Ostavke urednika informativnog programa
Moderator: anex
-
komandant mark
#1 Ostavke urednika informativnog programa
vec je otvorena tema o nacinu na koji su bh. televizije propratile karadzicevo hapsenje
svi se slazu da se radi o klasicnom neprofesionalizmu i uhljupluku
bilo je dovoljno samo da ukljuce signal cnn-a i ispod napisu obavijest "Uhapsen Karadzic - uskoro vanredne vijesti", umjesto toga pustili su tarika helic ili nekakve serije. Sad pokusavaju da se izvuku i emituju nekakve dokumentarce po citav dan, ali sad je kasno, propustili su pravovremeno i profesionalno reagovati.
da li Duska Jurisic (FTV), Drasko Ignjatic (RTRS) i Damir Simic (BHT) trebaju podnijeti ostavke (namjerno izostavljam ove sa privatnih televizija, oni nisu javni servis i ukoliko ne zele, ne moraju ni emitovati vijesti)?
bilo je dovoljno samo da ukljuce signal cnn-a i ispod napisu obavijest "Uhapsen Karadzic - uskoro vanredne vijesti", umjesto toga pustili su tarika helic ili nekakve serije. Sad pokusavaju da se izvuku i emituju nekakve dokumentarce po citav dan, ali sad je kasno, propustili su pravovremeno i profesionalno reagovati.
da li Duska Jurisic (FTV), Drasko Ignjatic (RTRS) i Damir Simic (BHT) trebaju podnijeti ostavke (namjerno izostavljam ove sa privatnih televizija, oni nisu javni servis i ukoliko ne zele, ne moraju ni emitovati vijesti)?
- afrikanac
#2 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Jesi li ti platio zadnji račun RTV pretplate ? Nisam ni ja, odavnokomandant mark wrote:vec je otvorena tema o nacinu na koji su bh. televizije propratile karadzicevo hapsenje
Kol'ko para - tol'ko muzike ! Usput, objasni kako je moguće da se na CNN, nepunih 60 minuta nakon objave o hapšenju Karadžića, u studiju pojavi R.Hollbruk, i daje interview ? Garant je čekao godinama u hodniku ispred
Novac druže, novac. Nema para za bolju organizaciju posla, hebu ih (novinare) svi, i razvlače na sve strane.
A tek oni ljubomorni, zavidni i pakosni, oni što bi se rado vidjeli na njihovim stolicama, ali ne mogu zbog neznanja i nesposobnosti
-
komandant mark
#3 Re: Ostavke urednika informativnog programa
sve racune uredno placam, pa tako i tv pretplatu (placao samo je i u ratu)
za ovo o cemu govorim nisu trebale nikakve pare - trebalo je samo prekinuti program, pustiti signal CNN-a i informaciju da je uhapsen i da ce uskoro krenuti vanredne vijesti
za ovo o cemu govorim nisu trebale nikakve pare - trebalo je samo prekinuti program, pustiti signal CNN-a i informaciju da je uhapsen i da ce uskoro krenuti vanredne vijesti
-
mitarmiric
#4 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Reagirali su prilicno brzo, s obzirom da se stvar desila prilicno kasno, kada na tv stanicama nema ni dezurnih novinara niti voditelja vijesti jer se iste obicno zavrse oko 10.
Znam pouzdano da su proglasili "uzbunu" i u ponoc zvali i trazili od raznih dužnosnika komentar ili izjavu povodom uhicenja.
Jako je tesko iskoordinirati neku reakciju na iznenadnu vijest i tijekom dana a ne u 23.00 .
Uglavnom, sve tv kuce u BIH su imale vijest makar u croll-u pola sata nakon CNN-a, sto i nije neko kasnjenje.
Znajuci situaciju u Sivom domu ne cudi me da se nije desilo da se vijest pojavi tek ujutro, jer sto rece etko iznad, para osigurava dobar i efikasan rad a tamo para nema.
E to kasnjenje, da se vijest pojavila tek ujutro, bilo bi nesto oko cega bi valjalo razmisliti o nekom pozivanju na odgovornost.
*Pade mi na pamet jedna situacija od prije oko 3 godine kada je umro Papa Ivan Pavao II.To se poklopilo bas nekako za vikend koji je masa iscrpljenih novinara na BHT jedva docekala.
