TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#7101 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

ultima_palabra wrote:
BHF_Manijak wrote:Ovom J@ pa J@ sad kad bi admin IP adresu provjerio, ruku u vatru stavljam da je negdje iz okolice Laktasa ili Bijeljine, i ono da se nama obraca sa "vi Bosaanci, vasa Bosna" itd, kako to samo smijesno i simpaticno zvuci... :lol: :lol: 8-)
Pa čovjek je prije pisao pod nickom @exSarajlija :lol:
A to je taj delegat znaci, joooj vidim ja neki mi poznat! Al' vidi taktike kako se fino kamufliro, lafo poceo finu i normalnu diskusiju! :mrgreen: :roll:

@Radostan dan, pa nisam tebi reko vec njemu, jedino ako niste haveri kakvi! :mrgreen:
erik2

#7102 Re: TENIS

Post by erik2 »

ultima_palabra wrote:
BHF_Manijak wrote:Ovom J@ pa J@ sad kad bi admin IP adresu provjerio, ruku u vatru stavljam da je negdje iz okolice Laktasa ili Bijeljine, i ono da se nama obraca sa "vi Bosaanci, vasa Bosna" itd, kako to samo smijesno i simpaticno zvuci... :lol: :lol: 8-)
Pa čovjek je prije pisao pod nickom @exSarajlija :lol:
A to je on pa on :D
Jokericious

#7103 Re: TENIS

Post by Jokericious »

A dje je gnjidura? Fali Djokici.
radostan dan

#7104 Re: TENIS

Post by radostan dan »

BHF_Manijak wrote:[

@Radostan dan, pa nisam tebi reko vec njemu, jedino ako niste haveri kakvi! :mrgreen:
ja sam ođe glavni haker, samo se hvalim...
radostan dan

#7105 Re: TENIS

Post by radostan dan »

CollegeGunner wrote:A dje je gnjidura? Fali Djokici.
poginuo na zadatku, mene prebacili sa tekvandoa opet ovdje.
j@ pa j@

#7106 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

erik2 wrote:
j@ pa j@ wrote:nek je tebi lakse...!!!1

ti zadovoljan rodikom i hjuitom a ja zadovoljan noletom, tipsijem, zikijem, vikijem, anom, jecom, monikom, bobom, .... znaci svi sretni ;)
Ja sam zbog Vikija počeo pratiti teniski sport.... :thumbup:

pa kakav takav je (a najlosiji je od svih pobrojanih) ipak bi bio daleko najbolji sportista u istoriji pojedinacnih sportova u bosni da kojim nesretnim slucajem igra za tu dravu!
erik2

#7107 Re: TENIS

Post by erik2 »

j@ pa j@ wrote:
erik2 wrote:
j@ pa j@ wrote:nek je tebi lakse...!!!1

ti zadovoljan rodikom i hjuitom a ja zadovoljan noletom, tipsijem, zikijem, vikijem, anom, jecom, monikom, bobom, .... znaci svi sretni ;)
Ja sam zbog Vikija počeo pratiti teniski sport.... :thumbup:

pa kakav takav je (a najlosiji je od svih pobrojanih) ipak bi bio daleko najbolji sportista u istoriji pojedinacnih sportova u bosni da kojim nesretnim slucajem igra za tu dravu!
A zašto je "nesretni slučaj " igrati za BiH ? Po tvom mišljenju ex sarajlija ? 8)
j@ pa j@

#7108 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

pa ako vec moze da igra za srbiju!

nego... jel imala bosna neki veci uspjeh u sportu nego sto je recimo osvajanje nekog ATP turnira?

ne sjecam se ni jednog uspjeha koji bi bio ravan osvajanju bilo kojeg atp turnira?
BHF_Manijak

#7109 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

E pa da si se ti poceo baviti kakvim sportom dok nisi postao ExSarajalija mozda bi i imali uspjeha u spportu, ovakvo smo nazadluk teski a tebe mora da treneri nisu volili! :mrgreen:
j@ pa j@

#7110 Re: TENIS

Post by j@ pa j@ »

ma... volili ne volili .. ne bih ja igrao za vas... kao sto niko ko bilo sta valja ne igra ;)
burek_in_space

#7111 Re: TENIS

Post by burek_in_space »

j@ pa j@ wrote:ma... volili ne volili .. ne bih ja igrao za vas... kao sto niko ko bilo sta valja ne igra ;)
02 sep 2012, 19:15 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» j@ pa j@
Trajno.

Jeben je osjecaj biti Ex, cheznuti za tim nechim, a opet ti mira ne da nishta, nego morash doci ovdje da kao dokazhesh da ti nishta vishe ne fali.
shake69

#7112 Re: TENIS

Post by shake69 »

burek_in_space wrote:
j@ pa j@ wrote:ma... volili ne volili .. ne bih ja igrao za vas... kao sto niko ko bilo sta valja ne igra ;)
02 sep 2012, 19:15 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» j@ pa j@
Trajno.

