Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Truba »

pokušajte promijeniti putanju ne gledati ih u oči kad vidite da se približavaju...

ne pričajte s njima ako treba bježite... ako je jači ne mora biti brži lijena je to bagra

nikome se danas pare ne daju nikome nikakve priče o benzinu autu rođacima i tako to
innovision

#27 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by innovision »

ja bas imam dosta iskustva sa tim kad sam bio mali su me kreteni tako napali i uzeli mobitel to me pravo sjebalo i jos jednom dva puta sam ostao bez marke.I onda negdje sa 15 sam rekao e oces k...;
Vazno ti je da ocijenis situaciju ako vidis da ces popusiti foru daj marku ako nisi siguran samo se napravis lud i kontrolises ti situaciju.
U tim momentim je vazna kontrola i sreca,,nemoj se bojati budi spreman na sve ja to ovako gledam moze on mene i izbosti ali sada znam dosta ljudi koji ce za 50 maraka da ga nadju slome guze i ostave takvog.
Nazalost sve je do izgleda ja npr kad ne nosam cvike izgledam kao les:D nemam problema.I da preseli se gdje ces tamo da zivis.
Haettenschweiler

#28 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Haettenschweiler »

E ovako :!:
Sutra fino u prodavnicu i kupi K.O sprej. Drži ga gdje držiš i novčanik (po mogućnosti u džepu od jakne).
A kada te narkos ponovo zaustavi, ti odglumi da si se prepao (mucanje, drhtanje ruku, pipanje po džepovima) a onda u džepu uhvati sprej(fino namjesti prst na dugme), skoči korak unazad i dobro ga poprskaj po licu. :x
http://www.youtube.com/watch?v=xHqK-hGu ... re=related
Loulou

#29 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Loulou »

E, @reLoaded, ti si, kao što neko reče, i pojavom fino čeljade i onda i "savršena meta" (mada ni to ne mora ništa značiti; bit je da traže slabije od sebe ili barem one koji im se tako učine). Napisali su ljudi ovdje dobrih načina kako postupit...
Mene je prije nekih 10 dana zaustavio onaj tip (pisalo se o njemu ovdje), što, kao, moli, da mu nazoveš ženu (nije tražio da mu dam mobitel nego, kao, da je ja pozovem), ostao bez goriva, ovo, ono... U trenutku sam se sjetila teme na sax-u na kojoj se pisalo o njemu, samo sam ga ispod oka pogledala i u prolazu rekla "Nemam". Nije bio napasan i agresivan, ja sam produžila. Udaljim se malo, kad, prilazi mi neki lik. Kaže: "Šta je htio onaj čovjek? Je l' tražio mobitel"? Reko' "Jeste", Kaže i njemu je malo prije toga tražio i ovaj ga pratio, pa je rekao pozvat policiju. Kasnije sam vidjela 2 policajca u tom kvartu.
I curama i muškarcima preporučujem kurseve samoodbrane, mada će vam na svakom, iole ozbiljnom, takvom kursu reći da, ako vam neko traži novac, mobitel, štogod i pri tome prijeti oružjem, osim ako niste jako vješti i izvježbani (drugim riječima- profi), dajte mu što traži i najvjerovatnije će otići (što se najčešće i dešava). Nije vrijedno riskirati život. S druge strane, ako ne odlazi i nakon što ste mu dali što je tražio i dalje Vam prijeti oružjem, tad je vrijeme za primjenu naučenog.
nAN3

#30 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by nAN3 »

kad ti izvadi noz ti se napravi lud pa izvadi pistolj ha ya
vruce pivo

#31 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by vruce pivo »

Ma kakav kurs samoodbrane... :skoljka:
Ako vec nema drugog izlaza nego vidis da je fizicki sukob jedina opcija sve sto vam ostaje je da prvi udarite.
Prvi udarac na odgovarajuce mjesto, a ja preferiram udarac u bradu ili jaja sa vezanim koljenom u glavu :thumbup: , je zagarantovan uspjeh..Znaci ko prvi udari odnosi pobjedu.
Ako je u igri noz ili pistolj onda vam je najpametnije da poslusate ili bjezite ali se u borbu ne upustajte..
Bitte_Halt_ja_ja

#32 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Cesto se gamad krece u manjem coporu tj 3 bijednika da bi uspijesno mogli otimati sa tri funkcije: Pregovarac, Pretresac i Zastrasivac.

