Otimanje djece u Sarajevu
-
idic
#1 Otimanje djece u Sarajevu
Sinoć sam čula vrlo uznemirujuću priču da se prošle sedmice u Robotu u Hrasnom desio pokušaj otmice djeteta. Djevojčica uzrasta oko 8 godina bila je u kupovini sa roditeljima i u momentu njihove nepažnje je jednostavno nestala. Roditelji su alarmirali osiguranje i odmah su blokirani svi izlazi iz objekta. Nakon pretraživanja objekta navodno je pronađena u toaletu drogirana, ošišana i presvučena u drugu odjeću. Djevojčica je poslije rekla da su u pokušaju otmice učestvovali muškarac i žena Romi sa srbijanskim akcentom.
Interesuje me da li je neko čuo nešto o ovom događaju?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Otimanje djece u Sarajevu
Vec nekoliko sedmica svako malo cujem identicnu pricu, navodno se slicno desilo na Aerodromu, u Mercatoru i jos par mjesta...idic wrote:Sinoć sam čula vrlo uznemirujuću priču da se prošle sedmice u Robotu u Hrasnom desio pokušaj otmice djeteta. Djevojčica uzrasta oko 8 godina bila je u kupovini sa roditeljima i u momentu njihove nepažnje je jednostavno nestala. Roditelji su alarmirali osiguranje i odmah su blokirani svi izlazi iz objekta. Nakon pretraživanja objekta navodno je pronađena u toaletu drogirana, ošišana i presvučena u drugu odjeću. Djevojčica je poslije rekla da su u pokušaju otmice učestvovali muškarac i žena Romi sa srbijanskim akcentom.
Iskreno, mislim da je neko to nekome ispricao, taj malo izmijenio i sirio dalje, i igrom gluhih telefona se sad to desilo i u Robotu...Da neko vase dijete proba ukrasti, i srecom ga nadjete, zar se ne biste potrudili obavijestiti medije?
jos nijedna TV kuca nije ni slicno pomenula...
Druga je stvar to sto je to tako lako za uraditi, pogotovo kad mame podju na kafu, pa puste djecu da trckaraju oko stolova i cijeloj basti....
- DaysleepeR
Kad je prije stigoše ošišat i drogirat...
Istu sam priču ja čuo u osnovnoj školi kad sam bio a sad mi je 30 godina pa ti vidi
Istu sam priču ja čuo u osnovnoj školi kad sam bio a sad mi je 30 godina pa ti vidi
-
mIRCerka
ne fakat, zadnjih par sedmica kruze takve price...DaysleepeR wrote:Kad je prije stigoše ošišat i drogirat...
Jedini razlog zasto ne vjerujem u to jeste sto nijedan roditelj nije bio recimo na dnevniku sa tom izjavom... inace je scenarij VRLO VJEROVATAN..
- DaysleepeR
Scenarij je SF
Prvo dijete od 8 godina je 2 osnovne i zna vrištati i vikati i otimati se i plakati.
Drugo, shopping centar - ama baš nijedan nije toliko pun ljudi da neko može kao u filmovima zgrabiti dijete i izgubiti se u gužvi.
Treće. wc u shopping centrima nikad nisu prazni a za presvlačenje, drogiranje i šišanje treba vremena. Puno je taktički pametnije dijete odmah izvesti napolje u auto nego ostajati u objektu dok te traže i drogirati, presvlačiti i šišati dijete.
Dajte ljudi pa nismo u filmovima
Prvo dijete od 8 godina je 2 osnovne i zna vrištati i vikati i otimati se i plakati.
Drugo, shopping centar - ama baš nijedan nije toliko pun ljudi da neko može kao u filmovima zgrabiti dijete i izgubiti se u gužvi.
Treće. wc u shopping centrima nikad nisu prazni a za presvlačenje, drogiranje i šišanje treba vremena. Puno je taktički pametnije dijete odmah izvesti napolje u auto nego ostajati u objektu dok te traže i drogirati, presvlačiti i šišati dijete.
-
mIRCerka
Frajer pored auta mlati trebu sakama u glavu, dva para u druga dva auta mirno gledaju...tako da i nije bas SF ....DaysleepeR wrote:Scenarij je SF
Samo me nervira sto se ljudi igraju gluhih telfona, ja sam cula da je to bilo na aerodromu, evo sad u robotu..IDENTICAN SCENARIJ...i btw, ako se to desilo, zasto nije bilo u crnoj kroniKi avaza?
- uvjek dobar gost
... eto Vam velike piljare.. ja ih već odavno ne posjećujem.. čujem da tamo neko hoće piće u drogu da mi stavi.... 
-
idic
Uznemirena sam iz razloga što je mom kolegi s posla neka žena pokušala oteti curicu dok se ispred zgrade igrala na igralištu. Radi se o starijoj djevojčici koju je žena iz auta zovnula da je navodno pita za neku ulicu i kad se djevojčica približila autu ona je počela vući da je ugura u auto. Umješali su se prolaznici koji su srećom spasili dijete. Slučaj je naravno prijavljen policiji, a tamo su čovjeku rekli da to nije prvi pokušaj otmice djeteta u Sarajevu.
