i ako ste se svetili, na koji nacin ste se svetili?
a ako nemate svojih prica o osveti, ili niste spremni da ih podjelite, podjelimo onda najinteresantnije, najkreativnije, najzanimljivije price osvete koje ste culi o drugima
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
hvala Gazz...Gazz wrote:Nikad nisam bila osvetoljubiva, pa čak sam i zaboravljala mnoge stvari, jednostavno su se brisale i kao da nikad nisu ni postojale, sve do jednom. Onda sam prvi put u životu osjetila poriv da se svetim i to žestoko.
Da li sam se svetila? Ne. Nije vrijedno mog truda, postoji kazna Božija.
A da li sam zapamtila? Da. I to se svaki dan sjećam.
Ali to je samo jedan slučaj. Više nikad nikome ništa.
Praštati? Vrlina svakako, slabost nikad. Bar u mom slučaju.
Evo me k'o majka Tereza jbo-te.
p.s. Još jedna u nizu dobrih tema. Svaka čast anais
sta ima pozdravim...ako je prekrizen...nema ga vise /one polovicno prekrizene mozda - ako "ih vidim"/uvjek dobar gost wrote:Po meni nije da smo zlopamtila, jednostavno ja tim ljudima necu dati drugu priliku da mi zabiju cakiju u ledja...mislim ja se sa tim ljudima pozdravim , upitam na cesti ,cestitam praznike i rodjendane, ali na emotivnom planu nemamo vise kontakta...
anais_nin wrote:jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost?![]()
nekad davno jedan..od tada..malo ko..tigris wrote:anais_nin wrote:jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost?![]()
nisam osvetoljubiva(fuj kako grozno zvuci) uglavnom zaboravljam samo se podjahkad prisjetim sranja ako vidim doticnu osobu![]()
,ne uzvracam radije ignorisem al na fin nacin
![]()
![]()
i na kraju ma ko bi naudio miloj i dragoj tigrici![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Uh dje me nadje. U vezi sa ovim oprostiti ili ne. Imaju stvari koje se naravno mogu i trebaju oprostiti ako nisu namjerno uradjene. Al kad dodje do situacija kad neko nesto namjerno uradi, e onda volim ujesti i sto bi rekli zavuci i to ako je prilika pre vecim brojem ljudi. A ako treba i zavaliti bokserom, sto hvala bogu nisam imao priliku jer jos se niko dovoljno hrabar nije nasao da mi se fizicki suprotstavi hehehe. A znam biti i osvetoljubiv ako je osoba zasluzila. Znaci ako je prevrsila svaku mjeru.....E onda hell breaks loose....anais_nin wrote:jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost?![]()
Drumer wrote:Uh dje me nadje. U vezi sa ovim oprostiti ili ne. Imaju stvari koje se naravno mogu i trebaju oprostiti ako nisu namjerno uradjene. Al kad dodje do situacija kad neko nesto namjerno uradi, e onda volim ujesti i sto bi rekli zavuci i to ako je prilika pre vecim brojem ljudi. A ako treba i zavaliti bokserom, sto hvala bogu nisam imao priliku jer jos se niko dovoljno hrabar nije nasao da mi se fizicki suprotstavi hehehe. A znam biti i osvetoljubiv ako je osoba zasluzila. Znaci ako je prevrsila svaku mjeru.....E onda hell breaks loose....anais_nin wrote:jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost?![]()
i ako ste se svetili, na koji nacin ste se svetili?![]()
![]()
sad vidis sto sam se ja popravila iz vladanjaLace wrote:Drumer wrote:Uh dje me nadje. U vezi sa ovim oprostiti ili ne. Imaju stvari koje se naravno mogu i trebaju oprostiti ako nisu namjerno uradjene. Al kad dodje do situacija kad neko nesto namjerno uradi, e onda volim ujesti i sto bi rekli zavuci i to ako je prilika pre vecim brojem ljudi. A ako treba i zavaliti bokserom, sto hvala bogu nisam imao priliku jer jos se niko dovoljno hrabar nije nasao da mi se fizicki suprotstavi hehehe. A znam biti i osvetoljubiv ako je osoba zasluzila. Znaci ako je prevrsila svaku mjeru.....E onda hell breaks loose....anais_nin wrote:jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost?![]()
![]()
joooj jesi ti zajebaT
anais_nin wrote:sad vidis sto sam se ja popravila iz vladanjaLace wrote:Drumer wrote: Uh dje me nadje. U vezi sa ovim oprostiti ili ne. Imaju stvari koje se naravno mogu i trebaju oprostiti ako nisu namjerno uradjene. Al kad dodje do situacija kad neko nesto namjerno uradi, e onda volim ujesti i sto bi rekli zavuci i to ako je prilika pre vecim brojem ljudi. A ako treba i zavaliti bokserom, sto hvala bogu nisam imao priliku jer jos se niko dovoljno hrabar nije nasao da mi se fizicki suprotstavi hehehe. A znam biti i osvetoljubiv ako je osoba zasluzila. Znaci ako je prevrsila svaku mjeru.....E onda hell breaks loose....![]()
![]()
joooj jesi ti zajebaT
![]()
Itekako, hosh probat pite bokserache?Lace wrote:Drumer wrote:Uh dje me nadje. U vezi sa ovim oprostiti ili ne. Imaju stvari koje se naravno mogu i trebaju oprostiti ako nisu namjerno uradjene. Al kad dodje do situacija kad neko nesto namjerno uradi, e onda volim ujesti i sto bi rekli zavuci i to ako je prilika pre vecim brojem ljudi. A ako treba i zavaliti bokserom, sto hvala bogu nisam imao priliku jer jos se niko dovoljno hrabar nije nasao da mi se fizicki suprotstavi hehehe. A znam biti i osvetoljubiv ako je osoba zasluzila. Znaci ako je prevrsila svaku mjeru.....E onda hell breaks loose....anais_nin wrote:jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost?![]()
![]()
joooj jesi ti zajebaT
Osveta je gubljenje vremena na ljude koji nisu zaslužili da razmišljam o njima niti da im posvetim jednu sekundu svoga vremena .... Jednostavno prekrižim i krenem daljeanais_nin wrote:jeste li osvetoljubivi? Kad vas neko povrijedi da li pamtite pa vratite, ili birate neki drugi put? Oprostiti, vrlina ili slabost?![]()