OSTANI - OPSTANI ILI NESTANI !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Aristokrata

Post by Aristokrata »

Sarajevska Princeza wrote:Ti si mala vrlo DOSADNA. :D Opsjednuta si sa mnom. Lezbejke se inace pale na mene ali ti si prevazisla sve mjere. :lol:

Za TEMU SAM VEC REKLA ( ovaj topik je na jos jednom mjestu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=8813 ) da je u pitanju samo PROVOKACIJA - tj pokusaj razjedinjavanja BOSANACA od drzave BOSNE I HERCEGOVINE i svog naroda.

Nekome je opasno krivo sto dijaspora ulaze u Bosnu na svakom planu i vidljivom i nevidljivom. :D
lezbejke mozda, al' muskarci ne vjerujem! :)
madona

Post by madona »

Zasto je moj komentar obrisan za ovog frupi-ja? Ja sam rekla da ne treba ni on meni. On kaze kako mi ne trebamo njemu, to je u redu, a kada ja kazem da ne treba ni on nama, to nije u redu???????????????
Ludilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kekec

Post by kekec »

Frupi, na osnovu onoga sto si napisao, zapocinjuci temu,
zakljucujem, da si, bez uvrede, dobar komad budale. :-?
wels

Post by wels »

Nedaj se Frupi!
libertyBiH

Post by libertyBiH »

dijaspora sto direktno sto indirektno ubrizga svake godine milione KM u BiH i neznam sto zlobni jezici imaju nesto protiv toga......
madona

Post by madona »

Eto, sto je papak pa mu smeta. Koliko samo novaca posaljemo svojim familijama, taman bi mogli zivjeti od penzije od 140km.
Aristokrata

Post by Aristokrata »

madona wrote:Eto, sto je papak pa mu smeta. Koliko samo novaca posaljemo svojim familijama, taman bi mogli zivjeti od penzije od 140km.
ma krivo covjeku sto nije zbriso vani ko i mi... :)
violentjack

Post by violentjack »

:P Zar toliko..napredni smo :D
zlata

Post by zlata »

Evo nas FRUPI...sve dijasporasice. Ne'sce'de nas nijedan Crnac nit' Portorikanac...pa moramo u Bosni trazit' dase. HA HA HA!!!!

Joj jado jedan. Kakve su sve "prilike" mnoge cure odavde.. iz dijaspore "propustile" samo zbog pritiska roditelja i rodbine..i njihovih prohtijeva da se MORAJU udati za Bosance.

Tako su mnoge najebale. Sad im se i roditelji kaju...a zivot prolazi. Govorim..sa iskustvom.

Trenutno znam za desetak mladjih cura...vrlo lijepih..skolovanih...koje su razapete izmedju dva svijeta. Ako se udaju za "stranca" gube jedan dio sebe. Ako se udaju za "naseg" zato sto je istog porjekla...i to je kocka. Dabome...k'o vazda...roditelji sinovima to sve olaksaju.

Sto se tice ulaganja u BiH..sjetih se Nikole Albanca. Dok se promjenio sistem u Albaniji...odletio sa milijunima krvavo zaradjenih $$$. Evo ga...vratio se opet 'vamo...operusan k'o Bozicni gusac.

Ovaj pasji kapitalizam ipak ima svoj nekakav red...a taj mafijaski toboznji kapitalizam post-komunisticke Istocne Europe nije za nas kilave i pitome. Ako se ogromna medjunarodna poduzeca boje ulagati novac u tom dijelu svijetu...sta ocekivas od sitnih ljudi. Nismo mi odavde...dovoljno zvjeri da se naticemo u lopovluku sa nasim bivsim koljacima...i Sandzacko-Kosovskom mafijom..sa njihovim "partijskim" saveznicima.

Da..priznam..fino je zivit' u zemlji..koja ti priznaje znanje i kvalifikacije...iako si "stranac". Ne moras dokazivati da si "pravi" Bosanac, musliman, Hrvat, katolik, Bosnjak, Srbin. Samo moras dokazati da znas pos'o.

