

Sada odjednom ocekuju drzavu koja ce postovati ljudska prava .
stari grad Visegrad

#103 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by stari grad Visegrad »

Edin H. wrote:
bole1st wrote:
fantom slobode wrote:Smijesan je i zahtjev Evrope, vrlo neozbiljno, neka oni kod sebe tako organizuju, kako nama nude. Osim toga, ostatak Balkana, ako bude ulazio, ulazice u paketu.
Smijesan je i neozbiljan zahtjev, ali iz suprotnog razloga, valjda je jasno da makar zvanicno ne mogu postojati gradjani drugog reda. Traze da se ukine zabrana ljudima koji nisu B/H/S da se kandidiraju za neke politicke funkcije, to je najmanje sto mogu da traze i to je samo prvi korak. Smijesno je sto opce moraju da takvu stvar traze, to se podrazumijeva.

Ovdje nije kraj price. Zahtjev nije vezan samo za prikljucenje EU, mora se ukinuti diskriminacija "Ostalih" bez obzira na pristupanje EU. Sejdic Finci je uvijet da se BiH opce tretira kao normalna drzava.
Zahtjev je opravdan, ali su oni sami postavili osnove drzave zasnovane na diskriminaciji.

Sada odjednom ocekuju drzavu koja ce postovati ljudska prava
.
:thumbup:
rajvosa1

#104 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by rajvosa1 »

Primjer slucaja Sanader, a ne Sejdic-Finci je najveca `prepreka` za Evropsku uniju. Nase su se vodje jasno us.... u gace kad su gledale sta se Sanaderu desava.
frljoka

#105 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by frljoka »

cindrlimindrli wrote:
frljoka wrote:najviše me brine kad ljudi koji nisu iz BiH toliko "brinu" o BiH
Da ima pameti i razuma ta drzava bi na svaki nacin pokusala vratiti klince koji su zavrsili Harvarde, Kembridze i sl
univerzitete a sada razvaljivaju po bijelom svijetu.
misliš razvaljuju, a ne razvaljivaju ?

zašto bi BiH bilo koga molila da se vrati i živi ovdje? Ko hoće izvoli, ko neće, neće ga niko ni moliti, niti treba da ih se moli, neka svako živi i radi gdje mu paše, ali nemoj da pametuješ iz xxx države o BiH, ko u onoj staroj "hvali selo drž se grada".

ovim otkazivanjem pristupa EU se otvorio prolaz za sav mogući neo-nacistički i nacional-fašistički šljam, bivši, sadašnji, i budući, ovo je sada najplodnije tlo za "razvoj" nazadnih i retardiranih ideja u kojima vlada obrnuti sistem vrijednosti.
bole1st

#106 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by bole1st »

Edin H. wrote: Zahtjev je opravdan, ali su oni sami postavili osnove drzave zasnovane na diskriminaciji.

Sada odjednom ocekuju drzavu koja ce postovati ljudska prava .
Dvije pogreske vidim.

Prva, nisu oni nista postavili, samo su pomogli da se postavi. Osnove drzave su postavili B/H/S onako kako su se dogovorili u Dejtonu, tako da svako dobije nesto sto je htio. Na kraju je ispalo dosta lose.

Drugo, cak i da su oni postavili, odavno su B/H/S mogli to postavljeno i nametnuto da promjene. Niko iz vana ne moze da zabrani BH narodima da smisle nesto bolje od Dejtona.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#107 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by -LIBERO- »

Tacno ovog gospodina Sejdic Finci ( :D ) treba protjerati iz zemlje. On nesto tuzi drzavu..samo nam pravi problem.... :skoljka:

Gospodine Sejdic Finci (sta mu je ime a sta prezime, cudak neki, ocigledno :? ), Ti si najslabija karika, otpusten si/protjeran. :zzzz:
manki

#108 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by manki »

Nisu mogli biti otkazani, jer nisu nikad ni poceli :lol: Pregovori o pristupanju u EU pocinju tek nakon sto je kandidatski status dobijen.

