ajebemte jesi nasao drzavu, sto ne spomenes Sloveniju?Lajavikrelac wrote:Aha....kako bi onda okarakterisao stanje u Makedoniji? Što je tamo loše? Nije bilo ni rata ni Srba?
Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Fudo387
#276 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#277 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Odlično! Tamo je bio Navodno oslobodilački rat pa opet nas prešišali, gdje boči?
Kad si već skolio i nudiš se, uradi nešto korisno za svoju domovinu...treba te....

Kad si već skolio i nudiš se, uradi nešto korisno za svoju domovinu...treba te....

-
Fudo387
#278 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Gdje je bio Navodno oslobodilacki rat?Lajavikrelac wrote:Odlično! Tamo je bio Navodno oslobodilački rat pa opet nas prešišali, gdje boči?
Sloveniji?
Ne valjaj gluposti, ako ti je rezanje balvana u opisu poslova ne moras se svaki put meni isplakati, tim prije sto mene boli kita kako ti je.Lajavikrelac wrote:Kad si već skolio i nudiš se, uradi nešto korisno za svoju domovinu...treba te....
- Domaci izdajnik
#279 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Haj ne lupaj više molim te, ne kontaš ni sarkazam....Slovenac pokrao Bosancima milione devizne štednje i kad se "osamostalio" kamionima je vreće dinara šutao u Bosnu i mijenjao u devize umjesto da se unište kako je trebalo, a Hrvati to nastavili. Da im Ranicki i Kol nisu držali leđa qrac bi moj to bili....i još nas zajebavaju.
-
Fudo387
#280 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
A Srbija nije pokrala deviznu stednju i nije kamionima vrece dinara sutala u Bosnu?Lajavikrelac wrote:Haj ne lupaj više molim te, ne kontaš ni sarkazam....Slovenac pokrao Bosancima milione devizne štednje i kad se "osamostalio" kamionima je vreće dinara šutao u Bosnu i mijenjao u devize umjesto da se unište kako je trebalo, a Hrvati to nastavili. Da im Ranicki i Kol nisu držali leđa qrac bi moj to bili....i još nas zajebavaju.
Mogli bi nas zajebavat al u qrcu da vi citavo vrijeme ne drzite zemlju u blokadi. Pa cak i kad igrom slucaja izbacite nekog razumnog na scenu
kao sto je onaj Sarovic koji vodeci se zdravim razumom napravi pozitivne stvari, eto vas svi k'o jedan da mu se najebte majke izdajnicke.
- Domaci izdajnik
#281 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Opet ne kontaš, al nebitno...i što bi to kad nam je bila zajednička moneta do 1992Fudo387 wrote:A Srbija nije pokrala deviznu stednju i nije kamionima vrece dinara sutala u Bosnu?
Joj sad me nasmijaFudo387 wrote:Mogli bi nas zajebavat al u qrcu da vi citavo vrijeme ne drzite zemlju u blokadi. Pa cak i kad igrom slucaja izbacite nekog razumnog na scenu
kao sto je onaj Sarovic koji vodeci se zdravim razumom napravi pozitivne stvari, eto vas svi k'o jedan da mu se najebte majke izdajnicke.
-
Fudo387
#282 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Valjda iz istog razloga kao sto su to radili Slovenija i Hrvatska. Cuj sto bi?Lajavikrelac wrote:Opet ne kontaš, al nebitno...i što bi to kad nam je bila zajednička moneta do 1992
Oni jesu govna, samo taj prvi je za vas postao govno kad vam je izganjao da mozete prodavati krompir i mlijeko u EU. Djaba sto ti imas koristi odLajavikrelac wrote:Joj sad me nasmija ne zna se koji je veće govno jal Šarović, jal Poplašen, samo je ovaj drugi deklarisano govno....
toga, al' majku im imace i balije, kako govnar nije razmisljao o tome prije nego se uhvatio posla. Lud narod pa ga jebi.
I da zavrsimo ovo, ne valjate qrcu i zdravo.
- Domaci izdajnik
#283 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Bilo mi je zadovoljstvo da te poklopim 
-
Fudo387
#284 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Sto si poklapo poklapo si, sad moli Boga da se smilujem kad navratim da ti dadnem cavnciku da mi oluke na kuci ocistis. 
- Domaci izdajnik
- LBVIEW
#286 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ovakvi poduhvati su ipak specijalnost nekih drugih.Lajavikrelac wrote:Odlično! Tamo je bio Navodno oslobodilački rat pa opet nas prešišali, gdje boči?
