Osveta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

*mima*

Post by *mima* »

karabaja-x wrote:sto mene niko ne potpisuje, nije fer, prvi sam reko, jos na drugoj strani teme

Ev i ja da se podapisem. :-D
danas

Post by danas »

vinja wrote: Ali, inace, ja ne mogu zivjeti po onoj Isusovoj ...ti njega hljebom...okreni drugi obraz. Divim se tome, ali ja to ne mogu. I mislim da u drugim relacijama (npr. na poslu) moras, jednostavno moras pokazati ljudima gdje im je mjesto, inace ti se kake po glavi...Vezu mozes raskinuti i nikad ga vise ne vidjeti, ko ga sisa, ali ne mozes tek tako dati otkaz - ufati se za guzicu...Zato tamo moras dati milo za drago ako zelis opstati. Nazalost.
nema to nikakve veze sa onom isusovom, vec sa tobom kao covjekom... ja zasigurno ne govorim o okretanju drugog obraza... moj licni stav je da ako ti je neko vec nesto napravio preko cega ne mozes preci -- onda presjeci tu vezu... za sva vremena... i ne okreci se sine...

jer osveta je samo jedan (i to jadan) oblik nastavka te veze...
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

jedna moja prijateljica, koja se vratila iz dijaspore (ostao joj je pasos :D ) jer se i njen buduci vratio, jer nije mogao bez svoje mamice... on dosao na tri mjeseca prije nje, da bi za to vrijeme nasao neku tamo malenu curicu (20 godina) koja nista ne radi u svom zivotu niti namjerava, osim da se dobro uda... on koji je kreten, nije joj ni htio reci do na dan prije nego sto je trebala poletiti... i to opet nije imao hrabrosti da joj kaze da je nasao drugu, vec kao "trebali bi sacekati, mozda je rano" a pri tome su vec 4 godine skupa, od toga 3 zivjeli skupa :x
ona je ipak dosla, nasla se na kafi s njim, sabrala 2+2 i naravno da je bila spremna za osvete (tek nakon 10 dana provedenih u grcu, placu i milion kleenex maramica.....)

imao je novog audija... prvo je jedne sedmice otisla jedna guma (frajer bio kod bicakcica sa sponzorusom u to vrijeme) :D
taman kad je to sredio, dobio je cudnu jednu saru sa strane auta od kljuceva....morao kompletnu stranu lakirati :D
a trece sedmice je dobio bananu u auspuh od auta....

kasnije je nazvao moju prijateljicu, izvinuo se sto je ispao takav *upak, pokusao je ponovo da je osvoji, ali ona je vec bila spakovala kofere i vratila se u dijasporu... :D :D :D
danas

Post by danas »

ja_cura_ wrote:nije joj ni htio reci do na dan prije nego sto je trebala poletiti... i to opet nije imao hrabrosti da joj kaze da je nasao drugu, vec kao "trebali bi sacekati, mozda je rano" a pri tome su vec 4 godine skupa, od toga 3 zivjeli skupa :x
klasicni primjer kukavicluka o kojem ovdje telalim :D :D meni je ovdje najmanji problem sto je on nasao neku drugu -- desava se, jebiga... problem je u covjeku koji nema kicme da ni sebe ni druge pogleda u oci i da stoji iza svojih potupaka...

elem, nije vrijedno osvete... da citiram opet -- drugom stranom jablane kreni... :wink:
vinja

Post by vinja »

danas wrote:
vinja wrote: Ali, inace, ja ne mogu zivjeti po onoj Isusovoj ...ti njega hljebom...okreni drugi obraz. Divim se tome, ali ja to ne mogu. I mislim da u drugim relacijama (npr. na poslu) moras, jednostavno moras pokazati ljudima gdje im je mjesto, inace ti se kake po glavi...Vezu mozes raskinuti i nikad ga vise ne vidjeti, ko ga sisa, ali ne mozes tek tako dati otkaz - ufati se za guzicu...Zato tamo moras dati milo za drago ako zelis opstati. Nazalost.
nema to nikakve veze sa onom isusovom, vec sa tobom kao covjekom... ja zasigurno ne govorim o okretanju drugog obraza... moj licni stav je da ako ti je neko vec nesto napravio preko cega ne mozes preci -- onda presjeci tu vezu... za sva vremena... i ne okreci se sine...

