Opa, to znaci da je sinoc prosla.red evil wrote:
Mervana igra protiv ne znam koga![]()
![]()
Nisam se tome nadala, pa nisam ni gledala rezultat.
Jugic-Salkic 2 7 6
Kudryavtseva 0 5 3
Najs, veri najs.
Veceras protiv Dubois.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Opa, to znaci da je sinoc prosla.red evil wrote:
Mervana igra protiv ne znam koga![]()
![]()
Odličan žrijebshake69 wrote:Srbijanca po obicaju mazi zrijeb kao i od pocetka karijere. Kad je Roger No.1, zanimljivo, uvijek u semifinal izvlacio Murraya, a sada Novak na Ferrera u istom dijelu zavrsnice!? Svicarcu jako tezak zrijeb: Njikalaj, Raonic,Tsonga, Murray, pretesko da bi se borio za trofej, ako uopce dodje i u priliku za to jer nije ni igrao dok je Novak bar nastupao na Hopman Cup-u a Andy odigrao cijeli turnir (osvojio). Bit ce zanimljivo kako ce se igraci nositi s najavljenim ekstremno visokim temperaturama posebno u prvoj sedmici turnira.
Mervana vodila 4-1 u 2. setu i izgubila taj set 6-4, imala 2 breakaPitarrr82 wrote:Dubois - Jugic Salkic 6:0, 6:4;
Dzumhur - Chiudinelli 6:3, 2:6, 1:6;
A vjerovatno ne bude...XI JINPING wrote:Odličan žrijebshake69 wrote:Srbijanca po obicaju mazi zrijeb kao i od pocetka karijere. Kad je Roger No.1, zanimljivo, uvijek u semifinal izvlacio Murraya, a sada Novak na Ferrera u istom dijelu zavrsnice!? Svicarcu jako tezak zrijeb: Njikalaj, Raonic,Tsonga, Murray, pretesko da bi se borio za trofej, ako uopce dodje i u priliku za to jer nije ni igrao dok je Novak bar nastupao na Hopman Cup-u a Andy odigrao cijeli turnir (osvojio). Bit ce zanimljivo kako ce se igraci nositi s najavljenim ekstremno visokim temperaturama posebno u prvoj sedmici turnira.
![]()
Za Janka će ići malo teže
Viktor ,daj bože do drugog kola
Ko zna,možda bude i srpsko polufinale
Bas šteta za Roger-a, premda mislim da mu neigranje pripremnih turnira moze biti samo bonus u vidu svjezine.shake69 wrote:Srbijanca po obicaju mazi zrijeb kao i od pocetka karijere. Kad je Roger No.1, zanimljivo, uvijek u semifinal izvlacio Murraya, a sada Novak na Ferrera u istom dijelu zavrsnice!? Svicarcu jako tezak zrijeb: Njikalaj, Raonic,Tsonga, Murray, pretesko da bi se borio za trofej, ako uopce dodje i u priliku za to jer nije ni igrao dok je Novak bar nastupao na Hopman Cup-u a Andy odigrao cijeli turnir (osvojio). Bit ce zanimljivo kako ce se igraci nositi s najavljenim ekstremno visokim temperaturama posebno u prvoj sedmici turnira.
Ne pamtim kad je Novaka zadeverao ovako nezgodan zrijeb. Mozda bi to bio da je Harrison nastavio napredak od prije dvije godine (ceka ga vjerovatno u drugom kolu) ovako mu je bas kao narucen!Leopold_IV wrote:Bas šteta za Roger-a, premda mislim da mu neigranje pripremnih turnira moze biti samo bonus u vidu svjezine.shake69 wrote:Srbijanca po obicaju mazi zrijeb kao i od pocetka karijere. Kad je Roger No.1, zanimljivo, uvijek u semifinal izvlacio Murraya, a sada Novak na Ferrera u istom dijelu zavrsnice!? Svicarcu jako tezak zrijeb: Njikalaj, Raonic,Tsonga, Murray, pretesko da bi se borio za trofej, ako uopce dodje i u priliku za to jer nije ni igrao dok je Novak bar nastupao na Hopman Cup-u a Andy odigrao cijeli turnir (osvojio). Bit ce zanimljivo kako ce se igraci nositi s najavljenim ekstremno visokim temperaturama posebno u prvoj sedmici turnira.
Kako to obicno biva na GS, top igraci se stignu uigrati do 3 kola premda su Rogeru vec u prva 2 kola naletila 2 respektabilna protivnika:
Nadolazeci Francuz - Baire -
i Davydenko kao potencijalni suparnik u drugom kolu koji je u Dohi pokazao tenis najvise klase.
Derbi prvog kola je Hewit - Tipsarevic i zivo me zanima ishod tog meca.
Ma to koliko je dobro toliko i nije,zna da "opusti".Po meni,Conga igra najbolje mečeve baš u Australiji i biće mnogo opasniji nego li recimo DelpoLeopold_IV wrote:A vjerovatno ne bude...XI JINPING wrote:Odličan žrijebshake69 wrote:Srbijanca po obicaju mazi zrijeb kao i od pocetka karijere. Kad je Roger No.1, zanimljivo, uvijek u semifinal izvlacio Murraya, a sada Novak na Ferrera u istom dijelu zavrsnice!? Svicarcu jako tezak zrijeb: Njikalaj, Raonic,Tsonga, Murray, pretesko da bi se borio za trofej, ako uopce dodje i u priliku za to jer nije ni igrao dok je Novak bar nastupao na Hopman Cup-u a Andy odigrao cijeli turnir (osvojio). Bit ce zanimljivo kako ce se igraci nositi s najavljenim ekstremno visokim temperaturama posebno u prvoj sedmici turnira.
