Ostaviti ili biti ostavljen ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Capajebo

#151 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by Capajebo »

ZenaZbrkovima wrote:
Capajebo wrote:Definitivno je teze biti ostavljen. Kad ti ostavis vec te boli qrac, pustite tu suplju tesko zapoceti razgovor :mrgreen:
osim ako u nekom momentu ne skontas da si se posteno zeznuo/la, pa ti bude 20 puta teze jer uz sve to ide i osjecaj krivice :D
Pa da, to i kazem, skontas da si se zajeb'o i da te zaboli :mrgreen:
A osjecaj krivice cemo ostaviti za malu djecu, jer svak gleda svakako samo sebe :mrgreen:
ZenaZbrkovima

#152 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by ZenaZbrkovima »

Capajebo wrote:
ZenaZbrkovima wrote:
Capajebo wrote:Definitivno je teze biti ostavljen. Kad ti ostavis vec te boli qrac, pustite tu suplju tesko zapoceti razgovor :mrgreen:
osim ako u nekom momentu ne skontas da si se posteno zeznuo/la, pa ti bude 20 puta teze jer uz sve to ide i osjecaj krivice :D
Pa da, to i kazem, skontas da si se zajeb'o i da te zaboli :mrgreen:
A osjecaj krivice cemo ostaviti za malu djecu, jer svak gleda svakako samo sebe :mrgreen:
ma mislim na krivicu u smislu da ti je poslije teze jer si sam kriv sto si se zajeb'o.. ako jesi, naravno.
Gondze

#153 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by Gondze »

Ja nikad nisam ostavila, imam visok prag tolerancije, ili sam sadista, ...nemam pojma
skafiskafsnjak

#154 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by skafiskafsnjak »

Smatrate li da se osoba moze zbog ljubavi promjeniti skroz ?

Npr popustiti u svemu sto prije nije htjela i ponasanje promjeniti ... ili je sve to privremeno dok stvarno ponasanje opet ne izadje na povrsinu kad tad ?
annoy

#155 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by annoy »

skafiskafsnjak wrote:Smatrate li da se osoba moze zbog ljubavi promjeniti skroz ?

Npr popustiti u svemu sto prije nije htjela i ponasanje promjeniti ... ili je sve to privremeno dok stvarno ponasanje opet ne izadje na povrsinu kad tad ?
Ja ne vjerujem da se itko može zbog ičega promijeniti skroz, osim možda ako se radi baš o nekim ekstremnim situacijama i stanjima u kojima se čovjek nađe kroz život. U velike promjene osobnosti zbog ljubavi ne vjerujem ni najmanje.
Gabrielo

#156 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by Gabrielo »

annoy wrote:
skafiskafsnjak wrote:Smatrate li da se osoba moze zbog ljubavi promjeniti skroz ?

Ja ne vjerujem da se itko može zbog ičega promijeniti skroz, osim možda ako se radi baš o nekim ekstremnim situacijama i stanjima u kojima se čovjek nađe kroz život. U velike promjene osobnosti zbog ljubavi ne vjerujem ni najmanje.
Znaci nisi jedna od onih zena koje misle da ce se tip zbog nje promjeniti? :D
annoy

#157 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by annoy »

Gabrielo wrote:
Znaci nisi jedna od onih zena koje misle da ce se tip zbog nje promjeniti? :D
To razmišljanje sam pokopala tamo negdje kad sam ušla u petnaestu godinu života :D
sheilak

#158 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by sheilak »

mislim da moze. i na bolje i na gore. no, i annoy je u pravu, osobnost ostaje ista, sklonosti ostaju iste, i one lose. ali mogu se zatomiti, postati marginalne, dok vrline mogu postati jace. rekla sam to vec negdje, neki ljudi izvlace ono najbolje u nama. drugi opet najgore, s njima se sve nase mane, cak i one sklonosti koje se samo daju naslutiti, dobiju najcrnji oblik.

a za ovo popustanje, pristajanje na sve-mislim da smo takvi svi ili barem vecina nas kad nam je stalo do nekog. no zna to ici i u krajnost, gdje osobe same sebe ponizavaju i cak i vole da i druga osoba ponizava. imam prijateljicu koja je inace jako rezolutna, nema s njom zezanja, no decku dopusta da je vrijedja i ponizava. i samo kaze, sta cu kad ga volim i djubre to zna. :D
Last edited by sheilak on 28/05/2015 12:59, edited 1 time in total.
sheilak

#159 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by sheilak »

Gondze wrote:Ja nikad nisam ostavila, imam visok prag tolerancije, ili sam sadista, ...nemam pojma
prije da si mazohista, sorry. :D
skafiskafsnjak

#160 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by skafiskafsnjak »

Pa eto zbog nekih razloga sam je ostaviio. Sad mi se javi i kaze da ce sve to promjeniti zbog mene . A ja trubio mjesecima da ne mogu vise tako i da mi te stvari smetaju.

