Kupovina DP-a i Mercetora mu je zivotna greska.no_mani=no_fjučr wrote:Jebe mi se za Konzum, nikada u HR ne kupujem u njemu, al' BiH je poklopio maximalno, kupnjom DP i Mercatora, kada bi ima zelju unistio bi Bingo, al' kazrem Bingo radi svoju marku od Agrokorove GMO proizvodnje, svi zadovoljni.Bosnjak333 wrote:Jesi li glup ili treniras?Volio bi da ti neko dostavi finansijski izvjestaj Konzuma iz 2013. i 2014. pa da vidis pad dobiti.no_mani=no_fjučr wrote:Dobar ovaj Bosnjak333, kaze konzum propada, a bingo preuzima. Zanimljiva je cinjenica da bingo svoju robnu marku kupuje od Agrokora, promovira domacu proizvodnju. Stvarno mali neuk, pa nije valjda trgovinska komora BiH ocajna radi dominacije bez razliga, al'jebes komoru, ti ipak bolje znas. Cestitam, ako nazoves idmah ceka te cd za sram.
Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
-
Bosnjak333
#101 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
- no_mani=no_fjučr
#102 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Bosnjak333 kontra svih, mrzim Hrvatsku, al'kako je moguce da ima priznanja “Najpoželjniji poslodavac” od strane posjetilaca portala Posao.ba sedmi put zaredom (2008.-2014.) Iskljucivo gluposti pises, vjeruj. Sumnjam da u BiH postoji poslodavac da nije drzavna firma sa 5000 zaposlenih, al' ti se one ko te kruhom, ti ga kamenom?
-
Bosnjak333
#103 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Jesam li se gdje jadao na uslove rada.no_mani=no_fjučr wrote:Bosnjak333 kontra svih, mrzim Hrvatsku, al'kako je moguce da ima priznanja “Najpoželjniji poslodavac” od strane posjetilaca portala Posao.ba sedmi put zaredom (2008.-2014.) Iskljucivo gluposti pises, vjeruj. Sumnjam da u BiH postoji poslodavac da nije drzavna firma sa 5000 zaposlenih, al' ti se one ko te kruhom, ti ga kamenom?
-
Hafis
#104 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Logično. Kad se zaposliš onda ćeš se jadati.
-
sanjin_1
#105 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
A ti čitav život "ćućo na kamenu" čekajući Globtur a roj ti muha pravio društvo.no_mani=no_fjučr wrote:Vozio se ti cijeli zivoot u trolejbusu i iz plasticne vrecice ti kapalo po nozi. Taj crveni tepih je dvije kategorije ispod Karlovy Vary, ako je to sve sto im Sarajevo jako je malo. Moze se tu povuci i paralelela Bijelasnice i Jahorine, nadam se da se mozes slozititi da je Jahorina po svemu 30 godina ispred. Jednostavno bosnjacka vecina u BiH nema moc, toliko je primjera. Sto reci kad se dvoranski tenis prekida radi kise, losee Sanjine, lose, jad i bijeda, pozaspala ambicija, al'nije ni cudo kada sandzacka divizija upravlja Sarajlijama, tu novo ne nasta.sanjin_1 wrote:Zavist..hahhahahahno_mani=no_fjučr wrote: Ne, tvoja percepcija je zavist, kriva, al'cinjenica je da su financije moc. To je teze mijenjati od demografske slike, para na paru, us na fukaru, tako svijet funkcionira, ne? Dok se sarajevska djeca voze smrdljivim trolejbusima, Hrvati Globturom i tu je razlika, sve je to kvaliteta zivota i bilo bi glupo govoriti da ona nije interes i Hrvata, al' Bosnjaci su tu pasiva. Da ti pricam o NK Sirokom ili KK Sirokom sto djeca imaju tamo, a sto u Sarajevu. U Sarajevu se dvoranski tenis prekida radi kise, Skenderiji curi krov. Ti procijeni guzenje.
E halavniče sve što ti je ćaća zaradiJio čisteći ćenife po Njemačkoj ja dobijem na jednoj heftiĆnoj napalati....
Zaista, para na paru ćenifa na fukaru...
