Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- phillie
#4851 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ni meni nije jasno, sta su se uskukali. Ja sam treci dan, otkako su poceli prodavati karte, otisao da se raspitam, i onaj mi rece: "pozuri, vec je otislo 1,500 karata"...mada, da je tolika navala bila, vec bi ih nestalo, a vidim ima jos za kupiti...
Ne sumnjam da ce biti puna dvorana, ali vjerovatno ce biti karata i na dan utakmice. Ipak nije u pitanju fudbal, vec "samo" rukomet.
Ne sumnjam da ce biti puna dvorana, ali vjerovatno ce biti karata i na dan utakmice. Ipak nije u pitanju fudbal, vec "samo" rukomet.
- SkyLimit
#4852 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Rutenka je opet povrijeđen pred utakmicu sa nama, samo zbog važnosti utakmice će vjerovatno stisnuti zube i igrati. Inače uopće nije došao na okupljanje reprezentacije u Bjelorusiji već je na terapijama u Barceloni, dolazi iz Španije u BiH gdje će se priključiti ekipi i poslije utakmice opet odlazi nazad u Barcelonu, neće igrati protiv Litvanije.
Selektor Bjelorusije je pozvao ove igrače:
Golmani: Charapenka(Meshkov Brest), Matskevich(SKA Minsk), Saldatsenka(SKA Minsk)
Lijeva krila: Brouka(SKA Minsk), Yurynok(Vitjaz)
Desna krila: Baranau(Meshkov Brest), D. Rutenka(Meshkov Brest)
Srednji bekovi: Pukhouski(SKA Minsk), Bachko(SKA Minsk), Nikulenkau(Meshkov Brest)
Desni bekovi: Shylovich(Meshkov Brest), Kniazeu(SKA Minsk), Astrashapkin(Meshkov Brest)
Lijevi bekovi: S. Rutenka(Barcelona), Chystabayeu(Permskie Medvidi), Zaitsau(SKA Minsk)
Pivoti: Babichev(Meshkov Brest), Tsitou(Azoty - Pulawy), Karalek(SKA Minsk), Lukyanchuk(SKA Minska)
Znači od 20 pozvanih igrača njih 9 igra za KSA Minsk a 7 za Meshkov Brest. Ostala četvorica su Yurynok koji jedini igra za klub iz domaćeg prvenstva a da nije jedan od ova dva, Chystabayeu koji igra u Rusiji, Tsitou koji igra za Azoty - Pulawy u Poljskoj i naravno Rutenka u Barseloni.
Selektor Bjelorusije je pozvao ove igrače:
Golmani: Charapenka(Meshkov Brest), Matskevich(SKA Minsk), Saldatsenka(SKA Minsk)
Lijeva krila: Brouka(SKA Minsk), Yurynok(Vitjaz)
Desna krila: Baranau(Meshkov Brest), D. Rutenka(Meshkov Brest)
Srednji bekovi: Pukhouski(SKA Minsk), Bachko(SKA Minsk), Nikulenkau(Meshkov Brest)
Desni bekovi: Shylovich(Meshkov Brest), Kniazeu(SKA Minsk), Astrashapkin(Meshkov Brest)
Lijevi bekovi: S. Rutenka(Barcelona), Chystabayeu(Permskie Medvidi), Zaitsau(SKA Minsk)
Pivoti: Babichev(Meshkov Brest), Tsitou(Azoty - Pulawy), Karalek(SKA Minsk), Lukyanchuk(SKA Minska)
Znači od 20 pozvanih igrača njih 9 igra za KSA Minsk a 7 za Meshkov Brest. Ostala četvorica su Yurynok koji jedini igra za klub iz domaćeg prvenstva a da nije jedan od ova dva, Chystabayeu koji igra u Rusiji, Tsitou koji igra za Azoty - Pulawy u Poljskoj i naravno Rutenka u Barseloni.
- It_is_a_Leclerc
#4853 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kako kaže selektor Marković - "Vidim, danas među vama (novinarima) nema ni onih koje sam ja vodio u Katar. Da mene nije bilo ne bi ga očima vidjeli"

- BHF_Manijak
#4854 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Totalno slaba popracenost rukometne reprezentacije. Gotovo ni slova ovih dana, a igraju utakmicu kvalifikacija. Poraz od Litvanije debelo je za to kriv, a i odlazak na pripreme u Zenicu.