Tadasnji urednik na BHT, A.Z. je digao dreku i trazio neke sankcije protiv novinara koji se nisu "dobrovoljno" javili da dodju vikendom, dok mu nisu kolege diskretno objasnile da ne mozes nekom dati status "spoljnog suradnika" i placu od 600 KM i onda ocekivati da ti utrci u minsko polje u potrazi za pricom, ili da ga dignes u 02:40 ujutru.
Treba otici na npr Nova tv i tamo pitati koliko su placeni dobri reporteri, pa kad dobiju cifru u rangu Federalnog ministra u BiH naravno da ljudi rade.
Koliko para, toliko muzike.
Ova situacija je samo pokazala neorganiziranost i los ustroj unutar javnog rtv servisa.
Znam pouzdano da su proglasili "uzbunu" i u ponoc zvali i trazili od raznih dužnosnika komentar ili izjavu povodom uhicenja.
Jako je tesko iskoordinirati neku reakciju na iznenadnu vijest i tijekom dana a ne u 23.00 .
Uglavnom, sve tv kuce u BIH su imale vijest makar u croll-u pola sata nakon CNN-a, sto i nije neko kasnjenje.
Znajuci situaciju u Sivom domu ne cudi me da se nije desilo da se vijest pojavi tek ujutro, jer sto rece etko iznad, para osigurava dobar i efikasan rad a tamo para nema.
E to kasnjenje, da se vijest pojavila tek ujutro, bilo bi nesto oko cega bi valjalo razmisliti o nekom pozivanju na odgovornost.
*Pade mi na pamet jedna situacija od prije oko 3 godine kada je umro Papa Ivan Pavao II.To se poklopilo bas nekako za vikend koji je masa iscrpljenih novinara na BHT jedva docekala.
Tadasnji urednik na BHT, A.Z. je digao dreku i trazio neke sankcije protiv novinara koji se nisu "dobrovoljno" javili da dodju vikendom, dok mu nisu kolege diskretno objasnile da ne mozes nekom dati status "spoljnog suradnika" i placu od 600 KM i onda ocekivati da ti utrci u minsko polje u potrazi za pricom, ili da ga dignes u 02:40 ujutru.
Treba otici na npr Nova tv i tamo pitati koliko su placeni dobri reporteri, pa kad dobiju cifru u rangu Federalnog ministra u BiH naravno da ljudi rade.
Ova situacija je samo pokazala neorganiziranost i los ustroj unutar javnog rtv servisa.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#5 Re: Ostavke urednika informativnog programa
A sto? Ionako sve sto vidimo na TV odmah trazimo po netu...sunce100 wrote:Neko treba snositi posljedice za ovo.
bolje placat 6 km mjesecno vise svom internet provideru, jer nasi mediji izmedju ostalog javise u 23 i 10 da je CNN pola sata iza ponoci objavio da je radovan uhapsen...
ebes matrix i povratak u buducnost, sta nasi rade
-
in33sa
#6 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Zasto samo kritike? evo recimo TVSA zasluzuje pohvalu zbog ponovnog repriziranja (propagandnog) dokumentarca u kojem se po n-ti put naglasava kako je SDA organizovala odbranu, bajkovita prica o "cudu bosanskog otpora" pod vodstvom SDA (kako samo nahvalise logistiku Armije BiH, a znamo svi ko je logistikom u ratu, prije svega posteno i transparentno, rukovodio)
Sto da ne, taman dobro dosla prilika
Sto da ne, taman dobro dosla prilika
-
dinosaur
#7 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Placam pretplatu redovno,a gledam kablovsku za koju takodje placam pretplatu.Ja sam za to da se uvijek mijenja nabolje, pa ako treba da se maknu pojedini novinari, zasto ne. Niko nije bogom dan da ostane zauvijek urednik. Iskreno receno,ja na FTV-u i ne gledam nista,jer ne emituju nista sto bi bilo vrijedno paznje (osim ponekad 60 minuta).Sama cinjenica da osim Dnevnika nista ne moze odrzati gledanost FTV-a je razlog da se nesto mijenja .
