Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
idic wrote:Fakat ne razumijem kakvi ste to ljudi, na šprdnju i zajebanciju okrećete priču koja je pokrenuta u najboljoj namjeri. Ako neko ko je roditelj osjeti strah i zabrinutost nakon ovakve informacije treba ga odmah proglasiti budalom, jer vi to ne smatrate dovoljno zanimljivom temom.
Sem toga dijete od 8 godina je dovoljno zrelo da može prepričati djelove razgovora iz kojih se može razaznati i saznati o kojem dijalektu se radi.
valjda si do sad naucila da su ovdje svi popili svu pamet svijeta i da se to nije dogodilo makar se tebi pred ocima odvijalo sve...
mene zabrinjava sto evo cujem i novu lokaciju, isti scenario se prepricava...
idic wrote:Fakat ne razumijem kakvi ste to ljudi, na šprdnju i zajebanciju okrećete priču koja je pokrenuta u najboljoj namjeri. Ako neko ko je roditelj osjeti strah i zabrinutost nakon ovakve informacije treba ga odmah proglasiti budalom, jer vi to ne smatrate dovoljno zanimljivom temom.
Sem toga dijete od 8 godina je dovoljno zrelo da može prepričati djelove razgovora iz kojih se može razaznati i saznati o kojem dijalektu se radi.
Evo kakvi smo...iskreno mislim da je ljudima dosta njihovog jada i da ih ne treba jos dodatno svaki dan prepadati sa nekim izmisljenim pricama. Pa imas bar 5 ljudi koji su ti kazali da su istu pricu nekad davno i na nekim drugim prostorima culi. Dakle prica je ocito izmisljena - zbog cega sad prepadati narod? I bez obzira na tvoje prijatelje, za koje se vezuju sva moguca desavanja, prica da se desavaju otmice djece u Sarajevu, ali da se iz nekog misterioznog razloga o tome ne govori, je GLUPA! Ako nista, roditelji bi na sve moguce nacine alarmirali javnost kako bi pronasli svoju djecu i upozorili druge.
Evo kakvi smo...iskreno mislim da je ljudima dosta njihovog jada i da ih ne treba jos dodatno svaki dan prepadati sa nekim izmisljenim pricama. Pa imas bar 5 ljudi koji su ti kazali da su istu pricu nekad davno i na nekim drugim prostorima culi. Dakle prica je ocito izmisljena - zbog cega sad prepadati narod? I bez obzira na tvoje prijatelje, za koje se vezuju sva moguca desavanja, prica da se desavaju otmice djece u Sarajevu, ali da se iz nekog misterioznog razloga o tome ne govori, je GLUPA! Ako nista, roditelji bi na sve moguce nacine alarmirali javnost kako bi pronasli svoju djecu i upozorili druge.
A mozda i ne bi, jer se sad smatra da je zbog halabuke mala Medelajn ubijena....
davno se desilo par otmica djece u sarajevu dok dobrinja nije sva ni izgradjena...znam da smo se smjeli igrati samo na medjuspratovima u haustoru...
Sve ono što ti se činilo rekla - kazala u momentu kad postaneš roditelj dobije sasvim drugu dimenziju, jer jedan mali život bukvalno zavisi od tebe.
Kad su nas pozvali u Osnovnoj školi da nam pričaju o narkomaniji, mislila sam da je to ona šuplja što su nama roditelji pričali tipa " nemoj da ti neko nešto ubaci u sok ". Međutim kad sam tamo čula da je najmlađi heroinski ovisnik u Sarajevu star 11 godina, jednostavno sam se smrzla. Policijska vozila skoro svakog dana dežuraju pred ulazima jer se droga dila upravo u školskim dvorištima. Tamo se dešavaju nezamislive stvari, nezamislive iz moje perspektive šta se dešavalo u školskim dvorištima kada sam ja išla u OŠ. Zato kažem da mi je grozno na prvu priču proglašavati nebulozom prije nego što odvagaš da li je stvarno nešto moguće ili ne.
Fiore wrote:Ja odavno imam ideju da se svi Romi iz Kantona Sarajevo premjeste-isele.. jer previse ih je i samo prave probleme.. pa mislite o meni sta god hocete..
Ti ko pravi Ceto, tako i oni raseljavaju ko im neodgovara
Fiore wrote:Ja odavno imam ideju da se svi Romi iz Kantona Sarajevo premjeste-isele.. jer previse ih je i samo prave probleme.. pa mislite o meni sta god hocete..
Ti ko pravi Ceto, tako i oni raseljavaju ko im neodgovara
Et tebi odgovaraju da ti familiju presrecu.,komsije itekako..prljaju gdje stignu.,jednostavno imamo sranja previse treba se poceti cistiti.. ko je previ poceo pa i nastavio praviti cerge po gradu i mostovima,semaforima..
Podržavam ideju !
Uostalom, najveći broj njih i nisu "naši Cigani", već Cigani iz Srbije. Tamo ih treba vratiti.
Većina "naših", sarajevskih Cigana još je i prije rata krenula sa obrazovanjem i prilagođavanja svog življenja normalnim kriterijima.
Podržavam ideju !
