ostadoh bez glasa

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
semmy

#1 ostadoh bez glasa

Post by semmy »

vec 3 noci me slomi temperatura, uhvatila me ova odvratna gripa od koje me boli svaka koscica :( od silnog kasljanja sam ostala al bukvalno bez glasa :( da bi bilo sta izgovorila moram upotrijebiti svu silu iz glasnica al opet sapcem...glava mi puca od natezanja da sta izgovorim...u apotreci mi dadose samo propolis sprej i neoangin...al ne pomaze, ja vec 2 dana ne pricam :( :( :(
ljudi recite mi sta da pijem samo da mi se glas vrati...ovo je uzas :( :( :(
Starac_Foco

#2 Re: ostadoh bez glasa

Post by Starac_Foco »

Imao sam slicnih problema, fina doktorica iz Sanase mi dade "Tylenol hot". Imas u svakoj apoteci.
To su kesice sa praskom, razmutis u casi tople vode i popijes. Cak nema ni los ukus.
Lijek sadrzi sve potrebne komponente, sigurno pomaze kod tvog stanja.

Pozdrav i da sto prije ozdravis.
semmy

#3 Re: ostadoh bez glasa

Post by semmy »

popila sam tylolhot-a ni sam ane tnam koliko....a nemam krajnike pa kontam da nemam ni gnojnu anginu ili....
znam samo da mi ovo saptanje ide na zivce i da vise nemogu da se natezem da bilo sta kazem :( tako sam nesretna kad nemogu pricati
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#4 Re: ostadoh bez glasa

Post by grunt »

Ispiraj grlo čajem od žalfije,odličan je za upale!Čaj samo grgljaj,nemoj gutati :wink: !
Pantenol pastile su takođe odlične,imaš i pantenol tečnost koju možeš koristiti kao i žalfiju,propolis je takođe extra stvar,samo nemoj uzimati alkoholnu otopinu.
Želim ti brzo ozdravljenje :) !!!
Last edited by grunt on 22/04/2008 11:46, edited 1 time in total.
semmy

#5 Re: ostadoh bez glasa

Post by semmy »

grunt wrote:Ispiri grlo čajem od žalfije,odličan je za upale!Čaj samo grgljaj,nemoj gutati :wink: !
hvala na savjetu ali i to sam probala, cak sam i med uzimala da mi klizi niz grlo i nista... ovo mi se jos u zivotu nije desilo
:(
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#6 Re: ostadoh bez glasa

Post by grunt »

Mora da ti je upala veoma jaka,pročiće za koji dan ne brini se!!!
sadness

#7 Re: ostadoh bez glasa

Post by sadness »

najbolje bi ti bilo da odes doktoru. ja sam tako imala velikih problema i otisla u sanasu... covjek me za dan izlijecio... a ovi drzavni me lijecili 2 godine... kod mene glasnice se upale i zacepe disajne puteve... veze nemam kako i sta... izmedju ostalog mi je prepisao neku koktel injekciju analgetika... ma k'o da je rukom odnio... ne zezaj se... ako ti to predje u hronicno, onda si nadrljala... a mozemo mi naglabati sta ti je, al nikad se ne zna... trk doktoru... :run:
cica maca

#8 Re: ostadoh bez glasa

Post by cica maca »

Najbolje ti je da sto manje govoris i niposto da ne natezes glasne zice, tako ih mozes ostetiti. Znam da je tesko ali sto budes manje pricala, prije ce ti proci upala. Samo ako bas moras sapuci.
Brunello

#9 Re: ostadoh bez glasa

Post by Brunello »

Pisi samo.....
nedimx

#10 Re: ostadoh bez glasa

Post by nedimx »

1. Ovako, pij solo limun iscijedjen u casu. Nije ugodno, ali efekat ogroman!
2. Pij caj od kadulje!
3. Cajeve zasladjuj medom!
semmy

#11 Re: ostadoh bez glasa

Post by semmy »

@brunello rado bi ja samo pisala a sta cu kad tel zazvoni u kancelariji, a zvoni cijelo jutro meter mu ( oprostie al moradoh lanut ), bas nasli svi danas da me zovu...
@nedimx limun sa medom pijem svakako svako jutro, onako iz navike, cak mi nije problem ga cijelog pojesti kad mi na um padne...
ljudi nema sta nisam probala i otrova bi sad samo da ovo ludilo prestane....

izgleda da mi nema druge nego kod cika dr. da se pojavim :(
hvala vam u svakom slucaju
semmy

#12 Re: ostadoh bez glasa

Post by semmy »

studentica21 wrote:Pomijesaj maslinovo ulje, med i limun i uzimaj po jednu supenu kasinu nekoliko puta dnevno, po potrebi. Stvarno pomaze :)
Brzo ozdravljenje zelim :)

hvala, odo sad kupit maslinovo i odma si ovo napravit....sreca pa sam sama u kancelariji
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13 Re: ostadoh bez glasa

Post by PipiDugaDevetka »

Pa, šta bi? Završili kod dr.? I meni glasnice otišle. Mogu pričati ali otežano, k'o da sam mutirao u Dženis Džoplin/V. Kalembera.
Sve mi ovo traje više od mjesec, plus ostali simptomi, curenje iz nosa, kostobolja, mišićobolja,...

Kan'da su ovi sa vakcinama protiv gripe iz oktobra 2007. nešto mašili jer smo svi ukućani i ja primili vakcine.
Ili su se ''hajvančići'' oteli, pa mutirali,...?
semmy

#14 Re: ostadoh bez glasa

Post by semmy »

ne odo kod hecima, nesto ih ne volim :D progovorih al jos uvijek promuklo, bolje nego saptanje...a od cega pojma nemam...sve sto su mi rekli da pijem ja sam pila.cak sam u apoteci uzela alpenkraft sirup...pa et probaj sve od meda, limuna, maslinovog ulja, propolis spreja, alpenkraft...
Post Reply