- Banksy
#8 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Nova nema pretplatu, samo marketing.mitarmiric wrote: Treba otici na npr Nova tv i tamo pitati koliko su placeni dobri reporteri, pa kad dobiju cifru u rangu Federalnog ministra u BiH naravno da ljudi rade.
Naše TV i jedno i drugo. Pa im nije dovoljno.
Gdje nestaje taj novac ako radnici nemaju za hljeba? Ahaaa, pronevjerili šefovi milione ... pa, OK onda.
Kakve posljedice ... nisu ih snosili ni za krupnije stvari. Banda lopovska.
-
callmethebreeeze
#9 Re: Ostavke urednika informativnog programa
ja ne znam kako su nase televizije odradile posao ali sam slusao malo bh radio 1 i zvucalo je ok. pola noci nakon hapsenja sam slusao b92 i oni su odlicni bili.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: Ostavke urednika informativnog programa
tako ti je svugdje kod nas... direktori imaju jahteBanksy wrote:Nova nema pretplatu, samo marketing.mitarmiric wrote: Treba otici na npr Nova tv i tamo pitati koliko su placeni dobri reporteri, pa kad dobiju cifru u rangu Federalnog ministra u BiH naravno da ljudi rade.
Naše TV i jedno i drugo. Pa im nije dovoljno.
Gdje nestaje taj novac ako radnici nemaju za hljeba? Ahaaa, pronevjerili šefovi milione ... pa, OK onda.
Kakve posljedice ... nisu ih snosili ni za krupnije stvari. Banda lopovska.
a radnici nemaju za bicikla
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#11 Re: Ostavke urednika informativnog programa
nemoj im davat ideje tita ti...sad ce i tamo dnevnik presjecati ko Senad svoj CD sa SOFTLI reklamama...jbg, prime time....dinosaur wrote:.Sama cinjenica da osim Dnevnika nista ne moze odrzati gledanost FTV-a je razlog da se nesto mijenja .
-
mitarmiric
#12 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Pa naravno da je imovina prebacena, jer se radi rtv sustav na razini drzave.
Da u RTV domu odavno treba veliko pospremanje-treba.
Vec nekoliko godina menadzment nema m**a da prelomi i napravi sistematizaciju i stvari postavi na svoje mjesto, pravdajuci to ocuvanjem socijalnog mira u kuci.(Sve su to price-nemoj njega on je sehidska porodica, nemoj toga to je zarfin mali....) i RTV tone li tone.
Dok god se ne napravi veliko spremanje, a svako ko cijeni svoj rad i zna da je potreban nema razloga strahovati od sistematizacije, jos ako ima skolu
, da nakrivi kapu i koolira.
Da u RTV domu odavno treba veliko pospremanje-treba.
Vec nekoliko godina menadzment nema m**a da prelomi i napravi sistematizaciju i stvari postavi na svoje mjesto, pravdajuci to ocuvanjem socijalnog mira u kuci.(Sve su to price-nemoj njega on je sehidska porodica, nemoj toga to je zarfin mali....) i RTV tone li tone.
Dok god se ne napravi veliko spremanje, a svako ko cijeni svoj rad i zna da je potreban nema razloga strahovati od sistematizacije, jos ako ima skolu
-
d2
#13 Re: Ostavke urednika informativnog programa
samo mala tehnicka digresija, nije krol - croll kako ga pisete (za one koji misle da je nastalo od scroll) nego je krol - crawl. hvala
http://en.wikipedia.org/wiki/Crawl
http://en.wikipedia.org/wiki/Crawl
-
Sarajevski
#14 Re: Ostavke urednika informativnog programa
presmijesno je ovo saopstenje
kao, treba im poseban studio da bi mogli pustit recenicu na ekranu koja govori o hapsenju
smijesno. rade sujete, a nigdje programa
kao, treba im poseban studio da bi mogli pustit recenicu na ekranu koja govori o hapsenju
-
Sarajevski
#15 Re: Ostavke urednika informativnog programa
presmijesno je ovo saopstenje
-
mitarmiric
#16 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Shvatam Duskin bijes. Zena je bila na moru i kad je cula vijest zapucala sa mora pravo u RTV dom a u RTV Domu nigdje nikog i studio zakljucan.S**bada je kada se neko zrtvuje a tehnici na pamet ne pada da se javi na vanrednu situaciju.....
