Poštovani,
led mi je uništio prednju i zadnju šajbu, te kompletnu limariju izubijao (prednja i zadnja hauba, krov te štokovi). Šajbe sam zamijenio odmah, ali limariju još nisam dirao!
Koliko je pametno to ponovo lakirati i voziti, jel bolje s ovakvim otići na pijacu i spustiti cijenu za troškove lakiranja ili se isplati uložiti u njega limarske radove i voziti još koju godinu? Inače je 2000. godište, prešao 200.000 km, motor je sasvim dobar, godinu i pol je već kod mene.
Majstori za lakiranje i limarske radove traže od 2.000 - 2.500 KM u većim firmama, dok majstori što to rade "pod kućom" traže 1.000 - 1.300 KM, s tim da svi savjetuju da se kupi prednja hauba???
Inače se nalazim na Unsko sanskom kantonu i ovo su cijene u navedenom kantonu.
Molim vaše mišljenje ili savjet?
Pozdrav
Oštećena limarija Passat 1.9 TDI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- olensoner
#2 Re: Oštećena limarija Passat 1.9 TDI
Inace su cijene svih radova zanatskih skuplje u unsko sanskom kantonu nego u ostatku BiH, bilo da su u pitanju mehanicari, lmari, zidari, tesari. Vise puta sam imao to priliku iskusiti, ma da i bolje rade dosta. A ne znam koliko si platio Passata prije godinu i po, jer sad mozes za njega dobiti 11-12000 vrh (bez tih ostecenja)... Ravnaj se po tome, ali vjerovatno ce njemu cijena samo padati vremenom, kao i svakom autu. Ako se odlucis za popravak ima u Buzimu limar-lakirer, nevjerovatno dobro radi, cijena jeste pomasna, ali kao fabrika bude 
-
eduscho
#3 Re: Oštećena limarija Passat 1.9 TDI
U proljeće prošle godine (mart 2009.) sam ga kupio u B Luci za 15.500 KM, stvarno je tip-top očuvan bio. Ne bih ja jarane žalio para ali da mi za godinu počne pucati lak tamo gdje je rađeno s gitom (a mora se raditi s gitom), kako da ga prodam nekom. Ionako će se vidjeti da su šajbe mjenjane, još kad bi mi kupac i to na limariji primjetio, dobio bih špicu za njega. A planiramo sam da ga imam bar 3-4 godine, motor ko bonbon.
Zato ne znam ni sam šta da radim???
- donsedin
#4 Re: Oštećena limarija Passat 1.9 TDI
Onda pravi staces drugo, nek ti je sretno i dobro se raspitaj za majstore nemoj zurit, valjda nije totalno ostecenje.eduscho wrote:U proljeće prošle godine (mart 2009.) sam ga kupio u B Luci za 15.500 KM, stvarno je tip-top očuvan bio. Ne bih ja jarane žalio para ali da mi za godinu počne pucati lak tamo gdje je rađeno s gitom (a mora se raditi s gitom), kako da ga prodam nekom. Ionako će se vidjeti da su šajbe mjenjane, još kad bi mi kupac i to na limariji primjetio, dobio bih špicu za njega. A planiramo sam da ga imam bar 3-4 godine, motor ko bonbon.
- olensoner
#5 Re: Oštećena limarija Passat 1.9 TDI
Ma popravi ga, a vjeruj kad se dobro uradi neces imati problema da izbiju na laku neke ''rane''. Kao sto sam rekao znam u Buzimu dobrog limara/lakirera, a ima i u Bihacu jedan radi samo tako. Jer izgubit ces previse para ipak 15.500 KM, a ako je dobro ocuvan steta ga je, jer ako je mehanicki dobar nema tu nekih problema, jer ti auti kad se dobro odrzavaju ide do 500-600000 bez problema, neki dan sam se vozio 450000 presao 1.9TDI kao kod tebe model, unutra jedino je na par mjestarazvaljeno i izgrebani, rucke neke i otvori ua ventilaciju, a motor i mjenjac sasvim fino rade kao i ostatak auta. A ako ga prodas pa uzmes nesto za sta nisi siguran da je dobro auto, imati ces dosta problema samim tim i dodatnih troskova, a ta auta drze cijenu i drzat ce, pogotovo kod nas u Krajini. Opet sjedi malo, pa razmisli sta ti je najbolje da radis, ti znas sta tebi odgovara. Hajd' sretno 
-
eduscho
#6 Re: Oštećena limarija Passat 1.9 TDI
A imaš li kontakt telefon od tih ljudi u Bužimu i Bihaću?
Ja sam čuo da ima na Kamenici kod Bihaća neki Jasko, kažu da radi k'o zmaj, a jeftin. Danas mi reče čovjek da ima i u Krupi mlad momak što nekom Turčinu iz Njemačke pegla i lakira auta i onda mu vraća nazad u Njemačku, kažu budu k'o nova??? Hajde ako saznaš javi mi - važi?
Ja sam čuo da ima na Kamenici kod Bihaća neki Jasko, kažu da radi k'o zmaj, a jeftin. Danas mi reče čovjek da ima i u Krupi mlad momak što nekom Turčinu iz Njemačke pegla i lakira auta i onda mu vraća nazad u Njemačku, kažu budu k'o nova??? Hajde ako saznaš javi mi - važi?
-
bombarder22
#7 Re: Oštećena limarija Passat 1.9 TDI
Prijatelju raspitaj se na netu.Ima momak u Maglaju radi na izvlačenju lima udarenog ledom uz pomoć vakuma.Zove se Damir.Ako su manje rupe(udari) čak ne dođe ni do pucanja laka.Ako si zainteresovan poslaću ti broj na pp.
-
dzeraldin
#8 Re: Oštećena limarija Passat 1.9 TDI
Jeste, ima firma Auto-Perfect u Maglaju koja se bavi tim poslom, sve informacije mozete procitati na web stranici: http://www.auto-perfect.ba
pozdrav...
pozdrav...