Nema tog izgovora i lazi za kojom nece posegnuti da dokazu i pokazu da oni "moraju" biti vani. Ljudi moji oni su za nas izgubljeni zauvijek. Njihova djeca odrastaju i skoluju se na stranom jeziku, i (s)ricu bosanski ko Sacirbej-Kockarbej. Vec 3ca generacija ne zna ni ko je ni sta je. Uglavnom se dovuku da se ovdje pozene (manje poudaju nadje se crncuga ili zabar vec neki), jer ih obicno u prvoj generaciji niko nece. Da ne zaboravimo i da su vecinom teske fukaretine i white thrash zemalja u kojima su. Slusamo vec 10 godina lovacke i ribarske price o dijaspori koja ce "razviti" BiH. Slusacemo jos 100 godina ako zatreba ko im vjeruje.
UZDAJ SE U SE I U SVOJE KLJUSE.
Ko se u Bosnu ne vrati da djecu odgaja i gradi BiH sa nama ovdje - od tog nema nista. ODRICEMO VAS SE ZAUVIJEK, kao sto ste se i vi nas i svoje zemlje odrekli. Ja da imam vlast svima bi vam kuce i stanove ovdje konfiskovao nakon smrti vasih guzroditelja, a ne biste ih mogli prodat, pa bi ih dao djeci poginulih patriota ove zemlje. A kad bi se koje dijasporasko krme pojavilo tako bi vas u uniforme i radne vodove da oduzite barem nesto ovoj zemlji koja vas je po 20-30 godina skolovala, hranila i odijevala, pa ste i vi valjda nesto duzni.
NISMO MI ISTI. VI TAMO I MI VAMO. Nikad nismo bili isti niti cemo biti isti. NISMO MI JEDAN NAROD. VI ste ono sto je zemlja u kojoj ste.
VI NAMA NE TREBATE. Fala Bogu pa i mi imamo mjesto pod suncem i nasa BiH ni blizu nije losa kako vi prizeljkujete. Nismo mi ljubomorni na vasa gradilista i WC solje koje cistite, niti na izajmljene stanove i drvene kuce u nedodjijama i indijanskim rezervatima, niti na vasu djecu koja odrasta sa gangsterima na ulicama sa drogom, pedofilima i ostalim manijacima, niti na vase kceri bjelosvjetske prostituke. Mozete ih zadrzati kao i vase zetove crncuge, zabare, portorikance i ini white thrash koji je vas svijet. MOZETE IH ZADRZATI.
Znamo se vrlo dobro
Supljirajte vi nekom drugom, ovdje u BiH vam nema prolaza.
OSTANI - OPSTANI ILI NESTANI !
P.S. Pitam se kome smeta istina pa je brise na forumu Politika ?