Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valjevu

_mufljuz_

#1 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by _mufljuz_ »

nimalo pametno - ja sam u Valjevu 1990. u septembru vlastitim ocima - vec vidio stroj cetnika nekih komata 100 sa kokardama i sajkacama i kad mi neko kaze ko je kriv za raspad Jugoslavije i "ko nas bre zavadi" najradije bi mu pljun'o u usta....
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by crysis »

_mufljuz_ wrote:nimalo pametno - ja sam u Valjevu 1990. u septembru vlastitim ocima - vec vidio stroj cetnika nekih komata 100 sa kokardama i sajkacama i kad mi neko kaze ko je kriv za raspad Jugoslavije i "ko nas bre zavadi" najradije bi mu pljun'o u usta....

sto te to čudi pa valjevo je bilo jos za rata 41-45 poznato kao leglo četništva.
unuci uzeli nasljedstvo.
insomnia78

#3 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by insomnia78 »

Sace skijas da vas ubjedi kako su oni samo zavedeni i kako se boje

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
BHCluster

#4 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by BHCluster »

Posto se nalazimo u pf Politika, onda sljedece mozemo konstatovati, onaj koji nije nista naucio sta znaci Srbija i njena ideologija za Bosnu i Hercegovinu i njene gradjane ne-srbe zasluzuju sve ono sto ce im se dogoditi.
Niste ni zapamtili kako treba, a već ste zaboravili. Al’ da tebi tvoj amidža kaže: Dušmanin pamti! I kad mu vodu nosiš. I kad mu jabuku daješ! Zato, što mu iz svoje ruke daješ, koju bi ti najradije u ramenu osik'o. Još se krv na njegovoj kami nije osušila, a vi već zaboravili! by Kasim Mujagić
Rampage

#5 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by Rampage »

BHCluster wrote:Posto se nalazimo u pf Politika, onda sljedece mozemo konstatovati, onaj koji nije nista naucio sta znaci Srbija i njena ideologija za Bosnu i Hercegovinu i njene gradjane ne-srbe zasluzuju sve ono sto ce im se dogoditi.
Niste ni zapamtili kako treba, a već ste zaboravili. Al’ da tebi tvoj amidža kaže: Dušmanin pamti! I kad mu vodu nosiš. I kad mu jabuku daješ! Zato, što mu iz svoje ruke daješ, koju bi ti najradije u ramenu osik'o. Još se krv na njegovoj kami nije osušila, a vi već zaboravili! by Kasim Mujagić
Tako jednostavno a tako istinito, nema potrebe za bilo kakvim daljnjim filozofiranjem...
Pokajnik

#6 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by Pokajnik »

Komentar sa portala B 92
"A ko to treba da ne zaboravi žrtve Srebrenice? Ja niti sam učestvovao u ratu niti sam bilo koga ubio ili povredio. Nemam kome da se izvinjavam i ne osećam potrebu da se izvinjavam bilo kome. Žrtve Srebrenice, su za mene isto kao i svake druge žrtve. Dakle, ništa nema spektakularno oko njih. Onaj ko je činio zločine neka se uhapsi i kazni. Građani Srbije nemaju apsolutno bilo kakve veze sa tim. Mi smo se u Srbiji borili protiv Miloševića i za to da rat prestane. Čak i oni koji su podržavali Miloševića, gotovo svi, su bili za okončanje rata. Dakle, narod Srbije nema kome da se izvinjava. Nije krenulo 4 miliona Srba na Bosnu, pa da se izvinjavamo.
(NemanjaVac8, 8. jul 2014 21:37)
JThomas

#7 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by JThomas »

jesu bili protiv rata, ali tek kad je postalo jasno da od velike srbije nema ništa. a dok je nada za to bila realna, slobo je imao plebiscitarnu podršku.
JohnnyS

#8 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by JohnnyS »

365 - J - 820 wrote:
Pokajnik wrote:Komentar sa portala B 92
"A ko to treba da ne zaboravi žrtve Srebrenice? Ja niti sam učestvovao u ratu niti sam bilo koga ubio ili povredio. Nemam kome da se izvinjavam i ne osećam potrebu da se izvinjavam bilo kome. Žrtve Srebrenice, su za mene isto kao i svake druge žrtve. Dakle, ništa nema spektakularno oko njih. Onaj ko je činio zločine neka se uhapsi i kazni. Građani Srbije nemaju apsolutno bilo kakve veze sa tim. Mi smo se u Srbiji borili protiv Miloševića i za to da rat prestane. Čak i oni koji su podržavali Miloševića, gotovo svi, su bili za okončanje rata. Dakle, narod Srbije nema kome da se izvinjava. Nije krenulo 4 miliona Srba na Bosnu, pa da se izvinjavamo.
klasično razmišljanje jednog zadojenog srbina nacionaliste

miloševića su "otpisali" tek kada je izgubio i Kosovo, do tada je redovno dobijo na izborima, a opozicija nije ništa bila bolja na istoj frekvenciji