Veliš trolejbusom ? Vozo bi se i ti kad bi u škutorskim vukojebinama postojalo takvo nešto. Ovako "ćući ćekajući" kad će ti doći Globtur..
Financije moći ? Slažem se u potpunosti...ali tvoj je problem što takva teza nije aplikabilna na tvoju situaciju.
Curi krov? Pa ti bi furdo dao guzice kad bi i bilo kakav krov imao...
Da ti doĆaram..
Ovo si ti
http://www.haber.ba/vijesti/bih/104341- ... stike.html
A ovo je Sarajevo
http://www.klix.ba/tagovi/crveni-tepih/10767
Dakle ti na takmiĆenje hraštike a Sarajevo na crveni tepih..toliko o tome garibiću zaostali..
Kolike god kategorije Sarajevski Creveni Tepih bio ispod Vary-ja, vijekovima je ispred onog što ti imaš u Posušju ili Grudama...pa ti sad vidi i navali na hraštiku.
Jednostavno Hrvatska manjina nema moć, toliko je primjera. Šta reći kad ti se narod davi u vlastitim fekalijama
Jadno da jadnije ne može biti..Ne mogu se više boriti s fekalijama koje plivaju u njihovim prostorijama
LJUBUŠKI
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
......Jedan od njih je izlijevanje septičkih jama, a upravo s tim problemom se već godinama muče stanari zgrade u Ulici fra Petra Bakule 14 u Ljubuškom. Na njihov poziv su novinari Dnevnog lista izišli na teren te se sami uvjerili u ružnu sliku s kojom oni svakodnevno žive u zimskim mjesecima.Smrad koji se zbog izlijevanja septičkih jama širi okolo nije nimalo ugodan, zbog čega stanovnici zgrade ne mogu otvoriti ni prozore. Stanari su kazali novinarima kako su se obraćali mnogima, ali na žalost, rješenje problema još nisu našli.
Kad smo već kod tog eknomskom "zajeba", kako ti se sviđaju rezultati tog zajeba koje gledamo u SBK-u ili početke istog u HNK-u?
Dobar vam "zajeb" u kombinaciji sa "ekonomskom dominacijom"...samo bujrum nastavite...ne dozvolite da vam ja budem smetnja11.000 ljudi lani emigriralo iz Hercegovine
Procjenjuje se da je zbog loše gospodarske situacije u BiH prošle godine 11.000 ljudi iz Hercegovine otišlo u inozemstvo u potrazi za boljim životom... Kao u neka davna vremena - kada su također išli trbuhom za kruhom, najviše ih je otišlo u Njemačku i Austriju..Manje je posla, ljudi odlaze, račune ne možemo plaćati. Mnogi su otišli, a od njih 100 vrati se možda troje, svjedoče oni koji su se spremili za odlazak iz Hercegovine. Iako nema službenih statistika, nagađa se kako je samo iz Tomislavgrada u proteklih godinu dana odselilo oko tisuću ljudi. Iz Hercegovine, ukupno, oko 11 tisuća. Socijalna emigracija iz BiH se povećava. Sve dok zemlja ne postane uređena i stabilna. Ako to i dalje bude ovisilo isključivo o politici i političarima, budućnost neće biti obećavajuća, prenio je HRT.
-
sanjin_1
#106 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Jeli ti sad jasno zašto ste postali manjina i u Hercegovačko-Neretvanskom Kantonu?
Čisto sumLJam ali u svakom sluĆaju nastavite dominirat Allah vam dragi podario zdravlje..
Čisto sumLJam ali u svakom sluĆaju nastavite dominirat Allah vam dragi podario zdravlje..
- no_mani=no_fjučr
#107 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
@sanjin
Tvoj sindrom crevenog tepiha te odaje, ti si obican pinkovac, razina dance doba. Sa kojeg su brda tvoji?
Ovo Fedja Sehovic kao da je tebe opisivao.Opasan visokim zidinama mraka, snažnim tvrđama moćne gluposti i oštrim bodljama uskog horizonta...
Tvoj sindrom crevenog tepiha te odaje, ti si obican pinkovac, razina dance doba. Sa kojeg su brda tvoji?
