Otečen prst!
Moderator: anex
- capacitor
#1 Otečen prst!
Nosio sam gips 12 dana na malom prstu lijeve ruke nakon što je iskočio iz zgloba (drugi zglob posmatrajući od nokta) i tada se kao mali komadić kosti uspio otkinuti i nalazi se ispod zgloba. Kada sam otišao na kontrolu i skinuo gips, prst je još uvijek otečen, modar, oko tog zgloba. Doktor je samo uhvatio za prst i počeo ga savijati, tada sam osjetio veliku bol u predjelu tog zgloba i rekao mu, ali on je nastavio savijati do kraja. Kada ga je savio rekao mi je da koristim Ketonal gel i to je to. Sad me zanima zašto otok još uvijek ne spada, jer 12 dana sam nosio gips i sve to, evo sad sam počeo i ovaj gel koristiti, iako tek drugi dan, ali ne vidim napretka. Prst mogu 40% saviti a onda se počinje javljati bol u oba zgloba na prstu. Koliko treba vremena da ovo prođe i otok da spadne, da li ima potrebe opet da idem doktoru? hvala
- una_bo
#2 Re: Otečen prst!
Uh, moju su mamu upropastili. Slomila ruku, pa namjesteno, pa ponovo lomili jer nije bilo ok, pa trebala na operaciju jer joj se isto tako komad kosti odlomio, pa skinuli gips, pa joj rekli da banja u toploj vodi, umjesto da hladi... Pokusaj sa lediranjem ruke, njoj je pomoglo, dok je cekala termin za fizikalnu, a i pila je Chymoral tablete. Mozda da odes ponovo doktoru?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- capacitor
#3 Re: Otečen prst!
Mislio sam ovaj gel koristiti nekih sedam dana, pa ako ne bude napretka otići ću ponovo. Šta je bilo sa njom, koliko dugo je imala taj otok i da li ga se riješila hlađenjem ili je izvršena operacija?
- una_bo
#4 Re: Otečen prst!
išla je na fizikalne, lediranje i magnet pa je vremenom otok spao. pomogle su joj te tablete takođercapacitor wrote:Mislio sam ovaj gel koristiti nekih sedam dana, pa ako ne bude napretka otići ću ponovo. Šta je bilo sa njom, koliko dugo je imala taj otok i da li ga se riješila hlađenjem ili je izvršena operacija?