Ostaviti brak radi druge osobe?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
hanamontanaa
#201 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Valjda su hemija, ljubav, zaljubljenost -štogod da te "veže"
za nekog jače od moralnih dvojbi,trojbi itd., ne razmišljaš previše kako to utiče na druge. Na kraju krajeva,ta soba ima iza sebe porodicu ne ti. Ne osuđivati nikog, nikad se ne zna 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#202 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ne reci "ja ne bih nikad", lijepa djevojko. To je jedna od prvih lekcija u zivotuSaraFina wrote:Da budem iskrena, iako sam zena , ni meni nisu jasne zenske osobe koje pored toliko slobodnih muškaraca, nadju nekog ozenjenog sa porodicom.
Nebitno da li se radilo o avanturi ili vanbračnoj vezi.
Brak je svetinja. I nikad sebi ne bi dozvolila da ugrozim bilo čiji, nebitno koji motivi bili u pitanju ..
I to ne zato što se furam na neku visoku moralnost nego iz prostog razloga što mislim da se takve stvari " uvijek plaćaju"
Preko tudje nesreće izgradjivati neki PRIVID sreće totalno mi je neprihvatljivo.
Meni sloboda daje pravo izbora i to je u redu, ali onaj ko je u braku tu slobodu nema.
Pa iako ja direktno ne varam muza, momka i sl neposredni sam krivac za tudju nesreću ..
Svojom voljom i svojim odabirom.
Samo reci "nikad mi se nije desilo"
- madner
#203 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Cuj ne postoji okvir koji bi to sprijecio.
9mm okvir, moze i obicna municija biti u njemu.
9mm okvir, moze i obicna municija biti u njemu.
-
arslanbey
#204 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Da svakome se moze desiti ,ali treba reci "s ovom glavom.nikada"_BataZiv_0809 wrote:Ne reci "ja ne bih nikad", lijepa djevojko. To je jedna od prvih lekcija u zivotuSaraFina wrote:Da budem iskrena, iako sam zena , ni meni nisu jasne zenske osobe koje pored toliko slobodnih muškaraca, nadju nekog ozenjenog sa porodicom.
Brak je svetinja. I nikad sebi ne bi dozvolila da ugrozim bilo čiji, nebitno koji motivi bili u pitanju ..
I to ne zato što se furam na neku visoku moralnost nego iz prostog razloga što mislim da se takve stvari " uvijek plaćaju"
Preko tudje nesreće izgradjivati neki PRIVID sreće totalno mi je neprihvatljivo.
Meni sloboda daje pravo izbora i to je u redu, ali onaj ko je u braku tu slobodu nema.
Pa iako ja direktno ne varam muza, momka i sl neposredni sam krivac za tudju nesreću ..
Svojom voljom i svojim odabirom.![]()
-
arslanbey
#205 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
U filmovima mozda,ne postoji slijepa ljubav jaca od svega i svacegahanamontanaa wrote:Valjda su hemija, ljubav, zaljubljenost -štogod da te "veže"za nekog jače od moralnih dvojbi,trojbi itd., ne razmišljaš previše kako to utiče na druge. Na kraju krajeva,ta soba ima iza sebe porodicu ne ti. Ne osuđivati nikog, nikad se ne zna
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#206 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
hanamontanaa wrote:Valjda su hemija, ljubav, zaljubljenost -štogod da te "veže"za nekog jače od moralnih dvojbi,trojbi itd., ne razmišljaš previše kako to utiče na druge. Na kraju krajeva,ta soba ima iza sebe porodicu ne ti. Ne osuđivati nikog, nikad se ne zna
Zivot ti se cesto naruga na nacin da uradis isto ono sto si osudjivao
-
hanamontanaa
#207 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Osuđujem samo one sto osuđuju
a prvom prilikom bi uradili isto...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#208 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
I ja isto. I one koji ne uzvrate poljubachanamontanaa wrote:Osuđujem samo one sto osuđujua prvom prilikom bi uradili isto...