Ranije sam bio euro-fanatik, sad mi je dosta sto imamo bezvizni rezim, meni nista vise od EU ne treba. :bih:
akobogda

#109 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by akobogda »

Kraj je Bosne. Mi smo narod u ekstinksiji kao Palestinci. Ocito je. Kraj price.
slucajni prolaznik

#110 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by slucajni prolaznik »

izgrebano wrote:Kamo sreće da ... nam ukinu i MMF...

Bilo bi to najproduktivnije za nas, no, sve privilegije mozemo izgubiti, "pomoc" MMF nikad necemo :-) :(
bole1st

#111 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by bole1st »

akobogda wrote:Kraj je Bosne. Mi smo narod u ekstinksiji kao Palestinci. Ocito je. Kraj price.
Ne razumijem te. Probaj da mjesto u kome ti zivis uporedis sa Gazom. Dovoljno ti je nekoliko kriterija, ne moras nasiroko.

Ako ti je bezveze da otkrijes mjesto zivljenja, uporedi Zenicu sa Gazom, ili Bihac sa Ramalom.
frljoka

#112 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by frljoka »

akobogda wrote:Kraj je Bosne.
Bosni nikad kraja nema, to zapamti.

Ali da nas ovi "pametnjakovići" na vlasti i u opoziciji svojim "fantastičnim i inteligentnim" vođenjem države vuku na dno Evropskog okeana to je istina od koje se pobjeći ne može.

S jedne strane imaš one orijentisane Rusiji čitaj Srbiji, s druge strane ove orijentisane Iranu i Sjevernoj Koreji, a ovi treći da ikako mogu pripojili bi se Hrvatskoj već u toku ove večeri.

I onda dođe neko i kaže kako su Sejdić i Finci krivi za bilo šta, pa nama su oni najmanji problem.
Prpa.ba

#113 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by Prpa.ba »

Kako sam uvijek bio euroskeptik, pozdravljam ovu vijest. Dosta je bilo zamajavanja nekakvim "europskim integracijama" koje ce "od ponedjeljka uvesti pravnu drzavu". Eno Bugarske i Rumunije, jedini efekat od EU je ubrzanje odljeva stanovnistva i rast cijena nekretnina i pukog prezivljavanja. I jedno i drugo imamo i bez EU. :thumbup:
frljoka

#114 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by frljoka »

Prpa.ba wrote:Kako sam uvijek bio euroskeptik, pozdravljam ovu vijest. Dosta je bilo zamajavanja nekakvim "europskim integracijama" koje ce "od ponedjeljka uvesti pravnu drzavu". Eno Bugarske i Rumunije, jedini efekat od EU je ubrzanje odljeva stanovnistva i rast cijena nekretnina i pukog prezivljavanja. I jedno i drugo imamo i bez EU. :thumbup:

super, "euroskeptik", poštujem i takav način gledanja na stvari, moliću samo za odgovor na pitanje:

koja je alternativa?
1. Sjeverna Koreja
2. Iran
3. rupa na Balkanu odsječena od svijeta
4. Palestinski model

unaprijed hvala
sanaman

#115 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by sanaman »

Citajuci skontam da ljudi vide nekoliko krivaca, ovi, oni, vako, nako, sta ce nam, ne treba nam EU.

Pa mi nismo u stanju da organizujemo javni prevoz kako treba u glavnom gradu drzave, da ne pricam o ustavnim reformama (za koje nazalost postoje objektivni problemi unutar BiH) i mi nesto ozbiljni, znamo i mozemo...mi smo smijesni, neozbiljni i nista vise.

Meni cudi da se iko bavi nama i nasim problemima. Valjda jos uvijek umisljamo sebi da smo bitni. Bas ce se EU nasekirati ako nas ne primi, uuuuu, nece moci spavati. EU moze bez BiH, samo moze li BiH bez EU?
Hajvan

#116 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by Hajvan »

5. Bosanski model!?!
bole1st

#117 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by bole1st »

Svicarska, Island, Norveska?

Normalna drzava nema sta da dobije u EU, ali BiH ce tesko bez EU.

Na primjer, Island bankrotira, muci se dva mjeseca i vrati se prosperitetu jer im ne diktiraju uvjete iz Brisela.
Grcka bankrotira, mrcvare je godinama navodno im pomazuci, prosperiteta jos uvijek ni na vidiku.