- phillie
#4855 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma ja nasim novinarima treba na vrata doci da se oni ne bi zahmetili... pu jbm ti takvo novinatstvo. Pa nisu na Grenland otisli... a uz to i nogometasi u Zenici pa mogu dvije muhe jednim udarcem, al jooook ko ce hodati po Bosni...
-
Rob_Atl
#4856 Re: Rukometna reprezentacija BiH
ma jebi ga potrefilo se kad je i repka u zenici, vaznije je uslikat jel dzeko jeo sta za dorucak nego napisat o rokumetu nesto
- phillie
#4857 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa to kazem.... mogu usput i o rulometadima pisati, ne moraju maksuz dolaziti zbog njih u Zenicu. Doduse na duplom sportu ima clanaka o reprezentaciji. ...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#4858 Re: Rukometna reprezentacija BiH
S druge strane nisam siguran da bi se Markovicu svidjelu to sto bi novinari pisali. mozda bolje ovako u tisini kao protiv Islanda
- phillie
#4859 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Poznavajuci nase novinare prije utakmice bi pisali o sjajnoj atmosferi, odlicnom radu na pripremama, o ozljedama koje nas nece sprijeciti da damo sve od sebe.... iz razloga sto je i Ep blizu pa ne bi da se zamjere...
- It_is_a_Leclerc
#4860 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ne sekiram se ja što nema medijske popraćenosti. Ne daj Bože poraza, i pljuvači i "poznavaoci rukometnih prilika" će odmah osuti paljbu kao da su spavali pred Arenom.
- SkyLimit
#4861 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Rutenka je zasigurno jedan od najvećih sportista kojeg ćemo imati priliku gledati u BiH u posljedne vrijeme. Čovjek je 6 puta bio klupski prvak Europe, jednom sa Celje, tri puta sa Ciudad Real i dva puta sa Barcelonom. Drugi najbolji strijelac rukometne Lige prvaka svih vremena. Treba ga dostojanstveno dočekati i dostojanstveno poraženog ispratiti 
- It_is_a_Leclerc
#4862 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Dan prije utakmice- Selektor je jako optimističan, ali ja mislim da neću igrati zbog moje povrede. Atmosfera je super, i ako nikad nismo bili u ovako teško situaciji, sreća nas nikad nije mazila sa pobjedama, možda ta sreća sutra dođe i odigramo kvalitetnu utakmicu i plasiramo se na Evropsko prvenstvo - izjavio je Ivan Karačić.
- SkyLimit
#4863 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa Tarabochia je bolji igrač od Karačića, vidjet ćeš. A s obzirom da igra sa Prceom i Savićem u istom klubu i neuigranost neće biti problem, bar kad to bude bekovska linija.
- It_is_a_Leclerc
#4864 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa da. Ali svi znamo da je Kosta Savić teška rezerva Malinoviću, a da je Malinović u deficitu ostalih - naš glavni bek.
- BHF_Manijak
#4865 Re: Rukometna reprezentacija BiH
A da razmislis da nije do novinara, vec do medija hoce li te poslati ili ne. Vecina to gleda samo kao na trosak, a ne da ti mozes otici i napraviti pricu. Jebi ga on ti odmah racuna put, dnevnicu, putarinu dok platis na autoputu, bla bla bla... Jebi ga, takav nacin razmisljanje kod vecine.phillie wrote:Ma ja nasim novinarima treba na vrata doci da se oni ne bi zahmetili... pu jbm ti takvo novinatstvo. Pa nisu na Grenland otisli... a uz to i nogometasi u Zenici pa mogu dvije muhe jednim udarcem, al jooook ko ce hodati po Bosni...
A kad se pucaju kritike, onda je "pljuvaci, remete atmosferu, zabadaju nos tamo gdje im nije mjesto, jesu li oni treneri s diplomom pa da znaju treba li igrati ovaj ili onaj, treba li to ovako ili onako" itd itd itd...phillie wrote:Poznavajuci nase novinare prije utakmice bi pisali o sjajnoj atmosferi, odlicnom radu na pripremama, o ozljedama koje nas nece sprijeciti da damo sve od sebe.... iz razloga sto je i Ep blizu pa ne bi da se zamjere...