Pa sad sumnjam u to nesto jer se tih stavova drzaala cvrsto ... nesto ne vjerujem da se moze tako covjek promjeniti ..pa i da promjeni, kad tad to izadje na vidjelo..
iTo

#161 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by iTo »

kako je ne ostavit kad se prestane fina pravit ? :)
sha_ba

#162 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by sha_ba »

sheilak wrote:
Gondze wrote:Ja nikad nisam ostavila, imam visok prag tolerancije, ili sam sadista, ...nemam pojma
a ko zna sta je njemu radila :mrgreen:
sheilak

#163 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by sheilak »

sha_ba wrote:
sheilak wrote:
a ko zna sta je njemu radila :mrgreen:
a ja fakat :D
sheilak

#164 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by sheilak »

iTo wrote:kako je ne ostavit kad se prestane fina pravit ? :)
fino :D
Zoya

#165 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by Zoya »

Jednom se jedan bio promijenio.Drzalo ga dvije sedmice i vratio se opet na staro. :-D

Jako se to brzo prepozna samo treba biti strpljiv i cekati malo, ne puno, malo. ;-)
sha_ba

#166 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by sha_ba »

to je kad se osoba mijenja "zbog drugog"... nece se nikad promijeniti... a najgori su mi oni sto ko sivonje glavom u zid i vjeruju da ce se partner promijeniti "iz ljubavi" :-)
JaneEyre

#167 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by JaneEyre »

ne može se neko iz temelja promijeniti...ali ljubav je i pravljenje nekih kompromisa, valjda. Ne možemo se nekako ni stalno držati mantre u vezi: eeee ja sam takav pa me prihvati kakvog jesam ili razguli...

u vezi tvog pitanja...pitanje jeste na mjestu i zaista djeluje sumnjivo ako se neko bas iz temelja odjednom želi promijeniti. Najprije da se iza toga krije strah od samoće, ili je osoba uvidjela vrijednost vaše veze...ipak ako ti je do te osobe još uvijek stalo možda da se ipak nađeš sa njom pa kroz razgovor vidiš prave motive za promjenu...:)
skafiskafsnjak

#168 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by skafiskafsnjak »

Pa na razgovor sam pristao ... toliko me peglalaa da sam morao :-)
iTo

#169 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by iTo »

sheilak wrote:

sto se mora nije tesko...
sheilak

#170 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by sheilak »

iTo wrote:
sheilak wrote:

sto se mora nije tesko...
ono sto se mora je najteze. :D
sha_ba

#171 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by sha_ba »

ne mora se nista, osim otegnuti papke :mrgreen:
centromera

#172 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by centromera »

skafiskafsnjak wrote:Pa eto zbog nekih razloga sam je ostaviio. Sad mi se javi i kaze da ce sve to promjeniti zbog mene . A ja trubio mjesecima da ne mogu vise tako i da mi te stvari smetaju.

Pa sad sumnjam u to nesto jer se tih stavova drzaala cvrsto ... nesto ne vjerujem da se moze tako covjek promjeniti ..pa i da promjeni, kad tad to izadje na vidjelo..

Ne ostavlja se iz "nekih razlog" nego jer se ne voli više utolikoj mjeri da se vidi dalje s tom osobom. Sve ostalo su izvlakuše kojima čovjek pere savjest jer kad voliš nekoga voliš njegove dobre i loše strane ili ih bar prihvataš...Ti nemaš petlje da to sasječeš iz razloga što je neobično naviknuti se biti bez te osobe pa zato mučiš i sebe al nju još više.....bilo bi fino da se povučeš, na prozivke i pitanja ne odgovaraš, ignorišeš njeno postojanje i pustiš je da rana zacjeli. Empatija nije dobar sagovornik, a ako ti je jedini cilj da njoj ostaneš kao fino sjećanje onda si jako sebičan jer i nakon što si ostavio ti i dalje misliš o sebi i kakav ćeš u njenim očima ispasti. Da si osjećao dovoljno ljubavi, poštovanja i želje na promjene ne bi otišao, nemaš valjda 15 godina pa da ne znaš šta hoćeš????. Be a man i ispoštuj sebe i svoju odluku a nju pusti s mirom :wink:
Last edited by centromera on 28/05/2015 13:26, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#173 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by skafiskafsnjak »

Ne slazem se bas... osoba te moze otjerati svojim nekim ponasanjem . Bezbroj puta sam rekao nemoj tako, ne volim to ili nekakko drugacije ...tek sad bi to mjenjala kad sam prekino .

Pristao sam na razgovor sa njom, ali i dalje se drzim svog stava
sha_ba

#174 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by sha_ba »

skafiskafsnjak wrote:Ne slazem se bas... osoba te moze otjerati svojim nekim ponasanjem . Bezbroj puta sam rekao nemoj tako, ne volim to ili nekakko drugacije ...tek sad bi to mjenjala kad sam prekino .

pristao si na razgovor jer te toliko upeglala.... i ti fakat vjerujes dase mozete promijeniti i biti sretni do kraja zivota :shock: :-)
sheilak

#175 Re: Ostaviti ili biti ostavljen ?

Post by sheilak »

skafiskafsnjak wrote:Ne slazem se bas... osoba te moze otjerati svojim nekim ponasanjem . Bezbroj puta sam rekao nemoj tako, ne volim to ili nekakko drugacije ...tek sad bi to mjenjala kad sam prekino .

a mozes li nam reci, jesi li ti zaljubljen jos uvijek u nju? ili ako je ovo malo tinejdzerski, volis li ju jos? jesi ju ostavio samo zbog neslaganja ili zbog nestanka osjecaja? sorry, ako je previse pitam. :D
Post Reply