Nemoj da te čudi ... žene u tom periodu odlijepe. Vrlo nezgodne godine za ženu. Od 13-te pa do 55-te ...Zoya wrote:Prvo on njoj pa ona njemu i onda joj se ne javlja pa onda opet i tako. Ja sam joj isto to rekla ali ne razumije a ja je shvatam. Tesko je ostati pribran u takvim situacijama. Ma koliko boljelo, ipak je bolje sto neko gore napisa, niti se javljati niti nista. Najbolje.Treba valjda vremena da ostavljen/a to skonta
![]()
Preko trideset godina i jedno i drugo, blizu 40 haman.
Ostaviti ili biti ostavljen ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#51 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
- fatamorgana
#53 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Ramzess Veliki wrote: Nemoj da te čudi ... žene u tom periodu odlijepe. Vrlo nezgodne godine za ženu. Od 13-te pa do 55-te ...
-
Gabrielo
#54 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Ramzess najjaci lik na forumu.fatamorgana wrote:Ramzess Veliki wrote: Nemoj da te čudi ... žene u tom periodu odlijepe. Vrlo nezgodne godine za ženu. Od 13-te pa do 55-te ...
Je li tajna koliko ti je godina?
-
Zoya
#55 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Grant blizu 40 i vrlo dobro zna o kakvim likovima pricam ali voli ocrniti zene vise nego se kruha najesti 
- skafiskafsnjak
#56 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Šovinista pravi

- Ramzess Veliki
#57 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Jest ... moj identitet je tajan ... ako ga nekome otkrijem moraću da ga likvidiram.Gabrielo wrote:Ramzess najjaci lik na forumu.fatamorgana wrote:Ramzess Veliki wrote: Nemoj da te čudi ... žene u tom periodu odlijepe. Vrlo nezgodne godine za ženu. Od 13-te pa do 55-te ...![]()
![]()
- Ramzess Veliki
#58 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Nisam takav prema ženama koje daju recepte na "Šta ste danas kuhali" ...Zoya wrote:Grant blizu 40 i vrlo dobro zna o kakvim likovima pricam ali voli ocrniti zene vise nego se kruha najesti
-
Zoya
#59 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Ni tad ne mozes biti siguran. Iza svakog tog recepta se moze neka hercegovka sakriti.
-
Zoya
#60 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Da ne kvarim temu, oprosti stafi
Nije lijepo sto ti se svidja sto ti je ta neka lajkala novi profil, sto samo potvrdjuje Ono moje gore napisano za muskarce
Dajte jos savjeta za onaj slucaj sto napisah. Da znam da joj kazem "rekli ljudi na forumu
Dajte jos savjeta za onaj slucaj sto napisah. Da znam da joj kazem "rekli ljudi na forumu
- klixoris
#61 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Jos da vozi normalan motor, bilo bi od njega nesto...Gabrielo wrote:Ramzess najjaci lik na forumu.fatamorgana wrote:Ramzess Veliki wrote: Nemoj da te čudi ... žene u tom periodu odlijepe. Vrlo nezgodne godine za ženu. Od 13-te pa do 55-te ...![]()
![]()
- Ramzess Veliki
#62 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Što će mi normalan motor?klixoris wrote: Jos da vozi normalan motor, bilo bi od njega nesto...
- skafiskafsnjak
#63 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
JEs ono ti napisao da svako ima u rezervi neku ?Zoya wrote:Da ne kvarim temu, oprosti stafiNije lijepo sto ti se svidja sto ti je ta neka lajkala novi profil, sto samo potvrdjuje Ono moje gore napisano za muskarce
![]()
Fkt nemam ... hahahaha . A bas eto ova lajkala danas.. ne znam jel slucajnost
-
razonoda
#64 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Zoya wrote:Ta veza lici nadok ne naleti nesto bolje . Zalosno eto. Ja mislila da su ljudi u tim godinama pametniji
Jos jednom dokazano da godine nemaju veze sa odrastanjem.
-
Gabrielo
#65 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
U vezi cega su spustile kriterije? Finansije, izgled, ponasanje? Sta joj je prestalo smetati?razonoda wrote:Zoya wrote:Ta veza lici nadok ne naleti nesto bolje . Zalosno eto. Ja mislila da su ljudi u tim godinama pametniji
U tim godinama je strasna panika. Zbog toga su i neodlucni. Imala sam prijateljicu koja je u slicnim god. rekla-----moram spustiti kriterij ili cu ostati sama do kraja zivota. Tipove koje je ''preizrala''odjednom su joj se svidjali. Nekom se ;;dlaka;; ogadi a nekome ;;osladi;;
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#66 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Evo ja sam frisko ostavljen, manje od 3 mjeseca od tada
Da malo pojasnim pricu. Elem upoznali smo se slucajno, na ulici gdje smo se svako jutro sretali i razmjenjivali poglede. Ne znam ni sam kako je doslo do toga da se pocnemo druziti samo unutar 4 zida, ali imalo je veze sa njenim bivsim deckom. Uglavnom tako je i pocelo, tako je i trajalo sve vrijeme.
