Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MOSALJOZE wrote:Ma kakva sajla,radi ti za ledja mrtvo dizanje,pa ćeš vidjeti šta je trening,ali odradi 6-8 serija.Tek tada ćeš vidjeti šta znači upala.
Kakvo mrtvo dizanje, da mu prsljenove iz zida cupaju Nema on jos snage a ni tehniku za to, za par mjeseci neka pocne kad malo ojaca noge i ledja
Cini mi se da si dosta krhak, pa nemoj zaboraviti uzeti bandaze jer ako u startu zglobove sjebes onda ces stalno imati problema. A najbolji lijek za upalu misica je ponovni trening jer se tako mlijecna kiselina najbrze izbaci
MOSALJOZE wrote:Ma kakva sajla,radi ti za ledja mrtvo dizanje,pa ćeš vidjeti šta je trening,ali odradi 6-8 serija.Tek tada ćeš vidjeti šta znači upala.
To cu malo kasnije raditi jer izgleda zajebano za leđa a znam da se najbolje upala oporavlja novim treningom.
Nego sada nemogu nikako ni ispruziti ruku, kao da mi je vena zapela.
Opet ja slijepi levat i ne gledam da li sprava ima tezine sa obje strane.
Danas ja krenuo raditi Ležeći nožni pregib i ja spustim tezinu do dna i ide gore lijeva noga a desna nema sanse ,pa eto ja prekidoh tu vjezbu i odoh na drugu .
Drugi Nožni potisak , spustih ja do dna ne moze nikako i prekidoh i tu vjezbu.
Vrijeme prolazi i dolazi trener i ja ga pitam sta da radim ako ne mogu cak ni najmanju tezinu da podignem ? i on poveo me u tu sobu gdje sam bio maloprije i samo lik pridje desnoj strani spusti do kraja i sprava moze perfekto, i lik otisao IZA sprave za Nozni potisak i samo lik spusti tezinu , jer je bilo na pola.
Ja spustao tezinu sprave odmah pored te , jesam pravi kloc xD
Neam ja pojma koga ja vise zavaravam sa ovom teretanom, nece biti nista ako ovako nastavim, samo cu smrsati.
BAN___KAI wrote:Opet ja slijepi levat i ne gledam da li sprava ima tezine sa obje strane.
Danas ja krenuo raditi Ležeći nožni pregib i ja spustim tezinu do dna i ide gore lijeva noga a desna nema sanse ,pa eto ja prekidoh tu vjezbu i odoh na drugu .
Vrijeme prolazi i dolazi trener i ja ga pitam sta da radim ako ne mogu cak ni najmanju tezinu da podignem ? i on poveo me u tu sobu gdje sam bio maloprije i samo lik pridje desnoj strani spusti do kraja i sprava moze perfekto, i lik otisao IZA sprave za Nozni potisak i samo lik spusti tezinu , jer je bilo na pola.
Neam ja pojma koga ja vise zavaravam sa ovom teretanom, nece biti nista ako ovako nastavim, samo cu smrsati.
Pa brate ko pita ne skita. Šta ti god nije jasno, obrati se osobi koja je dužna da te uputi i koja na kraju krajeva odgovara za tvoje zdravlje. Ne možeš ti natovariti 200 kila da uradiš čučanj, pa da pogineš.
BAN___KAI wrote:Opet ja slijepi levat i ne gledam da li sprava ima tezine sa obje strane.
Pa brate ko pita ne skita. Šta ti god nije jasno, obrati se osobi koja je dužna da te uputi i koja na kraju krajeva odgovara za tvoje zdravlje. Ne možeš ti natovariti 200 kila da uradiš čučanj, pa da pogineš.
Pa pitao sam lika kada je dosao jer je teretana bila prazna , subotom valjda nikoga nema. Ja sam mislio da mi je lijeva noga puno slabija pa nemogu da dignem. Nisam ni pomislio da ima 2 tega za obje noge.
SlatkiMawi. Kume nisam nikada uradio bas sve, cak ponekad i smanjim ali nema sanse. Danas planirao da radim vjezbe za ramena ali nema sanse da ja podignem one tegove preko ramena.
Jedine vjezbe koje mi se svidjaju jeste Mrtvo dizanje bez savijanja koljena i lat sprava.
Prestani ici u teretanu i olaksaj nam svima .. Sta mislis da je nama svima kad smo prvi put usli u teretani bilo lako i da smo odmah dizali najvise .. Pobogu moras sve vjezbe odraditi ne mozes odraditi npr. prednje rame a ne odraditi zadnje i srednje ..
ne znam jel meni vaga ne valja ili sam stvarno smrsao 3 kg za sedmicu pucam 3 km svako jutro uz brdo,izbacio sam secer i mlijeko skroz iz prehrane (caj pijem onako ko u bolnici haha >.< ),u jutro jaja sa domacim kravljim sirom (nemasnim ) ,za rucak napravim integralne rize ili kus kusa i za veceru dvopeka .Hoce li mi sta bit lol,pio sam mlijeko barem litar na dan i secer sam koristio masovno,da ne upadnem u kakav sok
Decerto wrote:ne znam jel meni vaga ne valja ili sam stvarno smrsao 3 kg za sedmicu pucam 3 km svako jutro uz brdo,izbacio sam secer i mlijeko skroz iz prehrane (caj pijem onako ko u bolnici haha >.< ),u jutro jaja sa domacim kravljim sirom (nemasnim ) ,za rucak napravim integralne rize ili kus kusa i za veceru dvopeka .Hoce li mi sta bit lol,pio sam mlijeko barem litar na dan i secer sam koristio masovno,da ne upadnem u kakav sok
Dobar si ako je to tako.Neko kaze da mlijeko deblja,neko govori da pomaze pri mršanju.Sad ko će znati.Jako si ambiciozno krenuo(ima ih ovde na forumu)i pazi da ne izgoriš.Mozda si trebao postepeno smanjivati sa šećerom i mlijekom,ali šta je tu je.Samo tako nastavi.
ps:visina,tezina??
Decerto wrote:ne znam jel meni vaga ne valja ili sam stvarno smrsao 3 kg za sedmicu pucam 3 km svako jutro uz brdo,izbacio sam secer i mlijeko skroz iz prehrane (caj pijem onako ko u bolnici haha >.< ),u jutro jaja sa domacim kravljim sirom (nemasnim ) ,za rucak napravim integralne rize ili kus kusa i za veceru dvopeka .Hoce li mi sta bit lol,pio sam mlijeko barem litar na dan i secer sam koristio masovno,da ne upadnem u kakav sok
Dobar si ako je to tako.Neko kaze da mlijeko deblja,neko govori da pomaze pri mršanju.Sad ko će znati.Jako si ambiciozno krenuo(ima ih ovde na forumu)i pazi da ne izgoriš.Mozda si trebao postepeno smanjivati sa šećerom i mlijekom,ali šta je tu je.Samo tako nastavi.
ps:visina,tezina??
182cm,85 kg trenutno.Dosadilo mi traziti XXL majice jer imam "beer belly" iako ne pijem pivo haha