Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#6951 Re: Teretana
Nenormalno dobar sport.Prvo sam išao na bazen da plivam,i oni dolazili,i neki dan pitam trenera mogu li i ja,nakon 20 minuta ne mogu ruku pomaknuti.Kad sam došao kući pun pretis graha sam pojeo,negdje oko 5-6 tanjira.Nakon 2 sata je bilo gori hala,i opet moraš jest.Svakome preporučujem,samo se treba paziti duela,da ti zubi ne nastradaju.
- pirmin
#6952 Re: Teretana
ApsolutnoMOSALJOZE wrote:Nenormalno dobar sport.
-
ozdrlje_donje
#6953 Re: Teretana
Imam jedno pitanje u vezi rasporeda vjezbi za teretanu. Kakav vi raspored pratite. Ja obicno radim prsa+tricepsi jedan dan, dan odmora, pa ledja+tricepsi drugi dan, dan odmora i onda treci ramena+noge. Nekad kad imam vremena ne pravim pauze idem skoro svaki radni dan s tim da onda manje vjezbi uradim i vikend odmaram. Na svakom treningu ubacim barem dvije vjezbe trbusnjaka mada planiram da izdvojim poseban dan samo za trbusnjake. Da li je ovo ok ovako raditi? Ima vas dosta iskusnijih i svaki savjet bi dobro dosao. Hvala
- MOSALJOZE
#6954 Re: Teretana
Jesi ovde napravio grešku misleći ledja+bicepsi??Koliko dugo treniraš,koristiš li nešto od kemije?ozdrlje_donje wrote:Imam jedno pitanje u vezi rasporeda vjezbi za teretanu. Kakav vi raspored pratite. Ja obicno radim prsa+tricepsi jedan dan, dan odmora, pa ledja+tricepsi drugi dan, dan odmora i onda treci ramena+noge. Nekad kad imam vremena ne pravim pauze idem skoro svaki radni dan s tim da onda manje vjezbi uradim i vikend odmaram. Na svakom treningu ubacim barem dvije vjezbe trbusnjaka mada planiram da izdvojim poseban dan samo za trbusnjake. Da li je ovo ok ovako raditi? Ima vas dosta iskusnijih i svaki savjet bi dobro dosao. Hvala
Što se tiče trbušnih to mozes raditi i kod kuće.Kad vidim da raja odvoji poseban dan za triceps,meni bude zlo.Nemaš potrebe,da radiš posebno.
šerbe šta je to za mene ba..
-
ozdrlje_donje
#6955 Re: Teretana
Napisao sam ono sto sam mislio napisati a da li je to pogresno ili ne to pojma nemam, zato sam se i obratio forumuMOSALJOZE wrote:Jesi ovde napravio grešku misleći ledja+bicepsi??Koliko dugo treniraš,koristiš li nešto od kemije?ozdrlje_donje wrote:Imam jedno pitanje u vezi rasporeda vjezbi za teretanu. Kakav vi raspored pratite. Ja obicno radim prsa+tricepsi jedan dan, dan odmora, pa ledja+tricepsi drugi dan, dan odmora i onda treci ramena+noge. Nekad kad imam vremena ne pravim pauze idem skoro svaki radni dan s tim da onda manje vjezbi uradim i vikend odmaram. Na svakom treningu ubacim barem dvije vjezbe trbusnjaka mada planiram da izdvojim poseban dan samo za trbusnjake. Da li je ovo ok ovako raditi? Ima vas dosta iskusnijih i svaki savjet bi dobro dosao. Hvala
Što se tiče trbušnih to mozes raditi i kod kuće.Kad vidim da raja odvoji poseban dan za triceps,meni bude zlo.Nemaš potrebe,da radiš posebno.
šerbe šta je to za mene ba..
- KPNCTNJAH
#6956 Re: Teretana
Pa u programu ti onda dva dana triceps, a ne radis bicepse... a ti bi bio prvi koji to ne radi 
Tri dana trening, jedan odmor ti je najbolja varijanta, to vecina radi...
-
ozdrlje_donje
#6957 Re: Teretana
Uuu onda jeste greska. Ne skontah ni kad mi covjek napisa.. Pardon. MIslio sam ledja + bicepsi. Hvala Kristijane. Onda da nadovezem jos jedno pitanje - koliko vjezbi za pojedinu grupu misisca radite dok ste u teretani odn koliko se otprilike zadrzite. Koliko cesto kardio ubacite? Ja prije svakog treninga vozim biciklo 8 min a pocesto ubacim 30 min trake nakon treninga.. Samo to onda dosta traje.KPNCTNJAH wrote:Pa u programu ti onda dva dana triceps, a ne radis bicepse... a ti bi bio prvi koji to ne radi
- MOSALJOZE
#6958 Re: Teretana
Kako se uzme Kristijane.Nekome odgovara 2 dana pa pauza,neko moze raditi 6-1,nismo svi isti.Zavisi i od preparata koje koristiš.KPNCTNJAH wrote: Tri dana trening, jedan odmor ti je najbolja varijanta, to vecina radi...
Iskreno ovo "treniram godinu dana",a da ne radiš biceps izgleda ne smiješno,već žalosno.Ali hajde,biće bolje.Dakle radi prsa-biceps ledja triceps,noge-ramena.To je neka standardni program,ali tebi ako odgovara možeš raditi samo ruke tj biceps i triceps.Opet zavisi od toga kako tijelu odgovara.
I manite se ljudi sajli,živi teg je najbolji.
- burek_in_space
#6959 Re: Teretana
Prije velike pauze koju sam napravio u teretani, trenirao sam prsa-biceps, ledja triceps.