Ta tehnika u RTV domu to je jedan totalni cirkus i najlosiji "OUR" u cijeloj toj firmi...
Ta tehnika u RTV domu to je jedan totalni cirkus i najlosiji "OUR" u cijeloj toj firmi...
- video
#17 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Ti @mitre ko da si neki novinarcic ili neko ko nema veze sa tv tehnikom ili ima samo onda kad treba da se angazuje ekipa ili montazamitarmiric wrote:Shvatam Duskin bijes. Zena je bila na moru i kad je cula vijest zapucala sa mora pravo u RTV dom a u RTV Domu nigdje nikog i studio zakljucan.S**bada je kada se neko zrtvuje a tehnici na pamet ne pada da se javi na vanrednu situaciju.....
Sto se tice pomenutog dogadjaja - neznam sta ti nije jano ( a i kolegiju FTV-a). Ako znas kako radi televizija, onda ti je jasno da postoji dispozicija na kojoj stoji kad je ko rasporedjen na posao.Cinjenica je ta da poslovi koji su trebali biti odradjeni u studiju "D" za taj dan odradjeni i da je ekipa otisla kuci, kao i svaki radni dan poslije obavljenog posla !!E sad, dok je neko iz IPP-a skonto sta se desilo, pa je onda reagovao kako je reagovao, pa dok su se ljudi vratili od svojih kuca na posao (vandredna situacija) proslo je vremena koliko je proslo !!! Ako neko misli da ce TV Tehnika raditi 24 sata na dan i pritom opsluzivati dva javna emitera (sad opsluzuje otprilike po nekih 20-tak sati)grdno se vara.Zapita li se iko kakvo je sad stanje sa ljudstvom i tehnikom (u koju niko ne ulaze a svima hljeb donosi u ruke i jos se cijelo vrijeme provlaci kako je ooogroooman broj zaposlenih ) To sto su neki zamislili a vidjeli nekad, negdje u nekom TV centru,moze al u limburgu !!! S obzirom, kako neko gore ranije rece, koliko para, toliko muzike, s tim da je ovdje, para za k..ac a muzika se nikad ne gasi pa bila ona i za sprovode i sahrane, al ipak jos svira !!!
-
mitarmiric
#18 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Hey video.....No hard feelings
Tehnika u RTV domu je ubjedljivo sektor sa najnekvalifikovanijim osobljem. Navedi mi trojicu koji imaju skolu za ono sto rade.Svaka cast cika Kuli i Zuki Dervisevicu, ali vecina ove mladjarije su dr***dzije koje je neko postavio preko stele da rade u rtv domu i kidaju ljudima zivce.
Ne radi se o tome koliko je tehnika stara ili ne. Radi se o tome da se ne moze gledati citav dan kako presjediti u snecku i otici na jedno ili ni jedno snimanje... da se ne moze gledati samo kako razguliti kuci.... da se mora postovati brzina produkcije, da se ne smije kasniti na snimanje, da se mora zajedno sa novinarima izgarati i vuci da se napravi dobar prilog i emisija... jer tehnika ne smije zaboraviti, da novinaru nakon snimanja tek posao pocinje i da mu uvijek gori pod nogama i da zadnji izlazi iz zgrade.
Mitar nije "novinarcic" vec za takve kao ti sigurno novinarcina koji srecom sada kruh ne zaradjue u RTV domu vec u jednoj kvalitetnijoj medijskoj kuci.....
...i da, za godinu i po rada u Sivom domu -nikad i sad da ti podcrtam NIKAD mi ekipa nije dosla na vrijeme na polazak na snimanje.....ne moze se stici od ispijanja kafa u snecku....
pa onda kasnis i izvinjavas se sagovornicima.
O izd**avanju montazera, da ni ne pricam od kojih opet ponavljam-ni jedan osim cika Zuke nema fakultet ni odgovarajucu skolu za to sto radi, vec ih je vecina priucena u ratu....
Ali neka, stize sistematizacija i nosi celicnu metlu u ruci....pa ce biti ....fiju.... briju.....
