Biciklo
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
aadoo
#1 Biciklo
Pozz novi sam ovdje pa bih molio za pomoc oko bicikla... volim "divlju" voznju po neravnim putevima
visok sam 194 cm tezak 85 kg sta vi predlazete koje velicine kostur felge i gume itd.... koliko para polovno/novo ne treba mi nista previse extremno
visok sam 194 cm tezak 85 kg sta vi predlazete koje velicine kostur felge i gume itd.... koliko para polovno/novo ne treba mi nista previse extremno
- Erzsebet
#2 Re: Biciklo
Bicikl je muški rod, dakle nema "o" na kraju, a to 99% ljudi ne zna
.
Idi kod Nine u Ciklocentar, to je najbolja radnja, on će ti sve dati što ti treba, za pristojne pare, a kvalitet 100% provjeren.
Idi kod Nine u Ciklocentar, to je najbolja radnja, on će ti sve dati što ti treba, za pristojne pare, a kvalitet 100% provjeren.
-
aadoo
#3 Re: Biciklo
Erzsebet wrote:Bicikl je muški rod, dakle nema "o" na kraju, a to 99% ljudi ne zna.
a bil mi mogao reci gdje se nalazi taj Ciklocentar
- rosal
#4 Re: Biciklo
Stavi bicikl u mnozinu i vidjet ces kako nakaradno zvuci; bicikl-i, bicikl-e i sl... Meni je pravilno ono sto prilikom izgovora zvuci prirodnije, dakle, BICIKLO!Erzsebet wrote:Bicikl je muški rod, dakle nema "o" na kraju, a to 99% ljudi ne zna.
Uostalom, biciklo je tudjica koja potice iz francuskog jezika(u kojem je zenskog roda).... I daleko je od muskog
- mali Ninja
#5 Re: Biciklo
biciklo brate
sto se ciklocentar ne zove ciklcentar 
-
chino
#7 Re: Biciklo
Kakav je GT outpost 2009 ?
Ne misim se mnogo vozati po makadamu, znaci uglavnom po asfaltu.. Jel mi ok uzeti ovaj bike?
Ne misim se mnogo vozati po makadamu, znaci uglavnom po asfaltu.. Jel mi ok uzeti ovaj bike?
- sodom
#8 Re: Biciklo
paciklo seljakchengaba wrote:Zar se ne kaze baciklo?
- bpsang
-
Meri_
#10 Re: Biciklo
Ne ulazeci u jezicke dileme (ipak je "bicikl") zelim naglasiti kako je tvoja definicija "divlje voznje po neravnim putevima" prilicno siroka. Sta podrazumijevas pod "divlju voznju" a sta pod "neravni put"?aadoo wrote:Pozz novi sam ovdje pa bih molio za pomoc oko bicikla... volim "divlju" voznju po neravnim putevima
No, pretpostavimo da je rijec o XC voznji (cross country) ili, jednostavno: brdskom biciklizmu. Istina, postoji i DH (down hill) gdje se biciklist samo spusta niz velike padine ali vjerujem da tragas za prvim. E, kad ovako "suzis" izbor tek tad se nadjes u dilemi sta kupiti i koliko novca izdvojiti. Cijene novih bicikla se krecu od 500 do preko 2.000 km (ima i skupljih ali da ne pretjerujemo). Polovnjaci su 30-tak posto jeftiniji. Dobra ti je preporuka Ciklocentar na Cengic Vili kao i Capriolo u Vilsonovom setalistu. Vise detalja oko ove dileme mozes otkriti i na http://www.mtb.ba Obrati paznju na tekst "Usporedba bicikala za cca 600 KM". Takodje, racunaj da nakon bicikla slijedi prateca oprema. Racunaj najmanje na stotinjak KM za kacigu, alat, pumpu, rezervnu gumu... to je samo neophodna oprema bez koje ne mozes u planinu. Ako ti se dopadne sport racunaj da ces ubrzo spiskati jos 300-400 km na majicu, patike, ruksak, rukavice, naocale...
- bpsang
#11 Re: Biciklo
@ Meri_
Jesi li danas tj juce jer je vec sad ponedjeljak bio na Bjelasnici, ako nisi evo par snimaka sa voznje brdskog biciklizma.

Dzeno majstore...

Jesi li danas tj juce jer je vec sad ponedjeljak bio na Bjelasnici, ako nisi evo par snimaka sa voznje brdskog biciklizma.

Dzeno majstore...

- bpsang
#15 Re: Biciklo

Sport koji zahtijeva Hrabrost , odvaznost srce i dusu , a bogami i novac za silnu opremu, buducim sportasima ovog extremnog biciklizma mnogo srece i zrtvovanja u osvajanju titula kao ovi momci juce na Bjelasnici.
SRETNO SVIMA
-
Sounder
#16 Re: Biciklo
Ima li iko iskustva sa ovakvim bajciklima. Zivim u gradu gdje 90% vremena provedem vozeci se uz brdo, a brda su jako velikog nagiba, tako mozda mi mount bike nije bas najbolja solucija. Ipak volim da vozim ko manijak i da skacem sa ivice trotovara (sigurno sam napisao trotovar pogresno), ako mi je precica kroz neki sumarak onda ga definitivno uzimam samo zato sto je veci merak.

Novara Aspen Bike

Scott Speedster S60 FB Bike
Kada bi odlucio da se smirim i da samo vozim ko normalni insan po asfaltu itd, da li bi ovaj bio dobar?
Hvala

Novara Aspen Bike

Scott Speedster S60 FB Bike
Kada bi odlucio da se smirim i da samo vozim ko normalni insan po asfaltu itd, da li bi ovaj bio dobar?
Hvala
-
WeCan
#17 Re: Biciklo
Tako je burazeru, dze ces mountbike za brda ..Sounder wrote:Zivim u gradu gdje 90% vremena provedem vozeci se uz brdo, a brda su jako velikog nagiba, tako mozda mi mount bike nije bas najbolja solucija.
Hvala
Onaj Scott nevalja nicemu .. nema pedale!!
Ja ti preporucujem ovaj. Ubio se za brdovit teren a trotovar mozes preskakat ko kenguru.

Za pola godina imas da him hebes mamicu na tour de france
Alterenativa ti je da se preselis gdje ces 90% vremena provesti vozeci se nizbrdo...
-
bike_femail
#18 Biciklo
Prodajem bicikl marke Wheeler pro 39, kupljeno 15. juna ove godine. posjedujem garanciju na godinu dana.
Naveden bicikl se nalazi na dole navedenoj stranici:
http://www.ciklus.hr/katalog/view/1002/
http://www.wheelerworldwide.com/pro-39.html
razlog prodaje, velicina rama 19'. potreban mi je manji
Naveden bicikl se nalazi na dole navedenoj stranici:
http://www.ciklus.hr/katalog/view/1002/
http://www.wheelerworldwide.com/pro-39.html
razlog prodaje, velicina rama 19'. potreban mi je manji