Osvetoljubivost i prastanje....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- metal_rules_cura
#151 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
Trudim se da ne skupljam u sebe negativnu energiju. Ukoliko je to vec neophodno (postoje, prvenstveno na poslu stvari koje covjek ne moze izbjeci koliko bi htio) onda nadjem neki nacin da se te energije oslobodim a da to nisu ljudi
Ili nekom aktivnoscu koja me veseli napunim baterije. Govorila sam u kontekstu osvete kako je to samo ogledalo tastine i punjenje negativnom energijom mene same. Oprostim svakoj osobi jako brzo, radi sebe prvenstveno i radi onog sto sam napisala u prethodnoj recenici. Taj moj oprost moze a i ne mora imati uticaj na drugu stranu, ali ima na mene! Pozitivna kao i negativna energija, misli pa onda i djela se sire nevjerovatnom brzinom, a osvecivanje je zacaran krug u svemu tome.
- pustopoljina
#152 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
ugl.oprastam...
za osvetu sam lijena.
za osvetu sam lijena.
-
mostarac
#153 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
ta ce ona bolazoom66 wrote:tek sad vidjeh ovomostarac wrote:vidi ga sto je pobjesniocu pobjesnio
![]()
dabogda ti bondica bila na politIKi.
- Nicola
#154 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
Klin se klinom izbija...
Naci drugog je najgora osveta..barem meni...ako on nadje..vec mislim da me zaboravio, kao da nikad nisam ni postojala..
Isto tako se nadam da i ja postignem isto..
Al super..jednom sam htjela napraviti bivseg ljubomornim samo s tim da sam sjedila pored drugog tipa i smijuljila se ovo ono...Na kraju sam i zaboravila na bivseg a s tim deckom bila godinu i po
Lijepa je osvetoljubivost...vidis ..nije uvijek sve negativno
Naci drugog je najgora osveta..barem meni...ako on nadje..vec mislim da me zaboravio, kao da nikad nisam ni postojala..
Isto tako se nadam da i ja postignem isto..
Al super..jednom sam htjela napraviti bivseg ljubomornim samo s tim da sam sjedila pored drugog tipa i smijuljila se ovo ono...Na kraju sam i zaboravila na bivseg a s tim deckom bila godinu i po
Lijepa je osvetoljubivost...vidis ..nije uvijek sve negativno
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#155 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
Iskreno? Ja volim da vratim milo za drago, u svakom pogledu.
Nikad ne vratim istom mjerom niti na isti nacin. Ali na nacin da se zna zbog cega se vraca i zasto. Kad me neko zahebe, sretan je ako mi bude mrsko da vracam, sto se isto neka zna desiti.
Oprost? Da, ako je djelo uradjeno nesvjesno ili ako stvarno nije dovoljno mi znacilo da bih se zamarala time...
Grozna sam, znam....
Nikad ne vratim istom mjerom niti na isti nacin. Ali na nacin da se zna zbog cega se vraca i zasto. Kad me neko zahebe, sretan je ako mi bude mrsko da vracam, sto se isto neka zna desiti.
Oprost? Da, ako je djelo uradjeno nesvjesno ili ako stvarno nije dovoljno mi znacilo da bih se zamarala time...
Grozna sam, znam....
- burek_in_space
#156 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
Aleluja,konachno neko iskren!anjusha wrote:Iskreno? Ja volim da vratim milo za drago, u svakom pogledu.
Grozna sam, znam....
Chmoljo,pazi shta radish!
- metal_rules_cura
#157 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
anjusha... Po toj onda logici teze prastas onima koji su ti nesto znacili? 
- Aurora Borealis
#158 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:25, edited 1 time in total.
- madner
#159 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
Osveta je ono sto nas razlikuje od zivotinja 
- metal_rules_cura
#160 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
Aurora Borealis wrote:Ne svetim se, samo ce se to vratiti svakome. Zivot se za to pobrine, ma sta mi mislili.
Oprostim, tacnije predjem preko toga, ali naucim za ubuduce.
Osveta mi je spustanje na niske grane.
Nisam od tog posla.
- Aurora Borealis
#161 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
.
Last edited by Aurora Borealis on 27/11/2010 00:44, edited 1 time in total.
- edo_79
#162 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
Osveta ... NIKAD U ŽIVOTU!!!..
Vrijeme je najbolji alat za osvetu ... pustiš da prođe neko vrijeme i sve se sredi .... vrijeme to radi polako ali sigurno i od vremena se nemože pobjeći jer prije ili poslije te stigne kazna za sva loša djela koja si nekom učinio.....
Vrijeme je najbolji alat za osvetu ... pustiš da prođe neko vrijeme i sve se sredi .... vrijeme to radi polako ali sigurno i od vremena se nemože pobjeći jer prije ili poslije te stigne kazna za sva loša djela koja si nekom učinio.....
- Ljuska_u_BaklaFi
#163 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
Ne radim nikad sto ne bih voljela da mi se uradi To je princip po kojem zivim. A ako se desi ( a Bogme se desavalo) da me povrijede, po kratkom postupku zavrsim s njima ionako " sve se vraca, sve se placa", a Bogme su platili
a meni savjest cista 
- moa
#164 Re: Osvetoljubivost i prastanje....
Ne nikada, nemam potrebe za tim jer svako na kraju dobije ono sto zasluzi!!