Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valjevu
- _mufljuz_
#1 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
nimalo pametno - ja sam u Valjevu 1990. u septembru vlastitim ocima - vec vidio stroj cetnika nekih komata 100 sa kokardama i sajkacama i kad mi neko kaze ko je kriv za raspad Jugoslavije i "ko nas bre zavadi" najradije bi mu pljun'o u usta....
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#2 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
_mufljuz_ wrote:nimalo pametno - ja sam u Valjevu 1990. u septembru vlastitim ocima - vec vidio stroj cetnika nekih komata 100 sa kokardama i sajkacama i kad mi neko kaze ko je kriv za raspad Jugoslavije i "ko nas bre zavadi" najradije bi mu pljun'o u usta....
sto te to čudi pa valjevo je bilo jos za rata 41-45 poznato kao leglo četništva.
unuci uzeli nasljedstvo.
- insomnia78
#3 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Sace skijas da vas ubjedi kako su oni samo zavedeni i kako se boje
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- BHCluster
#4 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Posto se nalazimo u pf Politika, onda sljedece mozemo konstatovati, onaj koji nije nista naucio sta znaci Srbija i njena ideologija za Bosnu i Hercegovinu i njene gradjane ne-srbe zasluzuju sve ono sto ce im se dogoditi.
Niste ni zapamtili kako treba, a već ste zaboravili. Al’ da tebi tvoj amidža kaže: Dušmanin pamti! I kad mu vodu nosiš. I kad mu jabuku daješ! Zato, što mu iz svoje ruke daješ, koju bi ti najradije u ramenu osik'o. Još se krv na njegovoj kami nije osušila, a vi već zaboravili! by Kasim Mujagić
- Rampage
#5 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Tako jednostavno a tako istinito, nema potrebe za bilo kakvim daljnjim filozofiranjem...BHCluster wrote:Posto se nalazimo u pf Politika, onda sljedece mozemo konstatovati, onaj koji nije nista naucio sta znaci Srbija i njena ideologija za Bosnu i Hercegovinu i njene gradjane ne-srbe zasluzuju sve ono sto ce im se dogoditi.
Niste ni zapamtili kako treba, a već ste zaboravili. Al’ da tebi tvoj amidža kaže: Dušmanin pamti! I kad mu vodu nosiš. I kad mu jabuku daješ! Zato, što mu iz svoje ruke daješ, koju bi ti najradije u ramenu osik'o. Još se krv na njegovoj kami nije osušila, a vi već zaboravili! by Kasim Mujagić
-
Pokajnik
#6 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Komentar sa portala B 92
"A ko to treba da ne zaboravi žrtve Srebrenice? Ja niti sam učestvovao u ratu niti sam bilo koga ubio ili povredio. Nemam kome da se izvinjavam i ne osećam potrebu da se izvinjavam bilo kome. Žrtve Srebrenice, su za mene isto kao i svake druge žrtve. Dakle, ništa nema spektakularno oko njih. Onaj ko je činio zločine neka se uhapsi i kazni. Građani Srbije nemaju apsolutno bilo kakve veze sa tim. Mi smo se u Srbiji borili protiv Miloševića i za to da rat prestane. Čak i oni koji su podržavali Miloševića, gotovo svi, su bili za okončanje rata. Dakle, narod Srbije nema kome da se izvinjava. Nije krenulo 4 miliona Srba na Bosnu, pa da se izvinjavamo.
(NemanjaVac8, 8. jul 2014 21:37)
"A ko to treba da ne zaboravi žrtve Srebrenice? Ja niti sam učestvovao u ratu niti sam bilo koga ubio ili povredio. Nemam kome da se izvinjavam i ne osećam potrebu da se izvinjavam bilo kome. Žrtve Srebrenice, su za mene isto kao i svake druge žrtve. Dakle, ništa nema spektakularno oko njih. Onaj ko je činio zločine neka se uhapsi i kazni. Građani Srbije nemaju apsolutno bilo kakve veze sa tim. Mi smo se u Srbiji borili protiv Miloševića i za to da rat prestane. Čak i oni koji su podržavali Miloševića, gotovo svi, su bili za okončanje rata. Dakle, narod Srbije nema kome da se izvinjava. Nije krenulo 4 miliona Srba na Bosnu, pa da se izvinjavamo.