jer osveta je samo jedan (i to jadan) oblik nastavka te veze...[/quote]

slazem se :)
nego, ja pricam o situaciji koja nije veza...ja sam imala kucku na poslu, s kojom moram komunicirati...svasta mi je radila...sve sam pokusala, razgovarati, prijetiti, biti rezervisana...nista nije upalilo dok je nisam "ubola" gdje boli. Sad radimo bez trzavica. Jeste da smo u ledenim odnosima, ali barem me vise "ne dira"...e, o tome ti pricam...kontas?
ebo momke, ko bi to tratio vrijeme na to...bila mlada, luda, glupa, ne ponovilo se...
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

hvala na podrsci bhg, zena21, mima, mamica...veca ba mojne podjebavat...ja miline kad si vako potpisan
vinja

Post by vinja »

ja_cura_ wrote:jedna moja prijateljica, koja se vratila iz dijaspore (ostao joj je pasos :D ) jer se i njen buduci vratio, jer nije mogao bez svoje mamice... on dosao na tri mjeseca prije nje, da bi za to vrijeme nasao neku tamo malenu curicu (20 godina) koja nista ne radi u svom zivotu niti namjerava, osim da se dobro uda... on koji je kreten, nije joj ni htio reci do na dan prije nego sto je trebala poletiti... i to opet nije imao hrabrosti da joj kaze da je nasao drugu, vec kao "trebali bi sacekati, mozda je rano" a pri tome su vec 4 godine skupa, od toga 3 zivjeli skupa :x
ona je ipak dosla, nasla se na kafi s njim, sabrala 2+2 i naravno da je bila spremna za osvete (tek nakon 10 dana provedenih u grcu, placu i milion kleenex maramica.....)

imao je novog audija... prvo je jedne sedmice otisla jedna guma (frajer bio kod bicakcica sa sponzorusom u to vrijeme) :D
taman kad je to sredio, dobio je cudnu jednu saru sa strane auta od kljuceva....morao kompletnu stranu lakirati :D
a trece sedmice je dobio bananu u auspuh od auta....

kasnije je nazvao moju prijateljicu, izvinuo se sto je ispao takav *upak, pokusao je ponovo da je osvoji, ali ona je vec bila spakovala kofere i vratila se u dijasporu... :D :D :D
:x :x :x
ali, na kraju, ja bih ga poljubila ( s ovom pameti danas) sto me spasio budalastine da se udam za njega!!! hej, pa zera je falila da se sveze za tog po...ebljivog idiota!!! I bi, da covjek nije pokazao svoje pravo lice! Na vrijeme, srecom! Ma, ja bih mu svako pola sata zahvaljivala... :-D
zena21

Post by zena21 »

karabaja-x wrote:hvala na podrsci bhg, zena21, mima, mamica...veca ba mojne podjebavat...ja miline kad si vako potpisan
potpisujem :lol: :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

mene zanima da li se ovi osvetnici osjecaju ista bolje nakon te osvete i koliko ih taj osjecaj srece i trijumfa drzi? :roll:
unaprijed zahvalan....
danas

Post by danas »

vinja wrote:
danas wrote:

nego, ja pricam o situaciji koja nije veza...ja sam imala kucku na poslu, s kojom moram komunicirati...svasta mi je radila...sve sam pokusala, razgovarati, prijetiti, biti rezervisana...nista nije upalilo dok je nisam "ubola" gdje boli. Sad radimo bez trzavica. Jeste da smo u ledenim odnosima, ali barem me vise "ne dira"...e, o tome ti pricam...kontas?
ebo momke, ko bi to tratio vrijeme na to...bila mlada, luda, glupa, ne ponovilo se...
to nije osveta, to je nesto drugo...
ni ja ne dam da ne iko zajebava (ni na poslu, ni inace) ali to se ne zove -- osveta... :wink:
vinja

Post by vinja »

pitt wrote:mene zanima da li se ovi osvetnici osjecaju ista bolje nakon te osvete i koliko ih taj osjecaj srece i trijumfa drzi? :roll:
unaprijed zahvalan....
ja sam vec prije rekla da sam to uradila jednom...davno...i nakon svega mi je bilo pravo bezze...zao ti utrosenog vremena, energije...
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

pitt wrote:mene zanima da li se ovi osvetnici osjecaju ista bolje nakon te osvete i koliko ih taj osjecaj srece i trijumfa drzi? :roll:
unaprijed zahvalan....
moja prijateljica je tek nakon osvete imala satisfakciju, jer je i ona njega barnula tamo gdje ne treba (u njegov autic) a i tek je tad smogla snage da uzme svoj zivot u svoje ruke i krene dalje. proslo je dvije godine od tada, ona je sretna, malo je vani-malo ovdje, nasla je novog...