Tehnika u RTV domu je ubjedljivo sektor sa najnekvalifikovanijim osobljem. Navedi mi trojicu koji imaju skolu za ono sto rade.Svaka cast cika Kuli i Zuki Dervisevicu, ali vecina ove mladjarije su dr***dzije koje je neko postavio preko stele da rade u rtv domu i kidaju ljudima zivce.
Ne radi se o tome koliko je tehnika stara ili ne. Radi se o tome da se ne moze gledati citav dan kako presjediti u snecku i otici na jedno ili ni jedno snimanje... da se ne moze gledati samo kako razguliti kuci.... da se mora postovati brzina produkcije, da se ne smije kasniti na snimanje, da se mora zajedno sa novinarima izgarati i vuci da se napravi dobar prilog i emisija... jer tehnika ne smije zaboraviti, da novinaru nakon snimanja tek posao pocinje i da mu uvijek gori pod nogama i da zadnji izlazi iz zgrade.
Mitar nije "novinarcic" vec za takve kao ti sigurno novinarcina koji srecom sada kruh ne zaradjue u RTV domu vec u jednoj kvalitetnijoj medijskoj kuci.....
...i da, za godinu i po rada u Sivom domu -nikad i sad da ti podcrtam NIKAD mi ekipa nije dosla na vrijeme na polazak na snimanje.....ne moze se stici od ispijanja kafa u snecku....
O izd**avanju montazera, da ni ne pricam od kojih opet ponavljam-ni jedan osim cika Zuke nema fakultet ni odgovarajucu skolu za to sto radi, vec ih je vecina priucena u ratu....
Ali neka, stize sistematizacija i nosi celicnu metlu u ruci....pa ce biti ....fiju.... briju.....
- video
#19 Re: Ostavke urednika informativnog programa
To o cemu ti napisa se mozda moze i raspravljati
Cinjenica je ta da stanje koje je sad u javnim emiterima (mislim naravno na BHRT i FTV) neizdrzivo.Daj mi primjer zemlje u okruzenju(porediti sa nekom iz EU-a je neozbiljno) gdje je RTV produkcija odvojena od svega ostalog u tv sistemu.Meni je vise poznato ovo o cemu ti kazes i nije ovo nista sta se zna desiti ali ja sam reagovao na nesto drugo-svaljivanje sve na TV resurse !!!U konkretnom slucaju bilo je tako kako je bilo a stvarni razlozi ovoga stanja se vuku jos od famoznog Shirera i njegove reorganizacije RTV BIH.U ostalom, minusu koji su nastali nije napravila RTV produkcija (da se razumijemo, ne daj mi boze da ih branim, pu,pu,pu
) vec neko drugi !!
Btw, na to Mitar nije "novinarcic" vec za takve kao ti sigurno novinarcina mogu samo napisati- Nidje veze

Btw, na to Mitar nije "novinarcic" vec za takve kao ti sigurno novinarcina mogu samo napisati- Nidje veze
-
mitarmiric
#20 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Jeste jeste... novinar...i to visestruko nagradjivan...
I dobro znam odnos i bitnost i tehnike i novinara i cijelog sistema.
RTV nema petlju da uradi sto je RTRS uradio prije cca. 3-4 god. kada su napravili "sjecu bespotrebnih" i rijesili se bespotrebnih ljudi na plati i sacuvali sistem koji je prijetio da ce se urusiti....
Bilo je galame par dana jer i tamo je situacija "nemoj ovog demobilisani borac, nemoj onog izbjeglica, nemoj onog taj mi rodjak", ali ljudi stisnuli petlju i sacuvali sistem i sad im place solidne i na vrijeme....
E to se u RTV domu nema petlje, pa zato rasvjetljivaci, tehnicari niskonaponske cune, elektricari bijelih lustera, nosaci sarafcigera, podmazivaci klijesta... i sl. sjede u sneku 7 od ukupno 8 radnih sati a uredno na kraju mjeseca 6-7 stoja, pa tako vec 13 godina od Daytona vuces beskorisnog djelatnika kao da si socijalna ustanova i umjesto da za 50 000 KM kupis montazu, ti vuces "mahera" na ledjima, a sistem sve vise kleca li kleca.... dok se ne urusi uz strahovit prasak.
