Otkazi Silajdzicu i Dodiku?

Locked
Area_51

Post by Area_51 »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Ako zelimo da imamo JEDNU policiju, zasto se onda stavljamo na stranu Dodika i MZce, zasto ne pruzimo podrsku Silajdzicu? Ni mi sami ne znamo sta hocemo? :roll:
Cijela kritika se ustremila prema Harisu, kao da je on taj koji koci refome i hoce 2 policiju. I zasto svi trazimo od njega da popusti, zasto ne Dodik? :x
Jesmo li uvjek mi ti koji moraju da popustaju? :oops:
Stvar je jasna, najbolje rijesenje je JEDNA POLICIJA. Drzavna. Za sve gradjane jednaka. E sad ostaje pitanje kako to toga doci u razumnom vremenu, ja priznajem da nemam prijedlog. Ako neko ima, neka kaze, ali razuman u vremenu nasih zivota, nemam dva da jedan potrosim na natezanje o reformi policije, pa da u drugom uzivam u blagodetima.

Isto tako, mislim da nam je svima jasno da je Dodik osnovni negativac, koji koci sve namjerno i isplanirano. Tako da o tome ne treba trositi rijeci. Iz tih razloga, raja ovdje svu svoju paznju usmjerava samo na Harisa Silajdzica od koga se ocekuje neki rezultat, pa onda nastaju i pozitivni i negativni osvrti. Da li Haris zna izaci iz ove situacije i obezbjediti obecani rezultat, to je pravo pitanje za nas. Ako zna i umije neka to ostvari odmah, sto prije, ali ako se nateze sa Dodikom samo da bi sto duze ostao na vlasti, onda je to problem, akutan. Da kasnije prica ne bi bila, obecao 100%, a moze biti i 2 x po 50%, obecanje ispunjeno.
jefferson

Post by jefferson »

Area_51 wrote:
Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Ako zelimo da imamo JEDNU policiju, zasto se onda stavljamo na stranu Dodika i MZce, zasto ne pruzimo podrsku Silajdzicu? Ni mi sami ne znamo sta hocemo? :roll:
Cijela kritika se ustremila prema Harisu, kao da je on taj koji koci refome i hoce 2 policiju. I zasto svi trazimo od njega da popusti, zasto ne Dodik? :x
Jesmo li uvjek mi ti koji moraju da popustaju? :oops:
Stvar je jasna, najbolje rijesenje je JEDNA POLICIJA. Drzavna. Za sve gradjane jednaka. E sad ostaje pitanje kako to toga doci u razumnom vremenu, ja priznajem da nemam prijedlog. Ako neko ima, neka kaze, ali razuman u vremenu nasih zivota, nemam dva da jedan potrosim na natezanje o reformi policije, pa da u drugom uzivam u blagodetima.

Isto tako, mislim da nam je svima jasno da je Dodik osnovni negativac, koji koci sve namjerno i isplanirano. Tako da o tome ne treba trositi rijeci. Iz tih razloga, raja ovdje svu svoju paznju usmjerava samo na Harisa Silajdzica od koga se ocekuje neki rezultat, pa onda nastaju i pozitivni i negativni osvrti. Da li Haris zna izaci iz ove situacije i obezbjediti obecani rezultat, to je pravo pitanje za nas. Ako zna i umije neka to ostvari odmah, sto prije, ali ako se nateze sa Dodikom samo da bi sto duze ostao na vlasti, onda je to problem, akutan. Da kasnije prica ne bi bila, obecao 100%, a moze biti i 2 x po 50%, obecanje ispunjeno.
:thumbup:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Da li ce nam svima biti bolje, na krace i duze staze, ako bi Haris popustio i prihvatio policiju RS-a?
Definisi sta znaci 'Policija RS-a'?

Evo recimo danas imas MUP Kantona Sarajevo, imas policiju Bavarske, policiju drzave Florida, itd itd. U cemu bi bila razlika izmedju policije nekog danasnjeg kantona u FBiH i 'policije RS'?