U biti..poslodavac ti je "drzava". Ali...ako si poduzetan i sposoban..sam je sebi ostvaris. Jel'posteno? I sta jos? Dozvole ti da svoj kapital...zaradjen u njihovoj zemlji...ulozis gdje hoces...cak i u BiH...u zemlji iz koje si mor'o uteci.

FRUPI...Jel'ti onda cudo sto se ljudi ne vracaju i ne ulazu u BiH!? Uostalom...sta rezis na nas...rezi na te tamo...koji te pljackaju. JA TI NECU ZULUM UCINIT' NIT' POMISLIT' ...AKO TI NE MOGU POMOCI.

Tvoj sugradjan' te jucer gadj'o metkom k'o prackom...a "brat musliman" te pljacka...masallah...i to sve prolazi...sve u ime Srba, Bosne i Islama..kako god kome pase. Okani se bolan nas.."dijaspore". Nismo ti mi krivi. Idi, rezi i istresaj huju po Saraj'vu, Banja Luci, i Mostaru.
Fataj lopove...pusti raju nek'zivi svojom prokletom sudbinom.
sojka

Post by sojka »

Ne mozhemo mi djecu odvesti sa Balkana i ochekivati da zhive po nashim nekim pravilima.
Chak shtavishe bila bih presretna da se uda za "stranca"... mada mi nikad ne mozhe biti stran onog koga moje dijete voli.
Strana su mi balkanska razmishljanja :-?
Fair Life

#36 Re: OSTANI - OPSTANI ILI NESTANI !

Post by Fair Life »

frupi wrote:Nismo mi ljubomorni na vasa gradilista i WC solje koje cistite, niti na izajmljene stanove i drvene kuce u nedodjijama i indijanskim rezervatima, niti na vasu djecu koja odrasta sa gangsterima na ulicama sa drogom, pedofilima i ostalim manijacima, niti na vase kceri bjelosvjetske prostituke. Mozete ih zadrzati kao i vase zetove crncuge, zabare, portorikance i ini white thrash koji je vas svijet. MOZETE IH ZADRZATI.
Ne sebesaj !
Image
Toozla

#37 Re: OSTANI - OPSTANI ILI NESTANI !

Post by Toozla »

frupi wrote:Mogu razumjeti ljude koji odu 4-5 godina na skolovanje u inostranstvo pa se vrate u BiH. Takodje mogu razumjeti nekog ko ode i nekoliko godina radi, pa se vrati i ulozi svoj novac u svoju zemlju. Ipak ogromna vecina nasih dijasporasa nije takva :x .

Nema tog izgovora i lazi za kojom nece posegnuti da dokazu i pokazu da oni "moraju" biti vani. Ljudi moji oni su za nas izgubljeni zauvijek. Njihova djeca odrastaju i skoluju se na stranom jeziku, i (s)ricu bosanski ko Sacirbej-Kockarbej. Vec 3ca generacija ne zna ni ko je ni sta je. Uglavnom se dovuku da se ovdje pozene (manje poudaju nadje se crncuga ili zabar vec neki), jer ih obicno u prvoj generaciji niko nece. Da ne zaboravimo i da su vecinom teske fukaretine i white thrash zemalja u kojima su. Slusamo vec 10 godina lovacke i ribarske price o dijaspori koja ce "razviti" BiH. Slusacemo jos 100 godina ako zatreba ko im vjeruje.
UZDAJ SE U SE I U SVOJE KLJUSE.

Ko se u Bosnu ne vrati da djecu odgaja i gradi BiH sa nama ovdje - od tog nema nista. ODRICEMO VAS SE ZAUVIJEK, kao sto ste se i vi nas i svoje zemlje odrekli. Ja da imam vlast svima bi vam kuce i stanove ovdje konfiskovao nakon smrti vasih guzroditelja, a ne biste ih mogli prodat, pa bi ih dao djeci poginulih patriota ove zemlje. A kad bi se koje dijasporasko krme pojavilo tako bi vas u uniforme i radne vodove da oduzite barem nesto ovoj zemlji koja vas je po 20-30 godina skolovala, hranila i odijevala, pa ste i vi valjda nesto duzni.
NISMO MI ISTI. VI TAMO I MI VAMO. Nikad nismo bili isti niti cemo biti isti. NISMO MI JEDAN NAROD. VI ste ono sto je zemlja u kojoj ste.
VI NAMA NE TREBATE. Fala Bogu pa i mi imamo mjesto pod suncem i nasa BiH ni blizu nije losa kako vi prizeljkujete. Nismo mi ljubomorni na vasa gradilista i WC solje koje cistite, niti na izajmljene stanove i drvene kuce u nedodjijama i indijanskim rezervatima, niti na vasu djecu koja odrasta sa gangsterima na ulicama sa drogom, pedofilima i ostalim manijacima, niti na vase kceri bjelosvjetske prostituke. Mozete ih zadrzati kao i vase zetove crncuge, zabare, portorikance i ini white thrash koji je vas svijet. MOZETE IH ZADRZATI.
Znamo se vrlo dobro ;).
Supljirajte vi nekom drugom, ovdje u BiH vam nema prolaza.