Đinđić je nakon Oluje tražio hitno ujedinjenje SRJ i RS. A ovdje je opjevani demokrat i filantrop kojeg zli četnici ubiše jer je htio unijet malo europskog svjetla u Srbiju...
BHCluster

#9 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by BHCluster »

Demantuju ga gradjani Srbije u Valjevu itd...
insomnia78

#10 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by insomnia78 »

JohnnyS wrote:
365 - J - 820 wrote:

miloševića su "otpisali" tek kada je izgubio i Kosovo, do tada je redovno dobijo na izborima, a opozicija nije ništa bila bolja na istoj frekvenciji

Đinđić je nakon Oluje tražio hitno ujedinjenje SRJ i RS. A ovdje je opjevani demokrat i filantrop kojeg zli četnici ubiše jer je htio unijet malo europskog svjetla u Srbiju...
Plus sto se sjedilo na Palama

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
It_is_a_Leclerc

#11 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by It_is_a_Leclerc »

Ma jašta. Apsolutno nikakve veze. Osim što su građani Srbije isplanirali, financirali, prikrivali i štititli izvršioce genocida.
Al' inače, Nemanja je upravu. Građani Srbije nisu imali ništa s tim.
madner

#12 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by madner »

JThomas wrote:jesu bili protiv rata, ali tek kad je postalo jasno da od velike srbije nema ništa. a dok je nada za to bila realna, slobo je imao plebiscitarnu podršku.
Slobo je medjutim deklerativno bio protiv rata i skupljao glasove onih koji su bili protiv zlocinacke ideje. Nije on bio na celu Srpskog pokreta obnove, nego na celu socijalista koji su bili nasljednici komunista.

Seselj je to fino objasnio, jedno govorio drugo radio, te shodno tome uvijek imao njegovu podrsku.
NeenaSa

#13 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by NeenaSa »

JohnnyS wrote:
365 - J - 820 wrote:

Istina.
Ne znam dokle bi Srbiju doveo da je ostao na vlasti.
Prije neg' sto je dosao na vlast, odgledah intervju na austrijskom mediju , gdje veli : "Ne moze BiH opstati, jer to je Jugoslavija u malom."
Drinski

#14 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by Drinski »

Ma meni je samo zao sto mi u Bosni nismo imali Đinđića.
Pokajnik

#15 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by Pokajnik »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ma jašta. Apsolutno nikakve veze. Osim što su građani Srbije isplanirali, financirali, prikrivali i štititli izvršioce genocida.
Al' inače, Nemanja je upravu. Građani Srbije nisu imali ništa s tim.
Može i tako da se gleda ali koliko znam građana Srbije optuženih za zločine u BiH nema mnogo.
It_is_a_Leclerc

#16 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by It_is_a_Leclerc »

However, Republika Srbija je pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu oglašena krivom za tolerisanje, nesprečavanje i nekažnjavanje zločina genocida.
Drinski

#17 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by Drinski »

strašno.
BHCluster

#18 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by BHCluster »

Drinski wrote:Ma meni je samo zao sto mi u Bosni nismo imali Đinđića.
Onog Dindica sto je predlozio sklapanje konfederativnog ugovora SRJ i RS?
Drinski

#19 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by Drinski »

politicari se čitaju prema tome kakvi su na vlasti, a ne kako se ponašaju u opoziciji.
BHCluster

#20 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by BHCluster »

Image
Ovako se ostvaravaju srpski vjerski, politicki i vojni ciljevi!
DoZeN

#21 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by DoZeN »

Zene u crnom traze belaja, ono sto one rade je politika,a ne sazaljenje sa zrtvama Srebrenice
Inace nikada u Srbiji nece biti neki vazan "factor" jer se bave politikom a ne borbom protiv zlocina i ako hocete genocida.
Kada Dzevad Galijasevic bude neki factor u Federaciji,onda mogu i Zene u crnom u Srbiji,do tada NEBITNI su!!
Pojave se pred Srebrenicu 11 jula i pred Gay paradu, s time sto se pred PRIDE week se zabiju u misiju rupu,da ih Delije ne bi nasli, KUKAVICE :sad:
ramton

#22 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by ramton »

Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici?