Jeben je osjecaj biti Ex, cheznuti za tim nechim, a opet ti mira ne da nishta, nego morash doci ovdje da kao dokazhesh da ti nishta vishe ne fali.
:thumbup: Aferim, Burece! :)
gidora

#7113 Re: TENIS

Post by gidora »

Bravo za Jankelu :P
Leopold_IV

#7114 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Jako zanimljiva diskusija na temu Hewit vs Roddick, ko je kompletniji igrac, ko je dao vise tenisu u toku karijere. Necko i onaj@banovani su se stvarno potrtudili oko statistike, podataka i argumentacije da se svaki ljubitelj tenisa bas zapita ono glupo jednodimenzionalno pitanje: ko je od njih bolji igrac.

Uz duzno postovanje Necku i njegovoj argumentaciji ipak bi moja odluka pala na Leytona, a zbog ovih stvari:
- puno duzi staz na br.1 a to je ono sto je u konacnici valjda i najbitnije u svjetu tenisa,
- Hewit je u svom primeu DOMINIRAO ATP tourom i to malo jace od 2 godine (bez obzira na tzv smjenu generacija jer uvijek se nesto smjenjuje) dok Roddick nikad nije bio dominantna sila ATP toura. Sjecam se da je 2002 godine koef na njegovo osvajanje WImb bio ispod 2,00 a to svjedoci da je bio izrazito dominantan sto se za Roddicka nikad u karijeri nije moglo reci.
- vise GS (doadtno, oba osvojena "u gostima" što je svakako manje bitno ali cisto da se spomene),
- 2 masters finala a to je itekako tesko za postici
- i stoji onaj argument da je Roddickovom broju tituula pogodovalo to sto se u Americi igra po mom misljenju previse turnira i da je na velikoj vecini njih konkurencija limitirana
- bolji all round igrac od Roddicka
- ozljede su ga prijecile da njegova karijera bude puno bolja

Ne ocekujem nastavak rasprave na ovu temu i ovo je samo strogo moje misljenje, koje naravno nije nuzno ispravno.
I da ne bude zabune, Roddick mi je izuzetno drag igrac, simpatican i smatram da ce tenis izgubiti dosta njegovim odlaskom i njegova konstantnost u zadnjih 10 godina je impresivna i za svaki respect.
Zao mi je sto na forumu nema vise ovakvih argumentiranih diskusija (premda su malo pretjerali pred kraj).
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7115 Re: TENIS

Post by Velkoski »

ultima_palabra

#7116 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Bitno je samo da ne bude operacije... ovo do kraja sezone je ionako za boraniju :D
gidora

#7117 Re: TENIS

Post by gidora »

Ma počeće igrati kada krenu turniri na šljaci
Nivri

#7118 Re: TENIS

Post by Nivri »

Nestalo dopinga, a i sponzori mu preporucili malo da ohladi...

Izbacimo doping iz tenisa!!!!
necko_hz

#7119 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Leopold, poštujem, ali te moram ispraviti glede određenih stvari.

Hewitt nije bolji all round igrač od Roddicka, odnosno, to nije pokazivao. Ja lično mislim da je bio kompletniji igrač i da je imao mogučnost da podjednako dobro igra na svim podlogama, ali nije. Roddick ima bolji omjer osvojenih turnira na hardu, travi i šljaci, plus jedan na tepihu. Dakle, Roddick > Hewitt glede all round karakteristika.

Hewitt je večinu svojih turnira uzeo u periodu 2000-2002, tzv smjene generacija. U tom periodu je uzeo svojih 15 od ukupno 28 titula, što je više od pola. Kada su se počele kockice slagati, Lleyton je zaostajao. Možda mu je i raskid zaruka sa Clijsters teško pao i koštao ga veče karijere, ali ko zna. :mrgreen: Roddick je za razliku od njega punih 7 sezona bio konstantan, mahom u TOP 5 ili TOP 10 (objasnio sam to po broju sedmica prije dvije strane) i tu opet ide plus za Roddicka.

Hewitt također ima svoje pluseve. Jedan GS više, dva WTF mastersa, duže bio #1, ali u principu, sve se kao što sam rekao u svom prvom obraćanju na ovu temu svodi na ličnu percepciju i način na koji vrednujemo njihove kvalitete. Obojica imaju vrline i mane, pluseve i minuse i subjektivna stvar pojedinca je za koga će se odlučiti. Dakle, ako ti biraš Hewitta, onda najmanje što mogu uraditi je da poštujem tvoj izbor. ;-)

Samo mi jednu stvar objasni, ako nije problem. Spomenuo si limitiranu konkurenciju na turnirima koje je Roddick osvajao. Zašto bi se eventualni nedostatak konkurencije zamjerao samo Roddicku, a ne i Hewittu ?! :)
Hewitt ima 17 turnira iz 250 serije, Roddick 16, Leyton ima 4 osvojena turnira iz 500 serije, Roddick 7, Leyton ima 2 Mastersa, Roddick 5. Dakle, kako to da je na nekim turnirima Roddick imao slabu konkurenciju, a ne Hewitt, naročito uzmemo li u obzir da Lleyton izuzev GS-a i WTF-a ima više osvojenih titula iz 250 serije (gdje je konkurencija slabija) dok je na 500 i 1000 turnirima u minusu u odnosu na Roddicka (gdje je konkurencija koliko toliko jača) ?!