Da ne zaboravimo, Sejdic Finci ostaje kao uvjet i bez EU. Ne moze drzava da zvanicno proglasi dio gradjana za nepodobne, to mora da se mijenja u svakom slucaju.
Last edited by bole1st on 12/04/2013 01:09, edited 1 time in total.
frljoka

#118 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by frljoka »

Hajvan wrote:5. Bosanski model!?!

republika Srpska, Herceg-Bosna i Sarajevski begluk jel to to ?

grobar Nikolić popljuva sve živo a da se niko iz Sarajeva nije oglasio paša.
Trebam te

#119 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by Trebam te »

cindrlimindrli wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: I ne razumijem koliko su retardirani ovi evropski dužnosnici koji dolaze ovamo i drže nam neka predavanja o saradnji
Ma ja njih donekle i razumijem, placeni su da hodaju po svijetu i prodaju mooda pod bubrege. Samo ne razumijem
ove nase kreten koji u pauzi klimanja glavom i uvlacenja u paksu rade sve da bukvalno fizicki uniste to malo svog
naroda koji je ostao tu da zivi. Opet ima dosta i do nas, pustili smo najveci sljam i bagru da nas predstavlja i
rjesava sudbine.

Odlicno receno,

:thumbup:
Hajvan

#120 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by Hajvan »

frljoka wrote:
Hajvan wrote:5. Bosanski model!?!

republika Srpska, Herceg-Bosna i Sarajevski begluk jel to to ?

grobar Nikolić popljuva sve živo a da se niko iz Sarajeva nije oglasio paša.
Nije.
akobogda

#121 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by akobogda »

Da li ce se srusiti RS i Treci entitet i poceti ljudi u nasoj drzavi da sebi smatraju kao bosanski pravoslavci ili katolici???????????????????????????????????????
frljoka

#122 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by frljoka »

akobogda wrote:Da li ce se srusiti RS i Treci entitet i poceti ljudi u nasoj drzavi da sebi smatraju kao bosanski pravoslavci ili katolici???????????????????????????????????????

tvoj nick je dovoljan, na minderu se sve odlučuje jel de?
It_is_a_Leclerc

#123 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by It_is_a_Leclerc »

Dozovite se pameti. Kakva crna Švicarska i Norveška ?! (Island ne pominjem jer je on prva evropska zemlja koja je, upravo zbog odbijanja da budu članovi EU, propala u bankrot, pa sad mole da uđu preko reda). Mi nivo tih zemalja nismo i ne možemo biti.
Evroatlantska integracije za BIH imaju vrlo praktičan značaj i zbog toga genocidni političari i njihova kamenolika braća nastoje na sve načine minirati taj put BIH. Zašto ?! Zemlja koja je članica NATO-a, ne smije biti napadnuta iz vana. To bi za vijeke vjekova iz igre izbacilo novu srbočetničku agresiju na BiH, i to je glavni razlog zbog čega se Dodikovo pleme protivi integracijama BiH. Tu je naravno i činjenica da se zemlje članice EU ne mogu raspasti, što je naročito teško sažvakati secesionisitima.

Ja sam svakako za EU, ali sam da ne srljamo pod svaku cijenu u nepromišljene korake prilikom pregovora. Treba podvući crtu : genocid - teritorijalni integritet - država, o kojoj bošnjački i probosanski političari nemaju pravo, u ime naroda, voditi bilo kakve pregovore.
Prpa.ba

#124 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by Prpa.ba »

frljoka wrote:super, "euroskeptik", poštujem i takav način gledanja na stvari, moliću samo za odgovor na pitanje:

koja je alternativa?
1. Sjeverna Koreja
2. Iran
4. Palestinski model

unaprijed hvala
A sto ce nam bilo kakva alternativa? Od kraja rata pa naovamo se ta nekakva fiktivna tvorevina "EU" predstavlja kao maksimalni civilizacijski, kulturoloski, ekonomski, sportski, ini doseg kojem kao trebamo stremiti. Vise je drzave bilo '96 nego sto je ima sada, a sve u skladu sa "europejskim normama", "europejskim dostignucima" i slicno. Ocit primjer ubleha sa demokratijom u nas. Otkako su nam "demokratizirali" policiju i sudstvo, nikad nesigurnija drzava nije bila. Otkako smo "europeizirali" zakone o zivotinjama, dobili smo 12 hiljada divljih pasa na ulicama glavnog grada.