Da li bi nam svima bilo lakse ako bi Silajdzic prihvatio takvu policijsku strukturu u BiH kakva danas postoji u FBiH? Naravno da bi. Ali ne zbog policije (jer ja njima ne vjerujem ni ovako ni onako) nego zbog toga sto bi nas EU potapsala po glavi i rekla 'dobar decko, evo ti cokolada, ajmo sad uradite sljedecu obavezu'. Dodik uopste nema drugog razloga da pregovara, osim obecanja da ce i njegova RS tako krenuti prema EU.
Almir Arnaut-Belli

Post by Almir Arnaut-Belli »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:
Almir Arnaut-Belli wrote:smijeniti kočnićare razvoja BiH,zašto da ne ,da mi je rođeni brat ja bi podržao tu ideju,jedino je pitanje zašto mi podržavamo lažne patriote i lažne političare.

Ja živim u Tuzli i da vam pravo kažem mišljenje Tuzlaka o Harisu je isto kao i o dodiku,dok se oni svađaju narod gladuje i dobro se zna da je Hare pokro Tuzlu od TZ banke do posljednjeg što je vrijedilo i podijelio NKV radnicima -tj poslušnicima,takođe Dodik je isti kao i Milošević,stim da on svoja naređenja radi za Srbijansku vladu i svoj lični interes.
Kako je Haris kocnicar reformi, pa nije Haris taj koji hoce 2 policije? :roll:
Da li bi po tebi Haris trebao popustiti samo da bi "refome" krenule? DA ili NE!?!

Pa eto nek se prestanu svadjati i nek prihvare policiju RS-a :roll: :oops:
On nije samo kočnićar već prodaje maglu o BiH a potpisnik je dejtonskog sporazuma,tj iste ove usrane podjele koja nas muči već 12 godina,da možda nije ubrzao nešto,on je ustvari njihov 12 igrač.
Almir Arnaut-Belli

Post by Almir Arnaut-Belli »

jedna Bosna i hercegovina-znači i jedna policija i jedno sudstvo,itd,da nije bilo priznavanja genocidne tvorevine RS,sada bi imali državu,ovako smo taoci ovih koji neće da se dogovore ni o čemu,a što bi kad imaju sve od policije,sudstva i vlade,njima je potrebno jedino da im narod opet da povjerenje pa da naprave još gore majmune od nas-nećemo ni za banane imati.
never no

Post by never no »

Jebo Dodika nek' ga otjeraju,a Hare ima mali prolaz samo zato sto je pro-BiH orijentisan.Samo i njega bi trebalo u "penziju",a ostaviti samo Z.Komsica.
ps.
odluta ja malo ali oprosticete valjda
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Dani, 28.09.2007. wrote:Anketa Dana: Treba li smijeniti Harisa Silajdžića i Milorada Dodika?

Ne damo svoje nacionaliste

Metodom slučajnog uzorka, putem telefona, ispitali smo šta o prijetnji međunarodne zajednice smjenom Harisa Silajdžića i Milorada Dodika misle Sarajlije, a šta Banjalučani. Njih 100 - po 50 ispitanika iz svakog grada, odgovaralo je na tri pitanja:

A) Da li podržavate smjenu Milorada Dodika?
B) Da li podržavate smjenu Harisa Silajdžića?
C) Da li podržavate smjenu obojice političara istovremeno?

Pored konačnih rezultata, izdvajamo i najinteresantnije odgovore.