-
arslanbey
#209 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Cesce ti se naruga tako da sam budes prozivio sto si radio drugoj osobi.Moj rodjak je varao zenu godinama i taman kad se smirio i htio djecu ona mu "mirno" rekla da voli drugog i zeli razvod_BataZiv_0809 wrote:hanamontanaa wrote:Valjda su hemija, ljubav, zaljubljenost -štogod da te "veže"za nekog jače od moralnih dvojbi,trojbi itd., ne razmišljaš previše kako to utiče na druge. Na kraju krajeva,ta soba ima iza sebe porodicu ne ti. Ne osuđivati nikog, nikad se ne zna
![]()
![]()
Zivot ti se cesto naruga na nacin da uradis isto ono sto si osudjivao
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#210 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
A to svakako. Ravnoteza je zakon u prirodi, a na tom primjeru je itekako vidljiva. Sve to zivot izbalansira. Zato se i kaze da sve sto radis, sebi radis. Vrati se kad tad. Ako si srao, vrati se kad ti je najljepse. Ali hebo zivot bez grijeha, uspona i padovaarslanbey wrote:
Cesce ti se naruga tako da sam budes prozivio sto si radio drugoj osobi.Moj rodjak je varao zenu godinama i taman kad se smirio i htio djecu ona mu "mirno" rekla da voli drugog i zeli razvodi ako mi je od dajdze mislio sam si u sebi zasluzio si jbg
- sheilak
#211 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
ne, ja pitam sto bi ona nemoralnija bila od tebe koji varas zenu, djecu, porodicu?arslanbey wrote: osudjujem ja i muskarce ,samo kazem da ovako razmislja prosjecan muskarac i nebitno sto i on u svemu tome vara .cak i u modernom drustvu van bih ovo je standardno misljenje.niko ne voli svalerke.sta ces.a pitas se sto je nemoralna ljubavnica ...bozepa mozda zato sto se navalila na zenu,djecu,porodicu? Koja si ti jebote
-
arslanbey
#212 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Stavljam se u kozu jednu prosjecnog muskarca koji vara,on ce varati i kad prodje ta zaljubljenost uvijek ce imati na umu da je ona bila-svalerka.I ako je nece osudjivati,bar joj nikada nebi vjerovao da bi s njom bio u brakusheilak wrote:ne, ja pitam sto bi ona nemoralnija bila od tebe koji varas zenu, djecu, porodicu?arslanbey wrote: osudjujem ja i muskarce ,samo kazem da ovako razmislja prosjecan muskarac i nebitno sto i on u svemu tome vara .cak i u modernom drustvu van bih ovo je standardno misljenje.niko ne voli svalerke.sta ces.a pitas se sto je nemoralna ljubavnica ...bozepa mozda zato sto se navalila na zenu,djecu,porodicu? Koja si ti jebote
I nije ona nemoralnija nisam to rekao,ali u toj situaciji niko ne osudjuje sam sebe
- sheilak
#213 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
pa znam da niko ne osudjuje sam sebe, sve sto mi sami radimo cini se bezazlenim. tako je i kod zena i kod te svalerke...hipoteticne. no, to ne znaci da te drugi ne osudjuju. tebe, kao prosjecnog muskarca, koji si varao i koji ces varati. mozda ti je jedino supruga sklona oprostiti. i djeca. no, zasto mislis da tebe ta druga zena smatra moralnom osobom? mislim da imate prilicno isto mislenje jedno o drugom. kao i okruzenje u kojem zivite.
za mene licno je nemoralniji muskarac koji vara svoju zenu. nego ta zena s kojom to radi. ona je slobodna, ne mora nikom polagati racune. i ne vjerujem da je toliko luda da se navaljuje nekom liku sa porodicom, uz neke ozbiljne namjere i iluzije. za ljubavnicu je to svakako samo zabava. pogotovo ako taj ozenjeni ima novca. jer ima sve s njim-bez neugodnih strana veze. no, on...
a sve hipoteticki naravno, opet kazem.
no, fakat se moze raditi i o pravoj ljubavi. rijetko. ali moze.
za mene licno je nemoralniji muskarac koji vara svoju zenu. nego ta zena s kojom to radi. ona je slobodna, ne mora nikom polagati racune. i ne vjerujem da je toliko luda da se navaljuje nekom liku sa porodicom, uz neke ozbiljne namjere i iluzije. za ljubavnicu je to svakako samo zabava. pogotovo ako taj ozenjeni ima novca. jer ima sve s njim-bez neugodnih strana veze. no, on...
a sve hipoteticki naravno, opet kazem.
no, fakat se moze raditi i o pravoj ljubavi. rijetko. ali moze.
- SaraFina
#214 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Pa mozeš i tako definirati. I dalje ću se truditi da mi se nikad takvo što ne desi._BataZiv_0809 wrote:Ne reci "ja ne bih nikad", lijepa djevojko. To je jedna od prvih lekcija u zivotuSaraFina wrote:Da budem iskrena, iako sam zena , ni meni nisu jasne zenske osobe koje pored toliko slobodnih muškaraca, nadju nekog ozenjenog sa porodicom.
Svojom voljom i svojim odabirom.![]()
U pravu si, to je realnije. Ne znam što zivot nosi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#215 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
SaraFina wrote: Pa mozeš i tako definirati. I dalje ću se truditi da mi se nikad takvo što ne desi.
U pravu si, to je realnije. Ne znam što zivot nosi.