RTV dom je umjesto da izabere kvalitetan put jednog kvalitetnog emitera, odabrao da bude socijalna ustanova i mesetarski objekat za mega-ultra-sutra medijske-filmske projekte nekih durakovica i sl. mahera koji kupise stanove u centru grada, Audije, Passate i golfove V-ice, uz poltorne u vidu "stoke sitnog zuba" koji se umjesto mega hiljada KM zadovoljavaju crkavicom od 700 KM za apsolutni nerad.
Bolje nisu ni zasluzili
I dobro znam odnos i bitnost i tehnike i novinara i cijelog sistema.
RTV nema petlju da uradi sto je RTRS uradio prije cca. 3-4 god. kada su napravili "sjecu bespotrebnih" i rijesili se bespotrebnih ljudi na plati i sacuvali sistem koji je prijetio da ce se urusiti....
Bilo je galame par dana jer i tamo je situacija "nemoj ovog demobilisani borac, nemoj onog izbjeglica, nemoj onog taj mi rodjak", ali ljudi stisnuli petlju i sacuvali sistem i sad im place solidne i na vrijeme....
E to se u RTV domu nema petlje, pa zato rasvjetljivaci, tehnicari niskonaponske cune, elektricari bijelih lustera, nosaci sarafcigera, podmazivaci klijesta... i sl. sjede u sneku 7 od ukupno 8 radnih sati a uredno na kraju mjeseca 6-7 stoja, pa tako vec 13 godina od Daytona vuces beskorisnog djelatnika kao da si socijalna ustanova i umjesto da za 50 000 KM kupis montazu, ti vuces "mahera" na ledjima, a sistem sve vise kleca li kleca.... dok se ne urusi uz strahovit prasak.
RTV dom je umjesto da izabere kvalitetan put jednog kvalitetnog emitera, odabrao da bude socijalna ustanova i mesetarski objekat za mega-ultra-sutra medijske-filmske projekte nekih durakovica i sl. mahera koji kupise stanove u centru grada, Audije, Passate i golfove V-ice, uz poltorne u vidu "stoke sitnog zuba" koji se umjesto mega hiljada KM zadovoljavaju crkavicom od 700 KM za apsolutni nerad.
Bolje nisu ni zasluzili
-
mitarmiric
#21 Re: Ostavke urednika informativnog programa
sunce100 wrote:Kao čovjek koji (nažalost) i dalje radi u Sivom domu mogu potvrditi riječi da ovdje vlada HAOS (što u tehnici , što u svim ostalim sektorima).
Prije par dana desila se situacija (a nije jednom) kada bukvalno nisma imao mjesta sjesti u auto koje bi nas odvezlo na snimanje zadatka. Naime, dok sam s urednikom inf emisije dogovorio detalje u vezi snimanja teme, sišao sam ispred RTV Doma i zatekao situaciju da su u autu snimatelj, asistent kamere, snimatelj tona i njegov pomoćnik, osvjetljivac i naravno vozač tako da ja nisma imao gdje sjesti!!! Katastrofa!!!
Imao sam priliku npr u brojnim evropskim i svjetskim tv kućama vidjetzi kakao rade njihovi timovi.
Novinar je i kamerman i montažer svog priloga- što svakako podržavam!!! Ovoliko ljudi je nepotrebno! za koji klinac će mi kamerman koji nema pojma uključiti mikrofon u kameru i podesiti nivo tona, nego je za to potreban snimatelj tona a plus toga i osvjetljivač a svi oni vudu "asistente" za sobom (?!)
Protiv sam takvog zaostalog načina funkcionisanja sistema u rtv domu.
Kazem ja, ali nece ljudi da slusaju.
Imam prigodu raditi i vani i cinjenica je da posao koji ovdje radi 4-5 ljudi tamo zavrsavaju 2-ca novinar i snimatelj-montazer.
Ali je zato novinar kralj koji ima placu i status, a ne da se djevojkama i momcima koje rade u RTV domu kolege drkosi iz tehnike podsmijavaju iza ledja.
Pitajte malo kakav je status novinara u npr. "Avazu" pa ce vam svi reci koliko Fahro cijeni novinara i ne daj Boze da se novinar na nekog pozali- vec mu je kaput za vratima.....