- uvjek dobar gost
... to vam je kapitalizam i zavist onih koji nemaju za pereca, da ne uplićem mafiju...
A ne čudi me što nema tih informacija u medijima jer štošta je predmet cenzure u BiH medijskom prostoru, možda bude info na POZITIVU... kod Kundurovićeve....

A ne čudi me što nema tih informacija u medijima jer štošta je predmet cenzure u BiH medijskom prostoru, možda bude info na POZITIVU... kod Kundurovićeve....
- DaysleepeR
Miješati se u ljubavni svađu je u 99% slučajeva pop život opasno po nekogmIRCerka wrote:Frajer pored auta mlati trebu sakama u glavu, dva para u druga dva auta mirno gledaju...tako da i nije bas SF ....DaysleepeR wrote:Scenarij je SF
Samo me nervira sto se ljudi igraju gluhih telfona, ja sam cula da je to bilo na aerodromu, evo sad u robotu..IDENTICAN SCENARIJ...i btw, ako se to desilo, zasto nije bilo u crnoj kroniKi avaza?
Dijete bi svako živ odbranio čak i po cijenu da vlastiti život ugrozi, ja prvi.
Nemoj mi poređenja kakvih se mogu čuti samo na srednjoškolskim debatama majke ti...
- DaysleepeR
To ne sumnjam, ali ona priča iznad je SFidic wrote:Uznemirena sam iz razloga što je mom kolegi s posla neka žena pokušala oteti curicu dok se ispred zgrade igrala na igralištu. Radi se o starijoj djevojčici koju je žena iz auta zovnula da je navodno pita za neku ulicu i kad se djevojčica približila autu ona je počela vući da je ugura u auto. Umješali su se prolaznici koji su srećom spasili dijete. Slučaj je naravno prijavljen policiji, a tamo su čovjeku rekli da to nije prvi pokušaj otmice djeteta u Sarajevu.
-
mIRCerka
Izvini Poirot nisam te prepoznala...DaysleepeR wrote:Miješati se u ljubavni svađu je u 99% slučajeva pop život opasno po nekogmIRCerka wrote:Frajer pored auta mlati trebu sakama u glavu, dva para u druga dva auta mirno gledaju...tako da i nije bas SF ....DaysleepeR wrote:Scenarij je SF
Samo me nervira sto se ljudi igraju gluhih telfona, ja sam cula da je to bilo na aerodromu, evo sad u robotu..IDENTICAN SCENARIJ...i btw, ako se to desilo, zasto nije bilo u crnoj kroniKi avaza?prema tome ja se prvi tu nebih miješao
Dijete bi svako živ odbranio čak i po cijenu da vlastiti život ugrozi, ja prvi.
Nemoj mi poređenja kakvih se mogu čuti samo na srednjoškolskim debatama majke ti...
-
idic
To je nažalost bolna istina, masa stvari se ne objavljuje u medijima. Ovom kolegi su u policiji rekli da neće da idu u javnost sa tim informacijama da se nebi izazvala panika kod ljudi. Nego treba ljude držati u lažnom uvjerenju da je sve sigurno i bezbjedno i pustiti idiote da nam djecu pretvaraju u bijelo roblje ili "dobrovoljne donatore " organa.uvjek dobar gost wrote:... to vam je kapitalizam i zavist onih koji nemaju za pereca, da ne uplićem mafiju...
A ne čudi me što nema tih informacija u medijima jer štošta je predmet cenzure u BiH medijskom prostoru, možda bude info na POZITIVU... kod Kundurovićeve....![]()
- alcho
...svaki dan je puna crna hronika, po 10 ubistava, pljacki, silovanja, ali eto bas sa ovim nece da idu u javnost...idic wrote:To je nažalost bolna istina, masa stvari se ne objavljuje u medijima. Ovom kolegi su u policiji rekli da neće da idu u javnost sa tim informacijama da se nebi izazvala panika kod ljudi. Nego treba ljude držati u lažnom uvjerenju da je sve sigurno i bezbjedno i pustiti idiote da nam djecu pretvaraju u bijelo roblje ili "dobrovoljne donatore " organa.uvjek dobar gost wrote:... to vam je kapitalizam i zavist onih koji nemaju za pereca, da ne uplićem mafiju...
A ne čudi me što nema tih informacija u medijima jer štošta je predmet cenzure u BiH medijskom prostoru, možda bude info na POZITIVU... kod Kundurovićeve....![]()
![]()
![]()
-
luciferino
Bez obzira na to da li vam prva priča liči na SF, oprez nikada nije na odmet. Činjenica je da je ulični kriminal u porastu. Zašto bi to mi bili pošteđeni ovakvih događaja? Čak šta više, čini mi se da smo postali i plodno tlo za takvo nešto.