Ovaj narod ne radi na takav nacin i glupost je forsirati nekakve zapadnjacke norme. Mi nismo zapadnjaci nikad bili niti cemo ikada biti. Postoji nacin na koji balkanske drzave funkcionisu, a hinjenje demokratije samo zamagljuje situaciju i oteze rjesenja i napredak ovdasnjeg drustva. Prelazak u demokratiju zapadnog tipa mora se desiti samoinicijativno a ne pod tudjim patronatom i hinjenjem. Jer u suprotnom dobijamo nekakve zakone koje nit iko cita nit iko postuje. Zasto? Pa zato sto su rezultat uskladjivanja sa nekakvim "normama" koje je izmislio Hans hiljadama kilometara daleko, a ne jer je rezultat potrebe i zelje ovdasnjeg naroda. Ista stvar i sa tzv. "MZ" i OHR-om. Da ih nema, ili bi kroz par mjeseci izbio rat, ili bi sve visedecenijske price isparile kroz koju sedmicu. Ovako je to perfektan mali sistem: svi mi kao nesto radimo, ali nam kao ne daju, i mi bismo to i to, ali eto, imamo ove strance pa ne mozemo.. Odlicna izlika za neradjenje svog posla i za nerjesavanje problema. Jer, ima neko drugi.

Kad taj neko drugi nestane, e onda balkan stupa na snagu pa cemo vidjeti. :D
frljoka

#125 Re: OTKAZUJU SE PREGOVORI O PRISTUPANJU BiH EU !!!

Post by frljoka »

Prpa.ba wrote:
frljoka wrote:super, "euroskeptik", poštujem i takav način gledanja na stvari, moliću samo za odgovor na pitanje:

koja je alternativa?
1. Sjeverna Koreja
2. Iran
4. Palestinski model

unaprijed hvala
A sto ce nam bilo kakva alternativa? Od kraja rata pa naovamo se ta nekakva fiktivna tvorevina "EU" predstavlja kao maksimalni civilizacijski, kulturoloski, ekonomski, sportski, ini doseg kojem kao trebamo stremiti. Vise je drzave bilo '96 nego sto je ima sada, a sve u skladu sa "europejskim normama", "europejskim dostignucima" i slicno. Ocit primjer ubleha sa demokratijom u nas. Otkako su nam "demokratizirali" policiju i sudstvo, nikad nesigurnija drzava nije bila. Otkako smo "europeizirali" zakone o zivotinjama, dobili smo 12 hiljada divljih pasa na ulicama glavnog grada.

Ovaj narod ne radi na takav nacin i glupost je forsirati nekakve zapadnjacke norme. Mi nismo zapadnjaci nikad bili niti cemo ikada biti. Postoji nacin na koji balkanske drzave funkcionisu, a hinjenje demokratije samo zamagljuje situaciju i oteze rjesenja i napredak ovdasnjeg drustva. Prelazak u demokratiju zapadnog tipa mora se desiti samoinicijativno a ne pod tudjim patronatom i hinjenjem. Jer u suprotnom dobijamo nekakve zakone koje nit iko cita nit iko postuje. Zasto? Pa zato sto su rezultat uskladjivanja sa nekakvim "normama" koje je izmislio Hans hiljadama kilometara daleko, a ne jer je rezultat potrebe i zelje ovdasnjeg naroda. Ista stvar i sa tzv. "MZ" i OHR-om. Da ih nema, ili bi kroz par mjeseci izbio rat, ili bi sve visedecenijske price isparile kroz koju sedmicu. Ovako je to perfektan mali sistem: svi mi kao nesto radimo, ali nam kao ne daju, i mi bismo to i to, ali eto, imamo ove strance pa ne mozemo.. Odlicna izlika za neradjenje svog posla i za nerjesavanje problema. Jer, ima neko drugi.

Kad taj neko drugi nestane, e onda balkan stupa na snagu pa cemo vidjeti. :D

nažalost, u potpunosti imaš pogrešno shvatanje šta tačno znači biti dio EU, a ja tu pomoći ne mogu, niti imam živaca.
Post Reply