NEMA OSVIJESTENIH SRBA, A I DA IH IMA, ONI SU VEOMA MALA MANJINA KOJA NE PRAVI NIKAKVU RAZLIKU, PREMA TOME STO SE TICE BOSNJAKA, TAKVI NAM U OPSTE NISU POTREBNI. Mislim sta nam znaci Ceda i par njegovih istomisljenika? Ne znaci nista, cetnici biraju cetnike, vidimo da su im koljaci predsjednik i predsjednik vlade, suradnici blesavog Vojke Seselje. Sto znaci, pametnom ne treba nista vise da ga ne zanimaju "osvijesteni".

Posao mora biti odradjen u Bosni, Hrvati su jos u augustu 1995 godine napisali sta se treba uraditi. Sve ostalo je zajebavanje. Prestanite pokusavati prevaspitati karpatske Vlahe i prestanite ih pokusavati ubjediti u nesto sto oni znaju sasvim dobro, ali se prave blesavi.

Ne, megdan je najbolji nacin da se vlaska govna u nesto uvjere. Pogledajte kako danas postuju Hrvatsku. Naravno ne smiju da je ne postuju, jebali bi oni njima mater da mogu, ali ne mogu i ne smiju, znaju da ce dobiti po guzovima, zato sute i uvazavaju Hrvatsku. Naravno ako im Hrvati daju prostora, napraviti ce oni sranje, medjutim vjerovatno ce dobiti zestok odgovor.

U NATO, dala im po guzici, istjerala govna sa svoje teritorije i slusati se i postivati mora. Naravno sutra bi oni pravili sranje da mogu, ali ne mogu. Prema tome, stvar je jasna, prestanimo traziti "osvijestene" Vlahe jer oni ne postoje, a ako i postoji koji primjerak, on je bez ikakvog znacaja za veliku vecinu.

Znaci naoruzavati Armiju BiH i oslobodjati zemlju vojno, a onda praviti pravedno drustvo. Dok nam je pola zemlje okupirano, samo se zajebavamo, cak ni korumpiranog Susica ne mozemo smijeniti jer dusmanima "sto gore to bolje".
DoZeN

#23 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by DoZeN »

365 - J - 820 wrote:kakva politika, šta je tu politika žena u crnom ???
kako nije saučešće u žalosti ako rizikuju eto da budu i premlaćeni od strane četničke gamadi ali ipak ostaju ustrajni u svojoj namjeri da javno daju podršku, spomen i obilježavanje 11.jula te podsjete na krivicu odgovornih....jasno gore na jednom plakatu piše ODGOVORNOST
Politika je sto su trebali proci Valjevo i produziti za Srebrenicu,zadrzavanje u Valjevu je provokacija, sto to ne urade u Bijeljini npr? ili u Banjaluci? Nemaju hrabrosti za to.
Sta je jos provokacija i politika? Podrzavanje Gay parade, a neimanje hrabrosti da setaju sa homicima,da ih ne bi Delije prebile.
Furanje fazona "Jane Fonda" ne prolazi na Balkanu,a boga mi ni u USA
Ako znas ko je Jane Fonda
DoZeN

#24 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by DoZeN »

365 - J - 820 wrote: dalje, homići, gay parada i slične budalaštinje nemaju veze sa ovom temom i nisu vrijedne komentare
Dakle, do vidjenja i prijatno....ne razumijes,nego im se divis jer gledas jednostrano, i ja se divim Hakiji Mehonjicu kao ti zenama u crnom
Alahimanet
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#25 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj

Post by hrasno38 »

DoZeN wrote:
365 - J - 820 wrote:kakva politika, šta je tu politika žena u crnom ???
kako nije saučešće u žalosti ako rizikuju eto da budu i premlaćeni od strane četničke gamadi ali ipak ostaju ustrajni u svojoj namjeri da javno daju podršku, spomen i obilježavanje 11.jula te podsjete na krivicu odgovornih....jasno gore na jednom plakatu piše ODGOVORNOST
Politika je sto su trebali proci Valjevo i produziti za Srebrenicu,zadrzavanje u Valjevu je provokacija, sto to ne urade u Bijeljini npr? ili u Banjaluci? Nemaju hrabrosti za to.
Sta je jos provokacija i politika? Podrzavanje Gay parade, a neimanje hrabrosti da setaju sa homicima,da ih ne bi Delije prebile.
Furanje fazona "Jane Fonda" ne prolazi na Balkanu,a boga mi ni u USA
Ako znas ko je Jane Fonda
Prije svega to sto ti ljudi rade je veoma hrabro u onakvom okruzenju a ti ako mislis da nije bujrum uprti guzove i u Srebrenicu, Bratunac, Banja Luku pa uradi nesto slicno eto u svojoj drzavi. Razapni nesto na cemu pise da je u Srebrenici pocinjen genocid pa nam se onda javi kako si prosao. Kako ste svi zajebani i jaki na tastaturama.
Post Reply