Uostalom, najveći broj njih i nisu "naši Cigani", već Cigani iz Srbije. Tamo ih treba vratiti.
Većina "naših", sarajevskih Cigana još je i prije rata krenula sa obrazovanjem i prilagođavanja svog življenja normalnim kriterijima.
Ako cemo se poceti baviti raznoraznim fasizmima, onda treba vratiti sve srbijance u Srbiju, ukljucujuci i sandzaklije, jel' tako?
Ako vama smetaju firauni, meni smetaju "a da no", svi se pozaposljavali a mi ga bacamo iz lijeve u desnu!
Ja sam nekoliko puta napominjao da treba uraditi kompletnu reviziju knjige BiH državljana, što uključuje i reviziju dobijenog BiH državljanstva, pa i Sandžaklija, naravno, a i prioritetno.
I "svi na svoje" prijeratno. A ne stvarati sandžačke klastere, iz kojih se javlja, npr. kupac Šabanove Palme za 7,5 mil !
slazem se s tobom u potpunosti a sad hoce li me neko prozvati cetom ili ne neznam niti me briga
ali znam u koliko se vi svi prestanete sazaljevati na nane djecu isl i budete im davali novac njih ce svaki dan biti sve vise i vise....
homo_sapiens wrote:Ja sam nekoliko puta napominjao da treba uraditi kompletnu reviziju knjige BiH državljana, što uključuje i reviziju dobijenog BiH državljanstva, pa i Sandžaklija, naravno, a i prioritetno.
I "svi na svoje" prijeratno.
Prvo dijete od 8 godina je 2 osnovne i zna vrištati i vikati i otimati se i plakati.
Drugo, shopping centar - ama baš nijedan nije toliko pun ljudi da neko može kao u filmovima zgrabiti dijete i izgubiti se u gužvi.
Treće. wc u shopping centrima nikad nisu prazni a za presvlačenje, drogiranje i šišanje treba vremena. Puno je taktički pametnije dijete odmah izvesti napolje u auto nego ostajati u objektu dok te traže i drogirati, presvlačiti i šišati dijete.
Dajte ljudi pa nismo u filmovima
ovo se deilo u Graz-u prije 2-3 godine. U trgovini H&M-a. Srecom, mama je pritrcala prodavacima koji su odmah pritisnuli za spustanje onih resetaka na ulaznim vratima. Nekoliko sati niko nije mogao ni izaci, ni uci u trgovinski centar.
Nasli su dijete u kabini za presvlacenje, osisano i drogiramo
Bilo je to u novinama.
Glede ovog "slucaja" - nije nova prica, vrti se vec godinama.
Mame ovim pricama strase djecu da ne idu dalje od njih.
Ne zivimo u 100% sigurnom gradu ali moramo razlikovati fantaziju od realnosti.
I ako se javi 5 ljudi sa komentarom da su istu pricu culi vise puta prije mnogo godina, red je da se vecini povjeruje a ne drzi price iz mahale.
idic wrote:Sve ono što ti se činilo rekla - kazala u momentu kad postaneš roditelj dobije sasvim drugu dimenziju, jer jedan mali život bukvalno zavisi od tebe.
Kad su nas pozvali u Osnovnoj školi da nam pričaju o narkomaniji, mislila sam da je to ona šuplja što su nama roditelji pričali tipa " nemoj da ti neko nešto ubaci u sok ". Međutim kad sam tamo čula da je najmlađi heroinski ovisnik u Sarajevu star 11 godina, jednostavno sam se smrzla. Policijska vozila skoro svakog dana dežuraju pred ulazima jer se droga dila upravo u školskim dvorištima. Tamo se dešavaju nezamislive stvari, nezamislive iz moje perspektive šta se dešavalo u školskim dvorištima kada sam ja išla u OŠ. Zato kažem da mi je grozno na prvu priču proglašavati nebulozom prije nego što odvagaš da li je stvarno nešto moguće ili ne.
ja sa, gledala kako se djeca drogiraju na krovu Druge gimnazije. Brat brat nemaju 13-14 godina. I to ljetos
I koliko puta su moji zvali gimnaziju i govorili da im dileri setaju dvoristem. Ne znam jesu li ista po tom pitanju uradili
Covjece cetiri godine sam provela u toj skoli i nikada se niko nije dosjetio da ode na krov- zar je to moguce???
A djece narkomana i odraslih narkomana u ovom gradu ima i previse.
Kod vjecne vatre, na zadnjem spratu zgrade pred vratima stana momak nekih 25 godina nafiksan dolazi sebi u sred bijela dana... pa ti vidi.
No_oNe__ wrote:Covjece cetiri godine sam provela u toj skoli i nikada se niko nije dosjetio da ode na krov- zar je to moguce???
A djece narkomana i odraslih narkomana u ovom gradu ima i previse.
Kod vjecne vatre, na zadnjem spratu zgrade pred vratima stana momak nekih 25 godina nafiksan dolazi sebi u sred bijela dana... pa ti vidi.
Moguce se popeti se na krov gimnazije, ali ja ne znam kako Cesto sam vidjala djecu gore I uvijek pokusavam odgonetnut kako se gore popnu. To je onaj dio zgrade iznad Bosanesa i djecijeg vrtica