Banja Luka

A) NE - 48; DA - 2
B) NE - 28; DA - 15; MOŽDA/NEUTRALNO - 7
C) NE - 43; DA - 4; MOŽDA/NEUTRALNO - 3

"Dodik je jedini normalan, iskren i otvoren političar, ne glumi, pametan je, ne laže, ne uvaljuje se nikome, ne boji se. Zahvaljujući Dodiku, penzije nam idu gore."
"Silajdžića treba smijeniti, dabome, on nastavlja istu politiku kao i Izetbegović koji je htio da napravi muslimansku državu, želi da nam ukine vojsku, policiju, RS, a međunarodna zajednica je na strani muslimana i hoće da RS bude u islamskoj državi."
"Nas Silajdžić ne interesuje, on zastupa svoj narod i bori se za njega, ja to razumijem, neka ga tamo. Mi imamo našeg Dodika, cijela Banja Luka je prezadovoljna njime, cijela Republika Srpska, samo nek' nastavi kako je i počeo?"
"Znate zašto ne želim Dodikovu smjenu? Zato što se Dodik dovoljno nakrao i nakupio u prošloj vlasti, i pošto se dobro namirio, sad može nešto da udijeli i narodu i malo radi za njega. Nisam zato da se iko od njih smijeni jer lako je političare smijeniti, okrenu se svom privatluku, svom poslu i briga ih; zato ih treba ostaviti da se bore na vlasti i vršiti stalne pritiske na njih."
"Ne razumijem se ja oko Silajdžića. To je tamo, u Federaciji".
"Ako smijene Dodika, došlo bi do masovnih demonstracija i do većih tenzija u RS-u. Napravio bi se takav neviđen haos, jer je sav srpski narod za njega, da ne bi znali šta ih je snašlo."
"Silajdžić nije više za politike, nema on tu energiju kao što ima Dodik, on je za penziju, za miran život."
"Da smijene Silajdžića? Ma ne, onda politička scena više ne bi bila zanimljiva. S kim bi onda Dodik ratovao?!"
"Nisam za smjene; RS je imala sreću što je dobila Dodika, jer on je jednom pao, povukao se i potom se vratio ojačan na političku scenu, dakle, sazrio je. Mislim da se ne može govoriti o smjenama istovremeno za obojicu; politika u BiH se neće promijeniti time što će se vezati dvije političke ličnosti jedna za drugu."
"Siladjžića treba smijeniti, zato što je protiv srpskog naroda, RS-a, uvijek govori da smo klali, tukli? Eh, pa ako jesmo, onda nek' nas pusti na miru same."
"Ma, treba ih sve skloniti i dovesti jednog trećeg čovjeka - mladog, neiskompleksiranog..."

Sarajevo

A) NE - 5; DA - 43; MOŽDA/NEUTRALNO - 2
B) NE - 32; DA - 17; MOŽDA/NEUTRALNO - 1
C) NE - 26; DA - 23; MOŽDA/NEUTRALNO - 1

"Ta dva čovjeka nam ne trebaju na političkoj sceni u vrijeme kada bismo se trebali uključiti u evropske integracije, jer stopiraju svaki mogući progres i djeluju ekstremno regresivno, a najpogubniji su za mladu bh. inteligenciju i opći napredak bh. društva. Hoćemo evropski početak do 2012, a ne jugoslavensku rapsodiju 1992."
"Mislim da je Milorad Dodik jedan od adekvatnijih političara na današnjoj političkoj sceni. Protiv sam Silajdžićeve politike i njegovog načina izražavanja. To nema nikakve veze s njihovim nacionalnostima. Rekla bih da je Dodik realniji u svemu što govori."
"Glupo bi bilo da izgubimo jednog nacionalistu, ako će ostati drugi nacionalista. Ko god dođe na Dodikovo mjesto, Haris će uvijek izazvati averziju kod tog čovjeka, i obratno. Normalno je da se svi nacionalisti koji su vodili zemlju u ratu međusobno mrze. Njih treba skloniti s političke scene."
"Za razliku od Dodika, Silajdžić je mnogo tolerantniji političar, dok Dodik ne prihvata kompromise. Dodika treba smijeniti zbog opstrukcije reforme policije i svih ostalih reformi koje su neophodne za ulazak u EU. Odgovara mi Silajdžićev način vođenja politike. Njihova odgovornost nije jednaka i više je kriv Dodik."
"Silajdžić previše ekstremno forsira drugu stranu i pravi bošnjački ekstremizam, što nam ne može donijeti ništa dobro. Samo nas je ocrnio u očima svijeta, pokušava nasilu ukinuti RS, na silu centralizirati BiH i tako stvara kontraefekt. Dodik onda vuče na svoju stranu i odgovara referendumom."
"Kompletnom politikom Milorada Dodika sam jako nezadovoljna, mislim da je nacionalistička i šovinistička. Harisa Silajdžića je možda vrijeme pregazilo, ali taj čovjek nije ono što je bio i mislim da ne može BiH povesti u EU."
"Dodik još uvijek potencira to zrno sumnje i još uvijek je prisutna neka napetost i nesigurnost. Dodik sa svojim ponašanjem i pričom daje do znanja da stanje nije stabilno, isto kao što je Karadžić radio."
jefferson

