Pozdrav svima,
prije par dana, na parkingu ispred jednog poslovnog objekta zatekao sam potpuno uvaljenu lijevu stranu auta, dvoja vrata i dio blatobrana.
Na videonadzoru se fino vidi kako drugo auto dolazi i u pokusaju parkiranja od udara doslovno pomjeri moj auto, pogleda sta je uradio i bjezi nazad, ali snimak nije dovoljne kvalitete da se mogu procitati tablice.
Da li je neko imao slicnih iskustava i postoji li uopste u nasem zakonu ista sto se moze poduzeti vezano za ovo?
Ostecenje na parkingu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Radosav
-
lonely_rider
#2 Re: Ostecenje na parkingu
zakon je jednostavan...nema ga ....
ako se vidi koji je auto,razglasi svima nek ga traze nije mogao proci bez ostecenja
ako se vidi koji je auto,razglasi svima nek ga traze nije mogao proci bez ostecenja
- donsedin
#3 Re: Ostecenje na parkingu
Ma nista od toga, al eto to je dokaz kakva je u nas seljacka kultura, samo nek je meni dobro jebs druge.
- poznanik
#4 Re: Ostecenje na parkingu
Ne moraju biti pročitane tablice, dovoljno je ako se na snimku prepoznaje marka i tip automobila i makar boja. Prema podacima iz CIPS evidencije, mogu se selektirati automobili i sistematskom pretragom pronaći počinitelj.Radosav wrote:Pozdrav svima,
prije par dana, na parkingu ispred jednog poslovnog objekta zatekao sam potpuno uvaljenu lijevu stranu auta, dvoja vrata i dio blatobrana.
Na videonadzoru se fino vidi kako drugo auto dolazi i u pokusaju parkiranja od udara doslovno pomjeri moj auto, pogleda sta je uradio i bjezi nazad, ali snimak nije dovoljne kvalitete da se mogu procitati tablice.
Da li je neko imao slicnih iskustava i postoji li uopste u nasem zakonu ista sto se moze poduzeti vezano za ovo?
- testovi
#5 Re: Ostecenje na parkingu
sacuvaj snimak valjda ce opet nekad doci na parking sa istim autom
- Comrad
#6 Re: Ostecenje na parkingu
Ako je crveni golf, sistematska pretraga ce potrajati...poznanik wrote:Ne moraju biti pročitane tablice, dovoljno je ako se na snimku prepoznaje marka i tip automobila i makar boja. Prema podacima iz CIPS evidencije, mogu se selektirati automobili i sistematskom pretragom pronaći počinitelj.Radosav wrote:Pozdrav svima,
-
Melami
#7 Re: Ostecenje na parkingu
Nije to samo nasa kultura, Zivim van BiH i danas mi neko lijepo ogrebe, tj udari u zadnji bumper, linija preko cijelog bumpera velika i nikom nista. A parking prazan, ne znam kako je mogoa tako udariti i da je htio.donsedin wrote:Ma nista od toga, al eto to je dokaz kakva je u nas seljacka kultura, samo nek je meni dobro jebs druge.
- and
#8 Re: Ostecenje na parkingu
raspitaj se malo u osiguranju da li možeš naplatiti.imao sam sličan problem na parkingu.momak koji radi je zapisao tablice i zvao policiju.ovaj je pobjegao.iako su imali sve podatke policija nikad nije kao uspjela naći i uzeti izjavu od dotičnog i nikad nisam naplatio
.u osiguranju su mi rekli da je bilo bolje da sam rekao da ne znam ko me udario
(nema logike)i da bi onda mogli iz tog kao nekog fonda isplatiti štetu.ne znam koliko je tačno,ali eto raspitaj se.