posmatrano sa strane, osvete i jesu infantilne i ne vode nicemu. ali ako se povrijedjena osoba osjeca bolje nakon toga, bujrum! sveti se!
vinja

Post by vinja »

danas wrote:
vinja wrote:
danas wrote: nema to nikakve veze sa onom isusovom, vec sa tobom kao covjekom... ja zasigurno ne govorim o okretanju drugog obraza... moj licni stav je da ako ti je neko vec nesto napravio preko cega ne mozes preci -- onda presjeci tu vezu... za sva vremena... i ne okreci se sine...

to nije osveta, to je nesto drugo...
ni ja ne dam da ne iko zajebava (ni na poslu, ni inace) ali to se ne zove -- osveta... :wink:
smor mi objasnjavati :-) ...ali jeste bila osveta...znam o cemu pricam...i nije mi zao, sekunde.
Rania

Post by Rania »

oh, osveta moze biti itekako slatka - posebno ako bivsi dragi ispadne budala....oooo koja satisfakcija.

definitvno sam se osjecala bolje :-D
Aorta

Post by Aorta »

mozda jest mozda nije wrote:osveta je za sitne duse i nesigurne osobe...jedino i pravo sto mozes uciniti..je otici dostojanstveno...i naci boljeg..i uzivati...svaka smicalica ili smisljanje istih je bespotrebno gubljenje vrmena i energije koje ta osoba nije vrijedna...jer ako se svetis u biti ispada da samog sebe ili samu sebe kaznjavas ...i na taj nacin pokusavas skriti svoje nezadovoljstvo i nemoc...osveta je oruzje nesigurnih i emocionalno nezerelih osoba...jadno i bijedno...okreni se i "drugom stranom Jablane" kreni... 8)
In total agreement. Osveta je for wussies. Ne daj, sine, obraza. Sve se vrati, i dobro i zlo, kad-tad.
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

Aorta wrote:
mozda jest mozda nije wrote:osveta je za sitne duse i nesigurne osobe...jedino i pravo sto mozes uciniti..je otici dostojanstveno...i naci boljeg..i uzivati...svaka smicalica ili smisljanje istih je bespotrebno gubljenje vrmena i energije koje ta osoba nije vrijedna...jer ako se svetis u biti ispada da samog sebe ili samu sebe kaznjavas ...i na taj nacin pokusavas skriti svoje nezadovoljstvo i nemoc...osveta je oruzje nesigurnih i emocionalno nezerelih osoba...jadno i bijedno...okreni se i "drugom stranom Jablane" kreni... 8)
In total agreement. Osveta je for wussies. Ne daj, sine, obraza. Sve se vrati, i dobro i zlo, kad-tad.
mozda se moze gledati i s ove strane:
on zgrijesio (u slucaju moje prijateljice) a nije trebao, jer se sve vrati kad-tad... i boga mi, vratilo mu se tako, sto mu je auto upropasteno :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

:D E hajd sad Tita vam ne kakite. Mislim na vas muske koji ste fol protiv osvete.
Sjecam se kada je bila ona tema o onoj curi "tzv. bijele carapice" sto pred vjencanje prevari tipa, a on je poslije iz osvete usliko sa hadzom u neprikladnim pozama, pa po gradu polijepio njihove fotke :-) :-) :-)
Onda ste svi rekli "e aferim jarane, nek si k...i pokazo" :roll: :roll: :roll:
Sjecam se da je skoro pa cijela muska forumaska populacija odobravala ono sto je preverani napravio :oops: :oops: :oops:
Znam da sam bila jedna od rijetki kojoj se ta osveta nije svidjela :oops: :D
vinja

Post by vinja »

ja_cura_ wrote:
Aorta wrote:
mozda se moze gledati i s ove strane:
on zgrijesio (u slucaju moje prijateljice) a nije trebao, jer se sve vrati kad-tad... i boga mi, vratilo mu se tako, sto mu je auto upropasteno :D
:D :D :D
bug

Post by bug »

v for vendetta :D
nista nema takav okus :oops: :D
pitt

Post by pitt »

bug wrote:v for vendetta :D
nista nema takav okus :oops: :D
vala ako iko zna nesto o ovome..... :D:D:D
bug

Post by bug »