Post by jefferson »

Meni se gadi harisova hipokrizija.
kada je vec za centralizovane institucije toliko da je spreman cijelu drzavu zaustaviti na putu prema EU (mislim da svi znamo ko je Dodik, i nezelim prihvatiti da je Silajdzic u njegovom rangu, zato njega i kritikujem) zasto onda svom silinom se nezalaze za ukidanje kantona???
Kantoni su isto neprirodna podjela koja je dovela do zakonsko aparthejda (dvije skole pod jednim krovom). takodje, 10 policija kantona su toliko efikasne da osiguravajuca drustva evorope nepriznaju police u SB Kantonu u slucaju kradje!
Sto to Haris nije obecao biracima? Zato sto njemu odgovaraju (ne samo njemu, nego i "zastitinicima" hrvatskog naroda) male policije koje ce vrsiti prljave poslove za njih.
Silajdzic je vrlo dobro znao da se RS nemoze sad ukinuti, niti ce se ukinuti sljedeci 15-20 godina, ali za kantone postoji realna snasa, jer kantoni samo krcme i ovo malo novca sto ima.
medjutim, sta onda? Sta nakon toga?
ovako, bolje je status quo, a za to vrijeme rasprodati drzavu za marku, i onda nakon 10 godina rec "eto vrijeme je za penziju, odo ja zeni u tursku, a vi se dogovarajte!"
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

I usput, ovdje se kritikuje vise Silajdzic nego Dodik jer ne razgovaramo sa pristalicama Dodika na ovom forumu, vec Silajdzica. Nema potrebe da polemisemo o Dodiku kad nema gotovo niko ovdje ko ga podrzava.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

jeza u ledja wrote:I usput, ovdje se kritikuje vise Silajdzic nego Dodik jer ne razgovaramo sa pristalicama Dodika na ovom forumu, vec Silajdzica. Nema potrebe da polemisemo o Dodiku kad nema gotovo niko ovdje ko ga podrzava.

Ovdje se kritikuje segregacija i velikosrpska politika......

A to sto je Silajdjic kao potpisnik Dejtona u sudbonosnom momentu na celu onih koji trebaju da potpisu reformu policije...ne mijenja stvar..da ne treba pristati na ultimatum i ponovo napraviti gresku kao u Dejtonu...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

zavrzlama wrote:
jeza u ledja wrote:I usput, ovdje se kritikuje vise Silajdzic nego Dodik jer ne razgovaramo sa pristalicama Dodika na ovom forumu, vec Silajdzica. Nema potrebe da polemisemo o Dodiku kad nema gotovo niko ovdje ko ga podrzava.

A to sto je Silajdjic kao potpisnik Dejtona u sudbonosnom momentu na celu onih koji trebaju da potpisu reformu policije...ne mijenja stvar..da ne treba pristati na ultimatum i ponovo napraviti gresku kao u Dejtonu...
Ima milion stvari koje mozemo kritikovati, neko je pitao zasto drvlje i kamenje po Silajdzicu, a ne po Dodiku.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

jeza u ledja wrote:
zavrzlama wrote:

Ima milion stvari koje mozemo kritikovati, neko je pitao zasto drvlje i kamenje po Silajdzicu, a ne po Dodiku.
glavni razlog zasto se vise kritikuje Silajdzic ...

Normalan gradjanin BIH je naviknut da prihvata sve sto trazi MZ...pa ovo Silajdjicevo odbijanje se po automatizmu smatra kao lose po BIH,ne ulazeci u detalje zasto se odbija...jer svako zna da sudbina BIH je u rukama MZ-e...

