Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- SkyLimit
#2351 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Izgleda i sa Portugalom neriješeno, valjda identičan rezultat kao jučer sa Katarom. Opet naši vodili do pred sami kraj i dozvolili da protivnik izvuče remi. Prce igrao, to je dobra vijest.
Nije to samo u prijateljskim utakmicama, naš tim ne zna prelomiti utakmicu, recimo protiv Bjelorusije u gostima smo vodili veliki dio utakmice 3 - 4 gola, na kraju morali spašavati bod. Ozbiljne reprezentacije kad ti jednom odu na + 4 piši propalo do kraja, obično uskoro odu i na + 8.
S druge strane ima tu nešto i pozitivno, i naši su žilavi kad protivnik ode na značajniju prednost, ne klonu duhom, znaju se vratiti u igru.
Nije to samo u prijateljskim utakmicama, naš tim ne zna prelomiti utakmicu, recimo protiv Bjelorusije u gostima smo vodili veliki dio utakmice 3 - 4 gola, na kraju morali spašavati bod. Ozbiljne reprezentacije kad ti jednom odu na + 4 piši propalo do kraja, obično uskoro odu i na + 8.
S druge strane ima tu nešto i pozitivno, i naši su žilavi kad protivnik ode na značajniju prednost, ne klonu duhom, znaju se vratiti u igru.
- It_is_a_Leclerc
#2352 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Dobro. Vidim da je igrala "druga" postava, što je sasvim ok rezultat. Malo mi je spisak ovih sttijelaca neobičan iz tekme u tekmu. Čelica, Burić... To nisu ljudi od kojih se očekuju golovi. Da su tu Malinović, Toromanović, Vražalić, bilo bi malo logičnije..
- MOSALJOZE
#2353 Re: Rukometna reprezentacija BiH
sky napisao si da je Iran pobjedio Italiju 10 razlike.Slabo sam upoznat sa kvalitetom Italijana,pa me zanima jeli ovo realan rezultat?
- SkyLimit
#2354 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Italija je realno trećerazredna europska reprezentacija.MOSALJOZE wrote:sky napisao si da je Iran pobjedio Italiju 10 razlike.Slabo sam upoznat sa kvalitetom Italijana,pa me zanima jeli ovo realan rezultat?
Nakon jučerašnje pobjede od 10 razlike, Iran je danas savladao Italiju sa 1 razlike.
Najefikasniji igrača Irana u ove dvije utakmice protiv Italije:
Sekenari 11 golova, Masaeli 9 golova, Nadri 9 golova.
- SkyLimit
#2355 Re: Rukometna reprezentacija BiH
- Tunis će odigrati dvije prijateljske utakmice sa Rusijom, 10. i 11. januara. Dosta je to prijateljskih utakmica, već su igrali protiv Bjelorusije, Slovačke i Švicarske i sve tri dobili. Vidjećemo na prvenstvu je li to dobar način, puno utakmica protiv teških protivnika. Neka televezija će prenositi te utakmice, pa će vjerovatno bit i stream.
- Austrija i u drugom duelu ubjedljiva protiv Švicarske(38 : 28). Ponovno je krilni tandem Webber - Santos odigrao odličnu partiju sa kombinovano 14 golova. Schlinger je dodao 6, a Szilagyi 5. U ponedeljak igraju protiv Francuske u Francuskoj od 19 : 00, a dan poslije putuju za Katar.
Za razliku od nas, protivnicima iz grupe ide dobro u prijateljskim utakmicama, no možda se pokaže da smo mi stvarno krili karte i tempirali formu
- Austrija i u drugom duelu ubjedljiva protiv Švicarske(38 : 28). Ponovno je krilni tandem Webber - Santos odigrao odličnu partiju sa kombinovano 14 golova. Schlinger je dodao 6, a Szilagyi 5. U ponedeljak igraju protiv Francuske u Francuskoj od 19 : 00, a dan poslije putuju za Katar.
Za razliku od nas, protivnicima iz grupe ide dobro u prijateljskim utakmicama, no možda se pokaže da smo mi stvarno krili karte i tempirali formu
- SkyLimit
#2356 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Austrijanci odredili 18 igrača koji će putovati u Katar:
Meni ovo ne izgleda strašno. Sa golmanskom pozicijom nemaju problema. Na krilima sa Webberom i Santosom su svakako najači. Što se tiče bekovske linije, cijeli niz nama uglavnom nepoznatih igrača iz njihovog domaćeg prvenstva. Najpoznatija imena su Szilagy i Bilyk, prvi je veteran od 36 godina, a drugi veliki talenat od tek 18 godina, njegovo vrijeme tek dolazi. Ovaj Schilinger je bio raspucan u prijateljskim utakmicama, on bi mogao biti ta opasnost sa vanjskih pozicija. Pivoti sva trojica iz domaćeg prvenstva.
Naravno, daleko od toga da smo mi neka sila koju ovakva Austrija nije u stanju dobiti.