-
sanjin_1
#108 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Šta je ? Bole činjenice pa bi sad malo "trolo" ?
Od "ekonomske dominacije" do "su kojeg si brda roČko"...
Kojeg se hafisa upuštaš u diskusiju kad nemaš argumenata..
- no_mani=no_fjučr
#109 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
[quote="sanjin_1"]Šta je ? Bole činjenice pa bi sad malo "trolo" ?
Kojeg se hafisa upuštaš u diskusiju kad nemaš argumenata..[/quote]
Dzaba pinkovcu argumenti kad je dojen zalud i u zabludi. Prva greska ti je sto ja samo prosao kroz Hercegovinu, tu si vec falio, a o ostalim glupostima koje pises ne gubiti vrijeme, objekt si sprdnje svojim stivom.
Kojeg se hafisa upuštaš u diskusiju kad nemaš argumenata..[/quote]
Dzaba pinkovcu argumenti kad je dojen zalud i u zabludi. Prva greska ti je sto ja samo prosao kroz Hercegovinu, tu si vec falio, a o ostalim glupostima koje pises ne gubiti vrijeme, objekt si sprdnje svojim stivom.
-
sanjin_1
#110 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
kako dominacija kumašine ?
"su koje čuke nono ti bijaše" ?
toliki si intelektualni kapacitet da nisi u stanju ni jebeni post citirati ispravno a ono bi pravilo "treČi".....
- no_mani=no_fjučr
#111 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Jebeni post je jedinica za IQ crvenog otiraca.sanjin_1 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
"su koje čuke nono ti bijaše" ?![]()
![]()
toliki si intelektualni kapacitet da nisi u stanju ni jebeni post citirati ispravno a ono bi pravilo "treČi".....
Smijesni filmas na rezervi, trazi pomoc, kak' kaze mujo, da pola pola ili publiku, to je vic o tebi?
-
155_mm
#112 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
ma ne trebaju mu argumenti za bosnje. od malih nogi ih se uci da su rasno superiorniji od bosnji tako da im je to ispod nivoa bosnji nesto argumentovati kad on i ovako jadan nista ne konta.sanjin_1 wrote:Šta je ? Bole činjenice pa bi sad malo "trolo" ?
Od "ekonomske dominacije" do "su kojeg si brda roČko"...![]()
![]()
![]()
ali zato im sad jadni podmladak cvili po poskoku kako to da se moraju sklanjati sahovnice po elektroprivredi ispred jednog nizerasnog reufa.
-
sanjin_1
#113 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Dominacija roddJak..no_mani=no_fjučr wrote:Jebeni post je jedinica za IQ crvenog otiraca.sanjin_1 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Smijesni filmas na rezervi, trazi pomoc, kak' kaze mujo, da pola pola ili publiku, to je vic o tebi?
Ako vako nastaviš dominirat kupit ću ti naramak hraštike ..baš te briga, moreš onda na škutorski spektakl...čija je hraštika bolja, morete postavit i crevnu gunjinu ...ono da da ne ispadate iz trenda 17 vijeka..
Ali prvo da oĆistiš ćenife po Ljubuškom da se "legitimno-dominatni" narod ne duši u fekalijama..
bar si nauĆio citirat postove..ako nastaviš ovako kompenzirati gradivo naučit ću te i lijepom ponašanju, Ćasna pionirska
- no_mani=no_fjučr
#114 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
To bi bilo neopisivo iskustvo, samo se bojim da ti ne bi otpala potkova dok naramak nosis, a vidim razumijes se i u kanalizaciju, crijevar ili zucar?sanjin_1 wrote:Dominacija roddJak..no_mani=no_fjučr wrote:Jebeni post je jedinica za IQ crvenog otiraca.sanjin_1 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Smijesni filmas na rezervi, trazi pomoc, kak' kaze mujo, da pola pola ili publiku, to je vic o tebi?![]()
![]()
![]()
Ako vako nastaviš dominirat kupit ću ti naramak hraštike ..baš te briga, moreš onda na škutorski spektakl...čija je hraštika bolja, morete postavit i crevnu gunjinu ...ono da da ne ispadate iz trenda 17 vijeka..
