Otcjepljenje RS

Locked
Šandor

#1 Otcjepljenje RS

Post by Šandor »

Odgovor Zagiju :D
zagi51 wrote:Ja mislim da rata vise nece biti niti ga ja zelim.
Kakav buraz rat kad udjemo u EU, ko bi ratovao.
Licno prije bih zadrao ovo stanje, nazovimo ga status kvo, jos 50 godina nego ratovao.

I nema tog materijala za novi rat, ovaj je sve rascistio.
Kosovo ce biti nezavisno osim sjevernog dijela koji ce ostati u Srbiji.
Crna Gora moze ostati nezavisna drzava ili nekad ponovo uci u savez sa Srbijom sto zavisi iskljucivo od vecine njihovih gradjana.

Takodje Republika Srpska ce biti nezavisna, kad tad.
I to je to, kristalno cisto.

I nadam se da nikom nece prsnuti lobanja.

Kada RS proglasi otcjepljenje to će pokrenuti lavinu neriješenih pitanja iz prošlog rata. Vaša pozicija nije baš toliko čvrsta koliko ti se čini. I prošli put ste dobili pola Bosne zbog kompromisa velikih sila.
Slijedeći put tog kompromisa vjerovatno neće biti jer se 3 strane ne mogu dogovoriti. I Hrvati će htjeti da se otcijepe.

Potcjenjuješ probleme u Crnoj Gori. Tamo je 1991. godine bilo 6% Srba. Sada ih ima 32% i svi mrze Crnu Goru iz dna duše. Pravoslavna braća Crnogorci nisu pažljivi prema njima. A Srbi i Crnogorci su na tom prostoru teritorijalno gotovo u potpunosti razdvojeni. To potvrđuje posljednji popis.

Pokušavam ti reći da ste se uvalili u kašu iz koje sad nema nazad. Ili ćete dobiti....ili ćete izgubiti. To je vaša odluka.
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

zagi51 wrote:
komeba wrote:Kada procitam likove poput zagi51 pomislim da bi bilo najbolje da pobijedi Nikolic da Srbija napokon dozivi totalnu propast kao fasisticki Hitlerov rezim,da bi mogla da stane na zdrave noge.A opet mi zao normalnih ljudi kao sto su pesak i ostali sto su glasali za Cedu.
A kakav sam ja to lik?

Vrlo realan čim,porediš Kosovo i BiH......................naime,Kosovo je samo refleksija srpskog ugnjetavanja Albanaca.Uskraćivanja prava glasa,obrazovanja,jezika,haman vjere,centralizma Beograda itd.
U BiH se nije to desilo,nego Srbi jednostavno nisu željeli da budu preglasani.
Jebiga,33% stanovništva nije željelo,ono što je željelo ostalih 67%. I klanje.
Zanimljivo.Haj bar promisli.Ma jok.Nema šanse.Zadrtost je jebena stvar.

Druga stvar kakve veze ima Nikolic sa mnom.

Podržavaš ideologiju koju propagira the grobar........zvanu "pravimo se blesavi,historija postoji od Deytona,prije toga.....ne mogu da se sjetim.

Ja sam gradjanin Republike Srpske i kao takav biram na izborima svoje predstavnike.

Ispravka,ti si građanin BIH,želio ili ne želio to.Tek sionda građanin nekakvog entiteta nastalog na genocidu.Kad to priznaš,onda možemo da pričamo.

Tomislav Nikolic je predstavnik jednog dijela stanovnistva Srbije.
Tako da njegova pobjeda ili gubitak nema nikakve direktne veza sa mnom niti sa mojim politickim stavovima.

Ima,sačuvaće ti heroje ako pobijedi.Obećao je čuvanje ratnih zločinaca.Doduše,ni ovi ostali nisu mnogo bolji.Možda Čeda Jovanović.

Inace licno ja podrzavam Tadica.