- JThomas
#7 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
jesu bili protiv rata, ali tek kad je postalo jasno da od velike srbije nema ništa. a dok je nada za to bila realna, slobo je imao plebiscitarnu podršku.
- JohnnyS
#8 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
365 - J - 820 wrote:klasično razmišljanje jednog zadojenog srbina nacionalistePokajnik wrote:Komentar sa portala B 92
miloševića su "otpisali" tek kada je izgubio i Kosovo, do tada je redovno dobijo na izborima, a opozicija nije ništa bila bolja na istoj frekvenciji
Đinđić je nakon Oluje tražio hitno ujedinjenje SRJ i RS. A ovdje je opjevani demokrat i filantrop kojeg zli četnici ubiše jer je htio unijet malo europskog svjetla u Srbiju...
- BHCluster
#9 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Demantuju ga gradjani Srbije u Valjevu itd...Pokajnik wrote:Komentar sa portala B 92
- insomnia78
#10 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Plus sto se sjedilo na PalamaJohnnyS wrote:365 - J - 820 wrote:klasično razmišljanje jednog zadojenog srbina nacionalistePokajnik wrote:Komentar sa portala B 92
miloševića su "otpisali" tek kada je izgubio i Kosovo, do tada je redovno dobijo na izborima, a opozicija nije ništa bila bolja na istoj frekvenciji
Đinđić je nakon Oluje tražio hitno ujedinjenje SRJ i RS. A ovdje je opjevani demokrat i filantrop kojeg zli četnici ubiše jer je htio unijet malo europskog svjetla u Srbiju...
- It_is_a_Leclerc
#11 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Ma jašta. Apsolutno nikakve veze. Osim što su građani Srbije isplanirali, financirali, prikrivali i štititli izvršioce genocida.Pokajnik wrote:Komentar sa portala B 92
Al' inače, Nemanja je upravu. Građani Srbije nisu imali ništa s tim.
- madner
#12 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Slobo je medjutim deklerativno bio protiv rata i skupljao glasove onih koji su bili protiv zlocinacke ideje. Nije on bio na celu Srpskog pokreta obnove, nego na celu socijalista koji su bili nasljednici komunista.JThomas wrote:jesu bili protiv rata, ali tek kad je postalo jasno da od velike srbije nema ništa. a dok je nada za to bila realna, slobo je imao plebiscitarnu podršku.
Seselj je to fino objasnio, jedno govorio drugo radio, te shodno tome uvijek imao njegovu podrsku.
-
NeenaSa
#13 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Istina.JohnnyS wrote:365 - J - 820 wrote:klasično razmišljanje jednog zadojenog srbina nacionalistePokajnik wrote:Komentar sa portala B 92
Ne znam dokle bi Srbiju doveo da je ostao na vlasti.
Prije neg' sto je dosao na vlast, odgledah intervju na austrijskom mediju , gdje veli : "Ne moze BiH opstati, jer to je Jugoslavija u malom."
-
Drinski
#14 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Ma meni je samo zao sto mi u Bosni nismo imali Đinđića.
-
Pokajnik
#15 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Može i tako da se gleda ali koliko znam građana Srbije optuženih za zločine u BiH nema mnogo.It_is_a_Leclerc wrote:Ma jašta. Apsolutno nikakve veze. Osim što su građani Srbije isplanirali, financirali, prikrivali i štititli izvršioce genocida.Pokajnik wrote:Komentar sa portala B 92
Al' inače, Nemanja je upravu. Građani Srbije nisu imali ništa s tim.
- It_is_a_Leclerc
#16 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
However, Republika Srbija je pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu oglašena krivom za tolerisanje, nesprečavanje i nekažnjavanje zločina genocida.
-
Drinski
- BHCluster
#18 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Onog Dindica sto je predlozio sklapanje konfederativnog ugovora SRJ i RS?Drinski wrote:Ma meni je samo zao sto mi u Bosni nismo imali Đinđića.
-
Drinski
#19 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
politicari se čitaju prema tome kakvi su na vlasti, a ne kako se ponašaju u opoziciji.