OSTANI - OPSTANI ILI NESTANI !

P.S. Pitam se kome smeta istina pa je brise na forumu Politika ?

Frupi, zvucis ne inteligentno i na prvo i na drugo citanje!!!
Tvoja prva tema koju sam upratio zvala se :
BOSANSKA OMLADINA JE OLOS I....

Dobro, ako nevalja omladina, dijaspora jos gora...???sta se desava sa bosnom...daj mi molim te tvoj model uspjesnog bosanca u moralu, biznisu i kulturi...rado cu razmotriti tvoje misljenje i ako se ispostavi da si u pravu bice mi drago izaci iz visegodisnjeg slijepila...u medju vremenu ja ostajem u dijaspori i nimalo se ne sekiram sto me Ti nebi primio nazad...nemas kredibilitet da me nasekiras
frupi

Post by frupi »

Vi se odricete. Kad govoris u mnozini reci ko ste to vi.
@demagog

Kad govorim - govorim u ime onih koji zive u BiH i u ovoj zemlji vide buducnost. Takvi su ginuli po citavoj BiH da barem dio sacuvaju za sebe i svoju djecu. Da bi se zemlja branila i izgradila treba biti fanatik i ludo zaljubljen u svoje. I tamo gdje danas "nasi" dijasporasi gmizu zemljom neko je krv i znoj prosipao generacijama. Da smo svi pobjegli - bili bismo novi Palestinci - sto bi mnogima od vas dijasporaskih miseva odgovaralo. Veleizdajnik uvijek ostaje veleizdajnik i samo zavrjedjuje plot i streljacki vod. ;)
Crno !

Bolesno !

I sto je najgore...

... jednim dijelom istinito...
@Alfons Kuderas

ne jednim dijelom istinito - vec 1000% istinito.
flamy

Post by flamy »

frupi wrote:
Veleizdajnik uvijek ostaje veleizdajnik i samo zavrjedjuje plot i streljacki vod. ;)
Vrati malo film "frupi".Ko je to bio izdan? Ko to ima i te kakav razlog da se osjeca izdanim ali nespominje to?
Muslimani,Katolici i svi nepravoslavci sa podrucja RS.Oni su izdani "frupi".Prepusteni koljacima na milost i nemilost.Nikad niti jedne rijeci utjehe ,podrske od strane naseg Predsjednistva.
Samo dvije varijante je taj narod imao:pobjeci sto dalje ili ostati i boriti se protiv ABH.Sta bih TI izabrao "frupi"??????
Zato molim te ne seri i zahvaluj se svakoj marki koju posaljemo u Bosnu.
Pozdrav
crniroko

Post by crniroko »

violentjack wrote:Mislim zeza..hej ali nikad se ne zna

Nije lose ni Wc ribati :D :lol:
A HAJ SAD OZBILJNO. ma nije valjda da vecina u nivou wc-a. interesujeme, skoluje li se ko(uny) i zavrsava li ko, jesu li pduzetni nasi ljudi, majstori itd.. u americi. tema je interesantna
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Evo sta kaze malo pametniji covjek na tu temu

Ostajte tamo

Ostajte tamo, sunce ovog neba
Neće vas grijat ko što tuđe grije
Grki su ovdje zalogaji hljeba
Gdje stana nema i gdje posla nije.

Od svoje majke ko će naći bolju?
A majka vaša zemlja vam je nova.
Bacite pogled po minskome polju
Svuda su kuće bez vrata i krova.