Ne piše se "lično ja".To je nepismena konstrukcija.Al haj,da nam je to jedini problem......lako bi...........
zavrzlama wrote:
Ni ustav SFRJ nije dozvoljavao jednostranu nezavisnost republika a opet se to desilo, prekrsio se ustav, nije ni 1. a ni poslednji put.
sam si sebe diskvalifikovao kao ozbiljnog sagovornika....

Procitaj Ustav iz 1974 za SFRJ....
Ajd ga ti procitaj.
Ja ga imam i mogu ga i postaviti.
Al prije tog ajd mi ti nadji dio koji dozvoljava jednostranu nezavisnost republika i znaj da narod nije jednako republika.

Imaš pozdrave od Đoge,Đilasa,Rankovića i Žujovića.Ispade sad da su jadna Srbija i JNA,čuvale Jugu od separatista.To što se u Nedžaričima ukopavalo prije 90-tih,to je bilo slučajno.Retuširanje historije.Tja.
Šandor wrote:
zagi51 wrote:Nije Radovan, ovdje Ratko :D :D :D

Ranije sam i rekao da je Republika Srpska vlasnistvo svih njenih gradjana, koji su vecinom Srbi, kao sto je i Srbija vlasnistvo svih njenih gradjana,vecinom Srba, odnosno Kosovo vlasnistvo svih njenih gradjana, vecinom Albanaca.

RS jeste BiH,prije svega.Država nije vlasništvo,Dobro vas je Dodik naučio,u državi se živi.Ali ne razumiješ me................

A sta je to Sandzak, regija kao Semberija jel tako.
A i ta regija je onih koji tu zive.
Ipak ona nema politicku samoupravu pa zato nema ni sanse da se odvoji.

Nema političku samoupravu,jer nisu poklali i protjerali ostalo stanovništvo.Jel u Banja Luci muslimansko stanovništvo bilo većina?Jest.Protjerali ih i rekli,eh ,od danas imamo samoupravu,Niđe veze.

Takodje ta regija je jako malo i ima jedva vecinsko Muslimansko stanovnistvo. (Upitan mi je naziv Bosnjaci za Srbijance muslimanske vjeroispovjesti)

Da ne ponavljam primjer Banja Luke.Šuplja ti priča....

Npr da je u Vojvodini 80% Madjara i oni bi se kad tad odvojili od Srbije al tamo je 65% Srba tako da se oni nece nigdje odvajati.

Ako ovako nastavitem,moglo bi se desiti nešto slično.Svi vas mrze...ccccc....

RS ima politicku samoupravu kao i Kosovo, i poslije nezavisnosti Kosova sto daje legitimitet RS-u da bude nezavisno i kad udjemo u EU samo je pitanje vremena gasenje ovih smjesnih BH institucija i pravna nezavisnost RS-a koja u praksi vecim dijelom i postoji.

Opet on Kosovo i BIH.Al,jbg.Nisam ni sumnjao.Kao zid zabluda....Što je najgore,ti mi se činiš kao relativno pismen lik.Šta ti kolege misle.Drama.
Da ponovim,ono je samo refleksija hegemonističke politike srpskog vođstva počevši od Garašanina i Načertanija,preko Karađorđevića,Vidovdanskog ustava,oktroiranog ustava,Cvetkovića,Đilasa,Žujovića,Pijade,Rankovića,Slobe i ove novonastale fukare.

A teritorija moze imati prefiks naroda (Hrvatska, ili Valonija, Flandrija,...)
Uci i ti Alija, jos si zelen. :D
Tačno je sve što si napisao. Ali ta samouvjerenost bi Srbima lako mogla doći glave u budućnosti. Srbi više nikada neće biti toliko jaki koliko su bili početkom 90-ih. Niti će vaši protivnici biti zbunjeni. Sad se manje-više sve zna. Ili vi ili mi. To ste sami odlučili. Sad nema nazad. Možete samo sami sa sobom. Iako vaša pozicija jeste mnogo bolja....s pravom i toliki optimizam....dobro izvježbana demagogija i mitologija....ipak se može desiti da izgubite sve.