Dodajmo tome i činjenicu da je Hewitt na Američkom kontinentu osvojio 15 titula od ukupno 28 koliko ih ima, što je opet više od pola. Da bi govorili o konkurenciji, trebalo bi spomenuti igrače koji su igrali na tim turnirima, a za to nemam ni vremena ni živaca. Samo želim reči da je potrebnija puno dublja analiza igrača koji su igrali na tim turnirima, da bi se moglo govoriti o tome. Nije pošteno zamjerati slabu konkurenciju samo jednom igraču. :)

Razumjeli smo se, naveo si svoje razloge zbog čega je Hewitt bolji i ja ih niti mogu niti želim pobiti, ali samo mi objasni ovo boldirano. ;-)

Za onih par zadnjih postova gdje sam osporavao Novaka i uzdizao ovu dvojicu, vjerujem da i budala zna da je u pitanju bila ironija. Na neke provokativne postove je ili najbolje oćutati ili uzvratiti istom mjerom. Budući da mi ovo prvo i ne ide od ruke, odlučio sam se za drugu varijantu. ;-)

Nego, zanimljivu izjavu je dao Nadal.
"If someone says I am better than Roger, I think that person knows nothing about Tennis"
Želim mu što brži oporavak i povratak na teniske terene.
Oblacno

#7120 Re: TENIS

Post by Oblacno »

Pratite tenis na www.netRaja.net sve i jedan mech ima uzivajte bez dosadnih reklama.
shake69

#7121 Re: TENIS

Post by shake69 »

To nikako ne bi bilo dobro, ali s druge strane ne volim kada se pokusava umanjiti briljantna pobjeda Lukasa Rosola nad Rafom na Wimbledonu. Ni Spanjolac iz najboljih dana ne bi mogao nista tada iznimno raspolozenom i goropadnom teniseru izvrsnog servisa i forehanda i spominjati njegova koljena kad je bio nemocan na oko 60 winnera mladoga Ceha je besmislica. Rafa jos nije rekao sve svoje i bas je krnjavo bez njega. Bez Roddicka ne znam hoce li to ko uopce primijetiti, ako izuzmemo americku seriju na betonu. Naravno, ne rugam se njegovom nesumnjivom doprinosu tenisu, titulama, izborenoj poziciji No.1 te posebno konstantnosti igre na nivou Top 10, ali govorimo o onom vrhunskom a ne 'Trocki tenisu', dabome! :-D
erik2

#7122 Re: TENIS

Post by erik2 »

Nivri wrote:Nestalo dopinga, a i sponzori mu preporucili malo da ohladi...

Izbacimo doping iz tenisa!!!!
To i za Novaka važi.... :D
BHF_Manijak

#7123 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Neko ce reci da sam dosadn, ali jebaji ga, ja opet u ovome vidim isitnsku velicinu Federera i koliki je u biti lik sampion! Covjek sa svojih 31 godinu doslovno pruza i dalje fenomenalan tenis, dok Nadal, 5 godina mladji vec je mnooog istrosen igrac! A sto? Pa lik je forsiro i 130% svog tijela davao na svaki poen, dok imam osjecaj da je Roger igrao svaki bukvalno mec koliko je u biti dovoljno za pobjedu. Tu naravno ne racunam okrsaje sa Nadalom a kasnije i Djokovicem gdje je i Fedex morao bas bas zapeti. Nekome je to mozda bezze, mozda smatra da nije tako, misljenja je da bi Nadal svakako se istrosio tj da je jednostavno takve konstrukcije, moze biti, ali ja ipak mislim da ima i toga da je Federer jednostavno predodredjen ovom sportu, jednostavno morao je biti dio njega i obiljeziti jednu tenisku eru koja ce se zvati FederEra! :)
necko_hz

#7124 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Dobro planirana sezona, racionalna i isplativa igra, mogučnost da osvaja poene sa mnogo manjim utroškom snage nego pomenuti itd. Međutim, sa ovakvom konkurencijom on komotno može dominirati i do 35 godine. Da nije bilo Nadala čovjek bi dosad imao 20+ GS titula. :-)
BHF_Manijak

#7125 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

necko_hz wrote:Dobro planirana sezona, racionalna i isplativa igra, mogučnost da osvaja poene sa mnogo manjim utroškom snage nego pomenuti itd. Međutim, sa ovakvom konkurencijom on komotno može dominirati i do 35 godine. Da nije bilo Nadala čovjek bi dosad imao 20+ GS titula. :-)
Reci inshallah! :mrgreen: 8-)
Post Reply