Nakon povrata u zheljezaru, poslushao sam savjet nekoga malo iskusnijeg i promijenio kombimaciju, pa je sad triceps vezan za prsa, a biceps za ledja.
Rezultati su i vishe nego zadovoljavajuci.
Probajte, kombinujte vjezhbe i imajte na umu da je svako tijelo za sebe, da ono shto nekom drugom "radi", ne mora znachiti isti napredak i za drugog.
Nakon povrata u zheljezaru, poslushao sam savjet nekoga malo iskusnijeg i promijenio kombimaciju, pa je sad triceps vezan za prsa, a biceps za ledja.
Probajte, kombinujte vjezhbe i imajte na umu da je svako tijelo za sebe, da ono shto nekom drugom "radi", ne mora znachiti isti napredak i za drugog.
- KPNCTNJAH
#6960 Re: Teretana
Ma znam, vidim mrsko mu trenirati, pa reko ovo je neki standard 3+1 ... ja uglavnom radim 6+1, onda mi cesto nakon tog jednog dana odmora bude mrsko opet poceti, pa to nekad bude dva dana odmora... ili dvije sedmice

Sto se tice vjezbi za grupu misica, kod mene su 4 za biceps, 2 za podlaktice, 4 za prsa, 3 za noge, 3 za triceps, 3 za ledja, 6 za ramena (furam se na bureka)
Sto se tice vjezbi za grupu misica, kod mene su 4 za biceps, 2 za podlaktice, 4 za prsa, 3 za noge, 3 za triceps, 3 za ledja, 6 za ramena (furam se na bureka)
- MOSALJOZE
#6961 Re: Teretana
Kardio ne radim u teretani.Eto ti polja i udri po kardiju koliko hoćeš.Ako već koristiš traku,onda je digni na najveći nagib i brzina 3.5-4.0 nakon 15 minuta ne znaš gdje si.Što se tiče vježbi,zavisi od grupe mišića koju radim.Ako radim ledja,onda je tu veslanje u pretklonu,MRTVO(to ti je osnova svega,bez jakih ledja nećeš nigdje,to ti je ko temelj kuće),slijeganje ramenima sa bučicama tu možeš da dosta tovariš,odlična vježba,i hiperextenzija na kraju.Koliko se zadržim??Zavisi,ali uglavnom 1-2h.Ne pričam mnogo,programiram štopericu da pišti,i radim.
edit bureche jesi prochitao moju poruku na prethodnoj stranici?
- burek_in_space
#6962 Re: Teretana
Plivanje ili vaterpolo, je li na to mislish?MOSALJOZE wrote:Kardio ne radim u teretani.Eto ti polja i udri po kardiju koliko hoćeš.Ako već koristiš traku,onda je digni na najveći nagib i brzina 3.5-4.0 nakon 15 minuta ne znaš gdje si.Što se tiče vježbi,zavisi od grupe mišića koju radim.Ako radim ledja,onda je tu veslanje u pretklonu,MRTVO(to ti je osnova svega,bez jakih ledja nećeš nigdje,to ti je ko temelj kuće),slijeganje ramenima sa bučicama tu možeš da dosta tovariš,odlična vježba,i hiperextenzija na kraju.Koliko se zadržim??Zavisi,ali uglavnom 1-2h.Ne pričam mnogo,programiram štopericu da pišti,i radim.
Trenirao sam nekad davno, i jako kratko, vaterpolo.
Fenomenalan sport.
-
Yapi Yapo
#6963 Re: Teretana
nemojte da vam je svaki trening isti, ako radite prsa bic, nekad napravite iznimku i odradite triceps umjesto bicepsa. isto tako nemojte uvijek iste vježbe raditi za određeni mišić.
od dosta osoba sam čuo da ne valja kombinovati noge i ramena.
od dosta osoba sam čuo da ne valja kombinovati noge i ramena.
- MOSALJOZE
#6964 Re: Teretana
Ma pomalo vaterpolo,chuvaj mi malog.
- burek_in_space
#6965 Re: Teretana
Boga mi ti necu chuvati malogMOSALJOZE wrote:Ma pomalo vaterpolo,chuvaj mi malog.
A ako misilsh na Mustanga, on ionako ne trenira ozbiljno.
- MOSALJOZE
#6966 Re: Teretana
Dobro napisa sherbe perv

- yoda82
#6968 Re: Teretana
Ja sam npr. prvo radio leđa biceps, a grudi triceps, a poslije obrnuo, i čini se da me bolje pogađa.burek_in_space wrote:Prije velike pauze koju sam napravio u teretani, trenirao sam prsa-biceps, ledja triceps.
-
Mustang1
#6970 Re: Teretana
@sherbett Koja si priznaj
sherbett wrote:
-
Mustang1
#6971 Re: Teretana
Po tricepsu se vidi da si ova tetovirana macka 
-
zilla_
#6972 Re: Teretana
Progym teretana na koševu, bude li gužve tamo nekad oko 17h ako neko zna? Čuo sam da je dobra teretana a meni s posla usput dođe tako da bi se tu učlanio 
-
Mustang1
#6973 Re: Teretana
Evo ja cu ti reci iako nisam ni iz istog grada niti znam da postoji ta teretana
Svaka teretana je "puna" u periodu izmedju 4-8 ..
-
zilla_
#6974 Re: Teretana
da ali teretane koje rade do 22h a ova radi 24h pa vjerujem da većina raje dođe puno kasnije... zato i pitam jer znam da ima dosta raje koji idu u tu teretanu
-
cove41
#6975 Re: Teretana
Progym - svaka preporuka. Oko 18 - 20 h je najveća gužva, ali ogromna je teretana, pa je to podnošljivo.