- phillie
#4866 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma mialio sam na njih sveukupno... pa i avaz i oslobodjenje i mnogi portali imaju dopisnike iz Zenice i opet vrlo malo clanaka o rukometu...
Za ovo drugo...ne pisu prije tekme, ok. (Mada se samo kod nas ukazivanje na nesto lose zove pljuvanjem). Ali onda nemoj poslije izgubljene utakmice naostriti olovke pa pisati o svemu onome sto se odvijalo i mjesec dana prije tekme....
Za ovo drugo...ne pisu prije tekme, ok. (Mada se samo kod nas ukazivanje na nesto lose zove pljuvanjem). Ali onda nemoj poslije izgubljene utakmice naostriti olovke pa pisati o svemu onome sto se odvijalo i mjesec dana prije tekme....
- BHF_Manijak
#4867 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Za prvi dio se se slazem, u pravu si 100%.phillie wrote:Ma mialio sam na njih sveukupno... pa i avaz i oslobodjenje i mnogi portali imaju dopisnike iz Zenice i opet vrlo malo clanaka o rukometu...
Za drugi dio, kako ko, opet zavisi, ja znam ljude koji su pisali nakon Svjetskog i prije dvomeca sa Litvanijom sta ne valja i sta bi trebalo mijenjati.
- phillie
#4868 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Svaka im cast. Ali na zalost takvih je malo.
-
nema me tamo
#4869 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kakva je ono situacija na tabeli i to zaboravio sam..
Mi remijem ili pobjedom idemo direktno na Evropsko?
- perfect_guy
#4870 Re: Rukometna reprezentacija BiH
s remijem moramo dobiti dansku, a s pobjedom vjerovatno završavamo posaonema me tamo wrote:Kakva je ono situacija na tabeli i to zaboravio sam..
- phillie
#4871 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nama nerijeseno nista ne znaci, jer u posljednjem kolu idemo Danskoj, dok Bjelorusija igra protiv Litvanije. Evo sad gledam tabelu, pitanje je dal nam i pobjeda bilo sta osigurava (osim pobjede sa vise od 8 golova razlike
).
Jebala nas je Litvanija, bas nas je jebala....
Danska 10 bodova (plasirala se)
Mi 3 boda
Bjelorusija 3 boda
Litvanija 2 boda
Trenutno imamo bolju gol razliku od Bjelorusije, ali ako se na kraju bude gledao medjusobni omjer, vjerovatno smo donji....
Da napomenem da ide dalje i najbolji treceplasirani, a na toj ljestvici, od osam reprezentacija Bjelorusija (a tu bi i mi bili) je sedma
dakle ne uzdati se u ovo.
Jebala nas je Litvanija, bas nas je jebala....
Danska 10 bodova (plasirala se)
Mi 3 boda
Bjelorusija 3 boda
Litvanija 2 boda
Trenutno imamo bolju gol razliku od Bjelorusije, ali ako se na kraju bude gledao medjusobni omjer, vjerovatno smo donji....
Da napomenem da ide dalje i najbolji treceplasirani, a na toj ljestvici, od osam reprezentacija Bjelorusija (a tu bi i mi bili) je sedma
-
nema me tamo
#4872 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ja, ja sad se sjecam..
Da smo dobili Litvaniju i remi bi nam odgovarao..
Ovako bice jebeno, još je Rutenka tu da pokvari planove.
A koje jos utakmice imamo do kraja osim Danske protiv koje cemo opet izgubit?
Da smo dobili Litvaniju i remi bi nam odgovarao..
Ovako bice jebeno, još je Rutenka tu da pokvari planove.
A koje jos utakmice imamo do kraja osim Danske protiv koje cemo opet izgubit?
- phillie
#4873 Re: Rukometna reprezentacija BiH
To je to, mane sevi...
-
nema me tamo
#4874 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Samo pobjeda znaci, bice jebeno.
- It_is_a_Leclerc
#4875 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nikakva gol razlika se ne pika. Gleda se samo međusobni omjer.
Pobjeda sa +1 je dovoljna.
Inače, je li se meni čini ili neuništivog Zuhdije Korkarića nema u štabu na ovim pripremama ??
Pobjeda sa +1 je dovoljna.
Inače, je li se meni čini ili neuništivog Zuhdije Korkarića nema u štabu na ovim pripremama ??