Za zemlju ovu vi ste bili krivi
Uzori svijetli što uteći znaše.
U novoj zemlji ostanite i vi
Ne dajte da vas povratkom plaše.

Ko cvijetnu granu kad proljetna krila
Okite je listom i ukrase medom
Bez vas bi maćeha domovina bila
A maćeha ne plače za izbjeglim čedom.

Ne dajte tuzi da vam dušu pati
Ostanite tamo u naručju svijeta.
Živite zato da možete slati
Rodbini vašoj para i paketa.

Ovdje bi svako da vam pamet soli
A tamo niko ružiti vas neće.
Bolji su tuđi i zidovi goli
Nego rodne kuće kud se tuđin šeće.

Tamo vam svako bratski ruku steže
U vašem kraju za vas pelin cvjeta.
Za tuđu zemlju sve vas sve vas veže
Povratnik svaki ovdje samo smeta.

Neće vas grijat ko sto tuđe grije.

Nenad Veličković
demagog

Post by demagog »

crniroko wrote:A HAJ SAD OZBILJNO. ma nije valjda da vecina u nivou wc-a. interesujeme, skoluje li se ko(uny) i zavrsava li ko, jesu li pduzetni nasi ljudi, majstori itd.. u americi. tema je interesantna
Ima ljudi svakakvih, neko se skoluje, neko pere sudje, neko radi u fabrici, neko otvara biznis....

Evo ovde gdje ja zivim ima desetak bosanaca sto su otvorili radnje, restorane, kafice itd. Moze se na primjer kupiti kod njih nasih proizvoda (muzika, filmovi, vegeta, keks ....) ili mozes pojesti burek, sirnicu i tako dalje. Isto ima i dosta ljudi sto se skoluje i zavrsava. Postoji i druga strana medalje tj. masa ljudi sto nikad ne nauce engleski i rade ko fizikaneri i cistaci, ili omladine koja se drogira.

Bitna stvar u svemu tome je da ti nisu postavljene nikakve prepreke pa od tebe zavisi koju ces priliku iskoristiti a koju neces.
rajvosa

Post by rajvosa »

Sarajevska Princeza wrote:Ti si mala vrlo DOSADNA. :D Opsjednuta si sa mnom. Lezbejke se inace pale na mene ali ti si prevazisla sve mjere. :lol:

Za TEMU SAM VEC REKLA ( ovaj topik je na jos jednom mjestu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=8813 ) da je u pitanju samo PROVOKACIJA - tj pokusaj razjedinjavanja BOSANACA od drzave BOSNE I HERCEGOVINE i svog naroda.

Nekome je opasno krivo sto dijaspora ulaze u Bosnu na svakom planu i vidljivom i nevidljivom. :D
Sarajevska prinzeza, fina si ti ...Pozdrav
libertyBiH

Post by libertyBiH »

Chat Nick wrote:Evo sta kaze malo pametniji covjek na tu temu

Ostajte tamo

Neće vas grijat ko što tuđe grije

Od svoje majke ko će naći bolju?
A majka vaša zemlja vam je nova.
Bacite pogled po minskome polju
Svuda su kuće bez vrata i krova.

Za zemlju ovu vi ste bili krivi
Uzori svijetli što uteći znaše.
U novoj zemlji ostanite i vi
Ne dajte da vas povratkom plaše.

Ko cvijetnu granu kad proljetna krila
Okite je listom i ukrase medom
Bez vas bi maćeha domovina bila
A maćeha ne plače za izbjeglim čedom.

Ne dajte tuzi da vam dušu pati
Ostanite tamo u naručju svijeta.
Živite zato da možete slati
Rodbini vašoj para i paketa.

Ovdje bi svako da vam pamet soli
A tamo niko ružiti vas neće.
Bolji su tuđi i zidovi goli
Nego rodne kuće kud se tuđin šeće.

Tamo vam svako bratski ruku steže
U vašem kraju za vas pelin cvjeta.
Za tuđu zemlju sve vas sve vas veže
Povratnik svaki ovdje samo smeta.

Neće vas grijat ko sto tuđe grije.

