Otići ili ostati

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

da, studentsku vizu nije tesko dobiti. mislim najbolje je pokusati preko faksa.
kao sto je vec spomenuto, ovi sto studiraju po bolonji vjerovatno imaju vise mogucnosti..

a sto se tice pasosa..to je meni licno svejedno..imam bosanski, ali isto bi mi bilo da imam iz hondurasa... :D
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

Problem je kao što rekoh što ove naše društvene firme ne zanima CV. Da im dođe Bill Gates rekli bi: "Cvikeraš, kolko ti janjetine možeš pojest."
hahhahahah :lol:
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

I ja bi otisao, ali sam se "zakreditiro" , tako da jos koju godinu necu moci...ali cim se to rijesi , dovidjenja!!! Nije samo stvar ni primanja , ni novca , ni politike , vec i mentalnog sklopa nekih "novih" ljudi koje ja nikako ne kontam , osjecam se kao, Alisa u Zemlji cudesa, u svom rodnom gradu!!! Umorio sam se , tek kad odem "vani" negdje, tek onda vidim da smo mi ovde svi PUKLI!! Mi mislimo da smo normalni , ustvari BiH je vec odavno jedna INSTITUCIJA ZATVORENOG TIPA ZA LIJECENJE MENTALNIH BOLESTI KOD NEIZLIJECIVIH PACIJENATA!!!
bajadera82

Post by bajadera82 »

madner wrote:
bajadera82 wrote:
da da u pravu si. meni i ne pada na pamet da se samo vratim bez da znam gdje cu i sta cu raditi. vracam se samo ako budu dobri uslovi, znaci ako nadjem dobar posao. ako ne, ostajem u njemackoj. ali pokusati cu sve u Sarajevu prvo :D
Ako nije tajna šta si završila?

Problem je kao što rekoh što ove naše društvene firme ne zanima CV. Da im dođe Bill Gates rekli bi: "Cvikeraš, kolko ti janjetine možeš pojest."

:D

Kod privatnih je malo drukčije, ali ne znam kako misliš iz njemačke ovdje izganjat.

Sretno.
Nisamjos nista zavrsila :) tako da imam jos vremena. ja se uvijek ubacim u ove medjunarodne organizacije pa kod njih radim praksu i preko njih budem u BiH. Tako se nadam da su mi oni stela :D ako nisu onda cu ovdje nesto traziti.. mozda u bosanskom konzulatu ovdje imaju posao za mene, hahahahaha :D
madner

Post by madner »

bajadera82 wrote: Nisamjos nista zavrsila :) tako da imam jos vremena. ja se uvijek ubacim u ove medjunarodne organizacije pa kod njih radim praksu i preko njih budem u BiH. Tako se nadam da su mi oni stela :D ako nisu onda cu ovdje nesto traziti.. mozda u bosanskom konzulatu ovdje imaju posao za mene, hahahahaha :D
Probaj preko GTZ-ta, imaju ovdje ured. Isto tako imaš predstavništvo AussenHandelKamera :D, možda može nešto i preko njih.

Njemačka je odlična, ali tek kad se čovjek vrati svati kolko drugačije razmišlja od njih.

Elem, važi ona stara: "Mi smo ljudi cigani, sudbinom prokeleti"
bajadera82

Post by bajadera82 »

Heeeeeeej! imam osjecaj da mi citas misli (GTZ, itd.) :D :D :D bas pokusavam nesto za ovu godinu. sutra GTZ dolazi kod nas na faks pa cu se raspitati :)
madner

Post by madner »

bajadera82 wrote:Heeeeeeej! imam osjecaj da mi citas misli (GTZ, itd.) :D :D :D bas pokusavam nesto za ovu godinu. sutra GTZ dolazi kod nas na faks pa cu se raspitati :)
Ako si dobra (fizički) slobodno se javi kad dođeš. :D
Post Reply