Citam intervju sa Covicem od diletanta koji sebe naziva novinarom sa Klixa i tip mrtvo hladno u pitanju nakon sto je Covic rekao "da uziva 70% podrsku Hrvata", kaze da "kandidat HDZ 1990 Martin Raguz je veoma popularan medju Bosnjacima", pa me bas zanima da li se to vec sad sprema mucka tipa "Bosnjaci nam izabrali Raguza" ako mostarski krimos izgubi izbore?
Po cemu su to Raguz ili Tadic "popularni" medju Bosnjacima?
Ja sam Bosnjak, sto se mene tice, isti "paket" samo drugo pakovanje. Jedan slavio godisnjicu "Herceg Bosne" na sluzbenim stranicama HDZ B, a drugi Seseljevac bio kad je imao 16 godina. I sad me bas zanima, na osnovu cega bi to oni bili popularni kod Bosnjaka ili ce to biti postizborna isprika krimosa da se javi iz "stolnog" za TV1, opet?
Inace za koga ce glasati na izborima za predsjednistvo BiH oni iz grupe "ostali", isti oni kojima su Srbi i Hrvati u Daytonu oduzeli clana predsjednistva ili su za mostarskog krimosa i oni Bosnjaci? Tehnicki mnogi od njih jesu Bosnjaci, kao sto je i on, znaci po krvi, ali se tako ne osjecaju, kao ni on.
Mislim, kako u opste neko moze biti toliko bezobrazan i javno pored svih popisa i starog i novog, pa trpati grupu "ostali" pod Bosnjake? Pa Sejdic i Finci dobili presudu u Strasbourgu protiv BiH, a on i dalje njih trpa pod "Bosnjake" i pravi se lud, kao i blesavi nazovi "novinar"?
"Ostali" za predsjednistvo mogu glasati za koga?
- sinuhe
#2 Re: "Ostali" za predsjednistvo mogu glasati za koga?
Za koga mogu glasati Bosnjaci iz manjeg entiteta?
-
Pokajnik
#3 Re: "Ostali" za predsjednistvo mogu glasati za koga?
Svi građani imaju pravo glasa na izborima,pa i pripadnici tzv. Ostalih, kako za predsjedništvo tako i za PS BiH,,entitetske i kantonalne parlamente.