Golmani: Marinović (Goppingen), Bauer (Lemgo)
Lijevi bekovi: A. Hermann (Handball Westwien), Schlinger (Alpla HC Hard), Kirveliavicius (BBM Bietigheim), Bilyk (Fivers Margareten)
Srednji bekovi: Szilagy (Bergischer), Ziura (Fivers Margareten)
Desni bekovi: Božović (Meshkov Brest), Mayer (Bregenz), M. Hermann (Bergischer)
Lijeva krila: Santos (Gummersbach), Ascherbauer (HC Linz)
Desna krila: Webber (Magdeburg), Klopčić (Bregenz)
Pivoti: Wagesreiter (Handball Westwien), Bammer (Bregenz), Posch (Handball Westwien)
Meni ovo ne izgleda strašno. Sa golmanskom pozicijom nemaju problema. Na krilima sa Webberom i Santosom su svakako najači. Što se tiče bekovske linije, cijeli niz nama uglavnom nepoznatih igrača iz njihovog domaćeg prvenstva. Najpoznatija imena su Szilagy i Bilyk, prvi je veteran od 36 godina, a drugi veliki talenat od tek 18 godina, njegovo vrijeme tek dolazi. Ovaj Schilinger je bio raspucan u prijateljskim utakmicama, on bi mogao biti ta opasnost sa vanjskih pozicija. Pivoti sva trojica iz domaćeg prvenstva.
Naravno, daleko od toga da smo mi neka sila koju ovakva Austrija nije u stanju dobiti.
- trcicu trceci
#2357 Re: Rukometna reprezentacija BiH
haj siri negdje drugo pesimizam, razliguMračajski proto wrote:Ako izvučemo jednu pobjedu, bit će dobro.
- SkyLimit
#2358 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Najveća nada bosanskohercegovačkog rukometa Vladan Lončar prešao iz Bosne Visoko u mađarski Pick Szeged. Samo da ga ne uzme neka druga reprezentacija, a u rukometu je barem lahko promjeniti reprezentaciju, Mađari će vjerovatno prvi pokušati.
Radi se u momku koji je u dresu omladinskih selekcija BiH bez problema trpao po desetak golova vršnjacima iz Danske, Hrvatske i Francuske.
Radi se u momku koji je u dresu omladinskih selekcija BiH bez problema trpao po desetak golova vršnjacima iz Danske, Hrvatske i Francuske.
- MOSALJOZE
#2359 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Majstor odradio puni trening,nema problema,odlično se osjeća
- It_is_a_Leclerc
#2360 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Imam dobar osjećaj. Mislim da ćemo biti dobri. Izgubit ćemo ove dvije utakmice koje, realno, i trebamo izgubiti jer su bolji od nas (Hrvatska i Tunis). Mislim da ćemo imati i jedan remi, i dvije pobjede.
- SkyLimit
#2361 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Iran remizirao u trećem prijateljskom susretu sa Italijom(25 : 25).
Sva tri rezultata:
Italija - Iran
30 : 40
29 : 30
25 : 25
Najefikasniji Iranac u ove tri utakmice je Sekenari sa ukupno 15 golova. Masaeli i Nadri dali po 12 golova. Izgleda da još zna dati gol i neki Kasemi. Imaju dva igrača sa prezimenom Esteki, barem jedan od njih je opasan. To je to što se tiče Irana, ne vjerujem da su nešto krili.
Sva tri rezultata:
Italija - Iran
30 : 40
29 : 30
25 : 25
Najefikasniji Iranac u ove tri utakmice je Sekenari sa ukupno 15 golova. Masaeli i Nadri dali po 12 golova. Izgleda da još zna dati gol i neki Kasemi. Imaju dva igrača sa prezimenom Esteki, barem jedan od njih je opasan. To je to što se tiče Irana, ne vjerujem da su nešto krili.
- aveos
#2362 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Gledao malo kako HR otresa Srbiju i iznenadih se kako Srbija nije na SP..cini se ne tako davno da je bila u finalu EP-a,,prije 2-3 godine cini se
- SkyLimit
#2363 Re: Rukometna reprezentacija BiH
10. januara Francuskoj gostuje Makedonija, a 12. januara Austrija, pa da vidimo naše protivnike u grupi protiv najbolje svjetske reprezentacije. Vjerovatno će i jedni i drugi izgubiti ubjedljivom razlikom, ali ko ne bi.
- karanana
#2364 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Hoce li biti posebna tema za svjetsko ili sve komentarisemo ovdje?
Oklen islanda na svjetskom? Zar ih nismo izbacili? Koja je to mafija postala. Ako im neko treba samo ga zovnu na svjecko nebitno sto su ispali. A banana zemlje tipa nas ko shisha.
Oklen islanda na svjetskom? Zar ih nismo izbacili? Koja je to mafija postala. Ako im neko treba samo ga zovnu na svjecko nebitno sto su ispali. A banana zemlje tipa nas ko shisha.
