Biciklo

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
aadoo

#1 Biciklo

Post by aadoo »

Pozz novi sam ovdje pa bih molio za pomoc oko bicikla... volim "divlju" voznju po neravnim putevima
visok sam 194 cm tezak 85 kg sta vi predlazete koje velicine kostur felge i gume itd.... koliko para polovno/novo ne treba mi nista previse extremno
Erzsebet

#2 Re: Biciklo

Post by Erzsebet »

Bicikl je muški rod, dakle nema "o" na kraju, a to 99% ljudi ne zna :).

Idi kod Nine u Ciklocentar, to je najbolja radnja, on će ti sve dati što ti treba, za pristojne pare, a kvalitet 100% provjeren.
aadoo

#3 Re: Biciklo

Post by aadoo »

Erzsebet wrote:Bicikl je muški rod, dakle nema "o" na kraju, a to 99% ljudi ne zna :).

Idi kod Nine u Ciklocentar, to je najbolja radnja, on će ti sve dati što ti treba, za pristojne pare, a kvalitet 100% provjeren.

a bil mi mogao reci gdje se nalazi taj Ciklocentar
rosal

#4 Re: Biciklo

Post by rosal »

Erzsebet wrote:Bicikl je muški rod, dakle nema "o" na kraju, a to 99% ljudi ne zna :).

Stavi bicikl u mnozinu i vidjet ces kako nakaradno zvuci; bicikl-i, bicikl-e i sl... Meni je pravilno ono sto prilikom izgovora zvuci prirodnije, dakle, BICIKLO!
Uostalom, biciklo je tudjica koja potice iz francuskog jezika(u kojem je zenskog roda).... I daleko je od muskog :mrgreen:
mali Ninja

#5 Re: Biciklo

Post by mali Ninja »

biciklo brate :) sto se ciklocentar ne zove ciklcentar :D
chengaba

#6 Re: Biciklo

Post by chengaba »

Zar se ne kaze baciklo?
chino

#7 Re: Biciklo

Post by chino »

Kakav je GT outpost 2009 ?
Ne misim se mnogo vozati po makadamu, znaci uglavnom po asfaltu.. Jel mi ok uzeti ovaj bike?
sodom

#8 Re: Biciklo

Post by sodom »

chengaba wrote:Zar se ne kaze baciklo?
paciklo seljak :D
Meri_

#10 Re: Biciklo

Post by Meri_ »

aadoo wrote:Pozz novi sam ovdje pa bih molio za pomoc oko bicikla... volim "divlju" voznju po neravnim putevima
visok sam 194 cm tezak 85 kg sta vi predlazete koje velicine kostur felge i gume itd.... koliko para polovno/novo ne treba mi nista previse extremno
Ne ulazeci u jezicke dileme (ipak je "bicikl") zelim naglasiti kako je tvoja definicija "divlje voznje po neravnim putevima" prilicno siroka. Sta podrazumijevas pod "divlju voznju" a sta pod "neravni put"?
No, pretpostavimo da je rijec o XC voznji (cross country) ili, jednostavno: brdskom biciklizmu. Istina, postoji i DH (down hill) gdje se biciklist samo spusta niz velike padine ali vjerujem da tragas za prvim. E, kad ovako "suzis" izbor tek tad se nadjes u dilemi sta kupiti i koliko novca izdvojiti. Cijene novih bicikla se krecu od 500 do preko 2.000 km (ima i skupljih ali da ne pretjerujemo). Polovnjaci su 30-tak posto jeftiniji. Dobra ti je preporuka Ciklocentar na Cengic Vili kao i Capriolo u Vilsonovom setalistu. Vise detalja oko ove dileme mozes otkriti i na http://www.mtb.ba Obrati paznju na tekst "Usporedba bicikala za cca 600 KM". Takodje, racunaj da nakon bicikla slijedi prateca oprema. Racunaj najmanje na stotinjak KM za kacigu, alat, pumpu, rezervnu gumu... to je samo neophodna oprema bez koje ne mozes u planinu. Ako ti se dopadne sport racunaj da ces ubrzo spiskati jos 300-400 km na majicu, patike, ruksak, rukavice, naocale...
bpsang

#11 Re: Biciklo

Post by bpsang »

@ Meri_

Jesi li danas tj juce jer je vec sad ponedjeljak bio na Bjelasnici, ako nisi evo par snimaka sa voznje brdskog biciklizma.

Image

Image

Dzeno majstore...
Image

Image

Image
bpsang

#12 Re: Biciklo

Post by bpsang »

Image

Image

Image

Image

Image
bpsang

#13 Re: Biciklo

Post by bpsang »

Image

Image

Image

Image

Image
bpsang

#14 Re: Biciklo

Post by bpsang »

Image

Image

Image

Image

Image
bpsang

#15 Re: Biciklo

Post by bpsang »

Image

Image

Image

Sport koji zahtijeva Hrabrost , odvaznost srce i dusu , a bogami i novac za silnu opremu, buducim sportasima ovog extremnog biciklizma mnogo srece i zrtvovanja u osvajanju titula kao ovi momci juce na Bjelasnici.

SRETNO SVIMA
Sounder

#16 Re: Biciklo

Post by Sounder »

Ima li iko iskustva sa ovakvim bajciklima. Zivim u gradu gdje 90% vremena provedem vozeci se uz brdo, a brda su jako velikog nagiba, tako mozda mi mount bike nije bas najbolja solucija. Ipak volim da vozim ko manijak i da skacem sa ivice trotovara (sigurno sam napisao trotovar pogresno), ako mi je precica kroz neki sumarak onda ga definitivno uzimam samo zato sto je veci merak.

Image

Novara Aspen Bike

Image

Scott Speedster S60 FB Bike

Kada bi odlucio da se smirim i da samo vozim ko normalni insan po asfaltu itd, da li bi ovaj bio dobar?

Hvala
WeCan

#17 Re: Biciklo

Post by WeCan »

Sounder wrote:Zivim u gradu gdje 90% vremena provedem vozeci se uz brdo, a brda su jako velikog nagiba, tako mozda mi mount bike nije bas najbolja solucija.
Hvala
Tako je burazeru, dze ces mountbike za brda ..

Onaj Scott nevalja nicemu .. nema pedale!!

Ja ti preporucujem ovaj. Ubio se za brdovit teren a trotovar mozes preskakat ko kenguru.

Image
Za pola godina imas da him hebes mamicu na tour de france ;-)

Alterenativa ti je da se preselis gdje ces 90% vremena provesti vozeci se nizbrdo...
bike_femail

#18 Biciklo

Post by bike_femail »

Prodajem bicikl marke Wheeler pro 39, kupljeno 15. juna ove godine. posjedujem garanciju na godinu dana.

Naveden bicikl se nalazi na dole navedenoj stranici:

http://www.ciklus.hr/katalog/view/1002/

http://www.wheelerworldwide.com/pro-39.html

razlog prodaje, velicina rama 19'. potreban mi je manji
Post Reply