Zrtvi pridje prvo "Pregovarac" onaj sa najvecim IQ (treba biti sposoban za postavljanje unaprijed upamcenih pitanja) i postavlja pitanje: "imas cigaru?" Pa onda: "De poguraj za marku" ako zrtva kaze da nema, slijedi: "De da vidim" tu priskace drugi takozvani "Pretresac", koji svim svojim mentalnim naporom i fizickim sposobnostima izvrsava jedinu funkciju da "pomogne" zrtvi pri pregledanju njegovog novcanika i dzepova. Dok se sve to odvija treci "Zastrasivac"se vec neprimjetno pribilizio dogadjaju i stoji uglavnom iza prve dvojice ali tako da ga zrtva vidi, vadi poveci noz i vrti ga "igra se".

Naravno ima tu blazih varijacija ovakvog dogadjaja npr. ako je "Zastrasivac" mentalno preopterecen sa svojom ulogom nakon par "operacija" zna se desiti da"Pregovarac" preuzme njegovu ulogu sa pitanjem: "Imam u dzepu noz, hos kupiti?" cisto da da doznaku da je vrlo moguce da ce ga izbosti ako se bude opirao.
NekoIzMase

#33 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by NekoIzMase »

Kada ti priđe i zatraži novac udarac otvorenim dlanom u lice i navlačenje brade na koljeno je najbolje rješenje jer nema vremena ni da potegne za nožem ili nekim drugim oružjem :) Kada ga nokautiraš, možeš i skakati po njemu dok zoveš policiju :mrgreen:

Lično bih svima preporučio odlazak na Ninjitsu gdje se mogu savladati tehnike privođenja i samoodbrane za ne daj Bože situacije :thumbup:
Cholina_Lokica

#34 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Cholina_Lokica »

vid' sta je ljudi ovdje sto im smeta to i koji su bili i sami zrtve... skupite se i namlatite tih par likova, i nece vise :D
mrtva kokoš

#35 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by mrtva kokoš »

Dile wrote:vid' sta je ljudi ovdje sto im smeta to i koji su bili i sami zrtve... skupite se i namlatite tih par likova, i nece vise :D
sta ih navracas hoces da ih narkic prijavi riji. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Truba »

dile kobro ajd nas brani :mrgreen:
Cholina_Lokica

#37 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Cholina_Lokica »

Splinter wrote:
Dile wrote:vid' sta je ljudi ovdje sto im smeta to i koji su bili i sami zrtve... skupite se i namlatite tih par likova, i nece vise :D
sta ih navracas hoces da ih narkic prijavi riji. :D
pa kad im vec svima to smeta, i kad ih stalno pljackaju... :D

@komi
ja ne susrecem takve likove :D
bach

#38 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by bach »

reLoaded wrote:Ne znam da li je bila tema, jer tražilica ne radi.
Vjerovatno ste upoznati sa slučajevima u kojima te lik, ili nekoliko njih, zaustavi u parku, na tramvajskoj stanici, u trolejbusu ili čak na ulici, i pod prijetnjom traži novac. Živim na Švrakinom, kao student podstanar, i moram priznati da me veoma strah doći do RTV doma tramvajem i onda se zaputiti prema svom stanu, jer se često desi da me upravo tu zaustavi neki narkoman koji traži novac. Prvo što pita kada mene, a i druge, zaustavi, jeste: "Jesi ti iz C faze". Ja, naravno, potpuno izbezumljen, odgovaram: "Nisam." Pitate se: Pa zašto ovo pita? Upravo iz razloga što, ako bih rekao da sam iz C faze, onda bi me pitao znam li ikoga odozgo, i ako bih znao neke frajere koji bi njega mogli safatati, samo bi odšetao od mene. Nakon što odgovaram da sam iz Švrakinog, lik mi se kurvanjski ulizuje rečenicom: "I ja sam odozgo, hajd pomozi brata sa markom- dvije." Pošto znam da se sa narkićem nije šaliti, vadim novčanik i uzimam marku, te mu dajem. Utom on ugleda okruglu kovanicu od 5 KM u mom novčaniku, i kaže mi: "Hajd daj bratu tu kovanicu od 5, evo tebi 3 KM." Sva sreća da se sve ovo odigralo na tramvjaskoj stanici kod RTV doma, te da je u tom trenutku naišao novi tramvaj u koji sam uletio.

