Osvetoljubivost i prastanje....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
anais_nin

#1 Osvetoljubivost i prastanje....

Post by anais_nin »

jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost? :D

i ako ste se svetili, na koji nacin ste se svetili? :D

a ako nemate svojih prica o osveti, ili niste spremni da ih podjelite, podjelimo onda najinteresantnije, najkreativnije, najzanimljivije price osvete koje ste culi o drugima :D
Gazz

Post by Gazz »

Nikad nisam bila osvetoljubiva, pa čak sam i zaboravljala mnoge stvari, jednostavno su se brisale i kao da nikad nisu ni postojale, sve do jednom. Onda sam prvi put u životu osjetila poriv da se svetim i to žestoko.

Da li sam se svetila? Ne. Nije vrijedno mog truda, postoji kazna Božija.
A da li sam zapamtila? Da. I to se svaki dan sjećam.

Ali to je samo jedan slučaj. Više nikad nikome ništa.

Praštati? Vrlina svakako, slabost nikad. Bar u mom slučaju. :)

Evo me k'o majka Tereza jbo-te. :D

p.s. Još jedna u nizu dobrih tema. Svaka čast anais ;)
edu

Post by edu »

nisam..ali kad malo bolje razmislim..jesam! :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Gazz wrote:Nikad nisam bila osvetoljubiva, pa čak sam i zaboravljala mnoge stvari, jednostavno su se brisale i kao da nikad nisu ni postojale, sve do jednom. Onda sam prvi put u životu osjetila poriv da se svetim i to žestoko.

Da li sam se svetila? Ne. Nije vrijedno mog truda, postoji kazna Božija.
A da li sam zapamtila? Da. I to se svaki dan sjećam.

Ali to je samo jedan slučaj. Više nikad nikome ništa.

Praštati? Vrlina svakako, slabost nikad. Bar u mom slučaju. :)

Evo me k'o majka Tereza jbo-te. :D

p.s. Još jedna u nizu dobrih tema. Svaka čast anais ;)
hvala Gazz...

i moj odgovor je veoma slican...

znam se naljutiti i te kako...znam i popizdit kad me ljudi povrijede...ali obicno dozvolim vremenu da ucini svoje...i idemo dalje...
a sto se osvete tice meni se cini da je najbolja osveta kad ti neko postane nebitan, svejedan....

a sto se prastanja tice, jedna od najtezih ali i najlaksih stvari....i po meni vrlina :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Gazz wrote: Da li sam se svetila? Ne. Nije vrijedno mog truda, postoji kazna Božija.
:D Ih, .... `ko ce to cekati. :oops: :zzzz:

Sala, ... sala, ..... prastanje je vrlina. 8-)
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Kad me neko povrijedi ja se povucem u sebe, njemu ili njoj halalim al na neki nacin svi ti ljudi bivaju prekrizeni sa moje strane.
Sto se tice bivsih cura.... sve zavisi, sto je najgore kad im pruzim priliku da objasne svoje postupke, ni one ne mogu. Da skratim, vise prastam nego sto se svetim, par navrata sam dosao u iskusenje no vise volim cist obraz nego male crvene rogove na glavi.
Lace

Post by Lace »

evo...mene smatraju osvetoljubivom (odlike mog horoskopskog znaka)....i mada ponekad osjetim zelju da se osvetim...i ja sam kao uvijek dobar gost sklona da te ljude prekrizim...moze se reci da sam zlopamtilo...s varljivim pragom tolerancije :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Po meni nije da smo zlopamtila, jednostavno ja tim ljudima necu dati drugu priliku da mi zabiju cakiju u ledja...mislim ja se sa tim ljudima pozdravim , upitam na cesti ,cestitam praznike i rodjendane, ali na emotivnom planu nemamo vise kontakta...
car-x

Post by car-x »

kad se nadjem u defanzivi znam itekako ujesti.. nije to dobra osobina, ali se to cesto tako desi..

u zavisnosti od predmeta, oprost mi nije stran, ali isto tako nekima neke stvari citav zivot necu zaboravit nit oprostit, cisto iz razloga da ostanu podalje od mene..
Lace

Post by Lace »

uvjek dobar gost wrote:Po meni nije da smo zlopamtila, jednostavno ja tim ljudima necu dati drugu priliku da mi zabiju cakiju u ledja...mislim ja se sa tim ljudima pozdravim , upitam na cesti ,cestitam praznike i rodjendane, ali na emotivnom planu nemamo vise kontakta...
sta ima pozdravim...ako je prekrizen...nema ga vise /one polovicno prekrizene mozda - ako "ih vidim"/ :D
tigris

#11 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by tigris »

anais_nin wrote:jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost? :D

nisam osvetoljubiva(fuj kako grozno zvuci) uglavnom zaboravljam samo se podjahkad prisjetim sranja ako vidim doticnu osobu :D :D ,ne uzvracam radije ignorisem al na fin nacin :? :?
i na kraju ma ko bi naudio miloj i dragoj tigrici :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:D :D
edu

#12 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by edu »

tigris wrote:
anais_nin wrote:jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost? :D

nisam osvetoljubiva(fuj kako grozno zvuci) uglavnom zaboravljam samo se podjahkad prisjetim sranja ako vidim doticnu osobu :D :D ,ne uzvracam radije ignorisem al na fin nacin :? :?
i na kraju ma ko bi naudio miloj i dragoj tigrici :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:D :D
nekad davno jedan..od tada..malo ko.. :D :D :D
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Dvije cinjenice kojima se ja vodim uvijek, kako koja odgovara situaciji:

1. Dragi Bog kaze da je pravilno vratiti "zub za zub", ni vise ni manje.

2. Najveca vrlina koju covjek moze imati i kojom moze oplemeniti svoju dusu jeste da prasta.

Uvijek sam blizi drugoj opciji, ali uvijek se nadje neko ko zaradi i primjenu one prve. Znaci odgovor i na dodatno pitanje "kako?": istom mjerom, ako je moguce.