- BSn
#22 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Cudni su ovi nasi novinari. Hrvatskog clana Predsjednistva pljuvali su i mjesec dana sto je na posao dolazio u posudjenom autu, a kada bosnjacki clan dodje u taksiju, to se tek onako, usput, spomene i ne pravi se nikakav problem.
Profesionalizam na djelu.
Profesionalizam na djelu.
-
komandant mark
#23 Re: Ostavke urednika informativnog programa
potpuno je besmisleno prebacivanje krivnje sa urednistva na tehniku i obratno - to bi bilo isto kao kada bi vam prodavacica u prodavnici tehnicke robe rekla da ne mozete dobiti sporet koji ste platili zato sto je distributer zakazao - to nikoga ne interesuje
za pravovremenu i profesionalnu reakciju nisu bili potrebni ni studio ni velika ekipa, dovoljno je bilo da neko otkuca informaciju "karadzic uhapsen, uskoro vanredne vijesti" i pusta je u dnu ekrana uz progarm cnn-a umjesto tarika helica
ovo je strasni propust za koji nema nikakvog opravdanja i neko je morao za to odgovarati
ovdje se radi o izbjegavanju odgovornosti, pa je sada potpuno licemjerno da urednici ftv i bht pozivaju politicare na odgovornost kada sami nisu bili spremni preuzeti odgovornost za svoje greske
za pravovremenu i profesionalnu reakciju nisu bili potrebni ni studio ni velika ekipa, dovoljno je bilo da neko otkuca informaciju "karadzic uhapsen, uskoro vanredne vijesti" i pusta je u dnu ekrana uz progarm cnn-a umjesto tarika helica
ovo je strasni propust za koji nema nikakvog opravdanja i neko je morao za to odgovarati
ovdje se radi o izbjegavanju odgovornosti, pa je sada potpuno licemjerno da urednici ftv i bht pozivaju politicare na odgovornost kada sami nisu bili spremni preuzeti odgovornost za svoje greske
- Amazonka27
#24 Re: Ostavke urednika informativnog programa
komandant mark wrote:potpuno je besmisleno prebacivanje krivnje sa urednistva na tehniku i obratno - to bi bilo isto kao kada bi vam prodavacica u prodavnici tehnicke robe rekla da ne mozete dobiti sporet koji ste platili zato sto je distributer zakazao - to nikoga ne interesuje
za pravovremenu i profesionalnu reakciju nisu bili potrebni ni studio ni velika ekipa, dovoljno je bilo da neko otkuca informaciju "karadzic uhapsen, uskoro vanredne vijesti" i pusta je u dnu ekrana uz progarm cnn-a umjesto tarika helicaovo je strasni propust za koji nema nikakvog opravdanja i neko je morao za to odgovarati
Ja znam da sam ih pokusala dobiti na telefon...nisam uspjela...niko mi se nije javljao....i dalje sam ko luda prebacivala sve nase domace kanale....i nista....
-
mitarmiric
#25 Re: Ostavke urednika informativnog programa
Nije bas besmisleno...
Ja mislim Mark da ti dobro znas koliko ljudi ima ovlasti napisati nesto a da to onda ide u croll-u.
Prije svega na poslu moraju biti ljudi iz grafike, pa montaza i studio moraju bit otkljucani...pa onda mora tehnicko vodstvo to izmiksati...znaci za slijedeci recept nam je potrebno:
-jedan novinar
-urednik na telefonskoj vezi
-5 ljudi iz tehnike.
Stvari su vrlo jednostavne, ali briga tebe, povukao si se u mirnije vode
Ja mislim Mark da ti dobro znas koliko ljudi ima ovlasti napisati nesto a da to onda ide u croll-u.
Prije svega na poslu moraju biti ljudi iz grafike, pa montaza i studio moraju bit otkljucani...pa onda mora tehnicko vodstvo to izmiksati...znaci za slijedeci recept nam je potrebno:
-jedan novinar
-urednik na telefonskoj vezi
-5 ljudi iz tehnike.
Stvari su vrlo jednostavne, ali briga tebe, povukao si se u mirnije vode