Bili smo neki cudan hibrid veze i sheme, jer se nije sve svodilo iskljucivo na seks (mada bi se on uvijek desavao kada bismo se vidjeli
), a nismo ni bili par za javnost. Nismo se vala ni krili, ali nismo ni izlazili u kafane.
Uglavnom bilo je tu dosta emocija u igri, po cijele dane smo se dopisivali, kada smo bili skupa sve je prstalo od strasti i radosti. Jednostavno bila je to veza koja nije gusila moju slobodu (a ni njenu), a opet me zadovoljavala u emotivnom i seksualnom smislu.
Kad jedne februarske noci-paf!
Stize poruka da se srela sa tim bivsim deckom na Bjelasnici, da su se poljubili i da ne zna sta osjeca. Kad smo se vidjeli, zahvalio sam joj se na iskrenosti, bilo je tu dosta suza i zagrljaja, nismo se mogli odvojiti jedno od drugog.
Elem da ne komplikujem, stalno je u medjuperiodu imala zelju da se cujemo . Cak smo se i vidjeli jednom tad i nakon toga je bila sigurna da zeli da sve bude ponovo po starom, ali opet poslije 20tak dana, ne zna, nije sigurna, nestabilna je.
I tad ja skontam da, iako mi je stalo, ne trebam igrati dodijeljenu ulogu rezerve. I da njene poruke pune ljubavi i zelje nisu izraz niceg drugog do njenog manjka hrabrosti da me skroz ostavi.
Na njena javljanja sam poceo skroz kratko i hladno odgovarati i eto sad je definitivno kraj.
Kome je lakse, dobro je pitanje.
Meni je bilo tesko jer je bio grom iz vedra neba. To jutro smo dogovarali vikend na Vlasicu, samo 5-6 sati kasnije dobijem onu poruku.
Ali eto, proslo me, objasnio sam sebi neke stvari, pustio sam je i vidio kako se ponasala, ipak imam dosta utakmica u nogama, odnosno pregrmljenih bitaka.
Izvinjavam se na duzem postu
Da malo pojasnim pricu. Elem upoznali smo se slucajno, na ulici gdje smo se svako jutro sretali i razmjenjivali poglede. Ne znam ni sam kako je doslo do toga da se pocnemo druziti samo unutar 4 zida, ali imalo je veze sa njenim bivsim deckom. Uglavnom tako je i pocelo, tako je i trajalo sve vrijeme.
Bili smo neki cudan hibrid veze i sheme, jer se nije sve svodilo iskljucivo na seks (mada bi se on uvijek desavao kada bismo se vidjeli
Uglavnom bilo je tu dosta emocija u igri, po cijele dane smo se dopisivali, kada smo bili skupa sve je prstalo od strasti i radosti. Jednostavno bila je to veza koja nije gusila moju slobodu (a ni njenu), a opet me zadovoljavala u emotivnom i seksualnom smislu.
Stize poruka da se srela sa tim bivsim deckom na Bjelasnici, da su se poljubili i da ne zna sta osjeca. Kad smo se vidjeli, zahvalio sam joj se na iskrenosti, bilo je tu dosta suza i zagrljaja, nismo se mogli odvojiti jedno od drugog.
Elem da ne komplikujem, stalno je u medjuperiodu imala zelju da se cujemo . Cak smo se i vidjeli jednom tad i nakon toga je bila sigurna da zeli da sve bude ponovo po starom, ali opet poslije 20tak dana, ne zna, nije sigurna, nestabilna je.
I tad ja skontam da, iako mi je stalo, ne trebam igrati dodijeljenu ulogu rezerve. I da njene poruke pune ljubavi i zelje nisu izraz niceg drugog do njenog manjka hrabrosti da me skroz ostavi.
Na njena javljanja sam poceo skroz kratko i hladno odgovarati i eto sad je definitivno kraj.
Meni je bilo tesko jer je bio grom iz vedra neba. To jutro smo dogovarali vikend na Vlasicu, samo 5-6 sati kasnije dobijem onu poruku.
Ali eto, proslo me, objasnio sam sebi neke stvari, pustio sam je i vidio kako se ponasala, ipak imam dosta utakmica u nogama, odnosno pregrmljenih bitaka.
