Covek od poverenja, igrac koji resava utakmice, momak sa neponovljivim sportskim u ljudskim sarmom, neprikosnoveni "trojkas", nenadmasno human, 21 godina sportske karijere na vrhunskom nivou bez ijedne jedine mrlje, tabloidima i "zutoj" stampi nezanimljiv, prema pricanju prijatelja, izuzetan drug, uzoran suprug i otac, prema misljenu lepseg pola, uvek najbolji frajer i jos nebrojeno mnogo pozitivnih epiteta i fraza moglo bi da se pise za kosarkasa koji je sinoc zavrsio svoju profesionalnu karijeru - Aleksandru Sasi Djordjevicu.
Pred 7500 gledalaca u svom Pioniru od profesionalnog bavljenja kosarkom oprostio se jedan od najboljih kosarkasa u istoriji ovog sporta na "starom kontinentu".
Zajedno sa svojim prijateljima i kolegama, zajedno sa onim privilegovanim navijacima koji su uzivo mogli da prisustvuju ovom spektaklu, "Sale nacionale" je ubacio poslednju "trojku" u profesionalnoj karijeri. Uz puno emocija i sa tribina i sa parketa i pored 70-ak najboljih evropskih kosarkasa u poslednjih 30 godina, Sale ni u mecu koji je bio "samo njegov" nije zaboravio na humanost. Kao ambasador UNICEF-a on je i prihod sa svog oprostaja uplatio u svrhe akcije "Skola bez nasilja".
Nasi ljubitelji, naravno, najvise ce pamtiti "trojke" iz Istanbula '92. kada je Partizanu donaeo trofej evropskog sampiona i onu sa EP '97. u Barseloni kada je "oteo" Hrvatima vec vidjenu pobedu.
Ali navijaci sirom Evrope pamtice i neke druge njegove "trojke" u poslednjim sekundama, na primer onu u dresu Reala kada je usred Treviza rasplakao navijace Benetona, opet pogodivsi "trojku" uz zvuk sirene.
Jos davne 1984. godine u svom prvom "vecitom derbiju", kao 17-godisnjak, preuzeo je odgovornost i svoju ekipu, posle tri produzetka, doveo do pobede. Taj momenat obelezice njegovu buducu karijeru, uvek kada je "tesno", znalo se, lopta ide Saletu u ruke...
zbogom legendo...
Otisao je Aleksandar Veliki
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
breskva
S' vremena na vreme rode se ljudi koje Bog predodredi za VELIKE stvari. Te i takve ljude krasi srcanost, hrabrost, plemenitost, pa cak i neka vrsta magije koja im pomaze da se uzdignu kada je najteze, pobede sve poteskoce i ciji primer inspirise sve oko njih da trijumfuju cak i kada su svi izgledi protiv. Neko te i takve ljude naziva VELIKIM. Pa, meni je neopisivo drago sto se jedan takav VELIKI covek rodio medju nama, bas na ovim prostorima, a covek cije ime svi znamo... Toliko puta si nam svima podario srecu, toliko puta si nam vratio veru i ponos...dva puta u zivotu sam plakala od srece, od toga jednom zbog Saleta. Zbog svega toga - SALE, CARE, HVALA TI ZA SVE - NAJJACI SI!!! Puno srece u buducem zivotu i ma gde god da si, znaj - U NASIM SRCIMA CES ZAUVEK BITI ZMAJ!!!:):):) Osvrnuo bih se i na fantasticnu atmosferu u Pionuru, sve je bilo zaista savrseno...Neka nam Sale uvek, bude inspiracija - LEGENDA ZAUVEK!!!
Ovo je samo "prividni" odlazak.
Sale će biti na terenima dok god klinci budu šutirali trojke iz zaleta uz odbrojavanje: "tri...dva...jedan...i...koš".
Snimci će se vrteti, a mi ćemo raspravljati uz pivo ko je bio najbolji... Moka, Praja, Kića, Žuća, Dražen, Divac, Sale... Kad bolje razmislim, za koga kod se odlučiš u tim trenucima, bićeš u pravu. Ugodna pozicija, zar ne?

Ovo je samo "prividni" odlazak.
Sale će biti na terenima dok god klinci budu šutirali trojke iz zaleta uz odbrojavanje: "tri...dva...jedan...i...koš".
Snimci će se vrteti, a mi ćemo raspravljati uz pivo ko je bio najbolji... Moka, Praja, Kića, Žuća, Dražen, Divac, Sale... Kad bolje razmislim, za koga kod se odlučiš u tim trenucima, bićeš u pravu. Ugodna pozicija, zar ne?
- Kareem Abdul-Jabbar
-
edu
jeste bio veliki igrac..svaka mu cast..ko god kaze suprotno laze..ili se ne razumije u kosarku..ali mene je iznervirao onaj program..onaj teatralni program.te izadji u dresu..te izadji u kosulji..jos samo da je u gacama izasao..odigraj utakmicu..oprosti se i to je to..neces sto puta izlaziti..ali drago mi je sto su fino primili kukoca i radju..a o utakmici?..jebeno je kad nasi kosarkasi kopiraju all star game...