Oštećenje na limariji (grad i sl)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Naslovnica

#1 Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by Naslovnica »

Imate li preporuku na području Sarajeva, gdje efikasno riješiti problem 2-3 skroz mala udubljenja na krovu, pretpostavljam da je uzrok grad.
Slika je za ilustraciju, udubljenje je veličine najsitnijeg na ovoj slici. Pošto je lak počeo da se guli, želim krov da presvučem folijom, ali prije toga bih riješio problem udubljenja.
Usput, vidim na PIK-u ima puno "meštara" koji se bave folijama za auto, može preporuka i za to.
Hvala!
Image
amar1994

#2 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by amar1994 »

:roll: :run:

ja znam da ce te dosta doci ovo izvalcenje :-)
Naslovnica

#3 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by Naslovnica »

Ma drug, mala su skroz oštećenja, na max 2-3 mjesta, i skroz slabo vidljiva. Ali kada se prevuče folijom postaće duplo upadljivije, bez šanse da se popravi (osim da se skine folija). Zato bih da to uradim kako treba prije folije.
dgL_

#4 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by dgL_ »

Naslovnica wrote:Ma drug, mala su skroz oštećenja, na max 2-3 mjesta, i skroz slabo vidljiva. Ali kada se prevuče folijom postaće duplo upadljivije, bez šanse da se popravi (osim da se skine folija). Zato bih da to uradim kako treba prije folije.
Vakumsko izvlacenje lima, pokusaj malo naci o tome... Ko radi blizu sarajeva ne znam...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by konektovan »

dgL_ wrote:
Naslovnica wrote:Ma drug, mala su skroz oštećenja, na max 2-3 mjesta, i skroz slabo vidljiva. Ali kada se prevuče folijom postaće duplo upadljivije, bez šanse da se popravi (osim da se skine folija). Zato bih da to uradim kako treba prije folije.
Vakumsko izvlacenje lima, pokusaj malo naci o tome... Ko radi blizu sarajeva ne znam...
I vakumsko izvlacenje para iz novcanika. :D
Naslovnica

#6 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by Naslovnica »

Kontam, moža mi je najjeftinija opcija da ja to samostalno pripremim i ispunim kit masom, osušim, lagano finim papirom izravnam i to je to?!
dgL_

#7 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by dgL_ »

konektovan wrote:
dgL_ wrote:
I vakumsko izvlacenje para iz novcanika. :D
Nije nikakva pljacka ko posjeduje masinu za vakumsko izvlacenje, odnosno onu spravicu... Sa onim nastavcima za ljepljenje... To je posao od 10ak minuta....
dgL_

#8 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by dgL_ »

Naslovnica wrote:Kontam, moža mi je najjeftinija opcija da ja to samostalno pripremim i ispunim kit masom, osušim, lagano finim papirom izravnam i to je to?!
Niti jedna folija koju stavis na auto ne moze i nece nikada biti kao fabricki lakiran krov... Zato nemoj unistavat bezveze lak... Danas sutra ako budes prodavao auto neko ce skinuti foliju vidjeti sta je ispod i odma si ga pusha zesca..
corsa

#9 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by corsa »

Ja koliko sam cuo da jedino neki covjek u Maglaju ima tu masinu za izvlacenje sitnih udubljenja. E sad, ako se u medjuvermenu nesto promijenilo... :?
Naslovnica

#10 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by Naslovnica »

dgL_ wrote:
Naslovnica wrote:Kontam, moža mi je najjeftinija opcija da ja to samostalno pripremim i ispunim kit masom, osušim, lagano finim papirom izravnam i to je to?!
Niti jedna folija koju stavis na auto ne moze i nece nikada biti kao fabricki lakiran krov... Zato nemoj unistavat bezveze lak... Danas sutra ako budes prodavao auto neko ce skinuti foliju vidjeti sta je ispod i odma si ga pusha zesca..
Drug, najiskrenije, za auto koje, brat-bratu, ne vrijedi više od 3 milje maraka, zaboli me šta će sutra reći neko kada i ako ga uopšte budem prodavao i da li će izgledati kao novo, to mi fakat nije cilj. Ne znam da li si pročitao, komplet je priča zbog laka koji se ljušti (ne farbe nego laka), znači, na pojedinim mjestima na krovu se gubi sjaj, ljušti se lak. Znači, lak je već oštećen. Kontao sam zadati foliju odozgo, ali pošto ima 2-3 sitna udubljenja (apsolutno minimalna udubljenja), mislio sam prvo njih poravnati pa zadati foliju.
Ja bih ovo uradio zbog sebe, jer mi je vala gadno da ga gledam ovako oljuštenog. :lol:
konektovan

#11 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by konektovan »

Naslovnica wrote:
dgL_ wrote:
Drug, najiskrenije, za auto koje, brat-bratu, ne vrijedi više od 3 milje maraka, zaboli me šta će sutra reći neko kada i ako ga uopšte budem prodavao i da li će izgledati kao novo, to mi fakat nije cilj. Ne znam da li si pročitao, komplet je priča zbog laka koji se ljušti (ne farbe nego laka), znači, na pojedinim mjestima na krovu se gubi sjaj, ljušti se lak. Znači, lak je već oštećen. Kontao sam zadati foliju odozgo, ali pošto ima 2-3 sitna udubljenja (apsolutno minimalna udubljenja), mislio sam prvo njih poravnati pa zadati foliju.
Ja bih ovo uradio zbog sebe, jer mi je vala gadno da ga gledam ovako oljuštenog. :lol:
ja sam postavio foliju na krov, bilo takvih sitnih ostecenja od grada, cak I kljuceva, pa sam to uradio folijom. Lakirer mi trazio pozamasnu cifru da to dovede u red, I ja se odlucim za foliju. Hem je pokrilo ostecenja, hem je dobro ispalo I vizuelno, sad k'o da imam panorama krov. :D
Naslovnica

#12 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by Naslovnica »

To ti pričam, otaj rad prika...
Đe si radio, para, ovo-ono?!
Može i na pp da bi diskrecija bila zagarantovana.
8-)
konektovan

#13 Re: Oštećenje na limariji (grad i sl)

Post by konektovan »

Naslovnica wrote:To ti pričam, otaj rad prika...
Đe si radio, para, ovo-ono?!
Može i na pp da bi diskrecija bila zagarantovana.
8-)
Meni je to uradio lik, ima 7 godina, Selmir ili tako nesto, sad radi onu hidrografiku u aerodromskom. 80 KM platio.
Post Reply