Nenad Veličković
Evo sta je rekao Aleksa Santic neka davno..... 8-)

Ostajte ovdje!... Sunce tudjeg neba
Nece vas grijat ko sto ovo grije;
gorki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije.

Od svoje majke ko ce naci bolju?!
A majka vasa zemlja vam je ova;
Bacite pogled po krsu i polju,
Svuda su groblja vasih pradjedova.

Za ovu zemlju oni behu divi,
Uzori svijetli, sto je branit znase,
U ovoj zemlji ostanite i vi,
I za nju dajte vrelo krvi vase.

Ko pusta grana, kad jesenja krila
Trgnu joj lisje i pokose ledom,
Bez vas bi majka domovina bila;
A majka place za svojijem cedom.

Ne dajte suzi da joj s oka leti,
Vrat'te se njojzi u narucja sveta;
Zivite zato da mozete mrijeti
Na njemom polju gdje vas slava sreta!

Ovde vas svako poznaje i voli,
A tamo niko poznati vas nece;
Bolji su svoji krsevi i goli
No cvijetna polja kud se tudjin krece.

Ovdje vam svako bratski ruku steze -
U tudjem svijetu za vas pelen cvjeta;
Za ove krse sve vas, sve vas veze:
Ime i jezik, bratstvo, i krv sveta.

Ostajte ovdje!... Sunce tudjeg neba
Nece vas grijat ko sto ovo grije, -
Gorki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije...
Aristokrata

Post by Aristokrata »

zlata wrote:Evo nas FRUPI...sve dijasporasice. Ne'sce'de nas nijedan Crnac nit' Portorikanac...pa moramo u Bosni trazit' dase. HA HA HA!!!!

Joj jado jedan. Kakve su sve "prilike" mnoge cure odavde.. iz dijaspore "propustile" samo zbog pritiska roditelja i rodbine..i njihovih prohtijeva da se MORAJU udati za Bosance.

Tako su mnoge najebale. Sad im se i roditelji kaju...a zivot prolazi. Govorim..sa iskustvom.

Trenutno znam za desetak mladjih cura...vrlo lijepih..skolovanih...koje su razapete izmedju dva svijeta. Ako se udaju za "stranca" gube jedan dio sebe. Ako se udaju za "naseg" zato sto je istog porjekla...i to je kocka. Dabome...k'o vazda...roditelji sinovima to sve olaksaju.

Sto se tice ulaganja u BiH..sjetih se Nikole Albanca. Dok se promjenio sistem u Albaniji...odletio sa milijunima krvavo zaradjenih $$$. Evo ga...vratio se opet 'vamo...operusan k'o Bozicni gusac.

Ovaj pasji kapitalizam ipak ima svoj nekakav red...a taj mafijaski toboznji kapitalizam post-komunisticke Istocne Europe nije za nas kilave i pitome. Ako se ogromna medjunarodna poduzeca boje ulagati novac u tom dijelu svijetu...sta ocekivas od sitnih ljudi. Nismo mi odavde...dovoljno zvjeri da se naticemo u lopovluku sa nasim bivsim koljacima...i Sandzacko-Kosovskom mafijom..sa njihovim "partijskim" saveznicima.

Da..priznam..fino je zivit' u zemlji..koja ti priznaje znanje i kvalifikacije...iako si "stranac". Ne moras dokazivati da si "pravi" Bosanac, musliman, Hrvat, katolik, Bosnjak, Srbin. Samo moras dokazati da znas pos'o.

U biti..poslodavac ti je "drzava". Ali...ako si poduzetan i sposoban..sam je sebi ostvaris. Jel'posteno? I sta jos? Dozvole ti da svoj kapital...zaradjen u njihovoj zemlji...ulozis gdje hoces...cak i u BiH...u zemlji iz koje si mor'o uteci.

FRUPI...Jel'ti onda cudo sto se ljudi ne vracaju i ne ulazu u BiH!? Uostalom...sta rezis na nas...rezi na te tamo...koji te pljackaju. JA TI NECU ZULUM UCINIT' NIT' POMISLIT' ...AKO TI NE MOGU POMOCI.