Ovo što trenutno imate vama nikad neće biti dovoljno. Pokušat ćete opet. Kad-tad. Ostalo je mnogo materijala za novi rat. Kosovo, Crna Gora, BiH. Ovo će se klupko u određenom trenutku morati raspetljati. Tada će neko odnijeti konačnu pobjedu. Presudit će podrška velikih sila kao i u posljednjih 20-ak godina. Vama je uvijek falila podrška USA. A Rusija nema toliku snagu niti interes da se direktno umiješa. Posebno ne zbog činjenice da ste opkoljeni članicama NATO-a.

Ovo je daleko od završenog. Tačno je da od ovakve Bosne nema ništa. Dugoročno ne može opstati. Nepoznanica je kome će se obiti o glavu nova realnost koju ste stvorili. Tek kad nekoj od strana prsne lobanja bit će završeno.
Ja mislim da rata vise nece biti niti ga ja zelim.
Kakav buraz rat kad udjemo u EU, ko bi ratovao.
Licno prije bih zadrao ovo stanje, nazovimo ga status kvo, jos 50 godina nego ratovao.

Pa neće baš.Slaba Srbija je faktor mira u regionu.Ako uzmemo da se to lagano dešava..........Rusi vam nisu prijatelji,prodaće vas za plinsko-naftni put..........čim im bude trebalo.Ne brini se.

I nema tog materijala za novi rat, ovaj je sve rascistio.

Rasčistio,jel baš rasčistio........il je nešto drugo?

Kosovo ce biti nezavisno osim sjevernog dijela koji ce ostati u Srbiji.
Crna Gora moze ostati nezavisna drzava ili nekad ponovo uci u savez sa Srbijom sto zavisi iskljucivo od vecine njihovih gradjana.

Što i njih niste napali,da zaokružite ciklus.Cijelu regiju ste jebali.Ostali vam crnogorci i makedonci.

Takodje Republika Srpska ce biti nezavisna, kad tad.
I to je to, kristalno cisto.

Da,da.Uz pomoć patriotske JNA,Srbije i "golorukog srpskog življa" to niste uspjeli uraditi.Trebate Aliji i Harisu spomenik da dignete zbog potpisivanja Deytona,umjesto da ih pljujete.Al,jbg.Svi vas mze.

I nadam se da nikom nece prsnuti lobanja.

Samo da ti kažem razliku između "mene" i "tebe".Mi smo svjesni svojih konjokradičarsko-političkih likova.Vrlo smo kritični i prema "svojim".Jesi li i ti takav?

He,he...............pročitao si mi misao.Al sam ja malo opširniji :D

PS. Morao sam,bio je tako......guslarski nastojen.

Inače,ja sam protiv otcjepljenja rs-a :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

zagi,zagi,sinoc sam te snivo i ko truHli parmak,svu noc odvaljivo :D
Ma koja si ti dijagnoza ,hajd kod Dr.Radovana na procjenu. :D
joj kako boli Kosovo ,pa svarite to vec jednom,sta ste se sasrali ko grlice,idite "junaci" branite Srbsku koljevku,ako imate muda.Nego vid sad imaju tamo NATO snage,pa oni su supersila,eeeee da je ovo pocetak devedesetih kad smo imali JNA i goloruke neprijatelje ,eeeeeeeeeeeee da su babi muda bio bi djed :D
cogni

#4 Re: Otcjepljenje RS

Post by cogni »

Šandor wrote: Kada RS proglasi otcjepljenje to će pokrenuti lavinu neriješenih pitanja iz prošlog rata.
Pricati o odcepljenju RS je taman toliko smisleno koliko i pricati o njenom ukidanju, zasto gubiti vrijeme na to?
mala od skandala

Post by mala od skandala »

Eeej! zagi Image
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ako je tema zakljucana, http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 68#1661568 kao sto slucaj sa ovom, odgovor zagiju ste trebali poslati, prije nego je poslan u Banovice, PPom.
Ta nismo djeca :D
tema pod kljuc.
Dobro jutro.
Locked