-
razonoda
#67 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Izgled, obrazovanje.Gabrielo wrote:U vezi cega su spustile kriterije? Finansije, izgled, ponasanje? Sta joj je prestalo smetati?razonoda wrote:Zoya wrote:Ta veza lici nadok ne naleti nesto bolje . Zalosno eto. Ja mislila da su ljudi u tim godinama pametniji
U tim godinama je strasna panika. Zbog toga su i neodlucni. Imala sam prijateljicu koja je u slicnim god. rekla-----moram spustiti kriterij ili cu ostati sama do kraja zivota. Tipove koje je ''preizrala''odjednom su joj se svidjali. Nekom se ;;dlaka;; ogadi a nekome ;;osladi;;
- Bloody
#68 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Ako je ozbiljan/a i ako je ostavljanje rezultat promisljanja i nedostatka emocija prema partneru onda ne bi trebalo da je tako.razonoda wrote: Mislim da onaj koji ''ostavi''' je u dilemi ---jel pogrijesio. Ostavljenom je sve jasno, cisto i ---ide dalje. Po meni -lakse se prezivi ako si -ostavljen-
-
razonoda
#69 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
_BataZiv_0809 wrote:Evo ja sam frisko ostavljen, manje od 3 mjeseca od tada![]()
Bili smo neki cudan hibrid veze i sheme, jer se nije sve svodilo iskljucivo na seks (mada bi se on uvijek desavao kada bismo se vidjeli![]()
), a nismo ni bili par za javnost. Nismo se vala ni krili, ali nismo ni izlazili u kafane.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#70 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Ima me, samo se nismo sretali. Odavno nisam vise forumasiorazonoda wrote:Aaa, to je razlog sto te nema zadnja 3, drago mi je da si 'prebolio'' sto bi rekla moja kona--nemas pojma koliko si sretan sto te ostavi.
-
solo2
#71 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Eh kada bi Dzeko i Vedo imali tvoje razmisljanje (u vezi rezerve) i cinjenicu da imaju dosta utakmica u nogama - sorry na offu pozz_BataZiv_0809 wrote:Evo ja sam frisko ostavljen, manje od 3 mjeseca od tada![]()
Bili smo neki cudan hibrid veze i sheme, jer se nije sve svodilo iskljucivo na seks (mada bi se on uvijek desavao kada bismo se vidjeli![]()
-
palestinka
#72 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
bilo da ostavljaš ili si ostavljan, ne boli kad je prekid čist. Kad bi barem ljudi jasno i glasno govorili "ne želim više biti s tobom, nikad više", bilo bi puno bolje. Nakon prvog šoka,puno je lakše ići dalj nego se vraćati,preispitivati, šta se pogriješilo gdje jer sve je to nevažno kad neko kaže, kao što rekoh,jasno"ne želim te više". Najgore i najteže je pokušavati ostati u dobroj uspomeni i postepeno raskidati i sl.
- fatamorgana
#73 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
Crno him se piše,Zoya wrote:Grant blizu 40 i vrlo dobro zna o kakvim likovima pricam ali voli ocrniti zene vise nego se kruha najesti
- sadie_forever
#74 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
po mom iskustvu nije bitno,i taj koji je ostavljen uvijek prodje svoju neku proceduru,i dok njemu ne postane svejedno nece biti boljepalestinka wrote:bilo da ostavljaš ili si ostavljan, ne boli kad je prekid čist. Kad bi barem ljudi jasno i glasno govorili "ne želim više biti s tobom, nikad više", bilo bi puno bolje. Nakon prvog šoka,puno je lakše ići dalj nego se vraćati,preispitivati, šta se pogriješilo gdje jer sve je to nevažno kad neko kaže, kao što rekoh,jasno"ne želim te više". Najgore i najteže je pokušavati ostati u dobroj uspomeni i postepeno raskidati i sl.
-
palestinka
#75 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?
sadie_forever wrote:po mom iskustvu nije bitno,i taj koji je ostavljen uvijek prodje svoju neku proceduru,i dok njemu ne postane svejedno nece biti boljepalestinka wrote:bilo da ostavljaš ili si ostavljan, ne boli kad je prekid čist. Kad bi barem ljudi jasno i glasno govorili "ne želim više biti s tobom, nikad više", bilo bi puno bolje. Nakon prvog šoka,puno je lakše ići dalj nego se vraćati,preispitivati, šta se pogriješilo gdje jer sve je to nevažno kad neko kaže, kao što rekoh,jasno"ne želim te više". Najgore i najteže je pokušavati ostati u dobroj uspomeni i postepeno raskidati i sl.
Tačno, ostavljeni mora proći svoj proces, ali lakše je kada se zna brutalna istina i kada nema glumljenja prijateljstva, dobrih odnosa i sl. Vidjela sam da ljudi godinama pate nakon prekida veze i nikako da shvate da je kraj bio davno i da to što je onaj koji je ostavio, ljubazan, ne znači baš ništa. Da znači možda da onaj koji je ostavio sažaljeva ostavljenog,pere svoju grižnju savjesti ili to famozno "želim ostati u lijepoj uspomeni".