- Domaci izdajnik
#287 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Murga miran... 
- Ali Kemal
#288 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Odustajanje od krnje Jugoslavije je bila strateska greska bosnjacke politicke elite. Tom odlukom se prakticno dobrovoljno rascjepkao bosnjacki korpus u vise drzava i poslije svih ostalih dogadjaja dodatno suzio svoj prostor na manje od pola BiH.
Nije mi jasno da su ljudi toliko slijepi da to ne vide
Evo potrosilo se vec 20 godina da se taj prostor malo prosiri, pa ni metra se nije maklo. Predpostavljam da ce slijedecih 20 godina proci manje-vise u istom fazonu, a sve to se imalo i nudilo.
Kako ocekivati neki drugi napredak, prije svega ekonomski, a i civilizacijski, ako se trosi vrijeme na borbu za prostor i to u vremenu gdje fali stanovnistva, da je apsurd jos veci, a sve to zacinjeno sa raspirivanjem vjerske mrznje, sto opet vodi ka generalnoj medjunacionalnoj netrpeljivosti.
Cak bi i Hrvatima bilo neuporedivo bolje u krnjoj Jugoslavije, jer bi generalno bili u vecoj drzavi, svakako su odvojeni od Hrvatske, oni u BiH stvorenioj na ovaj nacin, nisu dobili apsolutno nista.
Nije mi jasno da su ljudi toliko slijepi da to ne vide
Evo potrosilo se vec 20 godina da se taj prostor malo prosiri, pa ni metra se nije maklo. Predpostavljam da ce slijedecih 20 godina proci manje-vise u istom fazonu, a sve to se imalo i nudilo.
Kako ocekivati neki drugi napredak, prije svega ekonomski, a i civilizacijski, ako se trosi vrijeme na borbu za prostor i to u vremenu gdje fali stanovnistva, da je apsurd jos veci, a sve to zacinjeno sa raspirivanjem vjerske mrznje, sto opet vodi ka generalnoj medjunacionalnoj netrpeljivosti.
Cak bi i Hrvatima bilo neuporedivo bolje u krnjoj Jugoslavije, jer bi generalno bili u vecoj drzavi, svakako su odvojeni od Hrvatske, oni u BiH stvorenioj na ovaj nacin, nisu dobili apsolutno nista.
-
Drinski
#289 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Bilo kako bilo, SRbi su počeli shvaćati da postoje i drugi narodi koji imaju pravo na svoja "prava". Da su to shvatili prije 25 godina, razišli bismo se mirno.
- Ali Kemal
#290 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Znaci ti si bio generalno protiv Jugoslavije i zastupas stav da se narodi trebaju razilaziti?Drinski wrote:Bilo kako bilo, SRbi su počeli shvaćati da postoje i drugi narodi koji imaju pravo na svoja "prava". Da su to shvatili prije 25 godina, razišli bismo se mirno.
Nema nikakve razlike sa onim sto sada Dodik zastupa
- Tesla10
#291 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Referendum o nezavisnosti je trebalo raspisati 1990 godine, a ne čekati 1992 godinu i nadati se da će Slobo, njegovi političari i generali održati svoja data obećanja. Ovdje je prva greška napravljena (hvala ti Alija).
Onda, trebalo je naoružati narod do zuba. Za "ne daj Bože" to jest naoružati. Opet hvala ti Alija za goloruku armiju.
I na kraju ako je bila opcija da se uđe u nekakvu konfederaciju sa Slovenijom i Hrvatskom, to je trebalo napraviti. Ne vjerujem da bi se Srbi usudili napasti tri države, ali i ako bi napali doživjeli bi teži poraz siguran sam nego 1995 godine, iako ih nismo do kraja porazili ovdje u našoj državi.
Nikakav ostanak u krnjoj Jugoslaviji ja ne bih prihvatio, nikakvo koketiranje sa Slobom i njegovim jaranima. Sa budalama nema razgovora. I opet hvala ti Alija.
Onda, trebalo je naoružati narod do zuba. Za "ne daj Bože" to jest naoružati. Opet hvala ti Alija za goloruku armiju.
I na kraju ako je bila opcija da se uđe u nekakvu konfederaciju sa Slovenijom i Hrvatskom, to je trebalo napraviti. Ne vjerujem da bi se Srbi usudili napasti tri države, ali i ako bi napali doživjeli bi teži poraz siguran sam nego 1995 godine, iako ih nismo do kraja porazili ovdje u našoj državi.