Slična je situacija sa mojim prijateljima. Jednog od njih su već 5-6 puta zaustavili i stalno mu tražili novac, te je morao dati. Paradoks je u tome što se to dešava u sred bijela dana, na mjestu gdje se stalno nalaze ljudi, pa se pitam: Otkud im tolika hrabrost?

Ipak, nisu svi kao ja. Vraćajući se u stan, istim putem, moj cimer je razgovarao na mobitel, kada je osjetio da mu je neko krenuo da ga uzme. Reakcija je bila žustra: Narkić je dobio šaku ispod brade, te odmah pao na asfalt. Narkić je onaj isti koji većinom zaustavlja i traži pare.

Pošto sam sve ovo ispričao, želim od vas neki savjet. Šta da radim kad me neko tako zaustavi? Da li da mu dam sve što traži? Da li da pokušam pobjeći? Da li da se pobijem sa njim? Da li da kupim čakiju pa da ga izbodem u samoodbrani? Imate li neke ideje i, uopšteno, imate li ikakve ideje kako da se riješi ovaj problem? Šta dovraga radi naša policija?
Savjet: Odseli iz Švrakina...
cyprus

#39 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by cyprus »

minjonja wrote:ima neki stariji lik, gospoda, odijelo, kravata fazoni, koji kuca ljudima na vrata i predstavlja se kao daleki rodjak oca, tetke, amidze, strine.. ono vidi prezime i skonta neku pricu, lik se uhodo. tako uze pare za benzin, meni se cini cenera ili cvaju. za lijeka mu trebalo. on prica:" joj druze, eno auto sam doguro do stanice, nema bankomata nigdje u blizini, imas da naspem, odmah ti vracam". :x nije mene ovako izlevatio jer rodjenom bratu ne dajem pare, ali ipak ima jos naivnih dobrodusnih ljudi koji ovi iskoristavaju. uvijek od sirotinje kradu :x
Ima dvije godine jedan takav mi uletio u stan, a baka mi bila sama :roll: . Tražio 45 KM za povratnu kartu do Zagreba :shock: . Srećom pa je moja baka cicija :P :P
Edin H.

#40 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
minjonja wrote:ima neki stariji lik, gospoda, odijelo, kravata fazoni, koji kuca ljudima na vrata i predstavlja se kao daleki rodjak oca, tetke, amidze, strine.. ono vidi prezime i skonta neku pricu, lik se uhodo. tako uze pare za benzin, meni se cini cenera ili cvaju. za lijeka mu trebalo. on prica:" joj druze, eno auto sam doguro do stanice, nema bankomata nigdje u blizini, imas da naspem, odmah ti vracam". :x nije mene ovako izlevatio jer rodjenom bratu ne dajem pare, ali ipak ima jos naivnih dobrodusnih ljudi koji ovi iskoristavaju. uvijek od sirotinje kradu :x
Ima dvije godine jedan takav mi uletio u stan, a baka mi bila sama :roll: . Tražio 45 KM za povratnu kartu do Zagreba :shock: . Srećom pa je moja baka cicija :P :P
Pa kako covjek ode u Zagreb :shock:
MAN-lion's coach

#41 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by MAN-lion's coach »

.....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:18, edited 2 times in total.
north_1987

#42 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by north_1987 »

ek0 wrote: Moja taktika je da kada vidim nekoga sumnjivog samo opalim pogled u njega i buljim mu u facu sve dok on sam ne skrene pogled. Mada eto kazu ne valja gledati takve u oci ja bas kontriram. A kada bi me napao neko, prvo bih "procjenio" da li je fizicki jaci od mene ( male su mu sanse), ima li kakvo oruzje i da li je "lud". Ovo zadnje je najbitnije. Znaci, ako je "lud" dobit' ce ono sto trazi ( osim ako ne pretjera), a ako ja procjenim da je nesiguran batine mu ne ginu.
bezveze ti taktika iskreno.
inace jel ti Fedor neki rod? :D
Troll_Happens

#43 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Troll_Happens »

ja sam jedno vrijeme uglavnom nosio sjekiru rucnu... jedno vece se desilo da me drot zaustavio i pita sta ce ti to rekoh mu treba mi za potpalu baki malo da usitnim drva posto ima pec na drva i proslo sve okey. Znaci kad bi se sta desilo samo isucem sjekiru i zviz pa nek stisne.. da pridje :evil: ... :oops:
HAVANA

#44 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by HAVANA »

