Isto kao da imam jastuce na stopalu
Ima li iko slicnih iskustava i sta bi mogao biti uzrok?
I - nemam visok pritisak, nasuprot, otkako znam za sebe mi se pritisak vrti oko 95/65.
Moderator: anex
Na poslu uglavnom sjedim. To bi mi jos i bilo dovoljno kao razlog... ALi zasto samo ljeti (a na poslu je a/c takav da se mrznem) i zasto samo lijevo stopalo?Naatasha wrote:otiče ti samo kad puno sjediš jel?
visok ili nizak, meni se cini da moze da ima neke veze sa pritiskom (ko mi garantuje da su ti lijekovi snizavali pritisak, ja mislim da su bili progresno propisani). Naravno, moze biti i nesto skroz trece...! Dobro je da traje godinama pa nije nista hitno, ali ipak nemoj opet cekati godinama. Tijelo te upozorava da ima neki problem, ne znam kakvo osiguranje imas, i imas li ga uopste, ali ako placas nekakvo osiguranje kreni da ga iskoristavas. Nazalost, ja sam skontao iz iskustva da odlazak doktoru nije nuzno i kraj problema, ni oni cesto ne znaju sta moze biti, zato raspitaj se o doktorima, ako moras cekati 10 sati bolje da cekas dok "dobrog" doktora, tipa nekog koji ti odmah propise razne testove umjesto sto ti daje svoja misljenja tipa "mozda jeste, a mozda i nije". Ukucaj i na google, na engleskom, vidi sta izadje...uporedi.Shoshana wrote:Pa da nije onda do niskog pritiska? Ja bih ocekivala otjecanje zbog visokog pritiska... ali ti kazes da su ti zglobovi poceli otjecati kada si pio lijekove protiv visokog pritiska... sto ce reci - kada se pritisak snizio.
Svasta. Za doktora fakat nemam vremena (nemam porodicnog ljekara, pa to znaci sjedenje u cekaonici kojih 10 sati, a tol'ko ozbiljno vala nije). MOzda kad budem na godisnjem...
na moju veliku zalost, moje osiguranje zaradjuje grdne pare na meni - meni uglavnom nikad nista nista ne falifakat wrote:visok ili nizak, meni se cini da moze da ima neke veze sa pritiskom (ko mi garantuje da su ti lijekovi snizavali pritisak, ja mislim da su bili progresno propisani). Naravno, moze biti i nesto skroz trece...! Dobro je da traje godinama pa nije nista hitno, ali ipak nemoj opet cekati godinama. Tijelo te upozorava da ima neki problem, ne znam kakvo osiguranje imas, i imas li ga uopste, ali ako placas nekakvo osiguranje kreni da ga iskoristavas. Nazalost, ja sam skontao iz iskustva da odlazak doktoru nije nuzno i kraj problema, ni oni cesto ne znaju sta moze biti, zato raspitaj se o doktorima, ako moras cekati 10 sati bolje da cekas dok "dobrog" doktora, tipa nekog koji ti odmah propise razne testove umjesto sto ti daje svoja misljenja tipa "mozda jeste, a mozda i nije". Ukucaj i na google, na engleskom, vidi sta izadje...uporedi.Shoshana wrote:Pa da nije onda do niskog pritiska? Ja bih ocekivala otjecanje zbog visokog pritiska... ali ti kazes da su ti zglobovi poceli otjecati kada si pio lijekove protiv visokog pritiska... sto ce reci - kada se pritisak snizio.
Svasta. Za doktora fakat nemam vremena (nemam porodicnog ljekara, pa to znaci sjedenje u cekaonici kojih 10 sati, a tol'ko ozbiljno vala nije). MOzda kad budem na godisnjem...
Michun wrote:Ljeti oticu vise zato sto je ljeti toplije pa se prosire krvni sudovi i vene. Meni nekad i zimi oteknu ako ne skinem cizme i ako je pravo vruce u ofisu.
Meni jedna noga vise otice ali zato sto sam imala traumu iliti povredu lijevog stopala - pukao mi misic tacno iznad prstiju. Sjeti se da nisi nekad izvrnula tu nogu ili sta tako?
Svakako otici dr. da provjeris da nije neki ozbiljniji kvar. Kad dodjes kuci, hladan tus ili oblog, digni nogu na vise i vidi da li ce ti to pomoci.