Nikakav ostanak u krnjoj Jugoslaviji ja ne bih prihvatio, nikakvo koketiranje sa Slobom i njegovim jaranima. Sa budalama nema razgovora. I opet hvala ti Alija.
-
Paul F.
#292 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Alija glup a ti pametan ?
A to što nam je 95te prijećeno bombardovanjem se ne pika, je l ? 90te ne bi nego samo 95te ? Nakon što se je veći dio svjetske javnosti svrstao uz Bosnu. Ja nisam neki Alijin fan ali takvi ko ti stvarno treba da se ustanu kad Aliju spominju.
- Tesla10
#293 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Bez vrijeđanja molio bihPaul F. wrote:Alija glup a ti pametan ?A to što nam je 95te prijećeno bombardovanjem se ne pika, je l ? 90te ne bi nego samo 95te ? Nakon što se je veći dio svjetske javnosti svrstao uz Bosnu. Ja nisam neki Alijin fan ali takvi ko ti stvarno treba da se ustanu kad Aliju spominju.
Jugoslavija je bila lijep projekat, ali više je nema. A pokušali smo da je spasimo, nije da nismo
Toliko od mene
-
Paul F.
#294 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ja te vrijeđo nisam. Moju inteligenciju vrijeđa kad mladić umisli da je pametniji od potpuno zrelog čovjeka koji je očigledno sposoban i koji je pročitao skoro svu moguću literaturu.
Dakle, po tebi, u situaciji gdje su oba susjeda protiv nas, gdje većina našeg naroda neće rat, gdje su neke velike sile protiv nas. Gdje dušmani koriste strah zapada od islama i sve će uraditi da krivicu za rat svale na nas...
U takvoj situaciji nam je samo falio mozak tvog kalibra pa da im svima znanje jebemo. Aferim.
Dakle, po tebi, u situaciji gdje su oba susjeda protiv nas, gdje većina našeg naroda neće rat, gdje su neke velike sile protiv nas. Gdje dušmani koriste strah zapada od islama i sve će uraditi da krivicu za rat svale na nas...
U takvoj situaciji nam je samo falio mozak tvog kalibra pa da im svima znanje jebemo. Aferim.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#295 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
I dati povoda da JNA kao legitimna vojna sila uleti svom silom da odbrani ustavnopravni poredak Jugoslavije. Hint: Banditerova komisijaTesla10 wrote:Referendum o nezavisnosti je trebalo raspisati 1990 godine, a ne čekati 1992 godinu i nadati se da će Slobo, njegovi političari i generali održati svoja data obećanja. Ovdje je prva greška napravljena (hvala ti Alija).
Trebalo je to se slazem. Ali ovaj narod u jednom dijelu drzave pjeva za mir, dok cetnici orgijaju u Bijeljini.Tesla10 wrote:Onda, trebalo je naoružati narod do zuba. Za "ne daj Bože" to jest naoružati. Opet hvala ti Alija za goloruku armiju.
Slobo je napao 3 drzave svakako.Tesla10 wrote: I na kraju ako je bila opcija da se uđe u nekakvu konfederaciju sa Slovenijom i Hrvatskom, to je trebalo napraviti. Ne vjerujem da bi se Srbi usudili napasti tri države, ali i ako bi napali doživjeli bi teži poraz siguran sam nego 1995 godine, iako ih nismo do kraja porazili ovdje u našoj državi.
Lijep spisak zelja, ali nerealan.
Last edited by _BataZiv_0809 on 20/12/2015 11:54, edited 1 time in total.
-
Paul F.
#296 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Kako naoružati ? S kojim parama ?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#297 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Paul F. wrote:Kako naoružati ? S kojim parama ?

-
Paul F.
#298 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ne kontam.
-
Paul F.
-
Drinski
#300 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Jao, jao sto si mi suknuo. Pa da su Srbi shvatili da jos neko ima prava, a da ostvarenje tih prava ne zavisi od njih, ne bi mozda bilo potreba niti za razlazom. Al jok, njih je isfrustriralo da se neko usudio zatraziti svoja prava. I jos ih to frustrira.Ali Kemal wrote:Znaci ti si bio generalno protiv Jugoslavije i zastupas stav da se narodi trebaju razilaziti?Drinski wrote:Bilo kako bilo, SRbi su počeli shvaćati da postoje i drugi narodi koji imaju pravo na svoja "prava". Da su to shvatili prije 25 godina, razišli bismo se mirno.
Nema nikakve razlike sa onim sto sada Dodik zastupa