Ne dam i Image

Ako on vako :evil: a ti onda vako Image

Ako on tebe vako Image :( jebaji ga bar si probo... :D

Haj bogati šta vam je čudno,vazda je toga bilo...snalazi se,snaćeš se i u životu :roll:

Kad se sjetim u moje vrijeme ,izadjem iz kina kumrovec a 10 ciga iz švrakinog gledali u zmajevom gnijezdu :lol:
sjooo jebene furke,svi skiće ko brucee lee...aiiiiiiii..i moralo se malo mlavit...i tako... :-)
il izadješ iz škole,a fina mi škola bila :-) mašinska...a doba seje ,debe,bakira...pa ti prodaje ciglu :shock: :cry: :lol:
haj budi pametan,takve nije bilo preporučljivo ni slomit i ako si mogao...to je već bila nauka i diplomatija kako izbjeći sukob a ne ispasti pićić :roll: :lol: ...al naučiš se snalaziti...dobro dodje...dobra je to škola bila... :D
Cholina_Lokica

#45 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Cholina_Lokica »

sad ozbiljna da budem, ja sam samo jednom u zivotu imala takav susret i to ni manje ni vise nego sa nasim vrlim mucistom mladjim, dok je hodao po alipasinu... izvela cuku vani oko 10, i naletim na njega i jos nekog sa njim, uglavnom, nije nist bilo, jer stvarno nisam nist imala sa sobom osim kljuceva i povodca u rukama, jer nisam imala dzepova, ljeto bilo, ja samo u trenerci i majici kratkih, pa je valjda i on to skontao, ili je vidio povodac a nije vidio psa, pa nije znao kakv je cuko... zaustavili me, i pitao on koliko je sati, ja rekla nemam pojma, on opet pitao kako ne znas, rekoh a kako cu znati, i onda je prosao samo... elem sve je dobro sto/kad se dobro svrsi :D
geeK`

#46 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by geeK` »

Maja ba... Svi odjednom imate hrabrosti, svi pišete na forumu da ga zbodeš ovo ono, a kad mu pogledaš u facu sjebeš se. Isto mrtav lik, osušene ruke. Uglavnom, definitivno nikad nije sam. Ovaj Samir Kukuljac iz švrakina, što ima tattoo malo srce, tintom urezano. Kome se testira narkić, bujrum.
donja_crtica

#47 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by donja_crtica »

Jednom se umjesao u tramvaju, protiv djeparosa. Gurnuli mi noz pod vrat, pun tramvaj gledao. Poslije me pitaju revizori (2m od mene bili i gledali) "sta to bi?"

ne glumim heroja vise. Noge mi se odsjekle tu noc.
Eborg

#48 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Eborg »

Mislim da bi sprej bio fakat dobro rješenje. Priđe lola i zakuha se situacija, ti kažeš: "Evo samo da uzmem novčanik.", fino ruku u džep i prst na sprej, izvučeš ga brzo i raspališ mu po očima. ;-)
geeK`

#49 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by geeK` »

Eborg wrote:Mislim da bi sprej bio fakat dobro rješenje. Priđe lola i zakuha se situacija, ti kažeš: "Evo samo da uzmem novčanik.", fino ruku u džep i prst na sprej, izvučeš ga brzo i raspališ mu po očima. ;-)
Ja, al ćeš morat proći opet tu... Sljedeći put ti lik neće tražit pare neg će ubit Boga u tebi... Tako da i nije baš dobro riješenje, jer se neće prepast lika sa sprejom. svako može imat sprej, i najmanje djete, etc... a ne može ga svako prebit.
Cholina_Lokica

#50 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika

Post by Cholina_Lokica »

geeK` wrote:
Eborg wrote:Mislim da bi sprej bio fakat dobro rješenje. Priđe lola i zakuha se situacija, ti kažeš: "Evo samo da uzmem novčanik.", fino ruku u džep i prst na sprej, izvučeš ga brzo i raspališ mu po očima. ;-)
Ja, al ćeš morat proći opet tu... Sljedeći put ti lik neće tražit pare neg će ubit Boga u tebi... Tako da i nije baš dobro riješenje, jer se neće prepast lika sa sprejom. svako može imat sprej, i najmanje djete, etc... a ne može ga svako prebit.
pa kad se uhvati za oci, jos ga malo nagazas do dolaska policije, i jos im sve kukas a vid' kako coek pade i ubi se :D
Post Reply