- BHCluster
- DoZeN
#21 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Zene u crnom traze belaja, ono sto one rade je politika,a ne sazaljenje sa zrtvama Srebrenice
Inace nikada u Srbiji nece biti neki vazan "factor" jer se bave politikom a ne borbom protiv zlocina i ako hocete genocida.
Kada Dzevad Galijasevic bude neki factor u Federaciji,onda mogu i Zene u crnom u Srbiji,do tada NEBITNI su!!
Pojave se pred Srebrenicu 11 jula i pred Gay paradu, s time sto se pred PRIDE week se zabiju u misiju rupu,da ih Delije ne bi nasli, KUKAVICE
Inace nikada u Srbiji nece biti neki vazan "factor" jer se bave politikom a ne borbom protiv zlocina i ako hocete genocida.
Kada Dzevad Galijasevic bude neki factor u Federaciji,onda mogu i Zene u crnom u Srbiji,do tada NEBITNI su!!
Pojave se pred Srebrenicu 11 jula i pred Gay paradu, s time sto se pred PRIDE week se zabiju u misiju rupu,da ih Delije ne bi nasli, KUKAVICE
-
ramton
#22 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici?
NEMA OSVIJESTENIH SRBA, A I DA IH IMA, ONI SU VEOMA MALA MANJINA KOJA NE PRAVI NIKAKVU RAZLIKU, PREMA TOME STO SE TICE BOSNJAKA, TAKVI NAM U OPSTE NISU POTREBNI. Mislim sta nam znaci Ceda i par njegovih istomisljenika? Ne znaci nista, cetnici biraju cetnike, vidimo da su im koljaci predsjednik i predsjednik vlade, suradnici blesavog Vojke Seselje. Sto znaci, pametnom ne treba nista vise da ga ne zanimaju "osvijesteni".
Posao mora biti odradjen u Bosni, Hrvati su jos u augustu 1995 godine napisali sta se treba uraditi. Sve ostalo je zajebavanje. Prestanite pokusavati prevaspitati karpatske Vlahe i prestanite ih pokusavati ubjediti u nesto sto oni znaju sasvim dobro, ali se prave blesavi.
Ne, megdan je najbolji nacin da se vlaska govna u nesto uvjere. Pogledajte kako danas postuju Hrvatsku. Naravno ne smiju da je ne postuju, jebali bi oni njima mater da mogu, ali ne mogu i ne smiju, znaju da ce dobiti po guzovima, zato sute i uvazavaju Hrvatsku. Naravno ako im Hrvati daju prostora, napraviti ce oni sranje, medjutim vjerovatno ce dobiti zestok odgovor.
U NATO, dala im po guzici, istjerala govna sa svoje teritorije i slusati se i postivati mora. Naravno sutra bi oni pravili sranje da mogu, ali ne mogu. Prema tome, stvar je jasna, prestanimo traziti "osvijestene" Vlahe jer oni ne postoje, a ako i postoji koji primjerak, on je bez ikakvog znacaja za veliku vecinu.
Znaci naoruzavati Armiju BiH i oslobodjati zemlju vojno, a onda praviti pravedno drustvo. Dok nam je pola zemlje okupirano, samo se zajebavamo, cak ni korumpiranog Susica ne mozemo smijeniti jer dusmanima "sto gore to bolje".
NEMA OSVIJESTENIH SRBA, A I DA IH IMA, ONI SU VEOMA MALA MANJINA KOJA NE PRAVI NIKAKVU RAZLIKU, PREMA TOME STO SE TICE BOSNJAKA, TAKVI NAM U OPSTE NISU POTREBNI. Mislim sta nam znaci Ceda i par njegovih istomisljenika? Ne znaci nista, cetnici biraju cetnike, vidimo da su im koljaci predsjednik i predsjednik vlade, suradnici blesavog Vojke Seselje. Sto znaci, pametnom ne treba nista vise da ga ne zanimaju "osvijesteni".