![]()
Za Janka će ići malo teže
Viktor ,daj bože do drugog kola
Ko zna,možda bude i srpsko polufinale![]()
Zrijeb je pripazio Djokovica maknuvsi mu s puta najvece prijetnje (Murraya,Tsongu, Delpa)...
Jedva cekam ponedeljak ujutro
Ma kakav crni Baire i Njikalaj,što ga Rodžer seta izgubi u prva dva meča ja ću sebi qr.. odsjećiLeopold_IV wrote:Bas šteta za Roger-a, premda mislim da mu neigranje pripremnih turnira moze biti samo bonus u vidu svjezine.shake69 wrote:Srbijanca po obicaju mazi zrijeb kao i od pocetka karijere. Kad je Roger No.1, zanimljivo, uvijek u semifinal izvlacio Murraya, a sada Novak na Ferrera u istom dijelu zavrsnice!? Svicarcu jako tezak zrijeb: Njikalaj, Raonic,Tsonga, Murray, pretesko da bi se borio za trofej, ako uopce dodje i u priliku za to jer nije ni igrao dok je Novak bar nastupao na Hopman Cup-u a Andy odigrao cijeli turnir (osvojio). Bit ce zanimljivo kako ce se igraci nositi s najavljenim ekstremno visokim temperaturama posebno u prvoj sedmici turnira.
Kako to obicno biva na GS, top igraci se stignu uigrati do 3 kola premda su Rogeru vec u prva 2 kola naletila 2 respektabilna protivnika:
Nadolazeci Francuz - Baire -
i Davydenko kao potencijalni suparnik u drugom kolu koji je u Dohi pokazao tenis najvise klase.
Derbi prvog kola je Hewit - Tipsarevic i zivo me zanima ishod tog meca.
Pa sta uradi od sebe? Daj slikovito...Bubalo1 wrote:Sta ovo Milos uradi od sebe .. Da ne pise ko igra ne bi ga nikad prepoznao
Da. Ima FH dijagonalu strasnu u izmjenama kojom je razbio Novaka a tad ju je bas raskosno demonstrirao (prije desetak dana na Hopman Cup-u), udara s manjom snagom i brzim pokretom zgloba unutra. Probao sam to na rekreaciji i - nula bodova!:)necko_hz wrote:Drago mi je zbog Tomika, kockice su lagano počele da se slažu i to je rezultiralo i prvom titulom u karijeri. Momak je ultra talentovan, ima predispozicije za velike stvari i ako nastavi da konstantno radi na sebi, možemo od njega u budućnosti očekivati titule na najvećim turnirima. Prostora za napredak itekako ima, mora popraviti kretanje i defanzivu, te naći adekvatan gameplan, od kojeg neće odstupati nijednu jedinu sekundu. FH mu je premoćan, fascinantna je snaga koja proizilazi iz tako malog pokreta zglobom. Osim toga hvat i zamah reketa čine taj udarac tako nepredvidljivim i moćnim, paralele su ubitačne i uz određene korekcije, taj bi udarac uskoro mogao postati jedan od najdominantnijih u muškom tenisu.
Ima li Tomik šanse u potencijalnom meču 3 runde protiv Rogera ?! - Teško, ako se ispostavi da je ova duga pauza pozitivno djelovala na Rogera i ako on bude na nivou, usudiću se reči da Tomik nema ni teoretske šanse da nešto više uradi. Zašto ?! - Zato što Tomik i dalje igra sirovim kvalitetom, on se oslanja na suhi potencijal kojeg istina ima na pretek, ali koji ipak ne garantuje velike stvari. Osim toga, samo su dvojica igrača mogli na taj način dobijati Federera, jedan od njih je završio karijeru, a drugi je na putu da to uradi. Mislim da svi znamo o kome je riječ.![]()
Sve u svemu, zanimljive dvije sedmice tenisa, nadam se da je to samo uvertira za ono što nas očekuje na predstojećem GS-u.
Ne znam mogu li se oko Marat sloziti jer je u 12 meceva samo dva puta dobio Rogera, istina jednom u onom maratonu u Melbourne.necko_hz wrote:@Ultima
Da.![]()
Mislim da nije precijenjen, ali da ga svakako ne koristi kako treba, bar ne još. Možda je napokon na putu da to i uradi, da počne raditi na sebi, poboljšati određene segmente svoje igre, još više poraditi na fizičkoj spremi i kretanju, intezitetu udaraca itd. Ono što je on radio na Wimbledonu 2011 kao 18-godišnji klinac je svakako nešto posebno i vrijedno divljenja, samo je šteta što taj 'bljesak' nije pretvorio u kontinuitet, jer je itekako falilo i fali više mladih igrača u svjetskom tenisu, naročito kada imamo najstariju TOP 10 postavu još od 1975 godine.![]()
Shake69, Ultima je odgovorio.