Moramo se sami čuvati (i braniti) kad policija nije u stanju vršiti svoj posao kako treba.
Moramo se sami čuvati (i braniti) kad policija nije u stanju vršiti svoj posao kako treba.
- uvjek dobar gost
Kako neće biti u porastu kad droge ima kao pljeve i to cijene su u opadanju kad je riječ o spidu, heroinu i ostaloj hemiji, a policija je dio tala...luciferino wrote:Bez obzira na to da li vam prva priča liči na SF, oprez nikada nije na odmet. Činjenica je da je ulični kriminal u porastu. Zašto bi to mi bili pošteđeni ovakvih događaja? Čak šta više, čini mi se da smo postali i plodno tlo za takvo nešto.
-
luciferino
Znam...zato više i moramo izvući glavu iz pijeska. Čovjek danas treba biti spreman na sve.uvjek dobar gost wrote:Kako neće biti u porastu kad droge ima kao pljeve i to cijene su u opadanju kad je riječ o spidu, heroinu i ostaloj hemiji, a policija je dio tala...luciferino wrote:Bez obzira na to da li vam prva priča liči na SF, oprez nikada nije na odmet. Činjenica je da je ulični kriminal u porastu. Zašto bi to mi bili pošteđeni ovakvih događaja? Čak šta više, čini mi se da smo postali i plodno tlo za takvo nešto.
-
idic
alcho wrote:...svaki dan je puna crna hronika, po 10 ubistava, pljacki, silovanja, ali eto bas sa ovim nece da idu u javnost...idic wrote:To je nažalost bolna istina, masa stvari se ne objavljuje u medijima. Ovom kolegi su u policiji rekli da neće da idu u javnost sa tim informacijama da se nebi izazvala panika kod ljudi. Nego treba ljude držati u lažnom uvjerenju da je sve sigurno i bezbjedno i pustiti idiote da nam djecu pretvaraju u bijelo roblje ili "dobrovoljne donatore " organa.uvjek dobar gost wrote:... to vam je kapitalizam i zavist onih koji nemaju za pereca, da ne uplićem mafiju...
![]()
![]()
Prijateljica koja radi u tužilaštvu mi je još prije 7 mjeseci rekla da treba da se objavi spisak pedofila sa teritorije F BiH, među kojim ima veliki broj poznatih "faca" iz svih svera javnog života. Pa evo sve do danas ga niko nije objelodanio jer "nije u ineteresu javnosti da se sazna". Lavinu je inače pokrenuo slučaj iz Tešnja uglednog građanina Guge, al eto nije važno da se zna.
- DaysleepeR
Jest objavio je casopis AZRA prosli broj i to pune podatkeidic wrote:alcho wrote:...svaki dan je puna crna hronika, po 10 ubistava, pljacki, silovanja, ali eto bas sa ovim nece da idu u javnost...idic wrote: To je nažalost bolna istina, masa stvari se ne objavljuje u medijima. Ovom kolegi su u policiji rekli da neće da idu u javnost sa tim informacijama da se nebi izazvala panika kod ljudi. Nego treba ljude držati u lažnom uvjerenju da je sve sigurno i bezbjedno i pustiti idiote da nam djecu pretvaraju u bijelo roblje ili "dobrovoljne donatore " organa.![]()
![]()
Prijateljica koja radi u tužilaštvu mi je još prije 7 mjeseci rekla da treba da se objavi spisak pedofila sa teritorije F BiH, među kojim ima veliki broj poznatih "faca" iz svih svera javnog života. Pa evo sve do danas ga niko nije objelodanio jer "nije u ineteresu javnosti da se sazna". Lavinu je inače pokrenuo slučaj iz Tešnja uglednog građanina Guge, al eto nije važno da se zna.
Nemojte se ponositi vlastitom neinformiranoscu molim vas
- cico x
#22 Re: Otimanje djece u Sarajevu
ona sa 8 godina vec zna kako se gdje prica,hahahahaha,ma dajte,to se neko spuco u robotu u wc-u pa isfuro svoj film.....idic wrote:. Djevojčica uzrasta oko 8 godina ......
Djevojčica je poslije rekla da su u pokušaju otmice učestvovali muškarac i žena Romi sa srbijanskim akcentom.
-
idic
Fakat ne razumijem kakvi ste to ljudi, na šprdnju i zajebanciju okrećete priču koja je pokrenuta u najboljoj namjeri. Ako neko ko je roditelj osjeti strah i zabrinutost nakon ovakve informacije treba ga odmah proglasiti budalom, jer vi to ne smatrate dovoljno zanimljivom temom.
Sem toga dijete od 8 godina je dovoljno zrelo da može prepričati djelove razgovora iz kojih se može razaznati i saznati o kojem dijalektu se radi.
Sem toga dijete od 8 godina je dovoljno zrelo da može prepričati djelove razgovora iz kojih se može razaznati i saznati o kojem dijalektu se radi.