- It_is_a_Leclerc
#2365 Re: Rukometna reprezentacija BiH
To zato što su Emirati povukli prijavu za učešće, pa se onda predomislili, al' bilo kasno, pa je IHF pozvao,a koga drugog, nego Island. IHF je mafijaška organizacija, grupa plaćenika na čelu sa smotanim doktorom Mustafom koji za 10 godina mandata nije mogao naučiti engleski da ne zvuči kao da je trgovac ribom na pijaci u Hong Kongu.
- MOSALJOZE
#2366 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Hrvatska-Srbija HRT 2 33 minut u toku
- SkyLimit
#2367 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Makedonci izgubili u Francuskoj od domaćina 10 razlike. Ali ko ne bi. Gledam rezultate Makedonaca na velikim takmičenjima posljednih godina, pa ima tu dosta dobrih rezultata, dobijali su Poljsku i mnoge druge. Čak i kad bi gubili od ovih najvećih, uglavnom bi pružili žestok otpor. Recimo sa Dancima su se susreli tri puta posljednih godina na velikim takmičenjima, sva tri puta su izgubili, ali u dvije od tri utakmice su bili u utakmici do samoga kraja.
Ja se uzdam u to da su stari ko piramide, Vugrinec ima 39, Dimovski 35, Kiril Lazarov 34, Naumče Mojsovski 34...ne mogu oni više izdržati turnirski sistem takmičenja, crknut će već do trećeg kola i utakmice protiv nas. Valjda.
U ponedeljak i Austrija ide Francuskoj na noge. Vjerovatno će i oni stradati. Ali vrednije je to iskustvo nego remi sa Portugalom.
Ja se uzdam u to da su stari ko piramide, Vugrinec ima 39, Dimovski 35, Kiril Lazarov 34, Naumče Mojsovski 34...ne mogu oni više izdržati turnirski sistem takmičenja, crknut će već do trećeg kola i utakmice protiv nas. Valjda.
U ponedeljak i Austrija ide Francuskoj na noge. Vjerovatno će i oni stradati. Ali vrednije je to iskustvo nego remi sa Portugalom.
-
Mustang1
#2368 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ne da nam chmoljo podforum novi moramo sve buckurisat ovdjekaranana wrote:Hoce li biti posebna tema za svjetsko ili sve komentarisemo ovdje?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2369 Re: Rukometna reprezentacija BiH
zar vam treba mod za novu temu?karanana wrote:Hoce li biti posebna tema za svjetsko ili sve komentarisemo ovdje?
- MOSALJOZE
#2370 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Hoćemo podforum Chmoljo,otovriš ga 15 dana,i poslije izbrišeš kao da nije ni postojao.Chmoljo wrote:zar vam treba mod za novu temu?karanana wrote:Hoce li biti posebna tema za svjetsko ili sve komentarisemo ovdje?
- trcicu trceci
#2371 Re: Rukometna reprezentacija BiH
i ja apelujem ako znaci, bilo bi lijepo da ima
zasluzili su i oni
zasluzili su i oni
- spinel_
#2372 Re: Rukometna reprezentacija BiH
MOSALJOZE wrote:Hoćemo podforum Chmoljo,otovriš ga 15 dana,i poslije izbrišeš kao da nije ni postojao.Chmoljo wrote:zar vam treba mod za novu temu?karanana wrote:Hoce li biti posebna tema za svjetsko ili sve komentarisemo ovdje?
evo drugari tematrcicu trceci wrote:i ja apelujem ako znaci, bilo bi lijepo da ima![]()
zasluzili su i oni
http://forum.klix.ba/svjetsko-rukometno ... 33276.html
mislim da nema potrebe za podforumom, koga briga za ostale indijance
- MOSALJOZE
#2373 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Vidjećeš ti ljudino kad ti uleti Mate sa Indexa,pa Ante iz Medjugorja,pa mi udarimo kontru pa oni moraju zaključati temu itd...
- spinel_
#2374 Re: Rukometna reprezentacija BiH
MOSALJOZE wrote:Vidjećeš ti ljudino kad ti uleti Mate sa Indexa,pa Ante iz Medjugorja,pa mi udarimo kontru pa oni moraju zaključati temu itd...
uletili bi svakako.. mislim bio je i podforum za SP o fudbalu pa se ni tu nije nesto puno piskaralo.. izuzev teme o zeMskim, a ovdje ih nema tako da ...
a evo konkretno sta bi ti na podforumu, morao bi teme otvarati a sta bi otvarao o mozda utakmica Argentina-Arabija.. ma daj
- karanana
#2375 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Hoce li biti tema sa zenama u publici?
Ni ja ne mislim da treba podforum. 2-3 teme i to ti je to. Ako budu dolazili, dolazice ja na podforum ja na teme
Ni ja ne mislim da treba podforum. 2-3 teme i to ti je to. Ako budu dolazili, dolazice ja na podforum ja na teme