mozda je emerik gudelj to snajperao
Pitao sam niko ne odgovori jel mozda bilo pametno na samom pocetku povuci se malo prema gradu jer ovaj tenkoprohodni teren nam nikako nije isao na ruku!?
Mislim nije nista nama u pocetku islo na ruku al eto pitam.
Ja ne znam koiko imas godina i da li si bio ovde "kad je bilo najteze". Pa svi smo srcem kroz zajebanciju isli cijelu 92, ne shvatajuci ozbiljno ono sto nas je snaslo, nemajuci pojma o bilo cemu vojnom. I tada je gruvalo ali smo mislim bili jos pod uticajem Hooliwoooda ne razmisljajuci glavom. Zato je i bilo najvise poginulih vojnika u tome periodu, gledajuci broj 92-95. I onaj satro oficirski kadar sto smo imali, nijee imao pojma, mada ima i do nas samih, koji smo kad bi bilo receno kopaj,samo odgovarali"nek ti mater kopa"agent_zero wrote:Neka mi niko ne zamjeri, ali meni zvuči smiješno da neko napiše da je nešto palo jer se linije nisu ukopale. Pa šta su ti ljudi radili 9 mjeseci rata ili za njih rat nije postojao?
Zaključak se sam po sebi nameće.
Ja ne znam koiko imas godina i da li si bio ovde "kad je bilo najteze". Pa svi smo srcem kroz zajebanciju isli cijelu 92, ne shvatajuci ozbiljno ono sto nas je snaslo, nemajuci pojma o bilo cemu vojnom. I tada je gruvalo ali smo mislim bili jos pod uticajem Hooliwoooda ne razmisljajuci glavom. Zato je i bilo najvise poginulih vojnika u tome periodu, gledajuci broj 92-95. I onaj satro oficirski kadar sto smo imali, nijee imao pojma, mada ima i do nas samih, koji smo kad bi bilo receno kopaj,samo odgovarali"nek ti mater kopa"agent_zero wrote:Neka mi niko ne zamjeri, ali meni zvuči smiješno da neko napiše da je nešto palo jer se linije nisu ukopale. Pa šta su ti ljudi radili 9 mjeseci rata ili za njih rat nije postojao?
Zaključak se sam po sebi nameće.
Jesi malo pretjero PM72,stavarno, pa u 10 diverzantskom sa erdemovicem bilo je i muslimana koj su ratovali u drugom korpusu a kasnije postali pelemisevi koljaci.Sad ovdje omalovazavati sve momke iz HVO-a ne ide.PM72 wrote:Stupljanin,
Svašta si ti nadrobio i napričao u jednom postu.HVO iz Novog Sarajeva nije isto kao HVO sa Stupa,to je valjda i tebi jasno i to dvoje ne mješaj.Po ovoj tvojoj priči,Otes je napadnut jer su Jukini napali Pejton???? Za mene koji sam bio u dvije ture na Otesu,u septembru i decembru 1992 ova je priča smiješna.
HVO sa Stupa je bio profitersko-kvislinška paravojna formacija.To bih tako opisao.Otvoreno su sarađivali sa četnicima kao i onaj HVO iz Kiseljaka.Pošto ti možeš doći do podataka,pronađi koliko je pripadnika HVO sa Stupa poginulo prilikom pada Otesa.Ja sumnjam da je ijedan.Svi su se izvukli a njih 80% je preko Ilidže otišlo u Kiseljak.Četnici su ubili Bagarića jer je bio protivnik te ekstremne struje sa Stupa.Oni su tačno znali koje su čije kuće i koga treba smaknuti.Ja znam čovjeka iz Otesa koji je ostao živ jer je četnicima dao skoro 200 000 DM.Imali su te podatke a to im nije dao moj rahmetli dedo nego oni što su kod energoinvesta prešli u Pejton...
A što se tiče tog tvog HVO iz Novog Sarajeva,uvjek sam imao vrlo negativno i nisko mišljenje o toj formaciji.Ne kažem da i među vama nije bilo dobrih momaka,imali ste i poginulih ali sve u svemu-mrka kapa.Više sam cijenio i poštovao neprijatelje nego vas.Izvini ali tako je.Pola vas je došlo u taj HVO da ne ide u Armiju i to je bilo utočište za one sarajevske Srbe ,Hrvate i Bošnjake koji su vagali kome se "prikloniti" i ko će na kraju pobjediti da mu se priključe kao domobrani 1945.Za noć vam je znalo uteći preko Miljacke po 30 ljudi i šta onda trebamo tumačiti o toj formaciji? Dolaskom na onu stranu sasvim sigurno nisu pričali nimalo lijepe stvari i njihovi bezbjednjaci su znali sve o našim vojnim formacijama,stanju i popunjenosti linija a to je za mene izdajnički čin koji se u ratu kažnjava samo na jedan način.Pa i onaj majmun Erdemović je bio u nekakvom tuzlanskom HVO-u pa pobjegao preko Majevice i postao diverzant VRS koji je lično ubio stotinjak Bošnjaka.Šta onda reći? Dođu ujutru na postrojavanje,dreknu "za dom spremni",hljeb (kruh) pod ruku i odoše kući...