Tvoj sugradjan' te jucer gadj'o metkom k'o prackom...a "brat musliman" te pljacka...masallah...i to sve prolazi...sve u ime Srba, Bosne i Islama..kako god kome pase. Okani se bolan nas.."dijaspore". Nismo ti mi krivi. Idi, rezi i istresaj huju po Saraj'vu, Banja Luci, i Mostaru.
Fataj lopove...pusti raju nek'zivi svojom prokletom sudbinom.
E BOGAMI ZLATO SVAKA TI "ZLATNA"! :)
POZDRAV I SRECNA TI NOVA GODINA :)
Skljoco

Post by Skljoco »

frupi wrote:
Vi se odricete. Kad govoris u mnozini reci ko ste to vi.
@demagog

Kad govorim - govorim u ime onih koji zive u BiH i u ovoj zemlji vide buducnost. Takvi su ginuli po citavoj BiH da barem dio sacuvaju za sebe i svoju djecu. Da bi se zemlja branila i izgradila treba biti fanatik i ludo zaljubljen u svoje. I tamo gdje danas "nasi" dijasporasi gmizu zemljom neko je krv i znoj prosipao generacijama. Da smo svi pobjegli - bili bismo novi Palestinci - sto bi mnogima od vas dijasporaskih miseva odgovaralo. Veleizdajnik uvijek ostaje veleizdajnik i samo zavrjedjuje plot i streljacki vod. ;)
Crno !

Bolesno !

I sto je najgore...

... jednim dijelom istinito...
@Alfons Kuderas

ne jednim dijelom istinito - vec 1000% istinito.
----------------------------------------------------
Govoris u ime onih koji su nas Protjerali ( bez upitnika ) .
U tom i jeste problem Sto Ti govoris u ime onih koji nam zele oteti drzavu .
I nemoj se previse brinut , a kako vidim svjestan si sta se dogadja
pa je zbog toga i nastao ovaj tvoj post .
U pravu si Ti ,
Prognani Bosanskohercegovci su nastavili borbu za SLOBODU svoje drzave .
I nemoj zaboraviti U toj borbi ucestvuju i svi pripadnici Nacije i Naroda koji se nalaze u samoj BiH !
Ti se s pravom Bojis i Jednih i Drugih !
- Nek Ti je sretan i bericetan strah !
Skljoco

Post by Skljoco »

Ja imam osjecaj da se moja djeca u ovom prognostvu " vracaju " korijenima .
U njihovoj naobrazdi neucestvuje srpska "masinerija" a bogme ni juznoslavenska .
Pa moja djeca ce izrasti u prave i istinske te originalne pripadnike Nacije i Naroda drzave Bosne i Hercegovine .
Njihova nezavisnost pripadnosti tim Identitetima drzave BiH ogleda se u nekih milion primjera .
PA jel vama Jasno ,
Moja djeca NEZNAJU ni jedno slovo Cirilice !
Neznaju ko je Vuk Karadzic , neznaju Ko je Karadjordje , Ko je Vuk Brankovic , ko je Petar Kocic , Branko Copic ...
Toj stasaloj "prognanoj" Mladosti drzave BiH smjesna je srpska kultura , srpsko junastvo , srpska "tolerancija" ...
winetou

Post by winetou »

Neznaju ko je Vuk Karadzic , neznaju Ko je Karadjordje , Ko je Vuk Brankovic , ko je Petar Kocic , Branko Copic ...
Vala jadna ta djeca koja ne znaju za Branka Copica :(
Rado bih ja njima dao Branka u zamjenu za Selimovica, a mislim da je Branko potajno i htio da bude Bosnjak :D

Eh doslo je do greske pa da editujem :-)
Htio sam naravno reci da bi ja njima dao Selimovica u zamjenu za Branka.
Last edited by winetou on 26/12/2004 19:43, edited 1 time in total.
Skljoco

Post by Skljoco »

winetou wrote:
Vala jadna ta djeca koja ne znaju za Branka Copica :(
Rado bih ja njima dao Branka u zamjenu za Selimovica, a mislim da je Branko potajno i htio da bude Bosnjak :D
--------------------------
Mozda se zbog toga i bacio u Savu ? :lol:
reaktor

Post by reaktor »

Dobro ista znaju, obzirom da ti ne znas kako se pise "neznas" :)
Post Reply