dgL_ wrote:Naslovnica wrote:Kontam, moža mi je najjeftinija opcija da ja to samostalno pripremim i ispunim kit masom, osušim, lagano finim papirom izravnam i to je to?!
Niti jedna folija koju stavis na auto ne moze i nece nikada biti kao fabricki lakiran krov... Zato nemoj unistavat bezveze lak... Danas sutra ako budes prodavao auto neko ce skinuti foliju vidjeti sta je ispod i odma si ga pusha zesca..
Drug, najiskrenije, za auto koje, brat-bratu, ne vrijedi više od 3 milje maraka, zaboli me šta će sutra reći neko kada i ako ga uopšte budem prodavao i da li će izgledati kao novo, to mi fakat nije cilj. Ne znam da li si pročitao, komplet je priča zbog laka koji se ljušti (ne farbe nego laka), znači, na pojedinim mjestima na krovu se gubi sjaj, ljušti se lak. Znači, lak je već oštećen. Kontao sam zadati foliju odozgo, ali pošto ima 2-3 sitna udubljenja (apsolutno minimalna udubljenja), mislio sam prvo njih poravnati pa zadati foliju.
Ja bih ovo uradio zbog sebe, jer mi je vala gadno da ga gledam ovako oljuštenog.