Kike, bogumi si ti meni sumnjiv. Da ti nije Meliha Alic razredna bila?
Blizu si, ali nije. Mrvica mi je bila razredna...
Ima jedna utjesna stvar.Svidjalo se gosopodinu ili ne sto mu sugovornici pricaju, srecom nikome ne moze oduzeti pasos, pravo na kretanje ili konfiskovati imovinu kako bi nekoga ucutkao. Stoga i dalje svi lijepo ostajemo sugradjani!kike wrote:Nisam odolio da ne podvučem, vrijedno togasve je ok dok se pojedini dijasporci ne pocnu srat po bosni, bilo na forumu bilo na kafi u kujundziluku pored starog mosta
to necete radit sigurni budite!!
Sjedi, 5!danas wrote:zakon o dvojnom drzavljanstvu jos nije usvojen kako treba, vec je zamrznut na 10 godina koliko ja znam -- i to iskljucivo kao rezultat peticije koju je dijaspora pisala da se zakon (onakav kakav je bio predvidjen) ne usvoji... onda je paddy stavio neki veto (nisam sigurna tacko sta i kako) ali uglavnom odluka o tom zakonu je odgodjena za 10 godina.. znaci, tek tada ce se konacno i za svagda odlucivati sta da se uradi sa bosancima koji imaju drzavljanstva onih drzava sa kojima BH nema sporazum.
kako sada stvari stoje, jovo iz banja luke je siguran da nece ostati bez BH drzavljanstva ako ima i drzavljanstvo SiCG (kao i semso iz novog pazara koji je smuntao i BH drzavljanstvo) jer BH i SiCG IMAJU ugovor o dvojnom drzavljanstvu... ali zato edin koji je protjeran iz te banja luke i sada ima USA ili kanadsko drzavljanstvo moze lako za koju godinu ostati bez svojeg BH drzavljanstva ako BH usvoji taj zakon (kako je sada formulisan) i pocne insistirati da se ne moze imati dvojno bez sporazuma. treba navesti da drzave poput USA ili kanade nemaju taj sporazum ni sa jednom drzavom, jer njihov ustav ne brani dvojna drzavljanstva i nema razloga da potpisuju ikakve sporazume sa bilo kime... i edin koji sada ima i USA i BH pasos ce doci u situaciju da mora da se odrekne jednog pasosa, ne jer ga USA primorava vec jer ga BH na to primorava...
jasnije?
Cega bolan lojalni gradjani? Onog predsjednistva u Sarajevu, Federalne vlade, kantona, opstine, mjesne zajednice lojalnii gradjanin?Bosna jeste i tvoja koliko i moja, sve dotle dok smo joj lojalni građani
Ahmmed wrote:Još uvijek abla,dok se drugačije ne dogovorimo:
Naša dijaspora, kad se već desilo šta se desilo,pa je imamo u ovolikom broju,treba biti i bit će "pogonsko gorivo" ove zemlje...Što svojim povratkom, kapitalom, znanjem,iskustvom, što ostankom, lobiranjem za BiH.....
Sasvim sam siguran da među našom dijasporom ima tolikih gadova, da se opisati ne možeU to sam siguran, u istoj onoj mjeri, u kojoj sam siguran da ih, tih istih gadova, u BiH imamo napretek
![]()
Ma, uništit će me generaliziranje pojedinih na forumu![]()
I ovom drugaru,koji bi dijaspori zabranio da pričaju šta se moglo odbraniti, šta osloboditi, da predlažu rješenja ove "bajne" situacije u BiH....:
Prijatelju, mnogi su od njih prošli logore,kuće su im popaljene, obitelji desetkovane, mnogi su rov "gulili" sve četiri godine, ostali bez zdravlja, dijelova tijela....A sve i da nije tako, da su iz ove zemlje otišli sretni,zadovoljni i veseli, da nisu nikoga i ništa izgubili, imaju pravo da pričaju o čemu god hoće, jer ovo je NJIHOVA zemlja!
Moje iskustvo sa bh dijasporom,sjajno je. Nisam niti jednog dana proveo u dijaspori,ali mnoge od tih ljudi cijenim, jer često, kristalno jasno, i u "sridu" definiraju stvari, koje mi ,ovje u BiH, zabavljeni svakodnevnim bosanskim budalaštinama, ne vidimo i ne prepoznajemo.....
Upravo zbog toga, divim im se i poštujem njihov interes za ovu zemlju!
Eh, eto!
to je zaista tačno. U cijelom ovoj priči logika ne igra veliku ulogu.klif wrote:Domovina je i emocija. Nekad ta emocija preraste u fizicku bol. Ljudski je to.
kike, samo da ti obratim paznju na jednu stvar. Ukoliko imas 'repliku" na nesto moje izreceno, molila bih te da se onda drzis onoga sto sam JA rekla, a ovo sto navodis nisu moje rijeci! Ukoliko nadjes u mojim postovima granicu VI i MI duzna sam ti se izvinuti. Do tada te molim da razgranicis sugovornike, ako si u mogucnosti.kike wrote:Pa zar ne rekoste negdje da su vam iz velikog straha od vas i pasose oduzeli
je i ja to sanjam ili je napisano??
razlika je u tome sto mi ne pljujemo po ljudima sto su ostali,nego po drzavi koja nas je natjerala da odemo.dok oni pljuju po nama sto smo otisli.papak_eliminator wrote:Temu ste pretvorili u PLJUC izmedju dijaspore i onih sto su ostali...
nije sija nego vrat...taxi_driver wrote:razlika je u tome sto mi ne pljujemo po ljudima sto su ostali,nego po drzavi koja nas je natjerala da odemo.dok oni pljuju po nama sto smo otisli.papak_eliminator wrote:Temu ste pretvorili u PLJUC izmedju dijaspore i onih sto su ostali...
mIRCerka wrote:nije sija nego vrat...taxi_driver wrote:razlika je u tome sto mi ne pljujemo po ljudima sto su ostali,nego po drzavi koja nas je natjerala da odemo.dok oni pljuju po nama sto smo otisli.papak_eliminator wrote:Temu ste pretvorili u PLJUC izmedju dijaspore i onih sto su ostali...
pljuju i dijasporci po ovim sto su ostali...
al to nije poenta ove teme...
poenta teme je DA LI SADA MIRCI DA OSTANE U SARAJEVU ili da se ispali preko granice?
To je poenta...a ne ZASTO JE TAXI DRIVER otisao...
kontas???
userete svaku temu pravdajuci se sto ste otisli, pradvajuci se sto ste ostali...
sta koga boli K ko je gdje bio, sada se prica o GDJE SADA?!?!!??!
lijep pozdrav
crtati treba tebitaxi_driver wrote:
mircerka tebi covjek treba crtati cini mi se.ja pisem zasto sam ja otisao,i ako te iste stvari pogadjaju dole znaci preporucijem ti da odes.a ako ne onda ostani i suti.
Apsolutno se slazem. Otisla tema u 3 pm, a moglo se i stagod pametno prozboriti jer mnogi razmisljaju u smislu ostanka ili odlaska.mIRCerka wrote:
userete svaku temu pravdajuci se sto ste otisli, pradvajuci se sto ste ostali...
lijep pozdrav
ja se prijavljujem ako cete mi placati bar upola ko americke psihice ....EI Presidente wrote:Apsolutno se slazem. Otisla tema u 3 pm, a moglo se i stagod pametno prozboriti jer mnogi razmisljaju u smislu ostanka ili odlaska.mIRCerka wrote:
lijep pozdrav
Ovako nam treba forumski psihijatar, pa da ovi s problemima mogu na terapiju preko PP