Ali prvo da oĆistiš ćenife po Ljubuškom da se "legitimno-dominatni" narod ne duši u fekalijama..
bar si nauĆio citirat postove..ako nastaviš ovako kompenzirati gradivo naučit ću te i lijepom ponašanju, Ćasna pionirska
-
sanjin_1
#115 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Za ljakse tvog kalibra " 'raštikijada" i jeste neopisivo iskustvo...kad jednom kročiš u civilizovan svijet za nekih 150 godina, shvatićeš da ti ta gunjina i nije neka stvar...Kad budeš "preživo" hraštiku i bohtiJo u ladu, krvi ti naćeraj je na taj treći zub što imaš u tintari..no_mani=no_fjučr wrote:To bi bilo neopisivo iskustvo, samo se bojim da ti ne bi otpala potkova dok naramak nosis, a vidim razumijes se i u kanalizaciju, crijevar ili zucar?sanjin_1 wrote:Dominacija roddJak..no_mani=no_fjučr wrote:
Jebeni post je jedinica za IQ crvenog otiraca.
Smijesni filmas na rezervi, trazi pomoc, kak' kaze mujo, da pola pola ili publiku, to je vic o tebi?![]()
![]()
![]()
eh šta ti sve vidiš rodJak nije ni čudo što ti gospa svjetli u meDŽugorju, "treČi" samo što nije a domincaija ti iz klempe kapljea vidim razumijes se i u kanalizaciju, crijevar ili zucar
Vego kumašine krvi ti iz nosa, jeli hraštika kupus ili zerzevat ? KaT se nono viče "najebo ko kenjac u kupusu" mislite li na 'raštiku ili glavati kupus?
Evo je majstore ...samo za tebe..

- no_mani=no_fjučr
#116 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Bravo Sanjine, trebao si filmic u MM napravit, klopa, glazbena podloga, vegy food, al' ipak se vrlo tesko oteti dojmu da ides u smjeru netolerancije prema Gospi. Iskreno meni osobno ona ne znaci, al'to je tvoj nadvrhunski primitivizam, zanimljivo je da ti u svakom slucaju imas pravo o zaostalosti govoriti, tu si vrlo iskustvenog porijekla, to raduje i u to ime nutri žnjime.
-
Hafis
#117 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Sanjin je pravi ''brato''..klasika.
Go k'o lipa, nema ga za što ujesti pašće, ali zato ujeda k'o rotvajler.
-
sanjin_1
#118 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
no_mani=no_fjučr wrote:Bravo Sanjine, trebao si filmic u MM napravit, klopa, glazbena podloga, vegy food, al' ipak se vrlo tesko oteti dojmu da ides u smjeru netolerancije prema Gospi. Iskreno meni osobno ona ne znaci, al'to je tvoj nadvrhunski primitivizam, zanimljivo je da ti u svakom slucaju imas pravo o zaostalosti govoriti, tu si vrlo iskustvenog porijekla, to raduje i u to ime nutri žnjime.
Hvala. Ovo je samo moj skroman doprinos "uljudbi"..nemoj se sekirat, napravit Čemo i od tebe civilizovano ćeljade...dakelM od sada me slobodno zovi "civilizator"Bravo Sanjine
raštika krvi ti iz nosa...svoj na svom i sa naramkom hraštike,....svoj ti poso kumašine, hasli te krenulo..trebao si filmic u MM napravit, klopa, glazbena podloga, vegy food,
prvo "vidiš" a saT si pod "dojmom" veliš...meni bogami roćko sve ovo tvoje lići na halucinaciju..vego ti kod ovog vašek "dotura" nek on tebe malo prekuca...ali za svaki slućaj gurni si prkno neDŽe u ćošu..al' ipak se vrlo tesko oteti dojmu da ides u smjeru netolerancije prema Gospi.
