Postovani forumais, problem je iduci.
Moja zena je samofinansirajuci student na jednom fakultetu sarajevskog univerziteta, trenutno pauzira. Ja sam zaposlen ali ne regularnim putem, dakle nemam penziono/zdravstveno. Interesuje me da li ona i kako moze ostvariti pravo na zdravstveno osiguranje (posto ga je udajom za mene izgubila - dok se nije udala bila je osigrana preko jednog od roditelja). Da napomenem da fakultet ne nudi mogucnost vanrednog studiranja, a ona ne zeli da napusti fakultet i prijavi se na biro za zaposljavanje.
Hvala.
Ostvarivanje prava na zdravstveno osiguranje
Moderator: _BataZiv_0809
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
- JaneEyre
#2 Re: Ostvarivanje prava na zdravstveno osiguranje
Ako sam dobro razumjela ni Vi niste nikako zdravstveno osigurani?
Jedino da Vas neko pro forme prijavi na mjesec (neki poslodavac) pa da se odjavite i prijavite na biro, pa da onda prijavite na zdravstveno i svoju suprugu...
Jedino da Vas neko pro forme prijavi na mjesec (neki poslodavac) pa da se odjavite i prijavite na biro, pa da onda prijavite na zdravstveno i svoju suprugu...
- Sanjarko
#3 Re: Ostvarivanje prava na zdravstveno osiguranje
Jb ti drzavu i onog ko je izmisli ovakvu nakaradnu. Ni meni nista ne pada napamet osim ovog sto je prethodni forumas napisao.
Ima jos jedan nacin ali osoba mora biti oboljela kako znam. A opet se placa dosta toga i vodi se preko Biroa ako nema neko primanje.
Ima jos jedan nacin ali osoba mora biti oboljela kako znam. A opet se placa dosta toga i vodi se preko Biroa ako nema neko primanje.
- W0rM
#4 Re: Ostvarivanje prava na zdravstveno osiguranje
JaneEyre wrote:Ako sam dobro razumjela ni Vi niste nikako zdravstveno osigurani?
Hvala oboma na savjetima. Ne mogu se pro forme prijaviti jer cesto odem van drzave pa ne mogu da se prijavim na biro :/Vizionar wrote:Jb ti drzavu i onog ko je izmisli ovakvu nakaradnu. Ni meni nista ne pada napamet osim ovog sto je prethodni forumas napisao.
- JaneEyre
#5 Re: Ostvarivanje prava na zdravstveno osiguranje
Onda imaš sljedeće opcije koje jbg nisu besplatne:W0rM wrote:JaneEyre wrote:Ako sam dobro razumjela ni Vi niste nikako zdravstveno osigurani?
Jedino da Vas neko pro forme prijavi na mjesec (neki poslodavac) pa da se odjavite i prijavite na biro, pa da onda prijavite na zdravstveno i svoju suprugu...Hvala oboma na savjetima. Ne mogu se pro forme prijaviti jer cesto odem van drzave pa ne mogu da se prijavim na biro :/Vizionar wrote:Jb ti drzavu i onog ko je izmisli ovakvu nakaradnu. Ni meni nista ne pada napamet osim ovog sto je prethodni forumas napisao.
1. privatno zdravstveno osiguranje - to po ovim osiguravajućim kućama košta od 20 KM mjesečno pa naviše (raspitaj se po ovim osiguravajućim kućama šta sve ulazi u to)
2. dobrovoljno zdravstveno isiguranje putem ZZO - košta oko 60,00 KM mjesečno. Ono dakle pokriva sve kao što i ostalima pokriva ZZO
- W0rM
#6 Re: Ostvarivanje prava na zdravstveno osiguranje
Ovo drugo mi se cini kao boljai prihvatljivija opcija... Raspitat cu se svakako, hvala puno ^^JaneEyre wrote: Onda imaš sljedeće opcije koje jbg nisu besplatne:
1. privatno zdravstveno osiguranje - to po ovim osiguravajućim kućama košta od 20 KM mjesečno pa naviše (raspitaj se po ovim osiguravajućim kućama šta sve ulazi u to)
2. dobrovoljno zdravstveno isiguranje putem ZZO - košta oko 60,00 KM mjesečno. Ono dakle pokriva sve kao što i ostalima pokriva ZZO