Imao sam dovoljno i bio sam ovdje, ali nisi shvatio poentu mog postaSta ti bi? wrote:Ja ne znam koiko imas godina i da li si bio ovde "kad je bilo najteze". Pa svi smo srcem kroz zajebanciju isli cijelu 92, ne shvatajuci ozbiljno ono sto nas je snaslo, nemajuci pojma o bilo cemu vojnom. I tada je gruvalo ali smo mislim bili jos pod uticajem Hooliwoooda ne razmisljajuci glavom. Zato je i bilo najvise poginulih vojnika u tome periodu, gledajuci broj 92-95. I onaj satro oficirski kadar sto smo imali, nijee imao pojma, mada ima i do nas samih, koji smo kad bi bilo receno kopaj,samo odgovarali"nek ti mater kopa"agent_zero wrote:Neka mi niko ne zamjeri, ali meni zvuči smiješno da neko napiše da je nešto palo jer se linije nisu ukopale. Pa šta su ti ljudi radili 9 mjeseci rata ili za njih rat nije postojao?
Zaključak se sam po sebi nameće.Pa ja/mi sam na Hras. brdu u Junu 92 proveo/li dana i dana sigurno "zasticeni iza oklopa ves masine"
Tek iza Otesa, postali smo svjesni sta znaci biti ukopan i to nas je donekle spasilo kasnije. Mada vecinu iskopanog su napravili radni vodovi penzionera i onih sto nisu bili za puske, i pored onoga kroz sta smo bili prosli do tada. Skupo nas je to kostalo ali 'ebiga, nisu nase rucice bile za lopata
. Kad se sjetim, koliko je samo raje kasnije zaplatilo glavom ne zeleci da ide transejama punim vode ili blata (kojeg je i u sred ljeta bilo bruka) , nego je radije bilo spremno da pretrcava ogromne cistine i rizikuje max. Cudno je to za opisati, razuma tu nije bilo, vjerovatno se bilo oguglalo na sve i bilo je vaznije imati suhe noge nego olovo popiti! Nevolja je cudo. Koliko je ljudi u jesen 92 samo fasovalo zbog glavice kupusa ili slicnog pokusaja da se dodje do hrane. Kasnije zbog nekog drveta na cistini ili grede sa krova. Opstati u tome svemu je bilo jace od svih mogucih zrtava koje su to pratile. Nema te psihologije koja ce objasniti rat i ponasanje u njemu.
Šta reći...kad mu nešto dokažeš onda je gospodin Pejić dezerter,lažov i falsifikator a čovjek bio predsjednik HVO-a Sarajevo.Valjda je on kompetentan a ne neki polupismeni šalabajzer koji i mene naziva lažovom,petljancem i muslimanskim ekstremistom.Ko biva,ja čitao tuđe doživljaje po forumima pa se ufurao...da sam Bogdo sve to pročitao.Ne želim uopšte da komuniciram sa čovjekom koji nakon par postova otkrije svoje pravo lice-lice ekstrema i šoviniste.stupljanin wrote:Gdje bio štab HVO-a u Otesu i gdje bila linija koju su držali , treći put te pitam,bio si dva puta u Otesu kažeš , morao bi znati , kad znaš da je Otes prodan by HVO i da je HVO bio izdajničko kvinsliška formacija koja je išla na postrojavanje i dobiju panju i razligu ćiku i to je sve a ???...sve vi znate ,a kad vas čovjek konkretno pita , onda se svodi na rekla kazala , pola foruma prepričava nečije tuđe doživljaje , što im je neko pričao ...PM72 wrote: A za sve ostale nebuloze i nepismenosti neću ti odgovarati.Što bi rek'o Nele - prošetaj...
felsh wrote:Sarajmen legendo svaka cast. PM72
Predpostavio sam da ste u nekoj vezi vas dvojca ,jal rodjaci, jal skolski ili ste jedan te isti likprevise se dobro poklapate u prici ko on pogadjo ti potvrdjujes
![]()
![]()
Vjerujem da ste vas dvojca bili u policiji al djecioj heheheheheh.PM72 wrote:felsh wrote:Sarajmen legendo svaka cast. PM72
Predpostavio sam da ste u nekoj vezi vas dvojca ,jal rodjaci, jal skolski ili ste jedan te isti likprevise se dobro poklapate u prici ko on pogadjo ti potvrdjujes
![]()
![]()
Dozer i ja smo bili pripadnici MUP-a RBiH samo što je on bar deset puta više ratovao od mene.A i to što sam ratovao je deset puta više nego ovi svi iz "udruge".E sad moš' mislit' razlike između ovih iz "udruge" i Dozera.
Meni nije samo jasno kako moderatori trpe ovakve kao ti?stupljanin wrote:pa ti si okrenuo temo o Otesu na HVO , ja sam se prikljucio dabi napisao nesto o Otesu ,ali sam morao odgovoriti na tvoje đamijsko multietničke provale o HVO-u , o kojem više ne namjeravam na ovom forumu pisati ...
Vidiš , i vi ste u mojim očima bili i ostali muslimanska vojska ,koja je tekbirala i palila i zarila po nemuslimanima gdje je mogla, i nikakvo spominjanje Igora s Otoke kojeg sam i ja poznavao , policajca Josipa itd ne moze promjeniti tu činjenicu da su vaše vođe zavele silne ne bošnjake nekom pričom o multi kulti ,za koju isti dadoše živote ,a na pola puta ispade da se borite za Alaha , eto neko je odmah znao s kim ima posla ,a nekoga su uspjeli i prevariti tom multi pricom ...
i Kakva ti je to šuplja da je u nas bilo 60% Bošnjaka ? de prestani više širiti laži....više ne zna čovjek kad ti pišeš šta si stvarno prošao ,a šta prepričavaš priče koje si čuo od drugih . I ne odogovori mi , kad se busaš da si bio u Otesu , gdje bio štab HVO-a u Otesu i gdje su drzali linijiu, bunkeri ?