Ali prastajte ipak...
mama32

Post by mama32 »

Heh... kod mene nekako praštanje ide uz ljubav, kad se radi o onim tzv. muško-ženskim odnosima.. Ako ne voliš ne možeš ni oprostiti, jer ti je srce poput leda ili kamena, hladno i tvrdo.
A inače, familiji i onima koje smatram prijateljski raspoloženim prema meni , praštam im svima od reda, i idem dalje...
Osveta.. ma kakvi. Obično osoba koja vas povrijedi i nije vrijedna da vas grize osjećaj osvetoljubivosti.
Toliko od mame, hvala na pažnji. 8-)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Ko ono prašta a ko ne prašta ? :D :D
Neko ozgore ? :D :D
edu

Post by edu »

taj odgore..vidi sve..a sta prasta a sta ne..saznat cemo kad-tad! :-)
Drumer

#17 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by Drumer »

Uh dje me nadje. U vezi sa ovim oprostiti ili ne. Imaju stvari koje se naravno mogu i trebaju oprostiti ako nisu namjerno uradjene. Al kad dodje do situacija kad neko nesto namjerno uradi, e onda volim ujesti i sto bi rekli zavuci i to ako je prilika pre vecim brojem ljudi. A ako treba i zavaliti bokserom, sto hvala bogu nisam imao priliku jer jos se niko dovoljno hrabar nije nasao da mi se fizicki suprotstavi hehehe. A znam biti i osvetoljubiv ako je osoba zasluzila. Znaci ako je prevrsila svaku mjeru.....E onda hell breaks loose.... :x :x :x
Lace

#18 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by Lace »

Drumer wrote:

Uh dje me nadje. U vezi sa ovim oprostiti ili ne. Imaju stvari koje se naravno mogu i trebaju oprostiti ako nisu namjerno uradjene. Al kad dodje do situacija kad neko nesto namjerno uradi, e onda volim ujesti i sto bi rekli zavuci i to ako je prilika pre vecim brojem ljudi. A ako treba i zavaliti bokserom, sto hvala bogu nisam imao priliku jer jos se niko dovoljno hrabar nije nasao da mi se fizicki suprotstavi hehehe. A znam biti i osvetoljubiv ako je osoba zasluzila. Znaci ako je prevrsila svaku mjeru.....E onda hell breaks loose.... :x :x :x
:shock: joooj jesi ti zajebaT :D
rumenko

Post by rumenko »

najvise sto mozes u zivotu uraditi u bilo kakavoj relaciji...poslovnoj...ljubavnoj ili nekoj drugoj je...oprostiti.....nazalost puno nas je vise koji to ne mozemo....odnosno ne uvijek i prema svakome.....ja bih npr. curi mogao oprostiti da puca na mene s ciljem da me ubije (protumacio bih to kao trenutak slabosti)....al' joj ne bih mogao oprostiti sex s drugim ....
anais_nin

#20 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by anais_nin »

Lace wrote:
Drumer wrote:

sad vidis sto sam se ja popravila iz vladanja :D :lol:
Drumer

#21 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by Drumer »

anais_nin wrote:
Lace wrote:
Drumer wrote: Uh dje me nadje. U vezi sa ovim oprostiti ili ne. Imaju stvari koje se naravno mogu i trebaju oprostiti ako nisu namjerno uradjene. Al kad dodje do situacija kad neko nesto namjerno uradi, e onda volim ujesti i sto bi rekli zavuci i to ako je prilika pre vecim brojem ljudi. A ako treba i zavaliti bokserom, sto hvala bogu nisam imao priliku jer jos se niko dovoljno hrabar nije nasao da mi se fizicki suprotstavi hehehe. A znam biti i osvetoljubiv ako je osoba zasluzila. Znaci ako je prevrsila svaku mjeru.....E onda hell breaks loose.... :x :x :x
sad vidis sto sam se ja popravila iz vladanja :D :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ne bih ja mogao nesto takvo da tebi uradim. Ti si nesto posebno. Na tebe se ova pravila ne odnose.... :kiss: :kiss:
Drumer

#22 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by Drumer »

Lace wrote:
Drumer wrote:

Itekako, hosh probat pite bokserache? :lol:
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

klin se klinom izbija
vodolija_33

#24 Re: Osvetoljubivost i prastanje....

Post by vodolija_33 »

Osveta je gubljenje vremena na ljude koji nisu zaslužili da razmišljam o njima niti da im posvetim jednu sekundu svoga vremena .... Jednostavno prekrižim i krenem dalje :)
angel26

Post by angel26 »

nikad se ne svetim...prije sam puno vise prastala, bila sam fleksibilnija al opet dobijes po glavi..prije par godina mi je pu"ko film i od sad jednostavno te prekrizim...odlucila i ja biti zajebATa :lol: :lol:
Post Reply