-
hanamontanaa
#216 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Osuđivana zbog puno toga,al' zbog neuzvraćanja poljupca nikad_BataZiv_0809 wrote:I ja isto. I one koji ne uzvrate poljubachanamontanaa wrote:Osuđujem samo one sto osuđujua prvom prilikom bi uradili isto...
A ovaj, balans, ravnoteža... nek bude u starosti, tad ti je valjda svejedno
Kakav je zivot opterećen karmom i strahom od prevare i samoće u starosti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#217 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Vala nikakav. Zato "boj se ovna boj se govna" zivot prepustam drugima. Pazi da ne ides malen ispod zvijezdahanamontanaa wrote: Osuđivana zbog puno toga,al' zbog neuzvraćanja poljupca nikad![]()
![]()
A ovaj, balans, ravnoteža... nek bude u starosti, tad ti je valjda svejednoimaš reumu, osteoporozu, razmišljaš gdje ćeš u banju, a partner nek radi sta hoće,ako može
![]()
Kakav je zivot opterećen karmom i strahom od prevare i samoće u starosti
- sadie_forever
#218 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
varali su me mnogi
- sheilak
#219 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
zar ti nisi musko?sadie_forever wrote:varali su me mnogi
- S4mpion
#220 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Možda zato što pomaže rasturanju tuđeg braka i porodice?sheilak wrote:
palermo, super post.
arslanbey je sirov i djeluje malo glupo...ok, malo vise glupo, no u osnovi njegov post dobro sumira licemjeran stav drustva. iskreno ne znam sto bi ljubavnica bila nemoralna ako je slobodna i ne vara nikog?dok ce se muskarcu koji prevari svoju suprugu oprostiti, ok, nakon odredjene drame, al hoce. dok se zenu zigose...cak i kada se radi o obratnoj situaciji, ako udata zena prevari muza, nece se blatom gadjati njen ljubavnik, pa makar bio i ozenjen-vec ona i bit ce okarakterizirana kao "kurva" i "smece" (imali smo priliku citati recimo izljeve osjecaja forumasa pod nickom direktni...ne ponovilo se)
srecom, postoje razvodi sad. inace bi bilo dosta tolstojevih ana.
Nije moralna kako god okreneš.
- S4mpion
#221 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Znaš li da ova rečenica odlično opisuje životinje?hanamontanaa wrote:Valjda su hemija, ljubav, zaljubljenost -štogod da te "veže"za nekog jače od moralnih dvojbi,trojbi itd., ne razmišljaš previše kako to utiče na druge. Na kraju krajeva,ta soba ima iza sebe porodicu ne ti. Ne osuđivati nikog, nikad se ne zna
-
hanamontanaa
#222 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Trebao si boldirati zadnju moju rečenicu. Šta znaš, možda se pojavi neka koja će u tebi probuditi životinjuS4mpion wrote:Znaš li da ova rečenica odlično opisuje životinje?hanamontanaa wrote:Valjda su hemija, ljubav, zaljubljenost -štogod da te "veže"za nekog jače od moralnih dvojbi,trojbi itd., ne razmišljaš previše kako to utiče na druge. Na kraju krajeva,ta soba ima iza sebe porodicu ne ti. Ne osuđivati nikog, nikad se ne zna
- S4mpion
#223 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Joj, sad bi ti razvezala priču na Markove konake, a ja ti postavio prosto pitanje:hanamontanaa wrote: Trebao si boldirati zadnju moju rečenicu. Šta znaš, možda se pojavi neka koja će u tebi probuditi životinjumanje gnjeva,više elana u svakom slučaju
Znaš li da ova rečenica odlično opisuje životinje?
- sheilak
#224 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
pa ne znam, da se o moralu diskutirati.S4mpion wrote:
Možda zato što pomaže rasturanju tuđeg braka i porodice?
al svakako nije nemoralnija nego muskarac. a cesce ce ju takvom nazvati-i on, kako vidimo ili kad se kao pokaje, i supruga ce prije na nju upirat prstom, kad se sve smiri i kad oprosti muzu i djeca/dijete jer voli oca i sklono mu je. ovo govorim iz vlastitog iskustva-djeteta.
- S4mpion
#225 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ma oboje su nemoralni, tu nema dvojbe.sheilak wrote:pa ne znam, da se o moralu diskutirati.S4mpion wrote:
Možda zato što pomaže rasturanju tuđeg braka i porodice?
al svakako nije nemoralnija nego muskarac. a cesce ce ju takvom nazvati-i on, kako vidimo ili kad se kao pokaje, i supruga ce prije na nju upirat prstom, kad se sve smiri i kad oprosti muzu i djeca/dijete jer voli oca i sklono mu je. ovo govorim iz vlastitog iskustva-djeteta.