Šta bola ti napriča...helem nisi iz škutorije, helem ništa ti gospa ne znači..deder njakav papir ođe metni da mi prvo provjerimo jesi li ti uopšte legitiman ? ako nisi haj razguli onda...ta ću gubit vrijeme sa nelegitmcima..Iskreno meni osobno ona ne znaci
eh vidi njeg sada...ćuj brato ja primitivan a tebi gospa ništa ne znaći..vela havle blente..reko ja halucinacija..al'to je tvoj nadvrhunski primitivizam
I ne samo to pravo, imam ti ja pravo izabrat i predsjednika, i imat svoj TV i svašta nešto..zanimljivo je da ti u svakom slucaju imas pravo o zaostalosti govoriti
I na kraju ipak pravo lice primitivca uvjek ispliva..i u to ime nutri žnjime
Vego, biJo sam ti neki dan u Ljubuškom roćko i ostavio sam ti poklon. Kad padne kiša otiđi da ga pokupiš..
-
sanjin_1
#119 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Svoj ti poso kumašine...u mene ti je vazda bilo bolje 20,000 kerima u hladnu nego 100 na suncu..Hafis wrote:Sanjin je pravi ''brato''..klasika.
Znaš kako'no reknu..bjeri furdo mogu te za šaku mekinja kupit..
- no_mani=no_fjučr
#120 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Papir metnu, nemocnik u pameti. Zvucis ko da cijelu noc beskucnicu skidas, sad si na sedamnaestoj vesti pa se glasas ko srpski zombi.sanjin_1 wrote:no_mani=no_fjučr wrote:Bravo Sanjine, trebao si filmic u MM napravit, klopa, glazbena podloga, vegy food, al' ipak se vrlo tesko oteti dojmu da ides u smjeru netolerancije prema Gospi. Iskreno meni osobno ona ne znaci, al'to je tvoj nadvrhunski primitivizam, zanimljivo je da ti u svakom slucaju imas pravo o zaostalosti govoriti, tu si vrlo iskustvenog porijekla, to raduje i u to ime nutri žnjime.Hvala. Ovo je samo moj skroman doprinos "uljudbi"..nemoj se sekirat, napravit Čemo i od tebe civilizovano ćeljade...dakelM od sada me slobodno zovi "civilizator"Bravo Sanjine![]()
raštika krvi ti iz nosa...svoj na svom i sa naramkom hraštike,....svoj ti poso kumašine, hasli te krenulo..trebao si filmic u MM napravit, klopa, glazbena podloga, vegy food,
prvo "vidiš" a saT si pod "dojmom" veliš...meni bogami roćko sve ovo tvoje lići na halucinaciju..vego ti kod ovog vašek "dotura" nek on tebe malo prekuca...ali za svaki slućaj gurni si prkno neDŽe u ćošu..al' ipak se vrlo tesko oteti dojmu da ides u smjeru netolerancije prema Gospi.
Šta bola ti napriča...helem nisi iz škutorije, helem ništa ti gospa ne znači..deder njakav papir ođe metni da mi prvo provjerimo jesi li ti uopšte legitiman ? ako nisi haj razguli onda...ta ću gubit vrijeme sa nelegitmcima..Iskreno meni osobno ona ne znaci
eh vidi njeg sada...ćuj brato ja primitivan a tebi gospa ništa ne znaći..vela havle blente..reko ja halucinacija..al'to je tvoj nadvrhunski primitivizamI ne samo to pravo, imam ti ja pravo izabrat i predsjednika, i imat svoj TV i svašta nešto..zanimljivo je da ti u svakom slucaju imas pravo o zaostalosti govoriti![]()
I na kraju ipak pravo lice primitivca uvjek ispliva..i u to ime nutri žnjime
Vego, biJo sam ti neki dan u Ljubuškom roćko i ostavio sam ti poklon. Kad padne kiša otiđi da ga pokupiš..![]()
- Agron P
#121 Re: Osovina Dodik-Covic-Radoncic(antiBosanska koalicija)!
Scepo Radoncic za Press Rs "Bakir Izetbegovic zeli vladati srbima i hrvatima"!
Takvim izjavama on jasno podrzava percepciju koju o BiH grade Dodik i Covic.
Takvim izjavama on jasno podrzava percepciju koju o BiH grade Dodik i Covic.