Ovdje se ne radi o Silajdzicu ..nego o sudbini BIH..i tome dali ce se ici ka normalizaciji BIH i napustanju onog sto se steklo ratnim ciljevima....ili ce se popustati velikosrbima i tako u tisini ubiti BIH...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Ovdje (na ovoj temi) se radi samo o Silajdzicu i Dodiku.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Image
sarlo

Post by sarlo »

zavrzlama wrote:

glavni razlog zasto se vise kritikuje Silajdzic ...

Normalan gradjanin BIH je naviknut da prihvata sve sto trazi MZ...pa ovo Silajdjicevo odbijanje se po automatizmu smatra kao lose po BIH,ne ulazeci u detalje zasto se odbija...jer svako zna da sudbina BIH je u rukama MZ-e...

Ovdje se ne radi o Silajdzicu ..nego o sudbini BIH..i tome dali ce se ici ka normalizaciji BIH i napustanju onog sto se steklo ratnim ciljevima....ili ce se popustati velikosrbima i tako u tisini ubiti BIH...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

ibro dirka wrote:Image
Bio bi fazon da smjeni i Lagumdziju. :razz:
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Nece, on mu se svim silama nastoji uvuci u anale :D
jefferson

Post by jefferson »

ibro dirka wrote:Nece, on mu se svim silama nastoji uvuci u anale :D
:lol: :lol: :lol: Ovo mi je najbolja provala do sada.
Koliko ja znam SZBiH je expert u uvlacenju u sve i svasta!
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Nisu, Zlajche ih je tu davno pretekao :D Vidi na temi "Lajci ponovo jase" sta je Najlepsi onomad govorio, a sta sada radi :wink:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

ibro dirka wrote:Image
:lol:

kazu da ce Lajcak smjeniti i neke preCjednike kucnih savjeta
jefferson

Post by jefferson »

ibro dirka wrote:Nisu, Zlajche ih je tu davno pretekao :D Vidi na temi "Lajci ponovo jase" sta je Najlepsi onomad govorio, a sta sada radi :wink:
Ja koliko znam najljepsi je Haris, a onomad su svi govorili da je Dodik covjek za saradnju, ukljucujuci i SZBiH, SDA i sve ostale politicare.
Slabo pamtis, ili pamtis ono sto hoces da cujes!
el flaco

Post by el flaco »

Almir Arnaut-Belli wrote: On nije samo kočnićar već prodaje maglu o BiH a potpisnik je dejtonskog sporazuma,tj iste ove usrane podjele koja nas muči već 12 godina,da možda nije ubrzao nešto,on je ustvari njihov 12 igrač.
A bez Dejtona ko' nebi bilo podjela, mi bi usli u Banjaluku, izasli na Drinu i svi bi zivjeli zadovoljno i sretno :-)

Hajd sad o ozbiljnijim stvarima...

Silajdzicu vjerujem sve manje (Elektroprivreda, Aluminij itd) a medjunarodnoj zajednici i njihovim izaslanicima nikako. Kako god okrenes ne valja, pogotovo sto bi u slucaju smjene Silajdzica znao da je onaj ko dodje na njegovo mjesto evropska marioneta zaduzena da samo klima glavom.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

jefferson wrote:
ibro dirka wrote:Nisu, Zlajche ih je tu davno pretekao :D Vidi na temi "Lajci ponovo jase" sta je Najlepsi onomad govorio, a sta sada radi :wink:
Ja koliko znam najljepsi je Haris, a onomad su svi govorili da je Dodik covjek za saradnju, ukljucujuci i SZBiH, SDA i sve ostale politicare.
Slabo pamtis, ili pamtis ono sto hoces da cujes!
jeffe, ti nista ne procita ali svejedno opet opali po szbih itd. da tii nisi davno odabrao svog cobana?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

el flaco wrote:Kako god okrenes ne valja, pogotovo sto bi u slucaju smjene Silajdzica znao da je onaj ko dodje na njegovo mjesto evropska marioneta zaduzena da samo klima glavom.
:kravata:

Upravo! Takav nam i treba! Jedno 100-injak takvih, Svi da samo klimaju glavom i da vicu 'da gospodine Lajcak'. Jos jedno 100-injak tehnokrata pa da vidis kako ce EU da nam se smijesi.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Eh da tek vidis kako ce ti se oni u pisiju smijesiti...
Locked