Posao mora biti odradjen u Bosni, Hrvati su jos u augustu 1995 godine napisali sta se treba uraditi. Sve ostalo je zajebavanje. Prestanite pokusavati prevaspitati karpatske Vlahe i prestanite ih pokusavati ubjediti u nesto sto oni znaju sasvim dobro, ali se prave blesavi.
Ne, megdan je najbolji nacin da se vlaska govna u nesto uvjere. Pogledajte kako danas postuju Hrvatsku. Naravno ne smiju da je ne postuju, jebali bi oni njima mater da mogu, ali ne mogu i ne smiju, znaju da ce dobiti po guzovima, zato sute i uvazavaju Hrvatsku. Naravno ako im Hrvati daju prostora, napraviti ce oni sranje, medjutim vjerovatno ce dobiti zestok odgovor.
U NATO, dala im po guzici, istjerala govna sa svoje teritorije i slusati se i postivati mora. Naravno sutra bi oni pravili sranje da mogu, ali ne mogu. Prema tome, stvar je jasna, prestanimo traziti "osvijestene" Vlahe jer oni ne postoje, a ako i postoji koji primjerak, on je bez ikakvog znacaja za veliku vecinu.
Znaci naoruzavati Armiju BiH i oslobodjati zemlju vojno, a onda praviti pravedno drustvo. Dok nam je pola zemlje okupirano, samo se zajebavamo, cak ni korumpiranog Susica ne mozemo smijeniti jer dusmanima "sto gore to bolje".
- DoZeN
#23 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Politika je sto su trebali proci Valjevo i produziti za Srebrenicu,zadrzavanje u Valjevu je provokacija, sto to ne urade u Bijeljini npr? ili u Banjaluci? Nemaju hrabrosti za to.365 - J - 820 wrote:kakva politika, šta je tu politika žena u crnom ???
kako nije saučešće u žalosti ako rizikuju eto da budu i premlaćeni od strane četničke gamadi ali ipak ostaju ustrajni u svojoj namjeri da javno daju podršku, spomen i obilježavanje 11.jula te podsjete na krivicu odgovornih....jasno gore na jednom plakatu piše ODGOVORNOST
Sta je jos provokacija i politika? Podrzavanje Gay parade, a neimanje hrabrosti da setaju sa homicima,da ih ne bi Delije prebile.
Furanje fazona "Jane Fonda" ne prolazi na Balkanu,a boga mi ni u USA
Ako znas ko je Jane Fonda
- DoZeN
#24 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Dakle, do vidjenja i prijatno....ne razumijes,nego im se divis jer gledas jednostrano, i ja se divim Hakiji Mehonjicu kao ti zenama u crnom365 - J - 820 wrote: dalje, homići, gay parada i slične budalaštinje nemaju veze sa ovom temom i nisu vrijedne komentare
Alahimanet
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#25 Re: Osviješteni Srbi u podršci Srebrenici - napadnuti u Valj
Prije svega to sto ti ljudi rade je veoma hrabro u onakvom okruzenju a ti ako mislis da nije bujrum uprti guzove i u Srebrenicu, Bratunac, Banja Luku pa uradi nesto slicno eto u svojoj drzavi. Razapni nesto na cemu pise da je u Srebrenici pocinjen genocid pa nam se onda javi kako si prosao. Kako ste svi zajebani i jaki na tastaturama.DoZeN wrote:Politika je sto su trebali proci Valjevo i produziti za Srebrenicu,zadrzavanje u Valjevu je provokacija, sto to ne urade u Bijeljini npr? ili u Banjaluci? Nemaju hrabrosti za to.365 - J - 820 wrote:kakva politika, šta je tu politika žena u crnom ???
kako nije saučešće u žalosti ako rizikuju eto da budu i premlaćeni od strane četničke gamadi ali ipak ostaju ustrajni u svojoj namjeri da javno daju podršku, spomen i obilježavanje 11.jula te podsjete na krivicu odgovornih....jasno gore na jednom plakatu piše ODGOVORNOST
Sta je jos provokacija i politika? Podrzavanje Gay parade, a neimanje hrabrosti da setaju sa homicima,da ih ne bi Delije prebile.
Furanje fazona "Jane Fonda" ne prolazi na Balkanu,a boga mi ni u USA
Ako znas ko je Jane Fonda